slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δημοσκόπηση της γνωστής για την "ακρίβειά" της VPRC δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 2%

H γνωστή για τις απολύτως… επιτυχημένες προβλέψεις, σε ότι έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα, εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά μέσα από νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο» του Σπύρου Τρίψα, και η οποία εμφανίζει (ως… συνήθως) τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται 2 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας:
ΣΥΡΙΖΑ 30% – ΝΔ 28%. Πριν 1,5 μήνα δημοσκόπηση για την ίδια εφημερίδα έδινε, χωρίς αναγωγή, προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να τονίσουμε πως η VPRC, είναι γνωστή για το… προχωρημένο μοντέλο που εφαρμόζει στις μετρήσεις της. Και βάση του οποίου είχε «προβλέψει» στις προηγούμενες εκλογές, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας 6 μονάδες (!) λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ έδινε προβάδισμα 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Ιουνίου. 

Όσον αφορά τα μικρά κόμματα που πανηγυρίζουν, να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο έδινε 12,5% στο ΚΚΕ...Επίθεση ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ξαφνικό έρωτα με τους "μπάτσους και τα γουρούνια"

«Δεν μπορώ την υποκρισία! Δε γίνεται το πρωί να φωνάζεις "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" και το βράδυ να κρατάς πανό μαζί με τους αστυνομικούς».
Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος  «φωτογράφησε» τη χθεσινή παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Παπαδόπουλος με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκίμασε την εκπροσώπηση της Κουμουνδούρου στην διαδήλωση, με τη συμμετοχή -μεταξύ των άλλων- της κυρίας Ρένας Δούρου, του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κ. Δημήτρη Τσουκαλά.

Λίγες ώρες πριν τη διαδήλωση, ο πρόεδρος της ΚΟ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, χωρίς να τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Νέα Δημοκρατία σχολίασε λέγοντας πως «σήμερα ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την Ελληνική Αστυνομία. Παίζει άλλο ένα παιχνίδι δημαγωγίας. Είναι ο ίδιος που προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση και τον αφοπλισμό της. Και είναι το κόμμα του που έβριζε τους αστυνομικούς σαν "διεφθαρμένους" και "ανεύθυνους"».Ο ΟΤΕ έκοψε τo τηλέφωνo στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, ήρθαν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Γεροκωστοπούλου, στο κέντρο της Πάτρας ο ΟΤΕ προχώρησε στο κόψιμο των τηλεφώνων.

Έτσι, αν κάποιος επιχειρήσει να τηλεφωνήσει, θ' ακούσει φωνητικό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει ότι ο αριθμός που κάλεσε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι τηλεφωνικές γραμμές είναι κομμένες, επειδή έχει συσσωρευτεί πλέον τεράστια οφειλή από ανεξόφλητους λογαριασμούς προς τον ΟΤΕ.


Πηγή: attacktv.gr

Σαμαράς: Εξω οι πανάκριβοι ιδιώτες σύμβουλοι από τις αποκρατικοποιήσεις

Τέλος στις διαδικασίες που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση νομικών συμβουλών σε ιδιωτικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις, βάζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αποκαλύψεις για τις αμοιβές δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιώτες, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος έστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Μπαλτάκος, με την επιστολή του ζητεί τη νομική συνδρομή του θεσμικού οργάνου στις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Δημοσίου για την παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.
Ενόψει, μάλιστα και της απόφασης για την πώληση μετοχών 19 ΔΕΚΟ από το Δημόσιο σε ποσοστό έως και 100%, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Μπαλτάκου:

ΟΙ ΕΟΖ και τα ξόρκια

 
Του Γιώργου  Βακόνδιου         
Υποψήφιου  Βουλευτή  Κυκλάδων Ν.Δ.

Πρόσφατα με αφορμή τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου συζητήθηκε έντονα το θέμα πιθανής δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στο Ν. Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Σύρο.
Κάποιοι ξορκίζουν το συγκεκριμένο θέμα αλλά πριν αναφερθώ σε αυτό, δε μπορώ να αποφύγω μια παρατήρηση.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Λέρο για ακόμη μια φορά φάνηκε πόσο λάθος ήταν η ενοποίηση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων σε μια ενιαία περιφέρεια. Ας έλθουμε όμως στις ΕΟΖ.
Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η δημιουργία ΕΟΖ σε διάφορες χώρες δημιούργησε προβλήματα σε τρεις τομείς:

Κατά 1,2% μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές – Έμμεση αύξηση μισθών

Την μείωση κατά 1,2% των εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες για τους εργαζομένους που απασχολούν ανακοινώνει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Βρούτσης θα ανακοινώσει εντός της ημέρας το μέτρο αυτό με στόχο την μείωση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των εργαζομένων. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μείωση αυτή θα είναι υπέρ του εργαζομένου, καθώς ο μισθός του θα αυξηθεί αντίστοιχα κατά 1,2%.
Ουσιαστικά, η κίνηση αυτή του υπουργείου Εργασίας είναι το πρώτο μέτρο υπέρ των εργαζομένων, καθώς η μείωση της εργοδοτικής εισφοράς θα επιφέρει αντίστοιχη αύξηση στις αποδοχές τους. 


Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τον Μπαρδή για αυθαιρεσία και παραποίηση των πρακτικών της Λαϊκής Συνέλευσης.

Με έκπληξη είδαμε στο με αριθμό πρωτ. 12568-6/9/2012 έγγραφο με τίτλο " τα ψηφίσματα που ανακοίνωσε η Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας" που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Λαϊκής Συνέλευσης Αντώνη Αλιμπέρτη και τον γραμματέα Αντώνη Μανιό (αντιδήμαρχο) που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τοπ. Κοινότητα Κορωνίδας, να παρουσιάζονται τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν, σαν ψηφίσματα και μάλιστα ομόφωνα της Λαϊκής Συνέλευσης.
Η μόνη ψηφοφορία που έγινε στη συνέλευση, εκτός από αυτή για την εκλογή προεδρείου, αφορούσε στο ψήφισμα που κατατέθηκε από τον τοπ. Σύμβουλο και εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Κορρέ, το οποίο και υπερψηφίστηκε.
Οτιδήποτε άλλο παρουσιάζεται σαν ψήφισμα ή απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης συνιστά αυθαιρεσία, παραποίηση των πρακτικών και καταλύει και απαξιώνει τον ύψιστο θεσμό της δημοκρατίας, που είναι η Λαϊκή Συνέλευση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σε κόντρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ευάγγελου Βενιζέλου οδήγησε η συζήτηση που άνοιξε εσχάτως, αναφορικά με την ενεργότερη ή μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.


Εχθές, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα εξαπέλυσε τα βέλη του λέγοντας «ο κ.Βενιζέλος ήταν ο πρώτος ο οποίος δήλωσε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με πρωτοκλασάτα στελέχη. Άρα επί της ουσίας επέλεξε για τον εαυτό του και για το κόμμα του έναν πιο περιορισμένο ρόλο». Και πρόσθεσε πως αν διεκδικεί για τον εαυτό του και για το ΠΑΣΟΚ πιο ενεργό ρόλο στο κυβερνητικό έργο, «δεν έχει παρά να το συζητήσει με τον πρωθυπουργό, κατ' ιδίαν και όχι δημόσια»

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΔΟΥΡΟΥ – ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΙ ΘΙΑΣΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑΑυτή  τη φορά τα στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ δεν ενοχλήθηκαν που συμπορευτήκαν  με   στελέχη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των  ένστολων - ναι   καλά  διαβάσατε των ένστολων το- ΜΠΑΤΣΙ  ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΣ  ΤΕΛΙΩΣΕ  - απεναντίας αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες μάλλον το χαρήκαν. Παράδειγμα η συνύπαρξη της ωραίας Ρένας Δούρου με τον Ηλία Κασσιδιάρη .Παρών στην συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των  ένστολων  ήταν και ο θίασος Καμένου - ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ με θιασάρχη τον Πάνο τον Έλληνα , άρτι αφιχθείς από τας Η.Π.Α. και την περιπλάνηση των εκεί ιδιωτικών κολεγίων για χάρη του γιου του.  

ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ

Πόλεμο με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εχθές, ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε νέες μηνύσεις (έχουν προηγηθεί κι άλλες) κατά του εντύπου, διαψεύδοντας ρεπορτάζ του για προσλήψεις οικείων του στη Βουλή. Το κατηγόρησε άλλωστε για συκοφαντίες εις βάρος του, σε καθημερινή σχεδόν βάση, με «κατάπτυστα» όπως υποστηρίζει, ρεπορτάζ. Ο κ.Καμμένος όμως, προέβη και σε σοβαρότατες καταγγελίες, καθώς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Real FM, υποστήριξε ότι η εφημερίδα χρηματοδοτείται από τους επιχειρηματίες κ.κ.Μελισσανίδη και Κόκκαλη. Όταν πάντως προκλήθηκε να αποδείξει όσα είπε, παρέπεμψε στον έλεγχο των διαφημίσεων της εφημερίδας… Καμμένος ο Τύπος…

e-Επιλογές της 06/09/2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΗΔΕΣ

Κουτελιέρης Νικόλαος
Πρόεδρος Αεραθλητικής Λέσχης Νάξου                                     

Προς Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Επιτροπή Διαβούλευσης
κ. πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό


Παρακαλώ όπως φέρετε το παρακάτω θέμα προς συζήτηση και ψηφοφορία στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης.


Συνεδρίαση συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νάξου


Με τρία θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει  τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 στην αίθουσα του του Δημοτικού Συμβουλίου 
 Στο συμβούλιο, θα συζητηθούν προτάσεις, παρατηρήσεις και η καταγραφή των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί κατά την εφαρμογή του "Καλλικράτη" με σκοπό να υποβληθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Από παλαιότερη συνεδρίαση του συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νάξου
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης: