slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Gold βραβείο για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το μοναδικό «χρυσό» βραβείο στις Κυκλάδες απέσπασε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο διαγωνισμό «Best City Awards 2017», για έργα αποκατάστασης περιβάλλοντος.
Συμμετέχοντας στη διαγωνιστική διαδικασία με το έργο «Αποκατάσταση 11  χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων», ο Δήμος κέρδισε το Gold βραβείο στην κατηγορία των έργων αποκατάστασης του Περιβάλλοντος, καθώς η κριτική επιτροπή το

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έργα συντήρησης του οδικού δικτύου Μυκόνου, Τήνου και Σύρου


Με απόφαση του Περιφερειάρχη,  Γιώργου Χατζημάρκου,  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμούς  για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των  έργων «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Μυκόνου», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ, «Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Τήνου», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ και «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Σύρου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Καμμένος: Tην….κοπανάει για Λ.Αμερική για να μην ψηφίσει την αλλαγή φύλου;

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναχωρεί για υπερατλαντικό ταξίδι στη Λατινική Αμερική όπου θα έχει προγραμματισμένες επαφές με ομολόγους του.

Η πληροφορία κυκλοφορεί ευρέως. Στο άκουσμά της προκαλεί «θόρυβο» και συζητήσεις…

Ζούλας-Σπυράκη, το νέο επικοινωνιακό δίδυμο στη ΝΔ

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, με

Αυτή είναι η πρόταση της ΝΔ για την ταυτότητα φύλου – Γιατί δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο Κοντονή

Την πρόταση νόμου για την ταυτότητα φύλου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, ενόψει της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου της κυβέρνησης στην Ολομέλεια την Τρίτη. Νωρίτερα, ο η αξιωματική αντιπολίτευση διά του εισηγητή της Νίκου Παναγιωτόπουλου γνωστοποίησε ότι καταψηφίζει το

Φωνή απογνώσεις από τους προέδρους των ορεινά χωρίων για τις ΑΝΎΠΑΡΚΤΕΣ κοινωνικές δομές πρόνοιας , υγείας

ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Εδώ και αρκετούς μήνες, τα χωριά της ορεινής Νάξου βιώνουν την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε ιατρική περίθαλψη και πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. Με τις συνεχιζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, με περικοπές σε κοινωνικές παροχές όπως η υγεία, η πρόνοια κ.α., επιδεινώνεται η ήδη δύσκολη ζωή  των κατοίκων των χωριών μας, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε έκτακτα περιστατικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Κεραμωτή Νάξου: Εξοπλισμένο το ιατρείο ...χωρίς όμως γιατρό (video)

Με την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των χωριών της ορεινής Νάξου, αφού δεν υπάρχουν γιατροί για να καλύψουν έστω και με 1-2 επισκέψεις την εβδομάδα τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι.
Ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση οι ορεινοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα και να κατέβουν στη Χώρα Νάξου. Ούτε οι πρώτες βοήθειες για έκτακτα περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν στα χωριά, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αν δεν έχουν δικό τους πιεσόμετρο, οι κάτοικοι, θα πρέπει να τρέξουν στα διπλανά χωριά ή στη Χώρα για να μετρήσουν την πίεση τους.


Κεραμωτή: Εξοπλισμένο το ιατρείο ...