slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Βρούτσης: «Από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, στο “Τριτοκοσμικό Ισοδύναμο” τα νησιά της άγονης γραμμής

Την έντονη αντίδρασή του, για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) να μεταθέσει για αργότερα την εξέταση των όρων των διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές του Αιγαίου, εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για πισωγύρισμα στο θέμα των άγονων γραμμών του Αιγαίου, χρεώνοντας στην κυβέρνηση την εφαρμογή μιας «άγονης πολιτικής» που χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια λόγων και έργων.
Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι:
«Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί πόσο σημαντική είναι η ομαλή και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα. Γεγονός, που έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο για την..... επιβίωση των κατοίκων τους, όσο και για την μελλοντική πρόοδο και ανάπτυξη τους».

Όσο για τα θέματα που αφορούν την προωθούμενη από τα συναρμόδια υπουργεία μείωση των μισθωμάτων, καθώς και την κατάργηση των πολυετών συμβάσεων και των πέντε κατηγοριών πλοίων, ο βουλευτής τόνισε ότι:

«Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει την υποβάθμιση, αν όχι την επί του πρακτέου περικοπή δρομολογίων των λεγόμενων «άγονων γραμμών», είναι απαράδεκτος, αφού το οικονομικό όφελος που προσδοκάται είναι αμφισβητούμενο και σε κάθε περίπτωση δυσανάλογο της σπουδαιότητάς τους.

Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να μειώνονται τα μισθώματα των “άγονων γραμμών” και από την άλλη να περικόπτονται οι κατηγορίες των μισθωμάτων με βάση τις ηλικίες των πλοίων. Αυτό καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης. Η Πολιτεία, οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει στους νησιώτες τακτική, γρήγορη, ασφαλή μεταφορά. Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε, επίσης, και στην καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, καθώς και στις επιδοτήσεις υπογραμμίζοντας ότι:

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αφού στο παρελθόν ο ίδιος διαγωνισμός -περίπου στα τέλη Ιουνίου -βρισκόταν ήδη σε φάση υλοποίησης, ενώ η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των τρεχουσών επιδοτήσεων είναι πρωτόγνωρη. Η κυβέρνηση, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Η πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της ακτοπλοΐας, δείχνει ότι δεν γνωρίζει την πραγματικότητα ή ότι σκόπιμα οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Δεν χωρούν παιχνίδια και πειραματισμοί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, κυρίως νησιωτών. Όλοι σήμερα γνωρίζουν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είχε σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική, αλλά με παλινωδίες και αρρυθμίες έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα, που μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται. Από την κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μέχρι την εγκατάλειψη κάθε αναπτυξιακής προοπτικής στα νησιά μας. Από το Μεταφορικό Ισοδύναμο που υπόσχονταν προεκλογικά, οδηγούμαστε στο “Τριτοκοσμικό Ισοδύναμο” για τις άγονες γραμμές των νησιών μας».

Ο ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ Α/Τ ΝΑΞΟΥ

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Α/Τ ΝΑΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΕ।
ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΡΩΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΠΗΣΑΝ ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ। ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Β ΟΠΚΕ ΝΑΞΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ।ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Α/Τ ΝΑΞΟΥ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗ।ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑΞΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.