slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Την περασμένη Παρασκευή έγινε σ τ η Θ η ρ α σ ί α κ α ι τ η ν Ο ί α ημερίδα με Θέμα : «Το Σχέδιο «Κ α λ λ ι κ ρ ά τ η ς» και η εφαρμογή του». Ομιλητές οι: Λάζαρος Θεόφιλος, Αντινομάρχης Κυκλάδων, Στέφανος Λέπουρας, Έπαρχος Κέας, Θεόδ. – Γερ. Μαγκανιώτης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κιμώλου και Γεώργιος Χάλαρης, Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας- Θηρασίας. Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωΐ στο χωριό Μανωλά της Θηρασίας και συνεχίστηκε το απόγευμα στο Πανηγυρόσπιτο Αγίου Γεωργίου Οίας. Οι εισηγήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ενδιαφέρουσες και πολύ χρήσιμες.

Οι εκπρόσωποι και δημοσιογράφοι του Κυκλαδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύμπλεγμα των νησιών της Θήρας και να ενημερωθούν για τα προβλήματά του. Στις 20 Μαΐου έγινε ολοήμερη εκδρομή – ξενάγηση στα Φηρά: Έκθεση Τοιχογραφιών – Καθολική Συνοικία - Προϊστορικό Μουσείο – Ορθόδοξος Μητροπολιτικός Ναός και ξενάγηση στο νότιο μέρος της Θήρας (Οινοποιείο SantoWines - Ακρωτήρι – Βλυχάδα - Περίσσα- Οινοποιείο Μπουτάρη).

Το πρωΐ του Σαββάτου έγινε επίσκεψη στη Νέα Καμένη και στο ηφαίστειο και το απόγευμα στο Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμ. Λιγνού, στο Κοντοχώρι, όπου μετά την παρακολούθηση του Αρχιερατικού Εσπερινού στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μουσείο, ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο οικοδεσπότης, με πλούσια τοπικά εδέσματα.

















«Λευκή περιστερά» η Τζάκρη κατά το πόρισμα

ΟΛΑ ΜΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ


Καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού πρόσληψης υπαλλήλων στην ΙΖ ΕΠΚΑ, σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών του Υπουργείου Πολιτισμού που παραδόθηκε στον υπουργό, Παύλο Γερουλάνο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ.
Επομένως, σύμφωνα με τους ελεγκτές του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι «παντελώς αβάσιμα» όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό.

Συνεπώς  τέλος στη  αναξιοκρατία   της παλιοδεξιας  όλα είναι νόμιμα και ηθικά  και η συγγένεια πλέον όχι μόνο επιτρέπετε άλλα παίρνει και επιπλέον μόρια .Και εδώ που όταν ο Παπανδρεου έχει τον αδελφό του ως Σύμβουλο ο άντρας της Αννούλας μετέχει στο Δ.Σ. οργανισμού και η γυναικά του Βουλευτή Μαγκούφη διορίζετε ως αντιπρόεδρος σε Δ.Σ. νοσοκομείου της Μπαντζελη  ο αδελφός παίρνει απόσπαση στο πολιτικό της γραφείο σας πείραξε που η Τζάκρη διόρισε την ξαδέλφη της    

                                                                                                              

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. για τη λειτουργία του, από το 2004 ιδρυμένου Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου, “ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ”

    «  Ο. ΝΑ. Σ.  »                             Αθήνα   03   Μάη   2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΑΞΙΑΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μάρνη   33  Αθήνα  104 32                                               

Τηλ. – Φαξ : 210 52 34 576                                                                               

e-mail : onas.naxos@yahoo.gr 

      

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ.

για τη λειτουργία του, από το 2004 ιδρυμένου Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου, "ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ"

 

 Η Μουσική, το Τραγούδι και ο Χορός αποτελούσαν θεμελιώδη στοιχεία της εγκυκλίου παιδείας όλων των Ελληνικών ιστορικών χρόνων.

Η νεότερη ζωή της Νάξου, η οποία χαρακτηρίζεται από τον αντιστασιακό της ιστορικό χαρακτήρα, ανέδειξε, εκτός όλων των άλλων, και μια αξιοζήλευτη μουσική και χορευτική παράδοση, η οποία απετέλεσε μητρικό δεσμό με τη θρησκευτική και την κοινωνική ζωή των κατοίκων της.

Αυτή λοιπόν η παράδοσή της αποτελεί μέρος της μέγιστης πολιτιστικής της κληρονομιάς, προίκα των Ναξιωτών που δίπλα στις άλλες μορφές του πολιτισμού της και την προίκα της φύσης αποτελούν αγαθά με μορφωτική δύναμη και παιδαγωγική αξία. Μπορούν δε με την ανάδειξή τους να αποτελέσουν ένα από τα πλέον δυναμικά στοιχεία επικοινωνίας με τους πάσης καταγωγής και προέλευσης επισκέπτες του νησιού.

 

Στο Δήμο της Νάξου, από το 2004, έχει συσταθεί Ν.Π.Δ.Δ. με την Επωνυμία "Μουσικοχορολογικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ".

 

Ως σκοποί του Νομικού Προσώπου ετέθησαν:
1) Η Δημιουργία και συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων στον Κυνίδαρο όπου θα στεγάζονται οι δραστηριότητές του (σε οικόπεδο που έχει δωριθεί γι' αυτό το σκοπό από τους κληρονόμους του Γ.Μ. Κονιτόπουλου).
2) Να αποτελέσει κέντρο σπουδών Γενικής Μόρφωσης Μελέτης και Προβολής του έργου του Γεωργίου Κονιτόπουλου, καθώς και όλου του έργου του Αιγαιοπελαγίτικου Μουσικού και χορευτικού πολιτισμού.
3) Η διάσωση και η προαγωγή της τοπικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, η ανάπτυξη του πολιτισμού καθώς και η αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτισμικού επιπέδου των κατοίκων.
4)Η εκπόνηση και πραγματοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων για την καταγραφή, συγκέντρωση και μελέτη των στοιχείων του μουσικού και χορευτικού βίου των Ναξιωτών και γενικότερα του λαού της Αιγαιοπελαγίτικης πολιτείας.
5) Η συγκέντρωση συντήρηση καθώς και η έκθεση όλων των προσωπικών επαγγελματικών αντικειμένων του Γεώργιου Μ. Κονιτόπουλου (μουσικά όργανα, παρτιτούρες, φωτογραφίες, χειρόγραφα, δίσκοι κλπ)
6) Η δημιουργία μουσικού και χορευτικού αρχείου (ήχου, εικόνας, κινούμενης εικόνας) που θα αφορά στον λαϊκό πολιτισμό της Νάξου και όλου του Αιγαίου καθώς επίσης και βιβλιοθήκης με συλλογή (από αγορά και δωρεά) βιβλίων των επιστημών του ανθρώπου που σχετίζονται με τους σκοπούς του Ν.Π.
7) Να προβαίνει σε εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων για την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ν. Π. και να οργανώνει ημερίδες συμπόσια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Κέντρου ανέρχονται σε (2004-2010) στο ποσό των12.000 €, όλα από χρηματοδότηση του Δήμου Νάξου.

 

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)   ζητεί :

 

1. Την άμεση κινητικότητα  από τους αρμόδιους και συναρμόδιους φορείς με σκοπό την εξεύρεση δημόσιων και ιδιωτικών πόρων για την περαίωση και έγκριση των σχετικών μελετών για το κτιριολογικό και την ανέγερση του κτιρίου

2.Την αλλαγή  του θεσμικού πλαισίου με την ένταξη επιστημονικής επιτροπής στο υπάρχον ιδρυτικό καθεστώς σύνθεσης του Δ.Σ. και τέλος

3.Την  άμεση  λειτουργία  του Κέντρου, ανεξάρτητα από την πρόοδο εκτέλεσης και του χρόνου περάτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, σε χώρο που θα διαθέσει ο Δήμος.

 

Προς τούτο, η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.),  αφ' ενός θεωρώντας ως ανάγκη τη λειτουργία ενός τέτοιου ερευνητικού πολιτιστικού Κέντρου στο νησί μας και αφ' ετέρου επιθυμώντας να βοηθήσει στην προώθηση ολοκλήρωσης και λειτουργίας του, συστήνει Επιτροπή πρωτοβουλίας, η οποία τίθεται στη διάθεση των φορέων για την επίτευξη αυτού του έργου πολιτισμού για το νησί της Νάξου.

 

                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας 




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ                                               ΘΑΛΗΣ ΣΚΥΛΑΚΗΣ

 


Κοινοποίηση:

Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Παύλος Γερουλάνος  Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Παναγιώτης Ρήγας, Γιώργος Παπαμανώλης,  Γιάννης Βρούτσης Βουλευτές Κυκλάδων

Βασίλειος Μπρακουμάτσος, γ.γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου      

Δημήτρης Μπάιλας, Νομάρχης Κυκλάδων

Βασίλειος Κορρές, Έπαρχος Νάξου

Νίκος Μαράκης, Γιάννης Μπαρδάνης, Δήμαρχος Νάξου και Δρυμαλίας

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου

Μ.Μ.Ε.

Χρήστος Σταϊκούρας : Tα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την Πορεία Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:
    « Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 2010, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιοποίηση των οριστικών στοιχείων για το 1ο τετράμηνο του έτους, δεν ανταποκρίνεται στους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (του Ιανουαρίου και το «αναθεωρημένο»). Και αυτό διότι:
    1ον. Τα καθαρά έσοδα το 1ο τετράμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009, έναντι στόχου για αύξηση κατά 11,7%, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις και παρατηρείται μειωμένη επιστροφή φόρων στις εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις. Χωρίς αυτά (δηλαδή την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και την επιστροφή φόρων) τα έσοδα παρουσίασαν αύξηση μόλις κατά 1,5% το 1ο τετράμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, έναντι στόχου για αύξηση κατά 10,9%.
    2ον. Οι άμεσοι φόροι κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι όλους τους μήνες (με εξαίρεση τον Ιανουάριο λόγω των λοιπών άμεσων φόρων, δηλαδή λόγω της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων).  

    3ον. Οι έμμεσοι φόροι κινούνται, πράγματι, σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι λόγω των φόρων κατανάλωσης. Όμως:
    § Τα έσοδα από τους φόρους συναλλαγών είναι μειωμένα κατά 2,1% το 1ο τετράμηνο του 2010, αφού τα έσοδα από το Φ.Π.Α. είναι σχεδόν ίσα με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, παρά την αύξηση των συντελεστών.
    § Τα έσοδα από τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα αυξήθηκαν κατά 10,3% το 1ο τετράμηνο του 2010, μετά από τις απανωτές αυξήσεις του Ε.Φ.Κ. (3 φορές μέσα στο 2010). Αυξήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα μας να διαθέτει πλέον την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρώπη (από την 7η φθηνότερη στις αρχές του έτους).        

    § Τα έσοδα από τους λοιπούς φόρους μειώθηκαν κατά 10,8% το Μάρτιο και κατά 8,4% τον Απρίλιο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2009, παρά τις απανωτές αυξήσεις των συντελεστών διαφόρων προϊόντων. Έτσι παρά την αύξηση των φόρων στον καπνό, τα έσοδα είναι μειωμένα.
4ον. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο περιορισμός του ελλείμματος κατά 41,5% το 1ο τετράμηνο του 2010 είναι εικονικός. Εάν αφαιρέσουμε την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων και θέσουμε τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την επιστροφή φόρων στις επιχειρήσεις και τις δαπάνες του Π.Δ.Ε., το έλλειμμα μειώνεται κατά 15,6% έναντι 35%, που είναι ο στόχος.                                                                                                                  Συνεπώς, τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού δεν επιτρέπουν πανηγυρισμούς, αλλά ένταση των προσπαθειών στο σκέλος της μείωσης της φοροδιαφυγής και του περιορισμού της σπατάλης ».


43.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από σχολείο της Πάρου



Σωστό «πανηγύρι» με χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να πηγαίνουν στους μαθητές των σχολείων της Πάρου, είχαν στήσει επιτήδειοι στο 1ο Δημ. Σχολείο Παροικιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα η τοπική εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου - Αντιπάρου». Τα μέλη της επιτροπής που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση του 1ου Δημοτικού Παροικιάς, με μια πρώτη ματιά στα στοιχεία, ανακάλυψαν μια «τρύπα» της τάξεως των 43.000 ευρώ, που αφορά μόνο στα έτη 2008-2009. ...

Εκτός από την «τρύπα» στα χρήματα, ο δήμος θα κληθεί να αντιμετωπίσει φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις και πρόστιμα, αφού δεν έχουν δηλωθεί πράξεις και συναλλαγές, για τις οποίες ο νόμος προβλέπει ότι πρέπει να επικυρώνονται από τις δύο αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α.) και φυσικά να κατατίθενται τα αντίστοιχα ποσά για εισφορές.

Το χρονικό της «λογιστικής αταξίας»

Από τις αρχές του 2010, οι γονείς των μαθητών επεσήμαναν προς τους υπευθύνους του Δήμου Πάρου ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαχείριση των χρημάτων στο 1ο Δημοτικό. Ο δήμος, όμως, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια. Αν και γνώριζαν το θέμα και ο δήμαρχος Πάρου, Χρήστος Βλαχογιάννης, και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της συγκεκριμένης Σχολικής Επιτροπής, Μαρουσώ Φραγκούλη, δεν έκαναν τίποτα για να διερευνηθεί η υπόθεση!


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Γιάννης Δρόσος και μία ομάδα γονιών, βλέποντας την απάθεια της δημοτικής Αρχής και παρατηρώντας το σημαντικό αυτό πρόβλημα, αποφάσισαν να κάνουν από μόνοι τους μία πρώτη δειγματοληπτική έρευνα στα οικονομικά του σχολείου.

Ανακάλυψαν μία πρώτη «τρύπα» 10.000 ευρώ. Κοινοποίησαν τα στοιχεία της έρευνας τους στην αντιδήμαρχο, Μαρουσώ Φραγκούλη, η οποία πλέον δεν μπορούσε παρά να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής με θέμα τα στοιχεία που είχαν εντοπιστεί.

Η τ. διευθύντρια του σχολείου, Κυριακή Τσιγώνια, αν και είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις, δεν παρουσιάστηκε. Τα μέλη της σχολικής επιτροπής δήλωσαν ότι ανακαλούν τις υπογραφές τους για τους οικονομικούς απολογισμούς και ζήτησαν άμεσο έλεγχο. Έτσι, η κ. Φραγκούλη ενημέρωσε τον δήμαρχο και τους οι γονείς ότι θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό. Μόνο που το «έκτακτο» δημοτικό συμβούλιο ματαιώθηκε και πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες αργότερα! Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου - Αντιπάρου», σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε έως τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου γινόταν προσπάθεια να «μπαλωθούν» οι τρύπες…

Τελικά, στις 3 Μαΐου 2010, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν τη σύσταση επιτροπής που θα διερευνούσε την υπόθεση. Όμως η απόφαση αυτή του κ. Βλαχογιάννη χαρακτηρίστηκε ως ανακόλουθη, αφού για παρόμοια υπόθεση, που αφορούσε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, και στην οποία δεν είχε καταγγελθεί υπεξαίρεση χρημάτων, ο νυν δήμαρχος είχε παραπέμψει τον φάκελο κατευθείαν στον εισαγγελέα Σύρου. Τώρα, αν και υπήρξε παραδοχή ότι λείπουν χρήματα, η υπόθεση ανατέθηκε σε Δημοτική Επιτροπή!

Σημειώνεται, δε, ότι κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Βλαχογιάννης παραδέχθηκε ότι γνώριζε από καιρό τα «οικονομικά ζητήματα» του 1ου Δημοτικού. Ο δικηγόρος Σπύρος Λάβδας, συνήγορος της ελεγχόμενης τ. διευθύντριας, Κυριακής Τσιγώνια, σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο δήλωνε ότι το ποσό που λείπει αφορά σε «λογιστική αταξία», η οποία ανέρχεται στο ύψος των 1.000 – 1.500 ευρώ και δήλωσε ότι η πελάτισσα του προτίθεται αμέσως να το επιστρέψει!


Εξώδικο στον Δήμο Πάρου από την τέως

Ο κ. Λάβδας, στις 18 Μαΐου 2010, μερικές μέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο, κοινοποίησε στον Δήμο Πάρου εξώδικο εκ μέρους της ελεγχόμενης τ. διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς, στο οποίο αναφέρονταν η πρόθεση της κ. Τσιγώνια να επιστρέψει τα χρήματα της «λογιστικής αταξίας». «Πρέπει ακόμη να επισημάνω -αναφέρει μεταξύ άλλων στο εξώδικο – ότι όσον αφορά στα χρήματα του έτους 2009, προφανώς, από τις αποδείξεις που βρίσκονται στα χέρια μου και είναι προς διάθεσή σας, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από το ποσό το οποίο ήταν προς διαχείριση.

Διά της παρούσης μου επανέρχομαι και πάλι, για να δηλώσω ότι στα χέρια του πληρεξούσιου Δικηγόρου μου βρίσκονται από μηνών χρήματα προς παράδοση, ζητώ μόνο να μου γνωρίσετε το ακριβές ύψος του ποσού για το οποίο υπάρχει λογιστική αταξία, εδιαχειρίζετο η σχολική επιτροπή και προς εξυπηρέτηση μου παραχωρήθηκε κατά εξουσιοδότηση η δυνατότητα πληρωμής μικρών ποσών από τις ετήσιες επιχορηγήσεις του δήμου Πάρου. Σας ειδοποιώ λοιπόν πως, όπως προαναφέρθηκε, τα χρήματα είναι προς διάθεση και σας παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε το ύψος αυτών των χρημάτων που ενδεχομένως μου εδόθησαν προς διαχείριση».

Γιατί ο κ. Λάβδας βιάστηκε να στείλει αυτό το εξώδικο στον Δήμο Πάρου, ενώ η επιτροπή ελέγχου δεν έχει εκδώσει επίσημα το πόρισμά της; Γιατί ο κ. Λάβδας κάνει τον κόπο να τονίσει ξανά την πρόθεση της ελεγχόμενης, ενώ αυτή είχε γίνει γνωστή 15 ημέρες πριν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου; Προφανώς, όσο η έρευνα προχωρούσε και η «λογιστική αταξία» ολοένα και αυξανόταν, κάποιοι ενημέρωναν την τέως διευθύντρια και εκείνη φρόντισε να κινηθεί ανάλογα…


Γιατί ο δήμαρχος κινήθηκε τόσο διακριτικά;

Από το κείμενο του εξώδικου προκύπτουν στοιχεία που εμπλέκουν τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη, καθώς με τις πράξεις του προσπάθησε να καλύψει την «λογιστική αταξία», για να μη φανεί αυτή η υπόθεση διαφθοράς δημόσιου χρήματος. Ο κ. Λάβδας με το εξώδικό του αποκαλύπτει ότι είχε «αρχική επικοινωνία» με τον δήμαρχο. Μάλιστα, ο κ. Βλαχογιάννης εμφανίζεται να καθορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για να «θεραπευθεί» το «πρόβλημα», σύμφωνα με τις προτάσεις της πλευράς της ελεγχόμενης.

Δηλαδή ο κ. Βλαχογιάννης ήταν σαφέστατα πληροφορημένος για τις ατασθαλίες και αποδέχθηκε να κάνει μόνος του συνομιλίες με την πλευρά της ελεγχόμενης για τον τρόπο «διαχείρισης» του ζητήματος, πριν αυτό συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Βλαχογιάννης συνομιλεί και «διαπραγματεύεται» για τις εξελίξεις πρώτα με την πλευρά της ελεγχόμενης και ακολούθως με τους δημοτικούς συμβούλους, τα μέλη της σχολικής επιτροπής και τους γονείς του σχολείου!

Συνεπώς, έχει αναλάβει με δική του πρωτοβουλία να επωμισθεί ολόκληρη την πολιτική ευθύνη για το θέμα και μάλιστα έχει προαποφασίσει να μη στείλει άμεσα, και όπως θα έπρεπε, την υπόθεση στον εισαγγελέα. Για να μην αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες, ο κ. Βλαχογιάννης επέλεξε να «πέσει στα μαλακά» η υπόθεση, με σκοπό να αποφύγει τον γενικότερο έλεγχο στα οικονομικά των νομικών προσώπων του δήμου και δη των σχολικών επιτροπών, γιατί δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει. Τονίζουμε ότι μόνο για το 2009 τα χρήματα που διαχειρίστηκαν οι σχολικές επιτροπές ανέρχονται στις 400.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Σύρου τι κάνει;

Πηγή: parosnews.gr

Μανώλης εξ Απειράνθου

Ο Ρήγας στην Περιφέρεια και επιτέλους ο Καπιρης στην Βουλή.

Ανακατατάξεις στα βουλεύτηκα και δημαρχιακά πράγματα της Νάξου

Συμφώνα με αυριανό ρεπορτάζ της εφημερίδας Κοινή Γνώμη ο κ. Παναγιώτης Ρήγας αφήνει διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου καθώς ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης στρέφεται προς το Δήμο Ρόδου . Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Ρήγας θα παραιτηθεί από βουλευτής και την θέση του θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών και δυο φορές αποτυχών κ. Γερμανος Καπίρης .

Αν τα πράγματα εξελιχτούν έτσι πιθανών να έχουμε αποσύρσεις στις υποψηφιότητες στο Δήμο Νάξου.

Είπαμε ο αθλητισμός ενώνει (οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι μαζι στο ΔΑΚ)

Κάνοντας επίδειξη πολιτικού πολιτισμού οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι παρακολούθησαν μαζί, καθισμένοι δίπλα- δίπλα, τις βραβεύσεις των ομάδων του Πανναξιακού και τον αγώνα με τον ΑΟ Πάρου, χθες το απόγευμα στο ΔΑΚ Νάξου.
Ελπίζουμε ότι και μετά τις εκλογές με το ίδιο ύφος και ήθος, κερδισμένοι και χαμένοι, θα παραμείνουν έτσι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου.
Β.Κ.
Blog Widget by LinkWithin

H Ομάδα Νέας Γενιάς της ΟΝΑΣ


A)Φωτογραφία από το party γνωριμίας των μελών της, που διοργάνωσε η Επιτροπή Νέας Γενιάς το Σάββατο 15/5/2010 στο Rock Entry Cafe Bar στο Γαλάτσι
B)Φωτογραφία από την εκπομπή του Νίκου Μαϊτού "Το μπλε του Αιγαίου και της Θάλασσας" στον Επικοινωνία FM 94, όπου η Επιτροπή Νέας Γενιάς της ΟΝΑΣ ήταν καλεσμένη το Σάββατο 15/5/2010