slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη


 Ιουλίος 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τριπόδων, Αργυρίου Σοφικίτη, αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης και δωρητή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνήλθε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα…

Ο Αργύρης Σοφικίτης (1922 – 2013) ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ιστορία του οικισμού, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και πρωτεύουσα Δήμου από το 1835 έως το 1912 έχοντας όπως είναι γνωστό υπό την διοίκησή του έντεκα χωριά οικισμούς (από το Γλινάδο έως τις Εγγαρές, το Σαγκρί και την Ποταμιά), Αυτά όμως είναι ιστορία.

Ο “δικός” μας Lennart Neubauer στη κορυφή του κόσμου, παγκόσμιος πρωταθλητής

Από Νικόδημος Λιανός
Το χαμογελαστό παιδί μεγάλωσε… Ανδρώθηκε μέσα από δυσκολίες, τραυματισμούς, ατυχίες. Αλλά έφτασε στην κορυφή. Εκεί που είχε βάλει ως στόχο όταν για πρώτη φορά πήρε την ιστιοσανίδα, χωρίς καν να μπορεί να την σηκώσει και έγινε “ένα με το κύμα”.

Η Νάξος οφείλει να ρίξει τα τείχη της και να υποδεχτεί τον Lennart Neubauer, ο οποίος κατέκτησε την κορυφή του κόσμου… Παγκόσμιος πρωταθλητής στο freestyle…. Εναν χρόνο μετά τον τραυματισμό του, ο οποίος τον κράτησε στα πιτς ώστε να αποθεραπευτεί πλήρως (σ.σ. στην Αυστρία και στην … έδρα της Red Bull) και να επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ..