slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πανικός στους νταβατζήδες από το "εργατικό ατύχημα" στον ΣΚΑΙ που είπε ότι δεν υπάρχει "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου

Με το που το είπε ο ΣΚΑΙ την Παρασκευή το βράδυ, έβαλαν τις κούτρες τους να σκεφτούνε τι θα κάνουνε για να καλύψουν την αλήθεια και να συνεχίσουν να αποπροσανατολίζουν. Μπροστάρης ο ΑΛΦΑ του Κοντομηνά που είναι και η αιχμή του δόρατος στην συγκεκριμένη προπαγάνδα περί σκανδάλου και ουρά ο τρισμέγιστος Χατζηπαπαγάλος.

Σαν αρχή και για Σαββατοκύριακο κατέληξαν σε δύο ενέργειες:

1. Να τρέχουν τον Καστανίδη Σαββατιάτικα να ζητάει τον πειθαρχικό έλεγχο του Σανιδά για το αν παρέβη τις αρμοδιότητές του όταν πριν δυο χρόνια δεν έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στη Βουλή. Μια υπόθεση που είχε εξεταστεί και αφού δεν προέκυψαν ευθύνες μπήκε στο αρχείο. Ο Καστανίδης λοιπόν σαν γρανάζι του συστήματος ζήτησε την ανάσυρσή της από το αρχείο...

2. Έβγαλαν γκάλοπ (χθες στον ΑΛΦΑ και σήμερα στη σελίδα του Χατζηπαπαγάλου) που λέει ότι το 82% των πολιτών ζητάει να καταθέσει ο Καραμανλής για την υπόθεση Βατοπαιδίου...

Άντε να δούμε τι θα σκαρφιστούν από Δευτέρα αν συνεχίσει ο Αλαφούζος τον εκτροχιασμό του.

Δείτε και το χθεσινό σχόλιο από τις ειδήσεις του ΣΚΑΙ που επιμένει και θα επιμένει, μέχρι να πάρει ότι θέλει

ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ...

Ρεπορτάζ : Ιωάννα Μάνδρου
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Βατοπεδίου στην οποία επικεντρώνεται τα δύο τελευταία χρόνια η πολιτική αντιπαράθεση, ζημία για το Δημόσιο, προς το παρόν δεν έχει προκύψει. Την ώρα που με καθυστέρηση η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διατάσσει πραγματογνωμοσύνη...

για να απαντηθεί το ερώτημα ποια είναι η ζημία του Δημοσίου, αποκαλυπτικά είναι τα έγγραφα που υπάρχουν στη σχετική δικογραφία. Σχετικά με το μείζονος σημασίας θέμα της ύπαρξης ζημίας για το Δημόσιο, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την όποια αξιολόγηση των ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών για τα οποία η Βουλή διενεργεί πλέον ποινική έρευνα, ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες αποτιμήσεις.

Από τα έγγραφα –τα οποία παρουσιάζονται στη συνέχεια– δίδονται απαντήσεις στα ερωτήματα που προκαλούν σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με αντικείμενο την αποτίμηση της ενδεχόμενης ζημίας του Δημοσίου, ενώ μόλις τώρα η προανακριτική επιτροπή ανέθεσε νέες πραγματογνωμοσύνες σε ανεξάρτητους εξειδικευμένους οίκους. Εως σήμερα κι ενώ η Δικαιοσύνη και αρμόδιες επιτροπές της Βουλής –δύο εξεταστικές και μία προανακριτική– ερευνούν τα πάντα γύρω από το Βατοπέδι και τις «ιερές» ανταλλαγές, έχουν συνταχθεί τρεις, συνολικά, αναλυτικές εκθέσεις με τις οποίες αποτιμάται η αξία των ακινήτων που αντηλλάγησαν. Και τα τρία αυτά πορίσματα, μέχρι σήμερα, δεν έχουν ανατραπεί από νεότερη πραγματογνωμοσύνη και ανήκουν στα βασικά έγγραφα της σχετικής δικογραφίας.

Πρόκειται για δύο πολυσέλιδες εκθέσεις που έχουν συνταχθεί από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) με την τήρηση, όπως αναφέρεται, «των διεθνών επιστημονικών προτύπων εκτίμησης» και έχουν αποτιμηθεί ένα προς ένα όλα τα ακίνητα του Δημοσίου που αντηλλάγησαν. Οι εκθέσεις αυτές επανελέγχθηκαν από τρίτο ανεξάρτητο εκτιμητικό οίκο, που ανέλαβε την υποχρέωση να κρίνει αν το συμπέρασμα του ΣΟΕ περί μη υπάρξεως ζημίας ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο οίκος αυτός («Amerikan Appraisal») προχώρησε σε επανεκτίμηση και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα.

Στη συνέχεια, όταν η υπόθεση Βατοπεδίου έλαβε τεράστιες διαστάσεις, το ΣΟΕ διενήργησε δύο εσωτερικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα των εκτιμήσεών του και η αντικειμενικότητα στην προσέγγιση του όλου θέματος. Σε αναφορά που συνετάγη από την Ολομέλεια του Σώματος και απεστάλη στη Δικαιοσύνη αναφέρεται επί λέξει πως «ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και από τα τελικά συμπεράσματά του προκύπτει η απόλυτη ορθότητα των εκτιμήσεων του ΣΟΕ». Πέραν όμως των τριών πορισμάτων, τα οποία αξιολογούνται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και η Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης με έγγραφό της προς τη Δικαιοσύνη, σχετικά με το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει για το αν το Δημόσιο υπέστη ζημία από τις ανταλλαγές, δίνει αρνητική απάντηση και στο πόρισμά της δεν ανατρέπει τα δεδομένα.

«Δεν δυνάμεθα», αναφέρει το πόρισμα Ρακιντζή, «να απαντήσουμε αν τελικά το Δημόσιο ζημιώθηκε και κατά ποιο ποσό από τις εν λόγω ανταλλαγές…». Στη συνέχεια υπήρξαν έγγραφα προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαταχθεί νέα πραγματογνωμοσύνη για το θέμα της ζημίας του Δημοσίου στην υπόθεση του Βατοπεδίου, δίχως έως σήμερα, παρά τις αλλεπάλληλες συζητήσεις στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις να έχει προκληθεί νέα επανεκτίμηση που να δίδει άλλη εικόνα για το θέμα.

Ενδεικτική της απουσίας νέας πραγματογνωμοσύνης από το υπουργείο Οικονομικών είναι η αποστροφή στην τοποθέτηση του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής, του κ. Τσιρώνη, ο οποίος ανέφερε προσφάτως: «Nα αναθέσουμε σε ένα εξωτερικό συνεργάτη αυτή τη διαδικασία γιατί είχαμε πει να την αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών και μας γύρισε πίσω το μπαλάκι...».

Εκτός από τους Ελέφαντες …. έχουμε και εμείς μνήμη!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

prevejohn@yahoo.gr

Πιστεύω ότι ο (άνευ αντικείμενου) κ. Αντιπρόεδρος θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει σαν θεσμός αλλά και σαν προσωπικότητα άρχισε να ξεπερνάει τα όρια της γραφικότητας και φλερτάρει πλέον ανοιχτά με την γελοιότητα.

Ο Γκέμπελς το τελευταίο καιρό μοιάζει μαθητούδι μπροστά του μια και κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα με προφανή σκοπό να χωρίσει την Ελληνική κοινωνία για άλλη μία φορά. Όπως γνωρίζουμε όλοι πιο παλιά ο χωρισμόςήταν ανάμεσα στους δεξιούς και στους αριστερούς, μετά έγινε στους σοσιαλιστές και στους συντηρητικούς και τώρα που καταλάβαμε ότι στην ουσία πρεσβεύουν τα ίδια πράγματα ο χωρισμός και αντιπαλότητα θέλουν να δημιουργηθεί ανάμεσα στους εργαζόμενους. Έτσι ο κ. Άνευ σοβαρής αρμοδιότητας κατηγορεί ως

άχρηστους και τεμπέληδες τους δημοσίους υπαλλήλους και λυπάται τους καημένους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που στηρίζουν την χώρα!!!

Η ντροπή χάνει το νόημα της στην προκειμένη περίπτωση γιατί ο κ. Αντιπρόεδρος έπρεπε να λυπάται και για τους δύο γιατί, τους μεν πρώτους τους δημιούργησαν οι ίδιοι για να τους παίρνουν τις ψήφους, τους δε δεύτερους τους υποβάθμισαν και πολλούς τους έχουν στην ανεργία αφού οι κυβερνήσεις (που συμμετείχε και ο ίδιος σαν κορυφαίος υπουργός) δεν έκαναν ποτέ αναπτυξιακή πολιτική με αποτέλεσμα να μην έχουμε θέσεις εργασίας μια και δεν παράγουμε πλέον τίποτα!!!

Όμως δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία ότι με αυτές τις δηλώσεις προετοιμάζουν το έδαφος για μελλοντικές απολύσεις ανθρώπων τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν στην έσχατη μορφή του “Δούνε και λαβείν”

Επιτρέψτε μου κ. Αντιπρόεδρε να σας ρωτήσω δυο πράγματα που ποτέ δεν σας ρωτάνε οι αβανταδόροι δημοσιογράφοι που σας καλούν στα πάνελ τους για να προσδώσετε υποτίθεται μια βαρύτητα στα σκουπίδια που μας σερβίρουν!!!

Πείτε μας λοιπόν αλλάξατε γνώμη για τον κ. Παπανδρέου τον οποίο τώρα υπηρετείτε με τόσο ζήλο;

Συγκεκριμένα πάψατε να τον θεωρείτε ακατάλληλο;

Επίσης αν έχετε την καλοσύνη πείτε μας για την υπόθεση Οτσαλάν αλλά και για τα Ίμια με την σημαία που την πήρε ο άνεμος!!!!!!

κ. Αντιπρόεδρε σας παρακαλούμε να θυμάστε όταν βρυχάστε, ότι εκτός από τους Ελέφαντες …. έχουμε και εμείς μνήμη …. αλλά το κυριότερο κρίση!!!!

Ας θυμηθούμε τι έλεγε για τον Γ. Παπανδρέου:

ΕΡ.: Επιμένετε στην απόφαση ότι αν γίνει πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου εσείς θα αποχωρήσετε;
Θ. Πάγκαλος.: Αυτό δεν οφείλεται σε μια προσωπική αντιπάθεια, οφείλεται σε δύο σκέψεις: Η πρώτη είναι ότι βρίσκω απαράδεκτη την κατάθεση υποψηφιοτήτων πριν από το συνέδριο και ενόψει εκλογών στις οποίες επικεφαλής θα είναι ο Κ. Σημίτης. Αν στις εκλογές πάει ο Κ. Σημίτης συνοδευόμενος από...
τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει ανακηρύξει εαυτόν διάδοχό του, είναι προφανές ότι η θέση του αδυνατίζει. Θεωρώ, λοιπόν, κάθε τέτοια κίνηση υπονομευτική της δυνατότητας του κόμματος να πείσει. Τη θεωρώ στρατηγική ήττας. Η δεύτερη σκέψη είναι ότι εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εχω συνεργαστεί μαζί του, έχει πολλά προτερήματα, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν ... τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου.
Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ’ όνομά του ενώνει. Εγώ δεν δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα. Θέλω ιδέες για να ενωθώ και θέλω μια προσωπικότητα που να έχει συνέπεια στην προώθηση των ιδεών. Ο Κ. Σημίτης είναι μια τέτοια προσωπικότητα. Ο κ. Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/09/2001
(Συνέντευξη στον Τάσο Παππά)

Στο παρακάτω βίντεο ο Γιάννης Καψής μιλάει για τα Ίμια και τον ρόλο του κ. Πάγκαλουhttp://www.youtube.com/watch?v=OGkSkzcyKDE

Είδες ... κόλπο;

Γιάννης Πρεβενιός prevejohn@yahoo.gr

Γιατί είπε όχι ο Γρυλλάκης στο ενιαίο ψηφοδέλτιοΓιατί είπε όχι ο Γρυλλάκης στο ενιαίο ψηφοδέλτιο

Επιβεβαίωση του blog μας!!!

Νάξος 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, με επικεφαλής το ΘΑΝΑΣΗ ΓΡΥΛΛΑΚΗ, συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών της προσήλθε σε διάλογο ύστερα από πρόσκληση και πρωτοβουλία των δύο Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων Νάξου του ΠΑΣΟΚ. Ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόταση των μελών των δύο οργανώσεων για παραίτηση των δύο επικεφαλής των συνδυασμών ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου συνδυασμού με Υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής (τρίτη λύση). Η πρόταση αυτή μας βρήκε σύμφωνους στα πλαίσια μιας ευρύτερης συσπείρωσης που έχει ανάγκη ο τόπος και το μέλλον των νησιών μας. Η μη αποδοχή όμως της πρότασης από τον κ. Μαράκη και η εμμονή του να είναι μόνο ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος, δεν επιτρέπει την συνέχιση του διαλόγου αφού υπάρχει ρητή αντιθεσή μας στην πολιτικής που ο ίδιος ασπάζεται και εκφράζει.

Ο ανεξάρτητος και αδέσμευτος συνδυασμός ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης συνεχίζουν τον αγώνα τους με περισσότερη δύναμη και σιγουριά, στο δρόμο που θα τους αναδείξει νικητές στον στόχο για μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για ένα Δήμο που θα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τόπου και των κατοίκων του. Ο πλούτος των νησιών μας που είναι το φυσικό περιβάλλον και οι άνθρωποι που τον κατοικούν, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στις διεκδικήσεις μας για αυτό που μας ανήκει.

Ο αδυσώπητος πόλεμος που γίνεται εναντίον μας από μηχανισμούς και κέντρα που επιχειρούν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τη Νάξο και τα γύρω νησιά μας συσπειρώνει και μας κάνει κάθε μέρα πιο δυνατούς στη μεγάλη μάχη που δίνουμε. Η προσέλευση στις τάξεις της παράταξής μας όλο και περισσότερων ψηφοφόρων και υποψηφίων, καθημερινά, μας γεμίζει δύναμη και ενθουσιασμό για το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος

Θανάσης Γρυλλάκης

Πολιτικός Μηχανικός

Με το δεξί

Κυριακή πρωί στην Παροικιά. Πίσω από τον Μύλο στο πιο κεντρικό ίσως σημείο της Παροικιάς ο πρώην Λιμενάρχης Πάρου και υποψήφιος δήμαρχος Πάρου Ηλίας Κουντρομιχάλης επέλεξε για να δημιουργήσει, πρώτος, τα γραφεία του συνδυασμού του... Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε...


Ο "Γρυλλάκης" απαντάει αρνητικά στον "Μαράκη"

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας προχθές Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά την κομματική σύσκεψη παρουσία των υποψήφιων δημαρχών Θανάση Γρυλλάκη και του νυν Δήμαρχου Νίκου Μαράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε διευρυμένη σύνθεση των στελεχών του συνδυασμού «Συμπολιτεία» του Θανάση Γρυλλάκη.
Μετά από πολύωρη κουβέντα τα στελέχη της «Συμπολιτείας» στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποφάσισαν να παραμείνουν στην αρχική τους θέση. ΔΗΛΑΔΗ και να μην συνεργαστούν με τη «Συμπαράταξη» του νυν Δήμαρχου Νίκου Μαράκη, εφόσον δεν γινόταν δεκτή η πρόταση Γρυλλάκη που ήταν να ηγηθεί του συνδυασμού πρόσωπο που θα προέκυπτε από τη συνεργασία των δυο παρατάξεων. Τα στελέχη της παράταξης Γρυλλάκη θεωρούν ότι δεν μπορούν να δεχτούν μια συνεργασία με επικεφαλής τον άνθρωπο (Ν. Μαράκη) που με χιλίους δυο τρόπους έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στις πολιτικές του, στις πρακτικές του και εν γένει στις διαφορές θέσεων και απόψεων που έχουν. Επίσης έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους και για την διαχείριση που έκανε η παρούσα δημοτική πλειοψηφία υπό την ηγεσία του Ν. Μαράκη.
Συνεπώς ο συνδυασμός «Συμπολιτεία» με επικεφαλής τον Θανάση Γρυλλάκη, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, θα απαντήσει αρνητικά, όπως αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του, στη πρόταση για συνεργασία από τον νυν Δήμαρχο Νίκο Μαράκη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΟΔΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Ο Άνθρωπος που πρόδωσε την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων παριανών που τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, είναι τώρα συνυποψήφιος με αυτούς που προσπάθησαν να πετύχουν την πολιτική και ηθική του εξόντωση.

Ο ίδιος άνθρωπος είχε υποσχεθεί ότι η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα τον ακολουθεί στις σκοτεινές συμφωνίες του.

Τα αποτελέσματα έδειξαν την πραγματικότητα, η παράταξη σχεδόν στο σύνολο της (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ) του γύρισε την πλάτη και τον έστειλε στην πολιτική απομόνωση, αγκαλιά με την πολυπόθητη καρέκλα του, τα είκοσι ένα άτομα που τον ψήφισαν οι μισοί και πλέον παρευρέθηκαν από ηθική υποχρέωση και όχι για παραταξιακή του στήριξη.

Τώρα πάλι ο ίδιος άνθρωπος με περίσσιο θράσος εμφανίζετε ως θεματοφύλακας της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν κάποιος βλέπει οι υποσχέσεις που έχει δώσει να βγαίνουν ψεύτικες, προσπαθεί με λάσπη και ψεύτικες κορώνες περί διαγραφών και τηλεφωνημάτων να καλύψει τις συνεχόμενες απορρίψεις.

Πρέπει δε να γνωρίζει ότι ο ίδιος έχει διαγραφεί από την συνείδηση των Νεοδημοκρατών και η τυπική απόφαση του κόμματος δεν έχει καμία σημασία.

ΡΟΔΙΤΗΣ Κ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ. Ο ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΑΡΟΥ -ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Μέλος Νομαρχιακής

Επιτροπής ΝΔ ν. Κυκλάδων».

http://www.newsbeast.gr/files/1/paperstemp/13134218.jpg

Το Μνημόνιο πολιτικοποιεί τις εκλογές και βγάζει πρώτο τον Κικίλια


Φαίνεται πως το μνημόνιο χαράσει για τα καλά τη διαχωριστική γραμμή στην πολιτική σκηνή και αλλάζει το σκηνικό στη Περιφέρεια Αττικής.

Με βάση δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύεται στη Free Sunday, κεφάλι” στη Περιφέρεια Αττικής παίρνει ο Β. Κικίλιας, οι πιθανότητες του οποίου αυξάνονται στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την έρευνα, όσο παίζει με τη σημαία του Αντι-Μνημονίου.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.116 ατόμων.

Παράλληλα, ο “Καλλικράτης” δεν πείθει και οι πολίτες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί ως προς αυτόν. Προφανώς το ίδιο επιφυλακτικά εμφανίζονται και ως προς τους υποψηφίους που τον στηρίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό όσο πολιτικοποιείται ο λόγος τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα γι αυτούς που θα έχουν αντιμέτωπη τη κοινωνία…

Στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε την ερχόμενη Κυριακή εκλογές, Κικίλια απάντησε το 19,6%, Σγουρό το 17% και Δημαρά το 15,9%. Ακολουθούν ο κ. Γεωρδιάδης με 7,1%, ο κ. Μητρόπουλος με 6,6%, ο κ. Ψαριανός με 5,7%, ο κ. Αλαβάνος με 4,7% και ο κ. Παφίλης με 4,7%.

Σημαντικά είναι τα ποσοστά του Γ. Δημαρά, ο οποίος παρουσιάζει μία ισόρροπη διαταξική αποδοχή με διείσδυση σε όλους τους πολιτικούς

χώρους.

Επίσης το πρώτο κριτήριο με βάση το οποίο θα ψηφίσει ο κόσμος είναι η εντιμότητα…κάτι που οι “κακές γλώσσες” λένε πως μάλλον αυτό δε μπορεί να αποτελέσει το όπλο του Σγουρού…

Σκληρή δήλωση Λουίζου Κοντού

Το τελευταίο διάστημα στην Πάρο παρατηρείται ή έντονη δραστηριότητα κάποιων τοπικών πολιτικών παραγόντων όπου ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει στην “πλάτη” τους τη Ν.Δ και λειτουργούν αυθαίρετα. Για να γίνω πιο σαφής , είναι πλέον ενοχλητικά τα φαινόμενα των απειλών περί διαγραφών από τη Ν.Δ όσων απειθαρχούν με την δήθεν επιλογή του κόμματος στις Δημοτικές Εκλογές, καθώς επίσης και οι φήμες περί στήριξης και χρίσματος σε υποψήφιο.

Ας γίνει λοιπόν σαφές ότι:

α) Ούτε το κόμμα της ΝΔ αλλά ούτε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων έχουν δώσει χρίσμα ή στήριξη σε κανένα συνδυασμό ή άτομο στην Πάρο

β) Οι απειλές περί διαγραφών δεν έχουν καμία υπόσταση διότι τα αρμόδια όργανα δεν έχουν ασχοληθεί με κάποιο γεγονός ούτε έχουν προκύψει ανάλογα στοιχεία γι’ αυτό.
Ας προσέχουν λοιπόν οι νεόκοποι πολιτικοί παράγοντες τη συμπεριφορά τους διότι εκθέτουν ανεπανόρθωτα την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση αλλά ούτε και το πολιτικό ανάστημα να ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο.

Η ΝΔ δεν στηρίχθηκε όσο και αν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ποτέ σε καιροσκόπους και αλεξιπτωτιστές. Το υγιές κομμάτι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που είναι ο απλός αγνός ψηφοφόρος της, γνωρίζει και αντιδρά, απομονώνοντας όσους προσπαθούν να τους εκμεταλλευτούν.

Κοντός Λουϊζος
Μέλος Νομαρχιακής
Επιτροπής Ν.Δ Ν.Κυκλάδων

Πάρος 22-09-10