slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανώλης Κεφαλογιάννης :«Το όνομα σαν όχημα αλυτρωτισμού δεν βοηθάει τα Σκόπια να ενταχθούν στην Ευρωπαική Ένωση», απάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών (βίντεο)


Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη παρέμβαση απαντώντας στο Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει πάντα προσηλωμένη στη διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ασφαλώς και στην ένταξη της χώρας σας. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση, η εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου.
Η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων δείχνει σημάδια εγκατάλειψης της ανούσιας αλυτρωτικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Που χρησιμοποιούσε το θέμα του ονόματος σαν όχημα αλυτρωτισμού και ψευδεπίγραφων εδαφικών διεκδικήσεων.
Το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι διμερές ζήτημα. Είναι διεθνές.
Και αυτό ορίζεται σαφέστατα:

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ

Η λειτουργία των ελαιουργείων σε κάθε νησί και η εξυπηρέτηση των παραγωγών, των ελαιουργών και κυρίως η παραγωγή ενός σπουδαίου εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, όπως το ελαιόλαδο, ήταν και είναι βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής. Από το 2014 όταν ο κόσμος των νησιών, μας εμπιστεύτηκε την Αυτοδιοικητική ευθύνη, παρέχοντας την εντολή να υπηρετήσουμε για να δώσουμε λύσεις στην έλλειψη επαρκούς νησιωτικής πολιτικής και στα συσσωρευμένα και χρονίζοντα έως

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ @naxoscafe * 20 & 21/10 * Παλαιά Πόλη, Χώρα Νάξου

Προσθήκη λεζάντας

«Θερμή» υποδοχή των Λαρισαίων στον Τσίπρα (Photos)

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι Λαρισαίοι που συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην περιοχή.
Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα, η πορεία διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Μακάριος Λαζαρίδης: «Tο νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου δεν είναι ούτε φιλελεύθερο ούτε αριστερό, είναι ένα κακό νομοσχέδιο»

«Η Κυβέρνηση, έφερε το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, χωρίς διαβούλευση, επιπόλαια και πρόχειρα. Και εμείς αυτό που είπαμε είναι ότι δεν είναι ένα φιλελεύθερο ή αριστερό νομοσχέδιο, αλλά ένα κακό νομοσχέδιο». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» και την εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου,  ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια φιλελεύθερη πολιτική δύναμη, η οποία αναγνωρίζει την ανάγκη καθιέρωσης διαδικασίας για τη διόρθωση του καταχωρισμένου  φύλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από το 1976, με νόμο που Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει γίνει αυτό. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος πλαισίου και βεβαίως της προστασίας των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ως υποψήφιος Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας - μαζί με άλλους 17 βουλευτές του Κόμματος ψήφισε το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης».

Πώς η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι «έσωσαν» τον Τσίπρα στη Βουλή -Στο ν/σ για την αλλαγή φύλου

Δύο... απρόσμενους συμμάχους, την Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική μάχη για την αλλαγή φύλου στα 15 η οποία κινδύνευσε να μετατραπεί σε Βατερλό για την κυβέρνηση.

Οι εγγενείς αδυναμίες και παθογένειες της Κεντροαριστεράς, η έλλειψη σαφούς προσανατολισμού,λ στρατηγικής και τακτικής, η διγλωσσία και η απουσία συνοχής, οδήγησαν την ΔΗΣΥ και το Ποτάμι να απλώσουν άθελά τους χέρι σωτηρίας στην κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ διαφωνούσαν με την αλλαγή