slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΓΟΣ ΝΑΞΟΥ - NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΕΚ 1-49

Νάξος, 24/10/2020

                  Αρ. πρωτ.: 1440


NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΕΚ 1-49

Αγαπητά μέλη,


Σας ενημερώνουμε ότι ο Εμποροεπαγγελματικος Σύλλογος Νάξου - σε συνεργασία με πιστοποιημένα ΚΔΒΜ - θα υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν από 1 έως 49 άτομα στο πλαίσιο του προγράμματος ΛΑΕΚ 1 - 49 του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την εγκύκλιο με ΑΔΑ: 78ΡΖ4691Ω2-Σ9Φ του ΟΑΕΔ - Απόφαση 5427/83/19.11.2019 & Απόφαση 3406/67/23-06-2020.

Απάντηση της Πρόεδρου Διοικούσας Επιτροπής Το.Π.Φ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου-Αστυπάλαιας κ. Κουτσονικολη Μαρίας και του Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας K.Y. Πάρου κ. Γεώργιου Τζανίδη στις συκοφαντικές αναφορές της ιστοσελίδας parospress.blogspot.com

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε συνέχεια δημοσίευσης στην  ιστοσελίδα  parospress.blogspot.com  (https://bit.ly/3om0d0K), σχετικά με περιστατικό εισαγωγής μίας ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Πάρου και των ανυπόστατων, αλλά και συκοφαντικών αναφορών, ότι η ασθενής κατέληξε λόγω ελλείψεως του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ., θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε τα εξής:

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ποιος υποκινεί...

 SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Ποιος υποκινεί...

«Υποκινούμενη» χαρακτήρισε η Περιφερειακή Αρχή την κινητοποίηση των γονέων με το γελοίο επιχείρημα ότι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μαζί τους  δεν ικανοποιήθηκαν με το αράδιασμα των ενεργειών της για τα σχολεία ή για τη μεταφορά μαθητών και παρ' όλα αυτά επέμεναν στα αιτήματά τους.

Για να αποδείξει και του λόγου το αληθές  περί «πολιτικών κινήτρων» και «υποκινούμενης» κινητοποίησης,  έδειξε στους γονείς το video με την  τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.). 

Όπως τονίστηκε εκ μέρους μας στην Ο.Ε.,  «Οι μαθητές των νησιών μας δεν μπορεί να πηγαίνουν στο σχολείο περπατώντας μέχρι και 4 χλμ. Δεν μπορεί να στοιβάζονται ειδικά σήμερα μαζί και με άλλους επιβάτες. Δεν μπορούν οι  μαθητές να φτάνουν στα σχολεία ¾ ακόμα και μια ώρα πριν το κουδούνι.  Ζητάμε η ΠΝΑΙ άμεσα να συζητήσει με τις Ενώσεις Γονέων να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Να προχωρήσει το ταχύτερο σε συμπληρωματικές συμβάσεις με στόχο την αύξηση δρομολογίων μόνο για παιδιά και συνοδούς που θα εξασφαλίζουν την πληρότητα στο 65%. 

Να ζητήσει την αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει την μεταφορά και αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για την πληρότητα ενώ βάζει απαράδεκτα όρια απόστασης του σχολείου από την κατοικία των μαθητών.

Τελευταία,  η ΠΝΑΙ πρέπει να ζητήσει την αύξηση των διατιθέμενων ποσών και γιατί όχι να διαθέσει άλλα επιπλέον από ίδιους πόρους.»

Γνωρίζουν οι ίδιοι οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι αυτό που τους υποκινεί είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, έχοντας δίπλα της και τους τοπικούς μηχανισμούς της.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ-ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ «Ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τον λίθον βαλέτω»


Ανατρέχοντας στην επικαιρότητα των ημερών, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του αδόκητου θανάτου συμπολίτισσάς μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια προς τους οικείους της. 

Δεν μπορώ, εν τούτοις να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός, της εύκολης κριτικής από μερικούς καθώς και της αποποίησης ευθυνών από μέρους τους. Το βρήκαμε, για ό,τι συμβαίνει φταίει ο Δήμαρχος κι οι Βουλευτές. 

Η δική μου απορία είναι η εξής: Αυτοί που ομιλούν, που εκτοξεύουν μύδρους κριτικής, που είναι οι Τιμητές των πάντων, που στηλιτεύουν όλους, ακόμη κι αυτούς που μέχρι προ τίνος συμπορεύονταν κι έπιναν νερό στο όνομά τους, όταν είχαν κάποια εξουσία στα χέρια τους, τι έκαναν; Σε ποιες προσπάθειες προέβησαν για τη διόρθωση ή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων;

Καθηγήτρια αρνείται να φορέσει μάσκα την ώρα του μαθήματος - Τι λέει στους μαθητές - ΒΙΝΤΕΟ

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από καθηγήτρια λυκείου που αρνείται να φορέσει μάσκα την ώρα του μαθήματος έφερε στο φως την Παρασκευή το Mega. Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μαθητές η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και της χρήσης μάσκας.

«Λέει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει», δήλωσε στο Μega μαθητής του σχολείου. «Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα» σημείωσε στο MEGA ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Φλεβάρης : ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΙΓΔΗΣ ΕΝΑΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

 


 

«Στην Ελλάδα δεν μας έλειψαν ούτε τα χρήματα, ούτε η μόρφωση, ούτε η παλικαριά…», έλεγε ο φιλόσοφος, οικονομολόγος και πολιτικός του Αιγαίου αναζητώντας το δικό του δέον. Αυτό που πρέπει να σμίξει με τον Έλληνα, την κοινωνία και την πολιτική. Το ήθος!

 

Αυτός ήταν ο Ιωάννης Ζίγδης που σημάδεψε με την ιστορία και την διαδρομή του, την ζωή του τόπου και των νησιών μας κατά τον 20ο αιώνα. Συμπληρώθηκε ακόμα ένας χρόνος από την 21η Οκτωβρίου 1997 όταν ο Αιγαιοπελαγίτης πολιτικός και θεωρητικός της ιδεολογίας του κεντρώου και μεσαίου χώρου πέρασε στο πάνθεον των προσωπικοτήτων που αποτύπωσαν το στίγμα τους στην Ελληνική πολιτική ζωή.

Δηλώστε συμμετοχή στο 8o Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι “Heaven’s Cafe” 2020/21

 Φθινοπώριασε και φέτος  σε μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα αυτή της πανδημίας. Η ζωή προχωρά και οι καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων  λειτουργούν  πεισματικά παρέα με τις   ανάγκες των καιρών  και τα πρωτόκολλα. Έτσι γιατί πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα να προχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια ώστε αύριο να είμαστε πάλι εδώ και όλα τα δύσκολα να είναι μια κακή ανάμνηση.

Στην Ελλάδα λέμε ότι το τάβλι είναι το εθνικό μας σπορ (και ο φραπέ, το εθνικό ποτό μας). Τάβλι λοιπόν γιατί είναι μέρος της κουλτούρας μας γιατί έχει μια παράξενη ομορφιά αυτό το παιχνίδι κάτι σαν μάθημα ζωής.

Χρειάζεται δευτερόλεπτα να μάθεις τους κανόνες, αλλά μια ζωή να κατακτήσεις τις λεπτομέρειες.

Οι συνήθεις ύποπτοι χτύπησαν πάλι στην ώρα τους .

« 8ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΒΛΙ-HEAVENSCAFÉ» 2020-2021

 Εγγραφές εως 28/10  Έναρξη  1/11  

Φέτος λόγω των συνθηκών η προηγούμενη διοργάνωση δεν..........

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Την επανένταξη στις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που χάθηκαν το διάστημα της πανδημίας του κορωνοιού και κυρίως στο σχήμα των 120 δόσεων, για όσους ασφαλισμένους-οφειλέτες δεν πλήρωσαν δυο συνεχόμενες δόσεις και απώλεσαν έτσι την ρύθμισή τους, εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας.

Η νέα ευκαιρία θα διασώσει κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες- οφειλέτες προκειμένου να μην βρεθούν μπροστά στην αναβίωση της παλιάς οφειλής με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως προσαυξήσεις και τόκοι.

Όπως δήλωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης με νομοθετική ρύθμιση θα επανενταχθούν στις 120 δόσεις αυτοί που επλήγησαν και την έχασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να αποπληρωθούν οι δόσεις που έχουν χαθεί από το σχήμα των 120 δόσεων, προκειμένου να ισχύει η επανένταξη, αλλά να δοθεί παράλληλα -ως κίνητρο- η δυνατότητα ταυτόχρονης ρύθμισης των οφειλών του 2019 και του 2020 σε 12 δόσεις. Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Συνεπώς η νέα ευκαιρία αναμένεται να έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά:
Καταβολή του συνόλου των δόσεων που έχουν καταστεί απαιτητές ως προϋπόθεση για την επανένταξη.
Δυνατότητα ένταξης των νέων βεβαιωµένων εκτός ρύθµισης οφειλών -δηλαδή οφειλών του 2019 και του 2020- στην ρύθμιση των 12 δόσεων.

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών μηνός Σεπτεμβρίου 2020

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ) του

Γιατί είναι κρίσιμη για την Ελλάδα η νίκη του Τζο Μπάιντεν

 Του Βασίλη Τζήμα

 Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ ο Μπάιντεν έχει αποδείξει ότι τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας

Στις 3 Νοεμβρίου οι Αμερικανοί πολίτες θα αποφασίσουν για τον επόμενο Πρόεδρο τους. Είναι μία εκλογική αναμέτρηση κρίσιμη όχι μόνο για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας. Μόνο μία νίκη του Τζο Μπάιντεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας έναντι της Τουρκίας του Ερντογάν, που έχει εξελιχθεί σε μία επικίνδυνη απειλή για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή με την ενθάρρυνση του .............

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο ανομολόγητος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας με τον θάνατο του εμποράκου και την εξαφάνιση της μικρής, ευάλωτης ιδιοκτησίας»

 Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Η πρόταση μομφής ήρθε να απαντήσει σε μία κυνική, ανάλγητη πολιτική, που υλοποιεί μέσα στα πλαίσια μιας τριπλής κρίσης -υγειονομικής, οικονομικής και εθνικής- η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να

  

Η Νάξος αποκτά πράσινο, καθαρό και φθηνό ρεύμα χάρη στη νέα ηλεκτρική διασύνδεση στην Υψηλή Τάση που ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες ο ΑΔΜΗΕ. Μετά από σχεδιασμούς πολλών ετών, το νησί ηλεκτρίστηκε μέσω του νέου υπερσύχρονου Υποσταθμού που τροφοδοτεί και τις «Μικρές Κυκλάδες», δηλαδή τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Ηρακλειά. 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Νάξο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος και η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ εγκαινίασαν τη δεύτερη και την τρίτη φάση των Κυκλάδων -ένα έργο-μαμούθ που περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις και έχει συνολικό προϋπολογισμό 832 εκατ. ευρώ και......