slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα καλά λόγια του πρώην δήμαρχου Πάρου Κώστα Αργουζή για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό και την διοίκηση του Νοσοκομείου Νάξου

Τις προάλλες αντιμετώπιζα γαστρεντερολογικό πρόβλημα που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη.
Απέφυγα τα νοσοκομεία της Αθήνας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που θα αντιμετώπιζε συγγενικό μου πρόσωπο που θα με συνόδευε.
Απευθύνθηκα στο νοσοκομείο της Σύρου , επειδή είναι το πιο καλά οργανωμένο σε σχέση με τα νοσοκομεία της Νάξου και της Σαντορίνης. Με λύπη διαπίστωσα ότι δεν διέθετε γαστρεντερικό τμήμα.

Άνοιγμα στην κοινωνία Του Νίκου Μανιού Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Εκτιμώ ότι η κυρίαρχη απόφασή μας, που θα καθορίσει τόσο τον αγώνα μας όσο και την επιτυχία του στόχου μας, είναι αυτή του ανοίγματός μας στην κοινωνία. 
Καθώς μπήκαμε στον δεύτερο χρόνο της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, που αμείλικτα εξελίσσεται στα χρόνια της χολέρας του νεοφιλελευθερισμού, μας περιμένει πολλή δουλειά ακόμη για να προχωρήσουμε στο συνέδριό μας. Οι νέες συνθήκες που μας έχουν επιβληθεί μας στερούν τη δυνατότητα της ζωντανής επαφής και ανταλλαγής απόψεων κοιτώντας στα μάτια τους φίλους και συντρόφους μας, γεγονός που μεγαλώνει τις «αποστάσεις» και περιορίζει τη συντροφικότητά μας.
το άρθρο του Νίκου Μανιού  στην Αυγή, σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021.  

Η απάντηση του Κοιν. Εκπροσώπου Ν.Δ. Γ. Βρούτση στις ανακρίβειες του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο Επίκαιρης Επερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα «Η Δάμαρις» για το θανάτο της επί σειρά ετών Δασκάλας Άννας Βάσιλα,

              


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα «Η Δάμαρις» συνήλθε εκτάκτως σήμερα μετά την αναγγελία του θανάτου της Άννας Βάσιλα, η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, και αποφάσισε τα εξής:

Καταργούν τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για την επέλαση των περιβαλλοντοκτόνων «επενδύσεων

O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση με θέμα την κατάργηση των φορέων Προστατευόμενων Περιοχών.

Σύμφωνα με την ερώτηση, ο νόμος 4685/2020 κατήργησε στην πράξη τους νεοσύστατους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) ανακόπτοντας ουσιαστικά μια ιδιαίτερα προοδευτική πορεία αποκέντρωσης στην προστασία του περιβάλλοντος με τη συμμετοχή στα Δ.Σ καταξιωμένων επιστημόνων, καθώς και μελών της Τ.Α και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Αντικατάσταση Φθαρμένων Φωτιστικών Σωμάτων στην Περιφερειακή Οδό Ν. Τήνου» από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


Υπεγράφη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη η σύμβαση του έργου με τίτλο «Προμήθεια Φωτιστικών Σωμάτων για: Αντικατάσταση Φθαρμένων Φωτιστικών Σωμάτων στην Περιφερειακή Οδό Ν. Τήνου» με την εταιρεία «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ».
Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η προμήθεια και πλήρης τοποθέτηση 81 φωτιστικών σωμάτων κρεμαστού τύπου ισχύος 55W τεχνολογίας LED, για την κάλυψη αναγκών φωτισμού της περιφερειακής οδού της πόλης της Τήνου.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι τέσσερις (4) μήνες από την ημέρα υπογραφής της παρούσας σύμβασης.
Ο κ. Λεονταρίτης σε σχετική δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο (πέραν των δικαιούχων των ΚΑΔ 7111 και 7112)
Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μυκόνου με θέμα τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο (πέραν των δικαιούχων των ΚΑΔ 7111 και 7112). Όπως αναφέρει η επιστολή, γεννάται σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα για τους εργαζόμενους του κλάδου των οικοδομών, στο νησί της Μυκόνου, οι οποίοι, κατόπιν της εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων περί αναστολής άσκησης των οικοδομικών δραστηριοτήτων στους Δήμους που εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου» λόγω των υψηλών επιδημιολογικών τους επιπέδων, είναι εκ του νόμου μη δυνάμενοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή και συνεπώς έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και αδυναμία κάλυψης των οικογενειακών και επαγγελματικών τους αναγκών.

Δείτε εδώ την αναφορά και την επιστολή:

2021-02-10 Συρμαλένιος Μύκονος οικοδόμοι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Εμβολιασμός γερόντων στο Πτωχοκομείο Θήρας


Feb.8,2021

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Διεύθυνσης του Πτωχοκομείου Θήρας,, με την οποία ζητούν ενημέρωση για τον εμβολιασμό των Φιλοξενουμένων και των εργαζομένων του Πτωχοκομείου Θήρας.
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες για τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά και την αποστολή του πίνακα Στοιχείων Ωφελουμένων, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο «Δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση του προγραμματισμού εμβολιασμών στο Ίδρυμα.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι έχει υποβληθεί ερώτημα από το Πτωχοκομείο Θήρας στο Υπουργείο Υγείας για τυχόν ένταξη των Φιλοξενουμένων του Ιδρύματος στον εμβολιασμό από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας».
Επισυνάπτεται η αναφορά και το σχετικό έγγραφο.

2021-02-08 Συρμαλένιος Εμβολιασμοί Πτωχοκομείου Θήρας συνοδευτικό

2021-02-08 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ενίσχυση της ασφάλειας και της αξιοκρατίας στα πανεπιστήμια»

Για τη νέα μεταρρύθμιση που επιχειρείται στα ελληνικά πανεπιστήμια μίλησε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες εστίασης στη Νάξο παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεων στο Μαξίμου (βίντεο)


Σε μία συμβολική κίνηση, μετά το κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Νάξο αλλά και σε όλη τη χώρα, παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και τα καταστήματά τους ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει το παρατεταμένο lockdown
Χθες Τετάρτη 10/2 στην Πλατεία Μανδηλαρά από τις δέκα το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και μικρών Κυκλάδων συγκέντρωναν από τους συναδέλφους τους 227 κλειδιά, αριθμός που κρίνεται από τους..... διοργανωτές αρκετά ικανοποιητικός

Στη συνέχεια τα κλειδιά μαζί με αυτά που έχουν συγκεντρωθεί από τις πόλεις όλης της Ελλάδας θα σταλούν στο μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τη Δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με τη Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά το πνεύμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σίφνου.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε: