slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ: Δελτίο Τύπου για τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ψήφιση του Μνημονίου 3 στη Βουλή τίθεται σε εφαρμογή ένα πακέτο μέτρων, που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε εξόντωση του συνόλου των εργαζομένων της χώρας. Μεταξύ των άλλων προχωρά η πλήρης κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με κατάργηση του 8ώρου, ενώ ξεκινά ένα πογκρόμ απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα κόβονται για άλλη μια φορά μισθοί και....

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ Β΄ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Χαράλαμπος Κόκκινος , μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη κο Μαχαιρίδη και εκφράζοντας το σύνολο των στελεχών του περιφερειακού συνδυασμού  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συναίνεσε  στην ....

Πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση για «Μνημόνιο Ш και οι συνέπειες του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες».


Σύμφωνα με το άρθρο 167 παράγραφο 1 & 3 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», κατόπιν αιτήματος του κ. Περιφερειάρχη συγκαλείτε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αιγαίου στις 15 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της . Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), με θέμα:

ΝΔ:Ταυτίζονται Τσίπρας και Καμμένος


"Τσίπρας και Καμμένος ταυτίζονται σε όλα εκτός από … το νόμισμα". Αυτό αναφέρουν κύκλοι της Συγγρού, απαριθμώντας τα κοινά στοιχεία που, όπως τονίζουν, παρουσιάζουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αναφέρουν λοιπόν χαρακτηριστικά: "Kαι οι δύο εύχονται τη χρεωκοπία της χώρας και παλεύουν με όλα τα μέσα για να την επιτύχουν, και οι δύο μάχονται να βγάλουν την Ελλάδα από την Ε.Ε, και οι δύο υπερασπίζονται με πάθος τα προκλητικά προνόμια των συνδικαλιστών και των υπαλλήλων της Βουλής, και οι δύο θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία άλλη χώρα. Ο κ. Τσίπρας σε Αργεντινή και ο κ. Καμμένος σε Βόρεια Κορέα".

Στο μόνο που διαφωνούν, λένε, οι δύο "συνέταιροι της χρεωκοπίας", όπως τους χαρακτηρίζουν στην ΝΔ, είναι στο νόμισμα… "Ο κ. Τσίπρας θέλει την Ελλάδα χρεοκοπημένη με δραχμή, ενώ ο κ. Καμμένος θέλει την Ελλάδα χρεοκοπημένη, αφού περάσει από δολάριο...", επισημαίνουν.


Αυτοί γιατί κατέθεσαν προσφορά για τον ΟΠΑΠ;; Αφού οι πατριώτες του κώλου λένε ότι θα τον πάρει η Μέρκελ;


[Για να καταλάβω: Κινέζοι, βρετανοί, ιταλοί και Έλληνες δεν ξέρουν ότι ο ΟΠΑΠ είναι της Μέρκελ; Αυτοί οι ξένοι δεν ενημερώνονται από τους πατριώτες του κώλου;]

Γερμανοί, Κινέζοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Έλληνες και ο γνωστός προμηθευτής του Δημοσίου, Σ. Κόκκαλης, κατέθεσαν προσφορά στην πρώτη φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το 33% του ΟΠΑΠ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη μάχη για τον τζόγο στην Ελλάδα θα πάρουν μέρος οι Intralot, ο όμιλος Μελισσανίδη μαζί με την Lottomatica και το fund PPF (ενδιαφέρεται και για τη ΔΕΠΑ), η κοινοπραξία των Damlot (όμιλος Κοπελούζου) με την ισραηλινή Playtech και τη γερμανική Merkur, το βρετανικό fund BC Partner, γνωστή στην Ελλάδα από την επένδυσή της στην Regency Entertainment (πρώην Hyatt Regency) και παλαιότερα στην Tim Hellas, καθώς και άλλα τρία fund ένα από τα οποία αναφέρεται ως κινεζικών συμφερόντων με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην FOSUN η οποία στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό εταίρο της FF Group (όμιλος Κουτσολιούτσου). Επίσης, ενδιαφέρον εμφανίζεται να έχει εκδηλώσει και η Texas Pacific Group (TPG).

Η πρώτη φάση έχει μη δεσμευτικές προσφορές αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα πάνε και στον άλλο γύρο οι ενδιαφερόμενοι. Πάντως, έχουν ενδιαφέρον τα ονόματα, και αυτά που φαίνονται και αυτά που μπορεί να κρύβονται πίσω από τα funds και τις άλλες εταιρείες. Άλλωστε, είναι πολλά τα λεφτά του εθνικού τζόγου, ειδικά μετά τα «μηχανάκια» που θα εγκατασταθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο ΟΠΑΠ είναι φιλέτο και μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται για να έλθουν επενδύσεις στη χώρα.

Τ μονοπωλιακό δικαίωμα έως το 2030 για τα παιχνίδια που διαθέτει ο ΟΠΑΠ, οι άδειες για τα VLTs, η είσοδος στη διαδικτυακή αγορά και το εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων που διαθέτει αποτελούν πόλο έλξης για το σύνολο των μεγάλων "παικτών" της διεθνούς αγοράς, ορισμένων από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια του κόσμου και, βέβαια, εγχώριων επιχειρηματικών συμφερόντων

Ελεγκτικό Συνέδριο για τους εργαζόμενους στη Βουλή


Τη δικαστική παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προκαλέσει η εξαίρεση από τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων των εργαζομένων στη Βουλή.

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διονύσιος Λασκαράτος, έχει...
ασκήσει αναίρεση υπέρ του νόμου, εισηγούμενος στην ολομέλεια του σώματος την οριστική και πλήρη κατάργηση των όποιων προνομίων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή».

Το ελεγκτικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η αυτοτέλεια της Βουλής αφορά μόνο θεσμικά θέματα κι όχι τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά των υπαλλήλων της.

Η απόφαση της ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται έως το τέλος του μήνα.


Όταν ο ίδιος ο Υπουργός γράφει στα παπάρια του τη νομιμότητα τι να πεις;


Eλεύθερος ο Αιγύπτιος λαθρομετανάστης... σκέφτεται να του δώσει και ισόβια σύνταξη ο Δένδιας

Βγαίνει από το κρατητήριο, όπου παρέμενε γιατί δεν είχε νόμιμα χαρτιά, ο 29χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος βασανίστηκε από τον μαλάκ@ τον εργοδότη του...
Οι λόγοι φυσικά είναι ανθρωπιστικοί και σύμφωνα με το Εθνος η απόφαση λήφθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Εύγε!! Θα ακούσεις πολλά μπράβο από τους αριστερούς με το να τους γλύφεις

Ραχήλ Μακρή: Η βολεμένη επαναστάτρια του Καμμένου που τσίριζε ΟΧΙ έχει γυρίσει όλο το δημόσιο


Δεν έχω λόγια να σχολιάσω τα παρακάτω έγγραφα που δείχνουν ότι η επαναστάτρια του Καμμένου, που σήκωσε το σημαιάκι και φώναξε δυνατότερα από άλλους το ΟΧΙ στην αλλαγή του κράτους, έχει περάσει από 4 θέσεις του δημοσίου μέχρι να δέσει τη γαιδούρα της σαν βουλευτής. Εκτός από λόγια φυσικά στεγνώνει και το σάλιο στο στόμα και δεν μπορείς ούτε να τους φτύσεις όλους αυτούς τους βολεμένους σαν την κυρία που γύρισε 4 κρατικές θέσεις τα τελευταία 9 χρόνια!!! Δείτε από που πέρασε η κρατικοδίαιτη επαναστάτρια:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Δελτίο  Τύπου

Ευρεία σύσκεψη για την υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο διευθυντής του.
Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρης Πτωχός, ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Μετά το τέλος της  σύσκεψης, απαντώντας σε ερωτήσεις  δημοσιογράφων ο υπουργός Εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπέρ της κατάληψη υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στις Κυκλάδες ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταξη μας “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” απέστειλε  την παρακάτω επιστολή προς  τον Σύλλογο Υπαλλήλων της πρώην Ν.Α. Κυκλάδων, ο οποίος με χθεσινή του απόφαση προχώρησε σε κατάληψη υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου στις Κυκλάδες, με αφορμή -πέραν της εξαθλίωσης που τα νέα...

e-Επιλογές της 09/11/2012



Το σκασε το παραμύθι ο Πάνος: «Να πάμε στο δολάριο»... μπράβο μεγάλε ρίξε τη μάσκα


Αυτά για όσους νομίζουν ότι ο Καμμένος είναι εθνικά ανεξάρτητος και δεν συντονίζεται από την Πρεσβεία που βλέπει να χάνει στην Ελλάδα τα αυγά και τα πασχάλια από τους Ευρωπαίους και προσπαθεί να ξαναβάλει πόδι...
Σε συνέντεξή του στον REAL ανέφερε μεταξύ άλλων: