slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Καραμανλή- Σαμαρά αύριο στις Σέρρες! Θα πάνε στα πλημμυρισμένα του Στρυμόνα.

Καραμανλής με Σαμαρά
Στις Σέρρες θα βρεθεί αύριο ο Αντώνης Σαμαράς όπου θα επισκεφθεί δυο περιοχές με οξύ πρόβλημα , μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, τη Μαυροθαλασσα και το Πεθελινό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά. Η επίσκεψη θα γίνει μετά από πρωτοβουλία της βουλευτίνας του νομού Φωτεινή Αραμπατζή η οποία είναι και τομεάρχης Αγροτικής ανάπτυξης του κόμματος. Το παρών θα δώσει και ο Κώστας Καραμανλής ο....

Μετά τα παρακάλια και τα γλειψίματα στους υπάλληλους της Μαντάμ Μερκελ η ΕΚΤ αύξησε κατά 2 δισ. ευρώ το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζεςΗ


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχώρησε σε αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA) κατά 2 δισ. ευρώ. Στα 78,9 δισ. ευρώ
Έτσι το όριο χρηματοδότησης αυξήθηκε στα 78,9 δισ. ευρώ από 76,9 δισ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.
Για το θέμα του «κουρέματος» των εγγυήσεων (collaterals) που θέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον Μηχανισμό δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση.
Το ΔΣ της ΕΚΤ είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει συμφωνία τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με

Γ. Χατζημάρκος προς ενδιαφερόμενους επενδυτές: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα για το ελληνικό Δημόσιο»

Μήνυμα – κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ουδεμία σχέση έχει με την εικόνα που είχαν αποκομίσει μέχρι σήμερα για την λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με απτό δείγμα γραφής την ταχύτητα με την οποία προχωρά η υλοποίηση του Δικτύου των 25 υδατοδρομίων σε ισάριθμα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Πιπιλή αλλάζει το επίθετό της σε ...«Μητράκου» για να βρει δουλειά [εικόνα]

Φωτεινή Πιπιλή
Το όργιο προσλήψεων συγγενών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμα κυβερνητικά πόστα σχολιάζει με τον δικό της τρόπο η πρώην βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο:

Η νησιωτικότητα στη μέγγενη

του Γιάννη Βλασερού *
Τα τελευταία (δυστυχώς, πολλά) χρόνια τα νησιά μας έχουν υποστεί όλα τα δεινά της οικονομικής κρίσης. Και κάποια επιπλέον. Εκτός από τις οριζόντιες περικοπές συντάξεων, μισθών και την εντεινόμενη φοροεπιδρομή, εκτός από τη στελεχιακή και οργανωτική αποδιοργάνωση της αποκεντρωμένης διοίκησης, εκτός από τον πολιτιστικό μαρασμό, υπέστησαν και την ακύρωση της όποιας πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα......

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου


O  κ. Ιάκωβος Τσελέντης επανεξελέγη πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου "Ο Άγιος Γεώργιος" που συγκροτήθηκε σε σώμα στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2015 με θέμα «Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στη σχετική του  ανακοίνωσή για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρει τα εξής:

"Ο Επιθεωρητής" με τους Μυθοποιούς - Νέες παραστάσεις

«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ» Εβαλαν τον Βαρουφάκη να λέει «ουάου» και να διαφημίζει εκπτώσεις σε κατάστημα της Κυψέλης [εικόνες]

OYAOY
Ο υπουργός Οικονομικών αποτελεί κεντρικό πρόσωπο σχεδόν από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, αφιερώματα και συνεντεύξεις να ασχολούνται με εκείνον.
Ωστόσο, ορισμένοι προχωρούν τη... δημοφιλία του ένα επίπεδο παραπάνω.
Περπατώντας κανείς στην περιοχή της Κυψέλης θα πέσει σίγουρα πάνω στη διαφήμιση που χρησιμοποιεί ένα κατάστημα αθλητικών ειδών για να

Η ΕΑΣ έφερε το κανάλι "Ε" στη Νάξο (φώτος)

Προσθήκη λεζάντας
Στη Νάξο βρέθηκε το τριήμερο από τη Δευτέρα 4 - έως την Τετάρτη 6 Μαΐου, τηλεοπτικό συνεργείο από το κανάλι "Ε" και την εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη "Αποκαλυπτικά", με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καραμίντζα, προσκεκλημένο από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Το τηλεοπτικό συνεργείο έκανε γυρίσματα στο νησί τόσο για τις ομορφιές του, όσο και για τα τοπικά του προϊόντα με τη γραβιέρα και την πατάτα της ΕΑΣ σε πρώτο πλάνο!

Προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα από τον Γ. Χατζημάρκο


Η ανάγκη πλήρους εξορθολογισμού του συστήματος αεροδιακομιδών αναδείχθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.
Στη συνάντηση (στην οποία συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του Παραρτήματος Αιγαίου του ΕΚΑΒ Εμμανουήλ Τσανικλίδης και ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ρόδου Χαράλαμπος Τσιμπλέκας), ο κ. Χατζημάρκος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δεδομένου ότι η έλλειψη πόρων δεν επιτρέπει την ικανοποιητική στελέχωση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πολυνησιακές περιοχές όπως το Ν. Αιγαίο, αλλά και για τη χώρα γενικότερα.
Οι προτάσεις Χατζημάρκου

Επί προσωπικού

Του Γιώργου ΒακόνδιουΣτα σαράντα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας και τα μόλις τρία της ενασχόλησής μου με την πολιτική δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια σε προσωπικό τόνο.

Όμως για μια φορά θα ξεπεράσω αυτόν τον κανόνα, διότι αυτά που ακούω, βλέπω και διαβάζω με κάνουν έξαλλο και σε προσωπικό επίπεδο.

Αποφάσισα να πολιτευτώ διότι θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, μη έχοντας καμία