slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κωδικός «καθημερινότητα» στη ΝΔ με έμφαση στην ασφάλεια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ
Μπορεί τα ζητήματα της «υψηλής πολιτικής», όπως οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στο Σκοπιανό, αλλά και στην οικονομία να βρέθηκαν στο επίκεντρο των

Ημερίδα στη Νάξο με θέμα: "Διαχείριση Κρίσεων"


 Οι Delphus group partners, η 3P insurance Brokers και η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, διοργανώνουν ημερίδα το Σάββατο 14 Απριλίου, στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ι. Ν. Παντανάσσης Νάξου, με θέμα: "Διαχείριση Κρίσεων: GDPR- προστασία δεδομένων – ηλεκτρονική πειρατεία – αστικές ευθύνες"...

Γιάννης Βρούτσης :Ανησυχώ όπως όλοι μας για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS
και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα


1.      Ανησυχείτε για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο; Η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν προσχεδιασμένη από την πλευρά της Τουρκιάς όπως υποστηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας; 

Βεβαίως και ανησυχώ, όπως όλοι μας! Η Τουρκία επιδεικνύει έντονη επιθετικότητα και προκλητικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, μα κυρίως με ενότητα όλων των Ελλήνων. Δυστυχώς, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα δείχνουν ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.
Η κράτηση των δυο αξιωματικών μας και η επιστροφή τους στην Πατρίδα και τις οικογένειές τους αποτελεί μέγιστη εθνική προτεραιότητα.
Τις κρίσιμες αυτές ώρες, επιβάλλεται εθνική ομοψυχία πρώτα και πάνω από όλα. Κάτι που η κυβέρνηση υπονομεύει συστηματικά με την τακτική που ακολουθεί. Σε κάθε όμως περίπτωση, δεν φοβόμαστε. Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, οι εθνικές συμμαχίες της χώρας, και ο πατριωτισμός των Ελλήνων αποτελούν ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, που θα κάνει την Τουρκία να το σκεφθεί πολλές φορές…….

ΝΤΡΟΠΗ άγνωστοι βεβήλωσαν την ιστορική Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Πολίχνη

Χτες   το μεσημέρι η Εκκλησία της  Αγίας   Παρασκευής βανδαλίστηκε -κάηκε  ολοσχερώς  και είναι πλέον ένας τόπος ντροπής και αίσχους. Ο παπά Αντώνης από το Σαγκρι ενημερώθηκε άλλα δεν ξέρουμε αν ενημερώθηκαν  η αστυνομία η πυροσβεστική . Οπως κανείς δεν ξέρει αν η φωτιά μπήκε από ανθρώπινο χέρι η ατύχημα. Σε πρώτη ματιά όλοι κάνουν λόγο για εμπρησμό Εννοείτε ότι πρέπει όχι μόνο να πάρουν  θέση  άλλα και να βοηθήσουν στην αναστύλωση η Μητρόπολη Παροναξιας , ο Δήμος  και φυσικά ο  Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος  Πολιχνίου ''Η Αγία Παρασκευή'' . Πάντως προκαλεί ΜΕΓΑΛΗ εντύπωση η αφωνία του

Νίκος Μανιος: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για την Εξισωτική Αποζημίωση για το έτος 2018, ύψους 230 εκατ. ευρώ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2018
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020.

Σκοπός του Μέτρου 13 είναι η χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές (Υπομέτρο 13.1) και σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών (Υπομέτρο 13.2).

Γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής του Υπομέτρου 13.1 είναι οι χαρακτηρισμένες ως ορεινές με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Το Υπομέτρο 13.2 εφαρμόζεται στις περιοχές που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς που προκαλούνται από δυσχερείς κλιματολογικές ή εδαφολογικές συνθήκες ή συνδυασμό τους σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 32 του Καν. (ΕΕ) 1305/2013.

Το Πάσχα του Γιάννη Στουρνάρα στη ΣύροΣτην αγαπημένη του Σύρο παραθερίζει τις ημέρες του Πάσχα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και π. Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Διαμένει μαζί με την οικογένειά του στην πολυτελή εξοχική του κατοικία στη θέση Τρία Λαγγόνια Ποσειδωνίας.

Με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η ανάπλαση της πλατείας Κάτω Μεριάς Κέας


Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση, βάσει της οποίας η Περιφέρεια συγχρηματοδοτεί το έργο και αναλαμβάνει τη δημοπράτησή του
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους ΟΤΑ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συγχρηματοδοτεί την ανάπλαση της πλατείας Κάτω Μεριάς, στο νησί της Κέας, έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διεύθυνση Ανάπτυξης Κυκλάδων: Σε ποιες Δημοτικές Κοινότητες της Περιφέρειας δεν μπορεί να ασκηθεί πλανόδιο εμπόριοΚατ’ επιταγή των διατάξεων του άρθρου 46 παράγραφος 2β του Ν.4497/13-11-2017 (ΦΕΚ 171 ΤΑ ́) σε συνδυασμό με τα πληθυσμιακά κριτήρια που αποτυπώνονται στην τελευταία Δημοσιευμένη απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΦΕΚ 698 ΤΒ ́ 20-03-2014), για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δραστηριότητες Πλανόδιου Εμπορίου μπορούν να ασκηθούν μόνο από τους νόμιμα αδειούχους και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους
περιορισμούς πάντα των διατάξεων του Ν.4497, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πλην των κάτωθι αναφερομένων:

«Βούλιαξε» η Σύρος το Πάσχα! Έσπασε όλα τα ρεκόρ – Μιλάνε οι αριθμοί…«Πνίγηκε» και φέτος η Σύρος από τους χιλιάδες τουρίστες-επισκέπτες που ήρθαν για τις διακοπές του Πάσχα προκειμένου να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά δρώμενα που αναβιώνουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και την κάνουν ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.
Την προτίμηση των τουριστών για την περίοδο του Πάσχα, που φέτος ήρθε πολύ νωρίς, φαίνεται πως κέρδισε η «Αρχόντισσα» των Κυκλάδων, η Σύρος, καθώς χιλιάδες επισκέπτες την επέλεξαν ως προορισμό τους για να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά έθιμα του τόπου.

Την Πέμπτη 12 Απριλίου ξεκινάει η ανακύκλωση στη Νάξο

 Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) υλοποιούν πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προώθηση της ανακύκλωσης. Η δράση περιλαμβάνει διανομή πόρτα-πόρτα ενημερωτικού υλικού και τσαντών, στις οποίες θα τοποθετούνται τα προς ανακύκλωση υλικά.
Για την επανέναρξη της ανακύκλωσης στη Νάξο, την προσεχή Πέμπτη 12 Απριλίου αναμένεται να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία μπλε κάδοι, στους οποίους θα εναποτίθενται ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο).
«Η ευαισθητοποίηση των δημοτών και....

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΧΑΜΟ" ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Γ.ΜΟΣΤΡΑΤΟΥ


Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου οδύνη και τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον Ενωσιακό μας προπονητή Γιώργο Μοστράτο και τον αδελφό του Νίκο , για τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαμό της μονάκριβης και πολυαγαπημένης τους μητέρας Δήμητρας.
Η είδηση για το τραγικό αυτό συμβάν ήρθε σε κομβικό σημείο για τον Ενωσιακό μας

Αυξήθηκε κατά 5% η κίνηση το Πάσχα στις Κυκλάδες. Οι παράγοντες που καθόρισαν το θετικό αποτέλεσμα


Αύξηση που κατέγραψε το 5% παρουσίασε η τουριστική κίνηση του Πάσχα στα νησιά των Κυκλάδων εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το γεγονός και μόνο ότι καταγράφηκε έστω και μικρή αύξηση της κίνησης στα νησιά του νομού, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και λίγοι ανέμεναν μια τέτοια εξέλιξη, μιας και το φετινό Πάσχα, ημερολογιακά ήταν νωρίτερα από.....

Έξι ασθενοφόρα μικρού όγκου, θα καλύψουν ανάγκες μικρών νησιών της Περιφέρειας, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε την διαδικασία ανάθεσης του έργου

Την προμήθεια έξι (6) ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν  τις ανάγκες μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».
Η διαδικασία προμήθειας των ασθενοφόρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβη στην έγκριση  του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του....

Εκδήλωση για να τιμηθούν οι πρώτοι γιατροί του Νοσοκομείου Νάξου