slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αντικοινωνικοί «παρτάκηδες» και οι πολιτικά αφιονισμένοι παίζουν με υγεία και οικονομία

  Γιάννης Σιδέρης
Αποτασσόμενοι… τω σατανά της εισαγγελικής κριτικής, θα παραδεχτούμε εξ αρχής ότι για την εξάπλωση της του ιού δεν φταίνε μόνο τα κορονοπάρτι των μεγάλων πόλεων. Δεν φανταζόμαστε π.χ. ότι ο παραδείσιος ορεινός δήμος των Βόρειων Τζουμέρκων, ή η αργόσυρτη ήρεμη ζωή του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μολύνθηκαν από τα κορονοπάρτι.

Ούτε φυσικά συμφωνούμε και με την εύκολη αριστερή… επιδημιολογία, ότι για τη μετάδοση φταίει η συνάθροιση στα αστικά λεωφορεία και το μετρό, καθότι οι ανωτέρω δήμοι ευτύχησαν να μη χρειάζονται φισκαρισμένα αστικά, και πολύ περισσότερο…

Ξεκίνησε το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (BINTEO)

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έχει ήδη βάλει πλώρη με όραμα για να πετύχει έναν από τους (πολλούς) μεγάλους της στόχους, που είναι η δημιουργία, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, του νέου, υπερσύγχρονου Τυροκομείου της, ενός έργου πολύτιμου για την ίδια, τον Ναξιώτη Παραγωγό και την οικονομία του νησιού μας!
Το χαρμόσυνο αυτό νέο το έμαθε όλη η Ελλάδα, μέσω live ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Σαββατοκύριακο Παρέα» από τη Νάξο!

Δείτε το βίντεο:

Υποχρεωτικά τα self tests και στον ασφαλιστικό κλάδο - Τι προβλέπει η ΚΥΑ



Ο «οδικός χάρτης» για τα υποχρεωτικά self-tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

Οι βασικές ρυθμίσεις της ΚΥΑ είναι οι εξής:

Νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!

Η NN Hellas, σταθερή στις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», ανακοινώνει μία νέα πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, η εταιρία παρέχει την υπηρεσία πληροφόρησης υγείας Dr Online χωρίς κόστος, σε περισσότερους από 10.000 κατοίκους της ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας της Δωδεκανήσου, συμπεριλαμβανομένων όλων των αποδεκτών κοινωνικής μέριμνας.

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ: «ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ».

 

 ΣΧΕΤ: Η με Ω.Π.: 170448/04-21 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΕΚΣΕΔ/ΝΤ.

1. Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ (Ελληνικό, 17-04-2021/0400 UTC) σας ενημερώνουμε:

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΙΚΑΡΙΟ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 24,50 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 17/13 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 H8 BF ΚΑΙ ΑΠΟ 17/07 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26,00 8 BF.

2. Λαμβάνοντας υπόψη αφενός, την απήχηση και την αμεσότητα που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο κοινό και αφετέρου το εύρος των αναγνωστών, ακροατών και θεατών που διαθέτει το κάθε μέσο, επιθυμούμε να κάνουμε χρήση του χώρου (εφημερίδων) και του χρόνου (ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού) με σκοπό την όσο το.....

Λ/Χ ΝΑΞΟΥ: Απαγόρευση αλιευτικής δραστηριότητας στις ακτές που υπάρχουν λουόμενοι

 

 Αρ. Πρωτ.:2131.1-1/585/2021  Αρ. Απόφ:04/2021

ΑΠΟΦΑΣΗ 

Σχετ: α)Άρθρο 141 του ΚΔΝΔ (Ν.Δ 187/73)-ΦΕΚ 261 Α’/03-10-1973 

 β) Άρθρο 231, 295 και 296 του Γ.Κ.Λ. Νάξου (Φ.Ε.Κ. 393 Β’/24-04-1978)  γ)Άρθρο 157 του Ν.Δ 187/1973 (ΚΔΝΔ- ΦΕΚ 261Α’ /1973) 

 δ) Η με αρ.Πρωτ.: 2141.1-1/2463/13-01-2021 Διαταγή Υ.ΝΑ.Ν.Π/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΕΛΑΛ Α’  ε)Το υπ.αριθμ: Α/Α04/2020/30-10-2020 πρακτικό συνεδρίασης επιτροπής περί  πολυσύχναστων παραλιών νήσου Νάξου για το έτος 2021(ΑΔΑ:6ΠΓΣ4653ΠΩ-9ΓΠ)  στ) Το με αρ.πρωτ.: 2151.25/692/08-05-2020 έγγραφό μας (ανακαλείται) 

Έχοντας υπόψη την ανάγκη προστασίας λουομένων και προστατευόμενων ειδών θαλάσσιου  οικοσυστήματος στις παραλίες νήσου Νάξου, 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Υποχρεωτικά self test από αύριο στον ιδιωτικό τομέα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, αυξάνονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό η διασπορά από ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινούν από αύριο υποχρεωτικά self-test στον ιδιωτικό τομέα για αρκετές ομάδες εργαζομένων.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Κ. Σκρέκας: Οι νέοι δασικοί χάρτες θα είναι ακριβείς και θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα των δασικών χαρτών, για τους οποίους υπενθύμισε πως είναι προαπαιτούμενο για την κατάρτιση του κτηματολογίου, τόνισε πως θα διορθωθούν με διοικητικές πράξεις οι όποιες αστοχίες χωρίς να φορτωθούν οι πολίτες τα σφάλματα της διοίκησης...

Self test εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα: Για ποιους είναι υποχρεωτικά από τη Δευτέρα - Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες - Τα 18 σημεία που πρέπει να προσέξουν εργοδότες και εργαζόμενοι - Τα πρόστιμα που προβλέπονται για όσους δεν τηρήσουν το μέτρο


Ο «οδικός χάρτης» για τα υποχρεωτικά self test εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

Νίκος Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ ανάρτησε τους δασικούς χάρτες στις Κυκλάδες, χωρίς να έχει επιλύσει ούτε το θέμα της ιδιοκτησίας και ούτε τη διασαφήνιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων»

 Συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής του για τους δασικούς χάρτες

 Το ζήτημα των δασικών χαρτών και των εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους των Κυκλάδων, ενώ η κυβέρνησ 

η, παρά τις δεσμεύσεις της ότι θα είχε επιλύσει το θέμα μέχρι το τέλος του 2020, ακολουθεί εσπευσμένα την τακτική την τακτική της 6μηνης παράτασης, δείγμα της προχειρότητας και των πολλαπλών προβλημάτων που ανέκυψαν, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για τους δασικούς χάρτες

Διαδικτυακή Εκδήλωση του LastPoint.gr για την Ιστορική Διαδρομή του Ευάγγελου Αβέρωφ


Την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 19.00 το LastPoint.gr διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Η Ιστορική Διαδρομή του Ευάγγελου Αβέρωφ".

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ΖΩΝΤΑΝΑ μέσω zoom στο FACEBOOK και συγκεκριμένα στη σελίδα https://facebook.com/lastpoint.gr

Ομιλητές θα είναι σημαίνοντα πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση μαζί του και οι οποίοι θα μας αναλύσουν διάφορες πτυχές της ζωής του. 

Θα μας μιλήσουν για τον άνθρωπο, τον πολιτικό, τον συγγραφέα, τον συλλέκτη, τον Βλάχο,  Ευάγγελο Αβέρωφ.

Οι ομιλητές:

Ν. Δένδιας: «Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» Συνάντηση με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Μένφι είχε ο υπουργός Εξωτερικών

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Μένφι είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Ήταν μια ευκαιρία που ο πρόεδρος Μένφι βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.