slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Μιχελάκης στο “Επί του πιεστηρίου” για την εφεδρεία.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η εγκύκλιος Σαχινίδη ενώ αμφισβήτησε πάλι και την αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Ξέρει να μυρίζει τον σφυγμό του κόσμου ο Μιχελάκης γι’ αυτό και πήγε προσωπικά στην εκπομπή που πλέον μονοπωλεί την πολιτική ενημέρωση.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην τον κρεμά η παλινωδία των κομματικών αποφάσεων που με πρόσχημα τις εξελίξεις αλλάζουν πλεύση ακόμα και από πάγιες θέσεις.


Στο 12,9% έπεσε το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού KONTRACHANNEL και την νέα εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στοιχεία της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα e-typos, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανήλθε σε δεκατρείς περίπου ποσοστιαίες μονάδες.  Τα ακριβή ποσοστά σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου εμφανίζονται στο γράφημα που είναι αριστερά.

Εκείνο όμως που έχει μεγάλη σημασία....
  Διαβάζω το πρωί στο tvxs.gr:
Συμφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο οβουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας και αυτός πως από τον ερχόμενο Μάρτιο είναι πιθανόν να χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία όμως, «πρέπει να ληφθούν από μια εκλεγμένη κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή».  

Δήλωση Σαμαρά από το Ισραήλ

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα.
Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».

Ηρθε η Τρόικα και άλλαξε τον ΚΟΚ

Οι αρμόδιοι του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ βουλευτές Γιάννης Βρούτσης και Χρήστος Σταϊκούρας επαναλαμβάνουν όχι σε νέα μέτρα σε βάρος του λαού

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας  και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:
 
«Οι αποκλίσεις στους στόχους του Προϋπολογισμού διατηρούνται, παρά τις πρόσθετες έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που επιβλήθηκαν από τον κ. Βενιζέλο τους 3 τελευταίους μήνες.
Αποκλίσεις που καθιστούν εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, αναθεωρημένη πρόβλεψη για μείωση του ελλείμματος στο 9% του ΑΕΠ το 2011.
Αποδεικνύεται έτσι ότι συγκεκριμένες πολιτικές -οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, είτε λόγω έμπνευσης, είτε λόγω ανεπάρκειας της προηγούμενης Κυβέρνησης Παπανδρέου- πρέπει να τροποποιηθούν. Και να εμπλουτισθούν με πολιτικές που θα αντιστρέψουν την πτωτική πορεία της Οικονομίας, θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πραγματικής Οικονομίας και θα της προσδώσουν δυναμική μεγέθυνσης.
 Συγκεκριμένα:

χουντα ειναι θα περασει και ας ξερω οτι με αυτο που γραφω θα στενοχωρησω τον ανθρωπο που ειναι το κινητρο για να ανηκω ακομα στη Ν,Δ


Θύελλα προκαλεί απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη από την οποία προκύπτει ότι εάν δημόσιος υπάλληλος πληροί τους όρους του νόμου για να μπει σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπει τελικά, όταν έρθει η ώρα να βγει στη σύνταξη το ΓΛΚ θα «κόψει» από αυτήν τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια όπου κανονικά θα έπρεπε να είχε τεθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα!

Αναλυτικά, στην εγκύκλιο Σαχινίδη αναφέρεται:

«ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Όλη η αλήθεια και η δικαίωση Καραμανλή που αποσιωπούν οι νταβατζήδες




Ολόκληρη η αποκαλυπτική




 έρευνα του olympia.gr.





Για πρώτη φορά αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο της διαπλοκής μαζί με τις
 ρίζες της στο πολιτικό σύστημα. Τα ονόματα, τα γεγονότα, οι καταστάσεις και τέλος
 η μεγάλη αποκάλυψη. Διαβάστε όλο το αφιέρωμα της μάχης ανάμεσα στην Ευρώπη
 των λαών και την Ευρωπαϊκή διαπλοκή που στραγγαλίζει σήμερα το Ευρωπαϊκό
 οικοδόμημα.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Την έγκριση της για την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση του Πιλοτικού Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Ανάφη και τη Χάλκη έδωσε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε χθες με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Δεν έχουν θέση στις λίστες της Ν.Δ. όσοι ζήτησαν αναδρομικά

Οι νυν και πρώην βουλευτές που ζήτησαν δικαστικώς  αναδρομικά, αναμφίβολα, προκάλεσαν την κοινωνία.
Σε μια περίοδο που ακόμα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι βλέπουν τις πενιχρές τους συντάξεις να περικόπτονται, οι πρώην βουλευτές, με παχυλές συντάξεις οι περισσότεροι,
ζητάνε, από ένα πτωχευμένο κράτος,  χιλιάδες ευρώ.
Ουδεμία σημασία έχει οτι το σχετικό αίτημα  υπεβλήθη προγενέστερα της κρίσης.
Γιατί δεν παραιτήθηκαν όταν ενέσκηψε η κρίση;

Τα λιμάνια στις Κυκλάδες σε ιδιώτες;;;

    Με έγγραφό του προς το αρμόδιο υπουργείο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Πουσσαίος προτείνει και ζητά την μεταβίβαση των μεταφορικών υποδομών σε... Ιδιώτες Επενδυτές με στόχο την επίτευξη Προγραμματικών Συμφωνιών Επενδυτών – Μεταφορικών Εταιριών - Περιφέρειας ώστε να διασφαλίζεται με οικονομικούς όρους η επάρκεια του νησιωτικού μεταφορικού συστήματος.

Προτείνει επίσης όπως οι συμφωνίες Ιδιωτών – Περιφέρειας να έχουν προγραμματικό χαρακτήρα, ακόμη να μπορούν οι ιδιώτες να κατασκευάζουν μικρής κλίμακας λιμενικές εγκαταστάσεις ή ενεργοποιώντας μετά από συντήρηση και επέκταση υφισταμένες λιμενικές εγκαταστάσεις προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των ήδη υπαρχόντων μεγάλων.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα αφορούν την εξυπηρέτηση της σύνδεσης νησιών μεταξύ κοντινών τους σημείων με την κατάλληλη κατηγορία σκαφών.Η συχνότητα των πλόων θα διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχή και την κίνηση που παρουσιάζεται, δηλαδή όποτε γουστάρει ο ιδιώτης.

Οι γραμμές που προτείνει είναι οι εξής:

Χριστουγεννιάτικη Αγορά με το άρωμα


(((Στην φωτογραφία διακρίνονται
ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης,
ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Μαργάρας και εκθέτες
από την Τήνο (παραδοσιακά προϊόντα Δελατόλα )))     

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει την δική της παρουσία στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Βρυξελλών: Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετέχει με το δικό της περίπτερο όπου παραγωγοί των νησιών μας, και συγκεκριμένα από την Αμοργό, Τήνο, Αστυπάλαια και Ρόδο, θα διαθέτουν τα δικά τους προϊόντα.

Επίσης παρέχεται άφθονο πληροφοριακό υλικό στους επισκέπτες. Το Περίπτερο της Περιφέρειας θα είναι ανοικτό όλη μέρα και μέχρι τις δέκα το βράδυ με στόχο να προσελκύσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό επισκεπτών.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.ΔΡΙΤΣΑ, για τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

"Τα προβλήματα που γεννά η  κυβερνητική πολιτική
απειλούν πολλά φαρμακεία με κλείσιμο.    
        Το επιδιώκει η Κυβέρνηση;"
Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί την Δευτέρα 19   Δεκεμβρίου 2011 στις 18:00
Σύμφωνα με καταγγελίες Φαρμακευτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας πολλά φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες ενώ πολλά από αυτά απειλούνται με κατασχέσεις και κλείσιμο. Τα φαρμακεία έχουν οδηγηθεί σε ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας, από τις αυξανόμενες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, από τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, από τη μείωση της πίστωσης των φαρμακευτικών εταιριών, από τη μείωση του τζίρου και από τις κυβερνητικές επιλογές.

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!!!! Οι αμερικάνοι "έστησαν" εκπομπή για τα επεισόδια στη Ρωσία, με εικόνες από Αθήνα

Οι αμερικανοί στο κανάλι FOX NEWS, "έστησαν" εκπομπή για τις διαδηλώσεις που έγιναν στη Ρωσία εις βάρος του Πούτιν.
Ως εδώ καλά.
Θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ότι τα επεισόδια είναι από διαδηλώσεις στην Αθήνα και στο Σύνταγμα.
Μάλιστα στη συνέχεια της προβολής των επεισοδίων και με βάση τα συγκεκριμένα επεισόδια, οι σχολιαστές κατέκριναν τον Πούτιν ότι δεν τον θέλουν στην Μόσχα οι πολίτες.



Ρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει......

Δείτε το απίστευτο βίντεο...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την «Καταβολή νοσηλίων τοκετού στα δημόσια νοσοκομεία, κατάργηση επιδόματος τοκετού και καταγγελία για παράνομη κράτηση βρέφους»

   
Η εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (Κ.Ε.Ν.) που οδηγεί και στην κατάργηση ουσιαστικά των ήδη χαμηλών επιδομάτων τοκετού και την καταβολή αυτών μόνο σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που θα επιλέξουν μαιευτήριο μη συμβεβλημένο με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις γυναίκες  που γεννούν στα δημόσια νοσοκομεία και οι οποίες καλούνται να καταβάλουν από  1.175 έως και 2.171 ευρώ αφού σε πολλά νοσοκομεία ζητείται από τις ίδιες να πληρώσουν τα νοσήλια!

Εικόνες από τα μουσικά ταξίδια των λαϊκών πνευστών. Κυκλάδες - Νάξος




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΑΞΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 2
-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 1
Σε ανοικτές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο και τη Νάξο στις 10 & 11/12, με τη παρουσία και των μελών της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, περιφερειακού συμβούλου Ν. Αιγαίου και Γιώργου Παπανικολάου, μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε η πενθήμερη αιμοδοσία στη Νάξο με την συνεργασία των τοπικών φορέων

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στις 9 το πρωί στη Χώρα η πενθήμερη αιμοδοσία, που οργανώνουν στη Νάξο, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΑΝΩΝ «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ», Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ,Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΧΩΡΙΟΥ –ΜΥΛΩΝ ΝΑΞΟΥ«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ»,Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΔΩΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερικού  Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιώς "Άγιος Παντελεήμων". Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί στη Χώρα 13/12/11 στη Χώρα πρωί 9 – 1.14/12/11 στη Χώρα απόγ. 3 - 7 , στον Άγιο Αρσένιο15/12/11 στον Άγιο Αρσένιο απόγ. 4 - 8, στις Τρίποδες 16/12/11 στις Τρίποδες απόγ. 4 – 8  και στις Μέλανες 17/12/11 στις Μέλανες απόγ. 4 - 8
και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Στην πρώτη πεντάδα όλοι οι Ναξιώτες... που συμμετείχαν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων:

Παρά την τεράστια αποχή που παρατηρήθηκε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, και οι 4 ναξιώτες υποψήφιοι, που συμμετείχαν στις εκλογές, κατάφεραν να εκλεγούν στην κατηγορία τους και μάλιστα να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα. Από τα 12.003 μέλη, τα οποία είναι εγεγραμμένα στο Επιμελητήτιο, ψήφισαν μόνο οι 1.039. Ο Κώστας Παγώνης ήταν δεύτερος με 61 ψήφους σε όλες τις Κυκλάδες στο Εμπορικό τμήμα, όπου ψήφισαν 295 άτομα, από τα 2.980 εγγεγραμμένα μέλη.
Στο μεταποιητικό τμήμα, ο Παναγιώτης Σπυριδωνόπουλος ήταν 4ος με 31 ψήφους από τους 217 που ψήφισαν, όπως και ο Βασίλης Βαληνδράς στο τουριστικό τμήμα με 35 ψήφους και ο Γιώργος Κιουλαφής με 37 ψήφους, στο τμήμα Υπηρεσιών. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επανεξελέγη ο Γιάννης Ρούσσος.
Αναλυτικά, τι έλαβαν οι υποψήφιοι:

Το αύριο είναι παρελθόν … Deja vu!

Γράφει ο αρισταρχος
Γράφει ο αρισταρχος
Σας ακούω, σας βλέπω στην τηλεόραση. Δεν, δυστυχώς σας βλέπω στον δρόμο.
Με πονάτε, με εξαγριώνετε, με ποδοπατάτε.
Μου πήρατε το γέλιο, τα ενδιαφέροντα.
Δεν έχω όρεξη να δω ποδόσφαιρο, να πάω ένα θέατρο. Εγώ που λάτρευα τον κινηματογράφο, εγώ που λάτρευα την ζωή.
Πάντα ήμουν χαρωπός, και με κάνατε σκυθρωπό, νευρικό, έτοιμο για καβγά. Έγινα απότομος, μιλώ άσχημα στο σπίτι μου, στους συνανθρώπους μου.
Και μόνο που σας βλέπω, σας ακούω, νιώθω να ανεβάζω ατμό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 2009 : Κοροϊδία σε βάρος του... κοσμάκη

Με τέτοια πρωτοσέλιδα ΚΟΙΜΙΖΑΝ τον κοσμάκη (για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την ορολογία τους...) οι εφημερίδες που ανέβασαν τον Γιώργο στην εξουσία...

Τότε "στήριζαν" (μέχρι που κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται...) οι Ευρωπαίοι τον Γιώργο...

Να θυμίσω ότι ΤΟΤΕ τα Spreads ήταν στις 130 μονάδες και η κυβέρνηση Παπανδρέου ΔΕΝ δανείσθηκε ΦΘΗΝΑ για να μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο των επόμενων λήξεων...

e-Επιλογές της 12/12/2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 2009 : Κοροϊδία σε βάρος του... κοσμάκη
Τεράστια απώλεια για το ΠΑ-ΣΟΚ !!!
Πως μπορεί αυτή η κυβέρνηση να θεωρείται επιτυχημένη...
Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τον Στρατό και την εκκλησία.....
Νέο κόμμα, από τεχνοκράτες
 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ
Η διαρχία στο ΠΑΣΟΚ θα επαναφέρει τον Παπανδρέου από την πίσω πόρτα.
Πάμε προς σύγκρουση Σαμαρά - Παπαδήμου;

Μεγάλη βόμβα ο Μάκαρος απόψε. Συντρίμμια οι νταβατζήδες στο …πιεστήριο, που έπαιξε πραγματική πολιτική ανάλυση!
Νέος διασυρμός Βενιζέλου από τον ΣΚΑΪ!
Aνασχηματισμό και παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ζητά η κ. Διαμαντοπούλου...
Προκαλούν τα Σκόπια: «Ελλάδα καλή νέα... χρεοκοπία»
Και νέα φορολογική επιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση – Μονιμοποιείται το χαράτσι
Α, καλό! Φοροδιαφεύγει και το Δ.Ν.Τ. !!!!!!!!!!!!!
«300 εκατομμύρια έτη φωτός» είναι η αμορφωσιά του παχύδερμου Θέμου
EKTAKTO-ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ: Βλαστός και 4 μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς κρατούν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους!!
ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
ΣΔΟΕ: Εντόπισε ΙΧ στην Πάτρα με 130 κιλά λαθραίου χρυσού αξίας 7 εκατ. ευρώ

Ιδού πως διαμορφώνονται, εδώ και 37 χρόνια, οι συνειδήσεις κι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα...

Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστής Δημοσίων έργων. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
Σταύρος Ψυχάρης: Πρόεδρος του ΔΟΛ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του MEGA κλπ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στό ΚΚΕ.
Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κλπ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.
Κώστας Γιαννίκος: Είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα»......................

Ευχαριστήριο Κωνσταντίνου Β. Βερνίκου Πρόεδρου Συλλόγου Σαγκριωτων υποψήφιου Εκλογες της Ο.ΝΑ.Σ

Οι νικητές των  εκλογών 
Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες, που με την ψήφο τους αναδείχτηκα δεύτερος με 75 ψήφους, στις εκλογές της Ο.ΝΑ.Σ. για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων, που διεξήχθησαν στις 11/12/2011.

Η αποδοχή αυτή στο πρόσωπό μου, αποτελεί για μένα τιμή και παράλληλα ευθύνη .

Θα ήθελα να  διαβεβαιώσω όλους και όλες ότι η παρουσία μου στο νέο Διοικητικό συμβούλιο ( από οποιαδήποτε θέση) δεν θα είναι συμβολική αλλά ουσιαστική. Θα προσπαθήσω, αφιερώνοντας την σκέψη μου, την εμπειρία μου , τον ελεύθερο χρόνο μου , για το καλό του Ναξιακού Συλλογικού κινήματος και της Νάξου.

Απολογισμός και προγραμματισμός δράσεων της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σήμερα, 12-12-2011 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση του Δ.Σ της αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (READ S.A.) στα γραφεία της Προέδρου της κας Ελευθερίας Φτακλάκη. Συμμετείχαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της ΠΝΑ και ο κος Μιχάλης  Παλαιολόγου, Αντιδήμαρχος Λινδίων. Οι κκ. Β. Μαργάρας, αντιπρόεδρος της εταιρείας και ο κος Θ. Νικηταράς, αντιδήμαρχος Κω, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων έστειλαν εξουσιοδοτήσεις.

Συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις περίεργες αποφάσεις τους οι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες

Την τροποποίηση των εγκυκλίων που αφορούν τον τρόπο συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ στα Κρατικά Νοσοκομεία ζητά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κυκλάδων με υπόμνημά του προς τη Γενική Δ/ση Υγείας και Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κυκλάδων ζητά την απόσυρση ή ......

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Συν+Αξία


Συνδιοργάνωση: 

Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την κατάθεση αιτήσεων σχετικά με τις διατακτικές σε απόρους

     Έως και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου παρατείνεται η κατάθεση αιτήσεων σχετικά με τις διατακτικές προμήθειας αναγκαίων ειδών διατροφής, τις οποίες προτίθεται να χορηγήσει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
     Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι των διατακτικών είναι:
1.                  κάτοχοι Βιβλιαρίου Υγείας Ανασφαλίστου, το οποίο να είναι σε ισχύ, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.
2.                  Μονογονεϊκές οικογένειες (άνδρες ή γυναίκες εν χηρεία με ανήλικα τέκνα, άγαμες μητέρες με ανήλικα τέκνα, διαζευγμένοι που έχουν την επιμέλεια ανήλικων τέκνων) καθώς και πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα τουλάχιστον ανήλικα τέκνα, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00€ προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.
3.                  Ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000,00 € προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο.
4.                  Ειδικές περιπτώσεις ενδεών συμπολιτών μας (ορφανά παιδιά - μοναχικοί – υπέργηροι – εγκαταλελειμμένοι - ασθενείς), που θα τεκμηριώνονται με έκθεση κοινωνικής έρευνας των Κοινωνικών Λειτουργών των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιούνται στο Δήμο μας.   ..............

Κατάθεση αναφοράς για την ασφάλιση των σμυριδεργατών από τον Γ. Βρούτση


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για ζήτημα που απασχολεί τη Νάξο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνος Νάξου, κ. Δήμου Σιδερή (α.π. 148/29-11-2011), σχετικά με την υποχρεωτική πλέον ασφάλιση των σμυριδεργατών στον ΟΑΕΕ, κατόπιν της............ 

Πανναξιακός - Ηλιούπολη 1-1


Η Ηλιούπολη κατέβηκε στη Νάξο για να μην χάσει και ο Πανναξιακός έπεσε στην… παγίδα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς (1-1).            Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8’ με τον Στάμο, μετά από σέντρα του Καρούση. Στη συνέχεια όμως έριξαν τον ρυθμό τους και η Ηλιούπολη έφτασε στην ισοφάριση με τον Αγγελόπουλο στο 18’.
Στη συνέχεια το παιχνίδι δεν είχε ...