slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν.Δ.: Μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσο κοστίζει και ποιος πληρώνει για τη «Συναυλία Ειρήνης»


Ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θέτει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη «Συναυλία Ειρήνης».

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει, πόσο κοστίζει η συναυλία και ποιος την πληρώνει, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Χθες αποκαλύφθηκε πως το τηλέφωνο της κοινότητας «Αλληλεγγύη για Όλους», που οργανώνει τη «Συναυλία Ειρήνης» για την Ουκρανία, ανήκει στη Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Barista που πραγματοποίησε το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων



Με την πραγματοποίηση των σεμιναρίων για επαγγελματίες παρασκευαστές καφέ ( Barista ) ολοκληρώθηκε και ο 3ος και τελευταίος εκπαιδευτικός κύκλος της χειμερινής περιόδου του 2022 του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» .

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν μία πλήρη εκπαίδευση της συγκεκριμένης επαγγελματικής θέσης που περιελάμβανε ένα πλήρες εβδομαδιαίο θεωρητικό σεμινάριο και στη συνέχεια μία πρακτική εξάσκηση διάρκειας 3 ημερών.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας το διάστημα 27 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022

Το διάστημα 27 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022, το πρόγραμμα της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ διαμορφώνεται ως εξής:

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

 Μέχρι την 1η Απριλίου παρατείνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι σε ισχύ εξαιτίας των εργασιών αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στη Χώρα Νάξου για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, η πρόσβαση προς και από το λιμάνι θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την οδό Παπαβασιλείου και την παραλιακή οδό (Πρωτοπαπαδάκη), η οποία τις επόμενες ημέρες, όσο διαρκέσουν οι εργασίες, θα είναι αμφίδρομης κατεύθυνσης, καθώς θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και πιο συγκεκριμένα από τη στροφή Δελλαρόκα έως το Θεατρικό Μουσείο Ι. Καμπανέλλη, στην περιοχή της Γρόττας.
Αναλυτικότερα, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Πέμπτη 10 Μαρτίου είναι οι εξής:

Γιώργος Χατζημάρκος: Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την τριετή αντιπλημμυρική προστασία της Πάρου


Η κλιματική αλλαγή απαιτεί νέα αντίληψη στην διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων

 

Μια ακόμη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου σε βάθος τριετίας, έφτασε στο στάδιο της υπογραφής. 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με την ανάδοχο εταιρεία, συνολικού ύψους 473.707,19 ευρώ, για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Πάρου 2021 – 2023»

Νάξος – Σαντορίνη: Στα ύψη η τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου τους πρώτους μήνες του 2022

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο και τη Σαντορίνη.
Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από το 2019 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2022, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.
Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Φεβρουαρίου]:

ΟΣΥΓΥ : Προχωρά επιτυχώς για την ΟΣΥΓΥ η υλοποίηση του προγράμματος eCHOIng! «Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων»

Αγαπάς τον πολιτισμό; Εργάζεσαι στο πολιτισμικό τομέα; είσαι μέλος πολιτιστικού συλλόγου ή άλλου φορέα; Διαβάστε μέχρι το τέλος του κειμένου!

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eCHOIng "Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομίας μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων" αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να συναντηθούν στις 09/03 τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων" που δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές! Παρόντες οι εξής Σύλλογοι Γυναικών: Αντίπαρου, Αμοργού, Πάρου «Αριής», Κέας «Μελίτη», Μήλου, Νάουσας Πάρου, Τήνου, Σύρου, & Φολεγάνδρου

Μηνάς Λυριστής : Χρόνια Πολλά Ελλάδα!










Ο αγώνας για την ανεξαρτησία μας, υπήρξε ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας ηθικός, ένας αγώνας με πάθος για το μεγαλύτερο αγαθό: Τη Λευτεριά.

Οι αγωνιστές της εποχής τα καταφέραν γιατί απέναντι στις έριδες, τα εσωτερικά προβλήματα, τις αντιπαλότητες και τις διαφωνίες, υπερίσχυσε το κοινό αίσθημα για την απελευθέρωση από τον καταπιεστή.

Το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης είναι πάντοτε διαχρονικό και μας θυμίζει διαρκώς να μην λησμονούμε όσους για ελευθερία αγωνίζονται, να μαχόμαστε για τις απόψεις και τα ιδανικά μας, και να μην παραιτούμαστε ποτέ, ακόμη κι αν όλα σκοτεινιάζουν.

Το φως άλλωστε, πάντοτε έρχεται…

Συνέντευξη Μηνά Λυριστή για τον Τουρισμό το καλοκαίρι του 2022

 

Συνέντευξη Μηνά Λυριστή για τον Τουρισμό το καλοκαίρι του 2022

 

Xαράλαμπος Κόκκινος: Μήνυμα για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου



Μήνυμα για το εορτασμό 25ης Μαρτίου. 

"Με πράξεις ουσίας  αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τιμάμε  την 25η Μαρτίου"! 

Η 25η Μαρτίου  αποτελεί για το Ελληνικό Έθνος ημερομηνία ορόσημο. 
Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή! 
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό και συνεορτάζεται με την επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στον Τουρκικό ζυγό τεσσάρων αιώνων! 
Ο αγώνας που οδήγησε στο ελεύθερο Ελληνικό κράτος  ήταν αγώνας για την ελευθερία, τα εθνικά ιδεώδη και την κοινωνική δικαιοσύνη! 

Στις σύγχρονες προκλήσεις που βιώνουμε :

-με την ανθρωπότητα μπροστά στον κίνδυνο της έναρξης του Γ' Παγκόσμιου πολέμου και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. 
-την Τουρκική προκλητικότητα  να συνεχίζεται αμείωτη. 
- την πανδημία του covid να συνεχίζει την "επέλαση" της. 
-την κοινωνία μας να ζει στην αβεβαιότητα και να οδηγείται στην φτωχοποίηση... 
 
μας επιβάλλουν να σταματήσουμε τους βερμπαλισμους και με έργα ουσίας να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας, να "θωρακισουμε" την πατρίδα μας, διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή, ξεπερνώντας προβλήματα και θεραπεύοντας παθογένειες. 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" 
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου 
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ 

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Κορωνίδας

C:\Users\Δημήτρης\Desktop\laiki_syspeirosi_naxoy_logo.jpgΓια τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Κορωνίδας

Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης, αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό τρόπο η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά, χρόνια τώρα οι κάτοικοι τόσο του Απόλλωνα, όσο και συνολικά της κοινότητας Κορωνίδας, σε όλη την έκταση της.

 Η εγκατάλειψη και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών είναι περισσότερο και από προκλητική, αφού στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα ενώ δήμος και περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα.

Προβλήματα όπως αυτό της καθαριότητας, των «λιμενικών υποδομών», του οδικού δικτύου κ.α. αντανακλούν την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μιας πολιτικής που τα πάντα τα αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους – οφέλους και η οποία έχει ως αφετηρία της την ίδια την ΕΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις  και που δήμος και περιφέρεια έρχονται να την εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων και θέτοντας την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους σε κίνδυνο καθημερινά.

Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι.   Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία των συμβούλων από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάζουν λάδι τη  δημοτική αρχή, απαλλάσσοντας την από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση της κοινότητας. Βάζουν πλάτη στην αδράνεια και την αδιαφορία της, αφού μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, εράνους κλπ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ελλιπή καθαριότητα δρόμων και παραλίων, ενώ  προχωράνε και σε παρεμβάσεις  χωρίς καμία απολύτως μελέτη ή σχεδιασμό οι οποίες μάλιστα εκτός του άσχημου αισθητικού αποτελέσματος σε κάποιες περιπτώσεις, δημιουργούν και επιπλέον κινδύνους για τους κατοίκους.

Απαράδεκτο και αδιανόητο επίσης είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι καλούνται να δώσουν μόνοι τους λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, όπως καταγγέλθηκε και στο σχετικό δημοσίευμα από συμπολίτες μας.  

Την ίδια στιγμή βέβαια καλούμαστε να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κλπ, ενώ διπλασιάστηκε  το ενοίκιο των χώρων χρήσης τραπεζοκαθισμάτων για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Θέμα για το όποιο ως Λαϊκή συσπείρωση, με αφορμή και την τεράστια ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος σε όλους τους τομείς,  καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας, για δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους κατοίκους, κατάργηση τους για τις ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους, τρίτεκνους,  ΑμΕΑ κλπ. Πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα. 

Είναι ξεκάθαρο πια πως οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος, συνολικά οι κάτοικοι του δήμου μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή,  αλλά ούτε και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού πέρα από το γεγονός πως έχουν ευθύνη που στήριξαν τον δήθεν ανεξάρτητο συνδυασμό της «Αναγέννησης Κορωνίδας» - που κάθε άλλο παρά αναγέννηση και ευημερία δεν έφερε στο τοπικό διαμέρισμα- στηρίζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία  των αποφάσεων που παίρνονται στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία είναι το αποφασιστικό όργανο του, ενώ βγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και επιδίδονται σε κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου. 

Καλούμε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δει ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση την οποία βιώνει και οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, να συμπορευτεί με τη  Λαϊκή συσπείρωση που μέσα και έξω από τα συμβούλια δίνει τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων. Για μέτρα πολιτικής προστασίας, έργα υποδομών, για την παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών που πρέπει να απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου μας και που δεν μπορεί να θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια. 


Κατερίνα Μονογυιού: Η Ελληνική Επανάσταση μιλάει στην ψυχή και την καρδιά μας

 


Κατερίνα Μονογυιού: Η Ελληνική Επανάσταση μιλάει στην ψυχή και την καρδιά μας

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί σταθμό στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού και πηγή έμπνευσης για τους αγώνες για την ελευθερία. Με υπερηφάνεια τιμούμε τους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας και δεν ξεχνάμε ποτέ τον αγώνα τους. Σε αυτούς τους ήρωες οφείλουμε την ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα. Ο ηρωισμός, η αποφασιστικότητα, το μεγαλείο ψυχής και η αγάπη τους για την Πατρίδα αποτελούν παράδειγμα για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 μιλάει στην ψυχή και την καρδιά όλων μας.