slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλάδες: Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πόσοι… σάλπαραν από τα λιμάνια



Την ίδια στιγμή, πολλοί επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα λιμάνια, σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ από τη Ραφήνα και το Λαύριο 6 και 8, αντίστοιχα.

Χθες, Παρασκευή 05/06, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 9.432 επιβάτες, 1.763 ΙΧ οχήματα, 752 φορτηγά και 427 δίκυκλα.
Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 26 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά για διάφορους προορισμούς 12.269 επιβάτες, 1.006 ΙΧ οχήματα, 34 φορτηγά και 271 δίκυκλα.
Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 10 αναχωρήσεις πλοίων ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων συνολικά 5.193 επιβάτες, 1.331 ΙΧ οχήματα, 62 φορτηγά και 178 δίκυκλα.
Από το λιμάνι του Λαυρίου, χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 9 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν συνολικά 2.665 επιβάτες 727 ΙΧ οχήματα 38 φορτηγά και 62
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/agioy-pneymatos-meion-20-exodos-stoiheia-diodia

Κοινό Τηνίων - Πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη


 

 Αυτές τις μέρες, βρίσκεται στο νησί μας ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο νησί μας, όπου πριν δύο εβδομάδες, οι αστυνομικές δυνάμεις του Υπουργού του, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέστειλαν βίαια μια ειρηνική διαμαρτυρία και συνέλαβαν συμπολίτες μας, που προσπαθούσαν να δείξουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Νέοι κάδοι απορριμμάτων. Με σύνθημα «Η μάχη για την καθαριότητα των νησιών μας συνεχίζεται»

Εντείνοντας τις προσπάθειες για πιο καθαρά νησιά, ο Δήμος μας, με μέριμνα του Αντιδημάρχου Νίκου Σιδερή, προμηθεύθηκε νέους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους παλαιούς και φθαρμένους κάδους και θα τοποθετηθούν όπου παρατηρείται ανάγκη. Παραλάβαμε:

ΣΕΤΕ- Σκληρή γλώσσα για τα κονδύλια προβολής του τουρισμού: Πρωτοφανή ψεύδη τα περί 32 εκατ. ευρώ

 

Ό,τι έχει να κάνει με το αν υπάρχει ή όχι και σε ποιο ύψος, διαφημιστικός προϋπολογισμόςγια την προβολή της χώρας το 2020, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση
Δωρέαν, με παραχώρηση ελεύθερης δικαιωμάτων από τη Marketing Greece είναι η νέα καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό που παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, με την εταιρεία, η οποία συνδέεται με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να διευκρινίζει ότι ό,τι έχει να κάνει με το αν υπάρχει ή όχι και σε ποιο ύψος, διαφημιστικός προϋπολογισμός για την προβολή της χώρας το 2020, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Με πλοίο της γραμμής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο


Με πλοίο της γραμμής αναχώρησε σήμερα το πρωί από την Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τήνο. Ο πρωθυπουργός με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δίνει και συμβολικά την έναρξη της τουριστικής περιόδου…

Τα 40 χαράτσια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Γιώργος Παλαιτσάκης
Σε υπερφορολόγηση όχι μόνο της μεσαίας τάξης, αλλά και των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων πολιτών προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., νομοθετώντας από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι σήμερα 40 διατάξεις που προβλέπουν αυξήσεις υφιστάμενων άμεσων και έμμεσων φόρων. καθώς επίσης και επιβολή νέων φορολογικών επιβαρύνσεων σε εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και καθημερινές συναλλαγές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα μείνει στην ιστορία για το απλησίαστο ρεκόρ υπερφορολόγησης το οποίο… πέτυχε σε βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.