slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΧΑΛΑΡΗΜιας ακόμα διεθνούς αναγνώρισης έτυχε ο ανώτατος αξιωματικός της πυροσβεστικής, επιστήμονας και πολιτικός κ. Μιχάλης Χάλαρης που κατάγεται από τη Σαντορίνη εκ πατρός, από την Πάρο εκ μητρός και είναι παντρεμένος με Φιλωτίτισσα.
Η συμμετοχή του με τη συγγραφή ενός κεφαλαίου στο βιβλίο “Ετοιμότητα και αντίδραση στην πυρηνική κρίση Σύνοψη των βασικών διεθνών υποχρεώσεων και των μηχανισμών συνεργασίας- Preparedness and Response to Nuclear Crisis Synopsis of Essential International Obligations and Cooperation Mechanisms”, που βρίσκεται ήδη σε διεθνή έκδοση, αποτελεί αναγνώριση της αξίας του και τιμή για τη γενέτειρά του.

Πανναξιακός Α.Ο.Ν.: Τα είπαν και με την το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Αντιπροσωπεία του Πανναξιακού Α.Ο.Ν συναντήθηκε προχθές με το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» . Αφορμή της συνάντησης ήταν η από 5/6/2017 επιστολή του αθλητικού σωματείου με θέμα: «Συμβολή στην εύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί για την εκλογή του νέου Δ.Σ του Πανναξιακού Α.Ο.Ν» . Η επιστολή αναφέρει  πρόταση κάλυψης 15 δωρεάν γευμάτων σε αθλήτριες από 1/09/2017 μέχρι 30/04/2018.
       Η συζήτηση διεξήχθει σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και προτάσεων και διήρκεσε περίπου 2 ώρες. Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Φιλοξενία» συνεχάρη τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν για τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι σήμερα και αναγνώρισε τους κόπους και τις θυσίες όλων αυτών που συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Στην συνέχεια αφού άκουσε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα , πως λειτουργούσε μέχρι σήμερα και τις προοπτικές,  ανέφερε προς τους εκπροσώπους του Πανναξιακού τα εξής:

50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιούνη, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, η εκδήλωση της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ και της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Σκοπός της εκδήλωσης, αλλά και του βιβλίου που παρουσιάστηκε σε αυτήν με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974», ήταν η ανάδειξη των πραγματικών αιτιών, τα οποία οδήγησαν στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κινήματος.

Γ. Χατζημάρκος: «Η αξιοποίηση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο, τι είμαστε ικανοί να κάνουμε, όταν δουλεύουμε με όραμα, σχέδιο, αφοσίωση»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στη Σύρο την εκδήλωση της ΕΥΔ Νοτίου Αιγαίου,  στο  πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας "Europe In My Region".
Στον επιβλητικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, με την παρουσία  των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, η εκδήλωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τίτλο  «Το Νότιο Αιγαίο γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής»,  στο  πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας "Europe In My Region".
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που σκοπό είχε να αναδείξει τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αναπτυξιακή πορεία και τη βελτίωση της ζωής στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη σε απολογισμό των επιτευγμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο και παρουσίασε τους επιδιωκόμενους στόχους της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, η οποία εξελίσσεται με εξαιρετικά ικανοποιητικούς ρυθμούς. 
Επίσης, έγινε προβολή παρουσίασης των έργων που χρηματοδοτήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013 και έργων που χρηματοδοτούνται κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

«ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΕΣ»

Του Γιώργου Βακόνδιου
Πολιτευτή Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου, συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου της πρώτης φορά αριστεράς.

Ο κος Τσίπρας προφανώς έπεισε τους υπουργούς του ότι πέτυχε οριστική απομείωση του χρέους της Ελλάδας, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την ταπείνωση του ΔΝΤ και του Σόϊμπλε και βεβαίως την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Αιτήσεις για την ένταξη στο Κ.Η.Φ.Η.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υλοποιεί το πρόγραμμα «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», το οποίο εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»: Άξονας προτεραιότητας 4 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», και συγχρηματοδείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με τίτλο «Δράση 9.IV.3: Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΚΗΦΗ».
Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εγγράψουν ηλικιωμένα μέλη των οικογενειών τους στη δομή, όπως υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 30 Ιουνίου 2017.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες, μη δυνάμενοι να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες κ.α.), που κατοικούν στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων είναι 15 άτομα. 
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Κ.Η.Φ.Η (έναντι άλσους Έλλης) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Τα μπάνια του λαού. Η αναγκαία αξιολόγηση!


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ - Επικοινωνιολόγου

Το γεγονός ότι η χώρα τα τελευταία χρόνια, τα λεγόμενα μνημονιακά, μετεωρίζεται στο χείλος της αβύσσου, είναι σε όλους γνωστό. Κεκτημένα ανατράπηκαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν. Το παρόν είναι ζοφερό και το μέλλον άδηλο. Οι πολιτικοί μας ακόμη και με ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, με λόγια ασήμαντα,  κοινότυπα και απλές υποσχέσεις, πιστεύουν ότι μπορούν να φαντάζουν μεγαλοπρεπείς στα μάτια των πολιτών. Και φυσικά προτιμούν την υμνολογία των φίλιων μέσων και οπαδών τους, ενώ παράλληλα κατακεραυνώνουν τους πολιτικούς εχθρούς τους, ως υποχείρια των ξένων δυνάμεων!
Κυβερνητικοί ή άλλοι κομματικοί «εξωμότες» δεν φαίνονται στον ορίζοντα, πλην μιας γραβάτας με

Αίτημα για αποστολή του συνόλου των υποβληθέντων στοιχείων του φακέλου της κατατεθείσας Τροποποιητικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επί της με αρ. πρωτ. οικ. 177360 από 18.12.2014 Α.Ε.Π.Ο.


           


ΠΡΟΣ : - Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Γεώργιο Σταθάκη
- Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο
- Γενική Γραμματέα Υ.Π.ΕΝ
κ. Χριστίνα Μπαριτάκη
- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης
ΚΟΙΝ. : - Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
κ. Γιώργο Χατζημάρκο
- Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων
κ. Γιώργο Λεονταρίτη
- Μ.Μ.Ε.
Αξιότιμοι,

Το Σάββατο όλα τα αστέρια θα λάμψουν για τον Νίκο [vid]

4aad59215fab20cfd28d2f89f71d2946_XL.jpg

Νιόμπλιας, Μαχλάς, Σκέτζος, Ρουμπάκης, Πίτσος, Νικηφόρος , Λαμπαράκης και πολλοί άλλοι Επίλεκτοι Παλαίμαχοι από το Ηράκλειο της Κρήτης θα δώσουν το παρών στη μεγάλη ποδοσφαιρική αναμέτρηση Βετεράνων απέναντι στον Πανναξιακό, σε έναν αγώνα που θα γίνει το Σάββατο (24/6) στο ΔΑΚ Νάξου, στις 19:30 και θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Σάββα.Ο Πανναξιακός δε ξεχνά, και με τη στήριξη του Δήμου Νάξου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θέλει να τιμήσει τη μνήμη ενός μέλους της οικογένειας που έφυγε τόσο σύντομα από κοντά μας.Ο Νίκος Σάββας, θρυλικός γκολκίπερ του Πανναξιακού και ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το Ναξιώτικο και γενικότερα το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο έφυγε από κοντά μας στις 8 Ιουλίου του 2015, προδομένος από τη καρδιά του.

Έγκριση απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται ο Πύργος Χειμάρρου

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης ταξίδεψε χθες στην Αθήνα, με αποκλειστικό σκοπό να παραστεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπου εξετάσθηκε η κήρυξη απαλλοτρίωσης του ακινήτου, στο οποίο βρίσκεται το μνημείο του Πύργου Χειμάρρου.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Μανόλης Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα απαλλοτρίωσης του ακινήτου προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και απειλούν το σημαντικό αυτό μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ.. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τα μέλη του Κ.Α.Σ. για τη μελέτη αποκατάστασης που εκπονήθηκε πριν δύο χρόνια από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αξίας 30.000 ευρώ, η οποία συντάχθηκε από τον πολιτικό μηχανικό και αναστηλωτή της Ακρόπολης, Κώστα Ζάμπα.
Τα μέλη του

Mόνιμος νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου - Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

O αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Απιδόπουλος, δημοσιοποίησε απόφαση του υπουργού Υγείας, σύμφωνα με την οποία διορίζεται σε θέση ειδικευμένου ιατρού νεφρολογίας με εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’, θέση επί θητεία του κλάδου ιατρών ΕΣΥ, ο Τζανακάκης Μιχαήλ του Αντωνίου.
Έτσι, με την απόφαση διορισμού μόνιμου νεφρολόγου να είναι πλέον γεγονός, η πολυπόθητη λειτουργία της Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι (πριν το Σεπτέμβριο)...

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου στηρίζει τον Πανναξιακό ΑΟΝ

Χώρα Νάξου - αριθμός πρωτ. 2140- 19/6/2017

Η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου στα πλαίσια του σχεδίου τουριστικής πολιτικής ως αναπτύχθηκε από το νέο Δ.Σ κατά το τελευταίο δίμηνο, ένταξε την ενίσχυση και προώθηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων καθώς  αυτές αποτελούν πόρους τουριστικής ωφέλειας, διαφοροποίησης και ενδυνάμωσης του τουριστικού προϊόντος.

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γ. Μαυρωτά «Τα νοσοκομεία-κέντρα υγείας των Κυκλάδων ο διαχρονικός «ασθενής» του συστήματος Υγείας»


Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Α΄ βάθμια και Β' βάθμια φροντίδα υγείας των νησιών του Νομού Κυκλάδων, μετά και τον πρόσφατο τραγικό θάνατο μιας γυναίκας στη Φολέγανδρο, αναδεικνύει ο βουλευτής Αττικής και