slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Γιάννης Βρούτσης στη Φολέγανδρο

Στο νησί της Φολεγάνδρου, βρίσκεται αυτή την ώρα ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο τω προγραμματισμένων περιοδειών που πραγματοποιεί.

Οκ. Βρούτσης ικανοποιημένος, από την παραμονή του στο μαγευτικό νησί ανάρτησε στη σελίδα του στα social media τα εξής:

“Στην μαγευτική Φολέγανδρος μαζί με την μαχήτρια δήμαρχο Ευθαλία Παπαδοπούλου και με τον επί 33 χρόνια πρώην δήμαρχο που αναμόρφωσε το νησί Λευτέρη Βενιό.

Τριήμερη περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή ΝΔ Κυκλάδων Ανθής Χαλκιά στην Τήνο


Το τριήμερο 28 έως 30 Απριλίου 2023 η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με την Νέα Δημοκρατία κ.Ανθη Χαλκιά πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τήνο και περιόδευσε στην Χώρα της Τηνου και σε αρκετά χωριά στα πλαίσια των επισκέψεων της στα νησιά των Κυκλάδων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαίου.

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Σίφνο


Νέος σταθμός στην περιοδεία του υπ. Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, το νησί της Σίφνου, όπου αρχικά επισκέφθηκε το Δημαρχείο και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο, Μαρία Ναδάλη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε, τα τελευταία χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην ανάπτυξη του νησιού.

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στην Κίμωλο






Αμέσως μετά τη Μήλο, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ταξίδεψε στο νησί της Κιμώλου. Στην έναρξη της επίσκεψής του, ο κ. Φόρτωμας, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Κιμώλου, με τον Δήμαρχο, Κώστα Βεντούρη και τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σάρδη, και συζήτησε εκτενώς για όλα τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για το νησί και με τα οποία η κυβέρνηση ήδη έχει ασχοληθεί εκτενώς και θα συνεχίσει να το κάνει και την επόμενη ημέρα.

Θερμά συγχαρητήρια στις ομάδες μπάσκετ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου και του Πανναξιακού από τον Βαγγέλη Κατσαρά Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

 
Θερμά συγχαρητήρια  στις ομάδες μπάσκετ του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου και του Πανναξιακού που εδραιώθηκαν στα Εθνικά Πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης Β' και Γ' κατηγορίας. Υπό πολύ απαιτητικές και ανταγωνιστικές συνθήκες, οι τοπικές ομάδες μας αγωνίστηκαν με πάθος, υπερνίκησαν κάθε εμπόδιο και κατόρθωσαν να παραμείνουν στις κατηγορίες τους! Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον Πανναξιακό που ανέτρεψε κάθε προγνωστικό και διατηρήθηκε στη Γ' εθνική κατηγορία αν και είχε προβιβαστεί εκτάκτως με "wild card" τον περασμένο Οκτώβριο! Ένα μεγάλο
μπράβο

Περιοδεία του Φίλιππου Φόρτωμα στη Μήλο

Τη Μήλο επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Αρχικά, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Μικέλη, στην οποία συζήτησαν τα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, στις 11:00πμ

 


Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωρανε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης τη γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.

1η Μάη, η μέρα που οι εργάτες όλου το κόσμου, αυτοί που κρατούν τους κινητήριους ιμάντες του σύμπαντος, σηκώνουμε ψηλά τις γροθιές μας. Είναι μέρα πάλης, μέρα αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα δοξασμένης θύμησης των αγωνιστών που έπεσαν για το δίκιο της εργατικής τάξης. Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!

 Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, το .....

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΓΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 


Oι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου την 1η Μάη 2023 τιμάμε τους αγώνες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, για συνθήκες ζωής και δουλειάς που αντιστοιχούν στις δυνατότητες της εποχής μας.

Τιμάμε την παρακαταθήκη των εργατών του Σικάγο του 1886 που ξεσηκώθηκαν  για το  8ώρο και καλύτερες συνθήκες δουλειάς, τις εργάτριες και τους εργάτες  της Θεσσαλονίκης του 1936, που συγκρούστηκαν με το φασιστικό καθεστώς  Μεταξά διεκδικώντας το 8ωρο και την αργία της Κυριακής, τους 200 της Καισαριανής που τον Μάιο του 1944 εκτελέστηκαν από τους ΝΑΖΙ ( ντόπιους και κατακτητές) , τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες που θυσιάστηκαν  για το δίκιο της ....

Τήνος: “Σώθηκε” το ακίνητο των σφαγείων από πλειστηριασμό

 naxospress

Μετά από πολύμηνες και κοπιώδεις διαπραγματεύσεις και δικαστικούς αγώνες, ο Δήμος Τήνου υπέγραψε την Παρασκευή τη σύμβαση ρύθμισης του δανείου της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου και πέτυχε την επ΄αόριστον αναστολή του πλειστηριασμού του ακινήτου του Σφαγείου, που είχε ορισθεί για τις 03.05.2023.

« Με ομόνοια και ομοψυχία, καταφέραμε να εγκριθεί από τη διαχειρίστρια εταιρεία και το fund του εξωτερικού, μια βιώσιμη ρύθμιση του καταγγελμένου δανείου και να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του νησιού μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1) Προς τον κ. Δήμαρχο, τους κ.κ. Δημοτικούς

Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2) Προς την Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κα. Ελένη Καμπούρη.

3) Προς τον Αν/τη Προϊστάμενο Προγραμματισμού &

Οργάνωσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κ.

Νικόλαο Κονδύλη.

Έχοντας υπόψη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.

1)Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

2)Προς τους Προέδρους των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου, Φιλωτίου, Σχοινούσας, Κουφονησίων, Βίβλου, Μελάνων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έχοντας υπόψη:

Γλινάδο – Γαλανάδο: Ταξίδι 100 ετών με επίκεντρο την Εκκλησία του “Χριστού”

 

Κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη 

και απο το naxospress

Ξένοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από τη Νάξο και διαφημίζουν το νησί της Αριάδνης σε όλο τον πλανήτη!


Στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας βρέθηκε η Νάξος το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Γενικής Συνέλευσης που διοργάνωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α., επισκέφθηκαν την Νάξο μετά από πρόσκληση της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Προέδρου της, Δημήτρη Καπούνη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ




Κυρίες και κύριοι, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 20.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.…

Θα μιλήσουν οι έξι υποψήφιοι βουλευτές: Βλαστάρη Ειρήνη,  Γλέζος Βασίλης,  Καραμολέγκου Θαλλέλαια – Ιακωβίνα,  Μαραγκός Γιώργος, Συρμαλένιος Νίκος και  Χανιώτη Μαρία

Στην παρουσίαση καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου

Το μοναδικό πρόταγμα να φύγει ο Μητσοτάκης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μια άλλη πρόταση διακυβέρνησης, οδηγεί το μέτωπο αυτό στην απόλυτη γελοιοποίηση.


Ο εκφυλισμός και η κατάρρευση του αντι-Μητσοτακικού μετώπου
Του Γιώργου  Φλωρίδη 
Ενόσω μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική εκστρατεία και τα πυρά των πολιτικών αντιπάλων πυκνώνουν σε διάφορα πεδία, εκτιμούμε ότι στη συνείδηση των πολιτών έχει αρχίζει να σχηματοποιείται το βασικό εκλογικό στοίχημα:

Να επιλέξουν την κυβερνητική πρόταση, που σύμφωνα με το κυρίαρχο πολιτικό κλίμα έχει θετικό πρόσημο, καθώς και αρκετές εκκρεμότητες προς επίλυση ή να αναζητήσουν κάτι «διαφορετικό», όπως προτείνουν οι αντίπαλοι της;

Αυτό όμως το «διαφορετικό», στην αφετηρία του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Παραμένει στο επίπεδο του φανταστικού, είναι άγνωστο, ασχημάτιστο και στην καλύτερη περίπτωση ετερόκλητο, ενώ τελευταία το αρνούνται ως κάτι ενιαίο, αυτοί που θα μπορούσαν ως συνεργαζόμενοι να το εφαρμόσουν.

Εκλογές 2023 – Ν. Συρμαλένιος: Επίσκεψη στην Αμοργό και η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας




O υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε την Αμοργό το διήμερο 26-27/4.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, συναντήθηκε καταρχήν με το δήμαρχο Λευτέρη Καραΐσκο, όπου τέθηκαν στη συζήτηση τα βασικά ζητήματα του νησιού. Κρίσιμο ζήτημα στο νησί όπου ο τουρισμός βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, ο χωροταξικός σχεδιασμός που με βάση το ΣΧΟΟΑΠ βρίσκεται στην τελική φάση, ενώ επίκειται και η ανάθεση της πολεοδομικής μελέτης και παράλληλα έχει κατατεθεί και η μελέτη για τις περιοχές Νατούρα που αφορά κυρίως τμήμα της θαλάσσιας ζώνης.

Δ. Λιανός: Το “ευχαριστώ” στους τέσσερις προέδρους των κοινοτήτων

Νικόδημος Λιανός

Παρασκευή 28 Απριλίου.. Καταλυτική ημερομονία για την εκλογή των προέδρων στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, μέσω τηςπρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (478/2023) για τη δημοτική περίοδο έως τις 31.12.2023.

Στη Νάξο έγιναν εκλογές σε τέσσερις Κοινότητες: Χώρα Νάξου, Σαγκρίου, Χαλκείου και Αγίου Αρσενίου. Στις τρεις από τις τέσσερις είχαμε αλλαγή: στην κοινότητα Νάξου ο Μάκης Μαυρογιάννης έδωσε τη θέση του στον Νίκο Χουζούρη. Στο Σαγκρί ο Μιχάλης Μανιός στον Στέλιο Σκορδιαλό.