slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το θέμα δεν είναι ποιους θα “διαγράψει” ο Σαμαράς, αλλά ποιούς θα αναδείξει

Το θέμα δεν είναι ποιους θα “διαγράψει” ο Σαμαράς, αλλά ποιούς θα αναδείξει

Από Factorx |

Το Antinews, οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές του, βροντοφώναξαν από τους πρώτους ότι ο Σαμαράς πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Ότι ο Σαμαράς πρέπει να χάσει το 1% που αντιπροσωπεύει ιστορικά η μειοψηφία Χανίων – Ευρυτανίας για να διεκδικήσει ύστερα τα ποσοστά που έχασε ο Καραμανλής με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και να αρχίσει – σε τρίτη φάση- να προσελκύει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και από άλλους χώρους.

Και ο Σαμαράς το έκανε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο. Ξήλωσε τους μηχανισμούς από το κόμμα, άφησε τους βαρώνους χωρίς παντεσπάνι, καταδίκασε νοοτροπίες, έστειλε πάρα πολλούς στο σπίτι τους και έδειξε την πόρτα στη Ντόρα – να μην το ξεχνάμε στιγμή αυτό.

Τα επαναλαμβάνω αυτά γιατί ακούω από το πρωί τα πρώην παπαγαλάκια του Ρουσόπουλου να στοιχηματίζουν στα ραδιόφωνα για το ποιους και πόσους θα «διαγράψει» ή θα «διώξει» ενόψει του Συνεδρίου της επόμενης εβδομάδας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτής της Παρασκευής.

Δεν ξέρω τα θα κάνει ο Αντώνης. Και δεν βρίσκω και τον Φαήλο να ρωτήσει τον Μούργο, τώρα που ο Αντώνης είναι στις Βρυξέλλες.

Η γνώμη μου όμως είναι καθαρή: Ποιούς να διαγράψει ακόμα ο Σαμαράς; Εκείνους που την έχουν αράξει οριστικά και ανεπιστρεπτί στις πισίνες τους; Τους άλλους που τους τελείωσε ο λαός ανεπανόρθωτα;

Να σας πω εγώ τι πρέπει να κάνει: Να βάλει τον Αρβανιτόπουλο, ή τον Παναγιωτόπουλο, ή δεν ξέρω εγώ ποιόν άλλο, και να πάρουν τηλέφωνο όλους τους βατοπεδινούς, τους κουμπάρους και τους γνωστούς. Και να τους πουν: «όποιος πατήσει το πόδι του στο Συνέδριο, ή τον δει η περιφρούρηση να κόβει βόλτες απέξω, τον έφαγε η μαρμάγκα». Και να το ανακοινώσουν κιόλας.

Ας αφήσει λοιπόν πίσω του τους τελειωμένους ο Σαμαράς κι ας ασχοληθεί μόνο με την ανανέωση του κόμματος.

Τι σημαίνει «ανανέωση»;

Πρόσωπα άφθαρτα, καταξιωμένα στις αγορές και στην κοινωνία, ζυμωμένα με τους απλούς ανθρώπους και τα προβλήματα τους, που ζουν και λειτουργούν κάθε μέρα όπως όλος ο κόσμος της καθημερινότητας, του αγώνα για επιβίωση, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και την οικογένεια.

Πρόσωπα που καταλαβαίνουν, γιατί το βίωσαν, τι σημαίνει να περιμένεις στην ουρά, στην τράπεζα, στην εφορία, στο ΚΕΠ, στο Δήμο για να κάνεις απλά την δουλειά σου.

Προσωπικότητες που δεν αναδείχθηκαν από τον πλασματικό κόσμο της τηλεόρασης και που όταν ποτέ βρεθούν σ’ αυτόν θα τον αντιμετωπίσουν σαν μέσο επικοινωνίας με τον πραγματικό κόσμο και όχι σαν μέσο προσωπικής προβολής και προπαγάνδας.

Τα στοιχεία αυτά αντιπροσωπεύει και ο ίδιος ο Σαμαράς και με αυτά πρέπει να οικοδομήσει τη Νέα Δημοκρατία. Γι’ αυτό στις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική πρέπει οι επιλογές του να είναι φάρος ελπίδας γι αυτόν τον τόπο.

Και να πω και κάτι άλλο: Όταν θα φτάσει η ώρα (πιστεύω σύντομα) να επιλέξει τους νέους εκπροσώπους του κόμματος και του λαού στην Βουλή (ακόμα και αν αυτό πρέπει να γίνει με λίστα) ο Σαμαράς πρέπει να τολμήσει αυτό που κανείς δεν έκανε μέχρι τώρα. Να βάλει ψηλά στα ψηφοδέλτια, ανθρώπους σαν κι ατούς που περιγράψαμε πιο πάνω. Και αν οι γνωστές φιγούρες της τηλεόρασης και των κομματικών βιλαετιών διαμαρτυρηθούν και κάνουν κόνξες υπάρχει και η απάντηση: Αν είστε τόσο σίγουροι κύριοι ότι εσείς θα φέρετε τον κόσμο, τότε γιατί δεν μπαίνετε στις τελευταίες σειρές για να αυξήσουμε έτσι τις έδρες μας στην Βουλή;

Έτσι γίνεται η ανανέωση. Δεν έχει ονοματεπώνυμο. Έχει αξίες, άξιους και ουσία.

Μειώνονται κατά 50% οι αποζημιώσεις απολύσεων

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ,ΔΕΝ ,ΔΕΝ ,ΔΕΝ......
O

- Το NewsIt αποκαλύπτει πρώτο το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης
- Προβλέπει μείωση των αποζημιώσεων από απόλυση κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης από τον εργοδότη που από 24 μήνες πέφτει στους 4 μήνες.
Σύμφωνα με τις...

πληροφορίες μας η πρόταση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι αποζημιώσεις να μειωθούν κατά 50% μέσω της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης.

Μέχρι τώρα εάν ένας εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενό του σε διάστημα 24 μηνών, τότε υποχρεώνεται να του καταβάλλει τη μισή αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Σύμφωνα με την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου ο χρόνος αυτός μειώνεται στους 4 μήνες.

Αν δηλαδή ένας εργοδότης προειδοποιήσει 4 μήνες νωρίτερα τον εργαζόμενο που θέλει να απολύσει τότε θα του χορηγεί τη μισή από την αποζημίωση που του ορίζει ο νόμος. Εάν η απόλυση γίνεται χωρίς προειδοποίηση τότε ο εργαζόμενος θα παίρνει όλη την αποζημίωσαη όπως προβλέπεται σήμερα.

Επίσης στο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται ότι για προσφυγή σε διαιτησία θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές.

Το υπουργείο Απασχόλησης είχε καλέσει σε διαβούλευση εργοδότες και εργαζόμενους. Στο διάλογο όμως έστειλαν προτάσεις μόνο οι εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ η ΓΣΕΕ απείχε. Έτσι η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου δεν περιλαμβάνει τις θέσεις της.

Παρόλα αυτά το υπουργείο Απασχόλησης σε μία προσπάθεια συναίνεσης δίνει επτά ημέρες μέχρι την επόμενη δηλαδή Τετάρτη στη ΓΣΕΕ να υποβάλλει τις αντιπροτάσεις της. Εάν δεν το κάνει τότε η πρόταση αυτή θα κυρωθεί ως έχει.

Aργύρης Ντινόπουλος : Ο Rocco και οι σύντροφοι.



Οι εικόνες ( και οι φωτογραφίες) μιλούν από μόνες τους. Τις επέλεξε, άλλωστε, ο ίδιος ο Τάσος Μαντέλης για αυτό το προεκλογικό video του 2004. Τα σχόλια είναι δικά σας....

Μήνυμα του νέου Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων Ν.Δ., κ. Δημήτρη Νικολιά

Νεοδημοκράτισσες - Νεοδημοκράτες,

Ερώτηση για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού

syriza.JPG Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τα «Προβλήματα με την επιλογή...

προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού».

www.parianostypos.gr

«15-6-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Προβλήματα με την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού

Από τον Δεκέμβριο του 2009, με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: οικ. 74005/9-12-2009 έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ανεστάλη διάταξη του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (άρθρο 89 του Ν. 3584/2007) που αφορά την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι οι φάκελοι των ενδιαφερομένων αποστέλλονται για κρίση μέσα σε ένα μήνα από τη λήξη της θητείας ή από την κένωση ή σύσταση νέας θέσης, ενώ το αρμόδιο όργανο που παραβαίνει την ανωτέρω διάταξη διώκεται πειθαρχικά για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου, τα υπηρεσιακά συμβούλια του προσωπικού που υπάγεται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων θα συνεδριάζουν κανονικά για όλα τα θέματα, με εξαίρεση την επιλογή προϊσταμένων μέχρι και την έκδοση εγκυκλίου που θα ρυθμίζει το θέμα.

Επειδή, λόγω αποχωρήσεων προϊσταμένων υπάρχει μεγάλος αριθμός κενών θέσεων που παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων υπηρεσιών,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

* Προτίθεται να ανακαλέσει το υπ’ αριθμ. πρωτ. 74005/9-12-2009 έγγραφο;

Η ερωτώσα βουλευτής
Ευαγγελία Αμμανατίδου - Πασχαλίδου»

ΦροντίΖΩ το περιβάλλον

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Νάξου

 

 

Let's do it!

 

     Την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο της Πυροσβεστικής Νάξου (Χαλκί) θα παρακολουθήσουμε από εξειδικευμένο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος Νάξου πως να προστατεύουμε τον τόπο μας από τη φωτιά και πως θα βοηθήσουμε στη κατάσβεση, σε περίπτωση πυρκαγιάς.

  Θα ακολουθήσει εκδρομή στον πύργο του Χειμάρρου και στον Καλαντό.

   Σας περιμένουμε!

Μαγειρέματα στο ΠΑΣΟΚ για τον αντιπεριφερειάρχη

   Αίτημα για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κατέθεσε ο Ναξιώτης (φωτό ) Νίκος Πρωτονοτάριος

Μπορεί ο Παναγιώτης Ρήγας να μην κατέθεσε αίτημα για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και να δίνει στήριξη στο πρόσωπο του νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, όπως τον ακούσαμε να λέει χτες το πρωί στην Ραδιοφωνία Κυκλάδων… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για το ποιος θα καταλάβει την θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Μια θέση στην οποία, σε καμία περίπτωση, δεν θα ήθελε τον άσπονδο φίλο του σημερινό νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη  Μπάιλα.

Και επειδή ο Τάκης είναι πονηρός και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη έχει τη δική του πρόταση για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων. Μια πρόταση που δεν είναι άλλη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ερμουπόλης κ. Μάνθο Μανθόπουλο.

Η διεκδίκηση της «θέσης» του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων δείχνει να εξελίσσεται σε πραγματική «μάχη». Ο Παναγιώτης Ρήγας πάντως για τις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών είπε ότι η επιλογή δεν θα είναι των επικεφαλής άλλα θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο, ενώ για τους Δήμους των Κυκλάδων τόνισε ότι θα δοθεί κομματική στήριξη στα μεγάλα νησιά.

Αιτήσεις έχουν καταθέσει κι άλλοι ενδιαφερόμενοι, όμως σι επικρατέστεροι είναι αυτοί δύο προαναφερόμενοι.

Επισήμως, δεν υπάρχει ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ άλλα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog μας ο Απερανθίτης Νίκος Πρωτονοτάριος, Πολιτικός Μηχανικός, είναι ο Ναξιώτης που πήρε μέρος στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων από πλευράς ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές καταθέτοντας αίτημα για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε ακουστεί ότι είχε κατατεθεί αίτημα για την υποψηφιότητα αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων από άτομο που είχε καταγωγή από την Νάξο και δεν είχε ξανασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το όνομά του δεν είχε γίνει γνωστό. Το blog μας σήμερα σας αποκαλύπτει ότι το αίτημα αυτό το έχει καταθέσει ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Νίκος Πρωτονοτάριος.

Ο κ. Πρωτονοτάριος, που διαμένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε Αθήνα και Νάξο κατάγεται από την Απείρανθο της Νάξου την οποία επισκέπτεται τακτικότατα.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων από πλευράς ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Από την Νάξο εκτός του κ. Πρωτονοτάριου, που κατέθεσε αίτημα για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, αίτημα υποψηφιότητας για τον Δήμο Νάξου κατέθεσε και ο νυν Δήμαρχος Νίκος Μαράκης.

 

Από την άλλη ο έτερος ΠΑΣΟΚικός υποψήφιος Θανάσης Γρυλλάκης ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει το χρίσμα. Γι' αυτό και δεν κατέθεσε αίτημα υποψηφιότητας και άφησε να διαρρεύσει από το στενό του περιβάλλον, ότι θέλει να καταρτίσει συνδυασμό χωρίς κομματικές στηρίξεις… Τώρα το πόσο πιστευτός μπορεί να γίνει όταν πλαισιώνεται από τον σκληρό ΠΑΣΟΚικό πυρήνα της Νάξου…

Ο ακομμάτιστος