slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

H χθεσινοβραδινή φωτογραφία της Αθήνας που σοκάρει

Η Αθήνα θολή λόγω των καπνών από τα τζάκια αποτυπώνεται σε αυτή τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media προκαλώντας σχόλια για την οικονομική κατάσταση των Αθηναίων.

Η φωτογραφία αναπαράγεται σε όλο και περισσότερα προφίλ στο facebook με την εξής σημείωση του Γιάννη Λάριου (Υianni Larios) που ανήρτησε πρώτος τη φωτογραφία: «Η Αθήνα της ντροπής. Σημερινή φωτογραφία, πριν λίγο. Η χωρίς κανένα σχεδιασμό, μανδαρινικής εμπνεύσεως παράλογη αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης φέρνει το 1/4 σε φορολογικά έσοδα και κάνει την Αθήνα θάλαμο αιθάλης. Ένα πείραμα ηλιθίων, σε βάρος της υγείας όλων μας. Μοιραστείτε το.

Πηγή:

Οι Γερμανοί ξανάρχονται... Τουριστική <<αναγέννηση» της Ελλάδας

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ

Η Ελλάδα επανέρχεται στην τουριστική προτίμηση των Γερμανών. Για το καλοκαίρι του 2013 καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων που φτάνουν συνολικά το 8%, ενώ τα πακέτα είναι για φέτος πιο φτηνά.


Οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν την φήμη τους ως πρωταθλητές στον τουρισμό. Κι αυτό παρά τη γενικότερη κακή οικονομική συγκυρία και τις τσιμπημένες τιμές σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς. 40 εκατομμύρια ταξίδια έκαναν το 2012 οι Γερμανοί, η κρίση τους είναι άγνωστη λέξη όταν πρόκειται για τις διακοπές τους.

Οι Γερμανοί που προγραμματίζουν από τώρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεν επηρεάζονται όπως φαίνεται από την κρίση που πλήττει την Ευρώπη αλλά και τα πιο ακριβά τουριστικά πακέτα με προορισμούς την Τουρκία και την Ισπανία. Οι Γερμανοί χρόνια τώρα έχουν αποδείξει ότι αναζητούν ήλιο και παραλίες.

Τα τουριστικά γραφεία έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας από Γερμανούς που θέλουν από το χειμώνα να κάνουν κράτηση για τις ωραιότερες εβδομάδες του χρόνου. Οι τουριστικοί πράκτορες τρίβουν τα μάτια τους και ήδη από τώρα καταγράφουν ρεκόρ κρατήσεων για το καλοκαίρι 2013.

«Η Γερμανία σε σύγκριση με άλλες χώρες μοιάζει να είναι η νήσος των μακαρίων», δηλώνει εκπρόσωπος της TUI. Ακόμη και σε μακρινούς και πιο ακριβούς προορισμούς, όπως Ταϊλάνδη, Ν. Αφρική ή Κένυα καταγράφεται αύξηση της ζήτησης. «Φαίνεται ότι αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων που διαθέτουν πολλά χρήματα και που μαγεύονται από μακρινά ταξίδια προς την Ανατολή», εξηγεί ο ίδιος εκπρόσωπος. Τουριστικό «μπουμ» θα ζήσει φέτος η Γερμανία αλλά και η Αυστρία.

Για το 2013 οι τουρ οπερέιτορς και τα ταξιδιωτικά γραφεία καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων που φτάνουν συνολικά το 8%. Ακόμη και οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν αυξηθεί για φέτος το καλοκαίρι. Ο εκπρόσωπος του TUI επιβεβαιώνει ότι οι Γερμανοί «ξανάρχονται» από του χρόνου στην Ελλάδα. Ο ανταγωνιστής του Thomas Cook κάνει μάλιστα λόγο για μια τουριστική «αναγέννηση» της Ελλάδας. Οι εικόνες με τη καμένη γερμανική σημαία και την καγκελάριο με ναζιστικά σύμβολα φαίνεται ότι έχουν ξεχαστεί, οι προσπάθειες ομαλοποίησης των ελληνογερμανικών σχέσεων με επισκέψεις αξιωματούχων στην Ελλάδα και στη Γερμανία και η αλλαγή στον τρόπο που παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την Ελλάδα έχουν συμβάλει στη μεταστροφή της γερμανικής κοινής γνώμης.

Η διαφαινόμενη τουριστική αύξηση στην Ελλάδα οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι τουρ οπερέιτορς αύξησαν τις τιμές τους σε χώρες με ήλιο και παραλίες. Για παράδειγμα, όποιος κάνει κράτηση με τον Thomas Cook για την Τουρκία θα πληρώσει 2% περισσότερο από ότι πέρυσι. Για τις Κανάριες και Βαλεαρίδες νήσους η αύξηση είναι μεγαλύτερη, γύρω στο 4%. Η Rewe Group αύξησε τα πακέτα της προς την Τουρκία κατά 4%. Ακριβότερα πακέτα για την Τουρκία και την Ισπανία προσφέρουν κι άλλα τουριστικά γραφεία που απευθύνονται στον μαζικό τουρισμό, όπως Jahn Riesen. IST και Tjaereborg. Αντίθετα οι Τhomas Cook και η Alltours, 4η σε μέγεθος τουρ οπερέιτορ στη Γερμανία, έριξαν τις τιμές τους για την Ελλάδα.

http://ysterografa.gr/
 

«Μικρή ήμουν θλιμμένη και κομουνίστρια», δηλώνει 37χρονη σταρ


Από τις δεκάδες celebrities που πόσταραν αυτές τις γιορτές φωτογραφίες τους, την παράσταση έκλεψε η Μίλα Γιόβοβιτς που ξέθαψε από το σεντούκι της μια φωτό της από την Ρωσία των 70s στην οποία μεγάλωσε.

«Βρήκα αυτή την παιδική μου φωτογραφία από τα 70s. Δείχνω τόσο θλιμμένη και τόσο κομουνίστρια. Πάντως ήμουν χαριτωμένη». Αυτό ήταν το σχόλιο που συνόδευε την φωτό της 37χρονης σταρ των Resident Evil που γεννήθηκε στο Κίεβο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν πέντε ετών.


Όχι ότι εκεί τα πράγματα ήταν καλύτερα, με την μικρή Μίλα να γίνεται καθημερινά στόχος υβριστικών σχολίων «Με αποκαλούσαν κομουνίστρια και Σοβιετική κατάσκοπο. Ποτέ δεν με αποδέχτηκαν». Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το σχολείο στα 12 και να ξεκινήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ ένα χρόνο μετα.

iefimerida.gr 

Υπόγειος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τη λίστα Λαγκάρντ

Σήμερα αναμένεται το τελικό πόρισμα των οικονομικλών εισαγγελέων                                                           Ένας υπόγειος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ. Η νέα λίστα βρίσκεται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων και εντός της ημέρας αναμένεται το τελικό πόρισμά τους.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τρικομματική κυβέρνηση το γεγονός ότι η επίσημη λίστα με εκείνη που είχε παλαιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δημοσιεύθηκε από το περιοδικό HOT DOC φέρονται να παρουσιάζουν διαφορές.

Την αρχή έκανε η Νάντια Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η νέα λίστα που παραλήφθηκε προσφάτως περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιβάλλοντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, το οποίο απευθύνθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, επισημαίνοντας πως θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ώστε να σταματήσουν να πλανώνται διάφορα σενάρια, "τα οποία εκμεταλλεύονται πολιτικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ως κινήσεις εντυπωσιασμού με πολιτικές σκοπιμότητες".

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο επιμένουν, διαμέσου του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι "στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις προσπάθειες απόκρυψης της αποτυπώνεται και συμπυκνώνεται η ελεγχόμενη διάχυτη ανομία και φοροδιαφυγή, η κακοδιοίκηση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων, που δεν ήταν το αποτέλεσμα λαθών ή παραλείψεων, αλλά επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας".

http://www.news.gr

Επίθεση Δένδια σε ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες στην Κέρκυρα

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αποδοκιμάστηκε στην Κέρκυρα, όπου βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών.

 Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας παραβρέθηκε έξω από το δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας για να παρακολουθήσει μία από τις φιλαρμονικές του νησιού και μόλις έγινε αντιληπτός από τους πολίτες αποδοκιμάστηκε.

 Το γραφείο Τύπου του υπουργείου του Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε το γεγονός και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η ιστοσελίδα left.gr επικρότησε αυτές τις αποδοκιμασίες.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Το γεγονός ότι η κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (left.gr) επιχαίρει για τις ύβρεις 4-5 αντιεξουσιαστών εναντίον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Δένδια, χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, λόγω της απόδοσης εκ νέου στο Δημόσιο και στον ελληνικό λαό της βίλας «Αμαλία», αποτελεί όνειδος για την ηγεσία του συγκεκριμένου κόμματος και σοβαρή οπισθοδρόμηση στον πολιτικό μας πολιτισμό.

 Τους το επαναλαμβάνουμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο Νόμος θα επιβληθεί, η δημόσια περιουσία θα ανακτηθεί και θα περιφρουρηθεί».

http://ysterografa.gr

Γελάει ο κόσμος με το δεκάρι Tsipras

Αυτό ήταν το "κέρδος" του Αλέξη στην Λατινική Αμερική και δείχνει πόσο "σημαντικές" συναντήσεις είχε...

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Αργεντινή, αφού οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας χάρισαν στον Αλέξη Τσίπρα μία εμφάνιση της εθνικής τους ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως η φανέλα με αυτόν τον αριθμό ανήκει στον Λίονελ Μέσσι, ωστόσο οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας αντί για το όνομα του Αργεντινούν σούπερ σταρ, είχαν τυπώσει το όνομα «Tsipras».

Τη φωτογραφία της φανέλας τη διοχέτευσαν οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι στο διαδίκτυο και την δημοσίευσε η εφημερίδα «τα Νέα».


 

Παράδειγμα η μετά το 2003 Αργεντινή; Επιτέλους, συνέλθετε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εδώ και δέκα μέρες, ο κ. Τσίπρας μας στέλνει τις ευχές και την… ευχή του από τη Λατινική Αμερική.

Είναι δε τόσο ενθουσιασμένος, που, όπως είπε μιλώντας στα μέλη του πνευματικού ομίλου «Κάρτα Αμπιέρτα», «αν ήξερα ότι έχουμε τόσο θερμούς φίλους στην Αργεντινή, θα ξεκινούσα τη μεγάλη προεκλογική εκστρατεία από το Μπουένος Άιρες»!

Προφανώς το ίδιο ενθουσιασμένοι πρέπει να αισθάνθηκαν και οι οπαδοί του στην Ελλάδα, βλέποντας τις εικόνες χάους που επικρατούν στην Αργεντινή, με τον πεινασμένο (αλλά… περήφανο) λαό της χώρας να επιδίδεται σε λεηλασίες.

Πραγματικά, πρόκειται για πρότυπο στο οποίο αξίζει να δώσουν (οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ) μια ευκαιρία!

Μέσα στη σύγχυση και στην ατυχία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε, βέβαια, να αλλάξει το τροπάρι.

Και εκεί που μας έλεγε «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή», τώρα δηλώνει πως αυτό που θέλει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… «τι πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση που οδήγησαν την Αργεντινή τα ληγμένα φάρμακα του ΔΝΤ».

Συγχρόνως επιμένει ότι το παράδειγμα της Αργεντινής είναι ένα… καλό παράδειγμα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι το παράδειγμα της Αργεντινής, μετά το 2003, ενοχλεί και ενοχλεί γιατί είναι παράδειγμα που πάει κόντρα στο νεοφιλελεύθερο παράδειγμα που έχει την ηγεμονία», δήλωσε.

Ακατανόητα πράγματα.

Τρικυμία εν κρανίω.

Τελικά η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση ή παράδειγμα προς αποφυγή;

Προφανώς, ούτε ο ίδιος γνωρίζει, αλλά ούτε πρέπει να έγινε και σοφότερος από τα… μαθήματα που έλαβε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα, που θεωρείται και ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής ανάκαμψης της οικονομίας στη χώρα.

Στη συνάντηση αυτή, που όπως μας ενημέρωσαν κράτησε πάνω από μία ώρα, ο κ. Τομάδα ανέλυσε στον κ. Τσίπρα, «με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα, το πώς η πολιτική που εφαρμόστηκε με βάση το δίπτυχο 'δημιουργία θέσεων εργασίας - μείωση της ύφεσης μέσω μέτρων που ενισχύουν την εσωτερική αγορά' οδήγησε στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας της χώρας».

Την ίδια ώρα, έξω στους δρόμους επικρατούσε το χάος – αποτέλεσμα προφανώς όλων όσων ανέλυε ο Τομάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής - με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας - είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ. Και ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν - από το 2003 και μετά - τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση».

Δηλαδή, εδώ μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό.

Ακούμε για ανάκαμψη και έξοδο της Αργεντινής από την κρίση, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα νέας χρεοκοπίας και ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους κατά του πληθωρισμού και της πείνας!

Από τον προηγούμενο σταθμό του, τη Βραζιλία, ο κ. Τσίπρας μας είχε πει πως είναι βέβαιος ότι σύντομα «ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου».

Καμιά αντίρρηση να λυτρωθούμε από το μνημόνιο, αλλά είναι παράδειγμα η Λατινική Αμερική;

Ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, οι οίκοι αξιολόγησης, που υποβάθμισαν κατά πέντε βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, από «Β» σε «CC» και μάλιστα με αρνητικές προοπτικές, ανέφεραν πως είναι «πιθανή» μια νέα χρεοκοπία για τη χώρα.

Δυο μήνες τώρα, η χώρα βρίσκεται στη δίνη ογκωδών διαδηλώσεων – κάτι που γνώριζε ο κ. Τσίπρας πριν αποφασίσει να την επισκεφθεί – καθώς η (κεντροαριστερή – λέμε τώρα) πρόεδρος της χώρας έχει επιβάλει περιορισμούς στην αγορά δολαρίων και στις εισαγωγές, με συνέπεια την επιβράδυνση της οικονομίας.

Ο λαός της Αργεντινής διαδηλώνει κατά της φτώχειας, της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, αλλά και κατά της πρόθεσης της προέδρου να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να της επιτραπεί να διεκδικήσει μία τρίτη θητεία!

Όλα αυτά, βέβαια, δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να ασχολείται τόσο πολύ με την Αργεντινή.

Από τον Σεπτέμβριο επαναφέρει το θέμα ξανά και ξανά.

Είχε τότε δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα «Pagina 12» της Αργεντινής, για να δηλώσει πως «το ευρώ έχει μετατραπεί σε φυλακή για τους λαούς της Ευρώπης, ειδικά για τις πιο αδύναμες οικονομίες της, είναι μια πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί αν συνεχίσουμε έτσι».

Στις 7 Σεπτεμβρίου είχε πει επί λέξει:

«Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική. Λέτε πως "δεν γίναμε Αργεντινή". Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις».

Όταν έγινε μύλος, ήλθε η «διόρθωση» από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα».

Από πού προκύπτει αυτό βάσει της δήλωσης «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»;

Άγνωστο.

Ας αφήσουμε που η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του λαού της από τα προβλήματα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έχει από τον περασμένο Ιούνιο θέσει σε εφαρμογή σχέδιο να ξαναδιεκδικήσει τα νησιά Φόκλαντς, ακόμη και εμπλέκοντας τη χώρα σε νέες περιπέτειες, ανάλογες του πολέμου που είχε προκαλέσει η χούντα της Αργεντινής το 1982.

Για λόγους προπαγανδιστικούς, η Κίρχνερ (επικεφαλής των περονιστών, για να μην ξεχνιόμαστε) μήνυσε τις εταιρίες που πραγματοποιούν έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή, παρενοχλώντας τη ναυσιπλοΐα στα Φόκλαντς και διατυπώνοντας απειλές για την αεροπορική σύνδεση των νησιών με τη Χιλή – περίπου ό,τι κάνει η Τουρκία στην Κύπρο και στο Αιγαίο δηλαδή.

Άλλωστε, η Αργεντινή περιλαμβάνεται μόνιμα στον κατάλογο των χωρών όπου η Διεθνής Αμνηστία εντοπίζει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, σημειώνω πως ο Νέστορ και η Κριστίνα Κίρχνερ, βρέθηκαν διαδοχικά στην εξουσία (με τον σύζυγο να παραδίδει στη σύζυγο το 2007), το 2003 και έκτοτε εξαπλασίασαν την προσωπική τους περιουσία μέσα από κερδοσκοπικές αγορές ακινήτων και επενδύσεις.

Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως μόνο το 2008, πέντε χρόνια μετά την άνοδό τους στην εξουσία, η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 158% και έφθασε στα 8,4 εκ. ευρώ.

Το ζεύγος Κίρχνερ κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τις πολιτικές του διασυνδέσεις στην Παταγονία για να αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας δημόσια γη και να την πουλήσει μετά με τεράστιο κέρδος.

Οι ομοϊδεάτες δικηγόροι τους, είχαν τότε πει πως… η άνοδος στην εξουσία δεν εμποδίζει τις επιχειρηματικές συμφωνίες.

«Αυτή είναι η ουσία του καπιταλισμού», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους!

Οπότε, η δήλωση Τσίπρα πως πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα την Αργεντινή μετά το 2003 είναι επίσης εξαιρετικά ατυχής – για να μην χρησιμοποιήσω άλλον επιθετικό προσδιορισμό…

Fwd: OceanLive ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ 27/12/12

Σωκράτης Μάλαμας@ OceanMojo 27/12/12


Ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και ακολουθεί το Σωκράτη Μάλαμα εδώ και δύο δεκαετίες, δίνει και φέτος το ραντεβού του στη Νάξο στις 27 Δεκεμβρίου στο Oceanlive.
Ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης, για να στηθεί ένα γλέντι ¨όπως παλιά¨ και να συναντηθούν οι διαφορετικές γενιές που πλέον απαρτίζουν το κοινό του.
Και, επειδή η κατά μόνας ακρόαση έχει διαφορετική σημασία και διαστάσεις από το διονυσιασμό ενός live, σημειώνουμε όλοι, ότι ο Μάλαμας παίρνει τους δρόμους για τις χειμερινές του συναυλίες,έρχοντας ξανά κοντά μας το Δεκέμβριο στήνοντας μια όμορφη γιορτή ….
 
Μαζί του οι:
Μαρίνα Δακανάλη / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / κρουστά
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία / Χρήστος Μέγας
Επιμέλεια σκηνής / Δημήτρης Κατέβας 

OceanMojo – Naxos
Τηλέφωνο κρατήσεων  : 6978398838
Ώρα προσέλευσης : 22:00
Τιμή εισόδου : 10 € 

Ένα βήμα πριν το λουκέτο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί εν μέσω εορταστικής περιόδου, με αλυσιδωτές συνέπειες για την τοπική κοινωνία, είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου.
Η κρατική αναλγησία και το τριτοκοσμικό καθεστώς των ελληνικών δικαστηρίων, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Βρούτση και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της πολιτικής ηγεσίας, οδηγούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό σε κλείσμο εντός μικρού χρονικού διαστήματος.