slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε παραλίες των νησιών

amea_paraliesΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 η προμήθεια συστημάτων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό 371 χιλ. €, έργο πολύ σημαντικό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον τουρισμό
Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σε κολυμβητικές ακτές νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 15 νησιά και σε 20 παραλίες αυτών και συγκεκριμένα :

Fwd: 3η επανακατάθεση ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ

3η (!) ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ*
"Οι ειδικές συνθέσεις στα πλοία,πλήγμα στην απασχόληση των ναυτικών
και στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων"

* η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ANAMENETAI NA  ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 2.04.2012
ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6μ.μ.

Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, με θέμα «Επένδυση ρευστών διαθεσίμων ΝΠΔΔ σε ομολόγα και κούρεμά τους από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Σύμφωνα με καταγγελίες ΝΠΠΔ, όπως το ΤΕΕ, το ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και η Σύνοδος Πρυτάνεων, ως ενιαία έκφραση των Πανεπιστημίων της χώρας, χωρίς τη βούλησή τους, εν αγνοία τους και πλήττοντας την ταμειακή επάρκειά τους για την κάλυψη τακτικών δαπανών, η Τράπεζα της Ελλάδος, μετέφερε, μέσα στο 2012, διαθέσιμα κεφάλαιά τους στο κοινό κεφάλαιο του νόμου 2469/14/3/1997 (ΦΕΚ 38/Α'), τα επένδυσε σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και, στη συνέχεια, τα «κούρεψε». Από αυτήν την «επένδυση», το κατατεθειμένο κεφάλαιο του ΤΕΕ, που μέχρι και τις 9.3.12 ανερχόταν στα €2.781.569,43, μειώθηκε στις 12.3.12 στα €850.621,87. Το ύψος των διαθέσιμων κεφαλαίων του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» από €1.881.411, μειώθηκε σε €575.347. Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου Πρυτάνεων στις 22.3.12, το κούρεμα των λογαριασμών των Πανεπιστημίων δημιουργεί τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας τους.

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί, να αλλάξει το κλίμα στόχος της αντιπροσωπείας από το Νότιο Αιγαίο

Αποδέκτες της επιφυλακτικότητας των Γερμανών, που δείχνουν να έχουν επηρεαστεί από τις εικόνες των ταραχών στην Ελλάδα, έγινε από χθες (Δευτέρα) το βράδυ η αντιπροσωπεία στελεχών της περιφερειακής αρχής και των ξενοδόχων από το Νότιο Αιγαίο, η οποία με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Αισιόδοξα μηνύματα από τη Μόσχα για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Σε καλό κλίμα για την Ελλάδα διεξήχθη στην Μόσχα η κορυφαία διεθνής τουριστική έκθεση στη Ρωσία ΜΙΤΤ 2012 από τις 21 τις 24 Μαρτίου. Η ΜΙΤΤ Μόσχας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, ενώ κάθε χρόνο την έκθεση παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με .....

Ερωτήσεις απο την παράταξη ''Πολίτες κόντρα στον καιρό''

439651-polites-kontra-ston-kairo1

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου
κ. Γ. Γκούφα
Κοιν: Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες,
Περιφερειακούς Συμβούλους

Ερωτήσεις - ΕπερωτήσειςΚύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:
1) Ακτοπλοϊκό :

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ασφαλιστικά μέτρα σε ξενοδόχους από την εταιρεία "ΔΙΟΝΥΣΟΣ"!!!!


Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου για να τακτοποιήσετε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που ζητά η εταιρία ΔΙΟΝΥΣΟΣ και να αποφύγετε τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα ξενοδοχείο το οποίο έχει λάβει εξώδικο για πληρωμή 25.000,00 €, σήμερα και μέχρι το τέλος Μαρτίου 2012, θα πληρώσει περίπου 600,00 € μόνο και σταματά κάθε δικαστική διαδικασία.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από τον Ιούλιο 2011 έχετε ενημερωθεί, τόσο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, όσο και από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, αναφορικά με την πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων για τους.......

Παναγιώτης Ρήγας: θα αυξηθεί η ποσότητα σμυριγλιού το 2012.

Συνάντηση με αντικείμενο την ποσότητα σμύριδας που πρόκειται να παραλάβει το κράτος για το έτος 2012 από τους σμυριδορίκτες, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, υπεύθυνου για θέματα ενεργείας, κ. Γιάννη Μανιάτη, την Δευτέρα 26 Μαρτίου.
Στην συνάντηση εκτός από τον αρμόδιο Υφυπουργό συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ο Δήμαρχος Νάξου κ.Μαργαρίτης Μανόλης και οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών Δήμος Σιδέρης και Μελισσουργός Δημήτρης. Παρόντες ήταν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, οι οποίοι είναι γνώστες και........ 

Συναντήσεις τοπικών φορέων με μέλη της κυβέρνησης για το ακτοπλοϊκό


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχε αντιπροσωπία των νησιών Πάρο, Νάξο και Ίο, -κατόπιν προσκλήσεως τηςΈνωσης Ξενοδόχων Νάξου-, στις 22/03/2012 και ώρα 11:00 μ.μ., με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χαλκιώτη και με τον κ. Στεργιόπουλο, στενό συνεργάτη της Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου σε θέματα ακτοπλοΐας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στην αντιπροσωπία μετείχαν,
από την Νάξο, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ.Μαργαρίτης Εμμανουήλ, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα τουρισμού, κ. Λιανός Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, κ. Στρατούρης Ελευθέριος και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και....... 

Πλήρης επιβεβαίωση του naxios

Επιβεβαιωθήκαμε   πλήρως  από το έγκυρο cyclades24.gr (Ψάχνει υποψήφιο το ΠΑΣΟΚ στη Νάξο)   που  πάντα εχει καλό ρεπορτάζ για το  Πασοκ, για   το χθεσινό εδώ   μας ρεπορτάζ  για την κατάσταση στο Πασοκ.

Ψάχνουν υποψήφιο από τη Νάξο στο ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντική δύναμη, σίγουρα θα πρέπει να έχει τον υποψήφιό του. Το θέμα είναι ότι για πρώτη φορά, δε φαίνεται να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Κι αυτό διότι η πολιτική συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ δύσκολη, ενώ το Κίνημα σε επίπεδο Νάξου είναι «πληγωμένο» και χωρισμένο σε διάφορα «στρατόπεδα».pasok Πιέσεις ασκήθηκαν στο γιατρό Γερμανό Καπίρη να είναι και τρίτη συνεχόμενη φορά υποψήφιος. Παρά το πρέσινγκ που δέχτηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καπίρης δε φαίνεται ότι μεταπείσθηκε, αφού εμμένει στην αρχική του θέση να μην αναμειχθεί με τις εκλογές.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται το όνομα του προέδρου της ΟΝΑΣ (Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων) Νίκου Μαϊτού, ο οποίος είχε κρούση από κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Παρά ταύτα, το πιθανότερο είναι να μην αναμειχθεί ούτε κι εκείνος με τις εκλογές.

Το ίδιο ισχύει και με τον εκπρόσωπο Τύπου της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου, Ιάκωβο Γιακουμή. Δεν τον έχουν προσεγγίσει ακόμη, όμως και να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα «ζεστός» για υποψηφιότητα.

Επίσης, ακούστηκε και το όνομα του Νίκου Πρωτονοτάριου, ο οποίος είχε κάνει αίτηση υποψηφιότητας και το 2009.

Συναντήσεις με θέμα το σμυριδικό είχε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης

   Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, συμμετείχε σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για το σμυριδικό. Αλλεπάλληλες συναντήσεις σε Νάξο και Αθήνα είχε ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, για θέματα που αφορούν στη ναξιακή σμύριδα.  Συγκεκριμένα, στην Κόρωνο της Νάξου συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων σμυριδεργατών Κορώνου και Απειράνθου, όπου οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών  εξέφρασαν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και την ικανοποίησή τους για την πρόσφατη κινητικότητα στην αγορά σμύριδας, μετά από 25 χρόνια απουσίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο αντικείμενο. Τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου, ο δήμαρχος με το βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και με τους εκπροσώπους των σωματείων  σμυριδεργατών Δημόκριτο Σιδερή και Δημήτρη Μελισσουργό, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με τον υφυπουργό, κ. Γιάννη Μανιάτη -  υπεύθυνο σε θέματα ενέργειας – και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο σμυριδικό.

     Το κυριότερο πρόβλημα, που παρουσιάζεται μετά την απόφαση για μείωση, σε 3000 τόνους, της ποσότητας που θα αγοράσει το Ελληνικό Δημόσιο το 2012, είναι η κατ’ επέκταση δυσχέρεια στην ασφαλιστική κάλυψη των σμυριδεργατών. Συζητήθηκαν προτάσεις προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα σμύριδας, που θα παραλάβει το Ελληνικό Δημόσιο και ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα απαντήσει άμεσα στο αίτημα της ναξιακής αντιπροσωπείας.

Προωθείται το έργο της αναστήλωσης του Πύργου του Χειμάρρου

pyrgos1

 

Μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής και έχοντας επαναφέρει το θέμα της αναστήλωσης και αποκατάστασης του Πύργου του Χειμάρρου, το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ενέκρινε την εκπόνηση της μελέτης αναστήλωσής του. Στον προϋπολογισμό του Δήμου έχει ήδη εγκριθεί το ποσό των 30.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

«Η δρομολόγηση του έργου της αναστήλωσης του σημαντικού αυτού μνημείου θεωρείται επιβεβλημένη και σημαίνουσα για την πολιτισμική μας κληρονομιά», δήλωσε ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, τονίζοντας ότι «εκτός από τη διασφάλιση του αρχαιολογικού μνημείου, εξασφαλίζουμε έτσι και την τόνωση της τοπικής οικονομίας από Κοινοτικούς πόρους».

Νέα ονόματα υποψήφιων για την Νέα Δημοκρατία

giannishs_dhmhtrhskousathanas_antonis

Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες,  έτσι μετά τούς δυο πρώτους ενδιαφερομένους
Χρήστο  Καφτηράνη και Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη.  Σήμερα είχαμε δύο νέα ονόματα    αυτά του Αντώνη Κουσαθανά και του Δημήτρη Γιαννίση. Πάντως   τα πάντα φαίνεται να είναι ανοιχτά  καθώς  πέραν της   υποψηφιότητας του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση και λόγο ποσόστωσης  μιας  γυναικείας  υποψηφιότητας    δεν υπάρχει κάτι το δεδομένο. 
Ο Αντώνης Κουσαθανάς, είναι δημοτικός σύμβουλος στη Μύκονο και το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Μυκόνου.Ο Δημήτρης Γιαννίσης είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άνδρου, ενώ υπήρξε δήμαρχος την περίοδο 1999-2002.

Κουβέντα για το ψηφοδέλτιο στις Κυκλάδες!!!

DSC05355.JPG
DSC05353.JPG
DSC05358.JPG
DSC05352.JPGΠαρουσία του βουλευτή Κυκλάδων και αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού  Κώστα Ζωντανού και του Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Κων/νου Τσιμάρα συνεδρίασε στα γραφεία της Ν.Δ. στην.....

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Την παραμονή του Ευαγγελισμού, μετά τον Εσπερινό στην Παναγία την Πρωτόθρονη στο Χαλκί, επισκέφθηκα με τη σύζυγό μου την Απείρανθο.
Προχωρώντας προς την Πλάτσα του Χωριού, άκουσα τον Εθνικό Ύμνο από παιδικές φωνές. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν πρόβα των παιδιών για την 25η Μαρτίου.

Γ. Μιχελάκης: Βενιζέλος-Ρέππας έχουν στήσει βιομηχανία πράσινων ρουσφετιών

«Στις διαδοχικές εκθέσεις της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η πρακτική αυτή αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

Αποκλειστικά υπεύθυνοι γι' αυτό είναι οι έως πρόσφατα συναρμόδιοι υπουργοί κύριοι Βενιζέλος και Ρέππας.

Επιπλέον, στο τελευταίο διάστημα – όπως, ήδη, έχουμε καταγγείλει – οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν στήσει βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, που μόνο στο Υπουργείο Οικονομικών, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, φτάνουν τις 800».

Σκανδαλίδης: Απέσυρε νομοσχέδιο για να μην καταψηφιστεί

Σε άρον – άρον απόσυρση του νομοσχεδίου για την λειτουργία «του Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων προχώρησε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης μετά απόφαση των βουλευτών της ΝΔ να το καταψηφίσουν.

Αναλυτικά, ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στην Ολομέλεια χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την στάση της ΝΔ εξηγώντας ότι «αν και το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν την συγκυβέρνηση, η ΝΔ ουδέποτε προέβαλε ενστάσεις» και τόνισε ότι «Για λόγους αρχής και δεοντολογίας η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο υπουργός με μια σειρά αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις στις οποίες προχώρησε επιχείρησε να κάμψει τις ισχυρές ενστάσεις όμως και πάλι η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Κώστα Μουσουρούλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Την ώρα που η ΝΔ ξεκαθάριζε τις προθέσεις της δεν είχε ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία και άρα η διαδικασία θα έληγε με δηλωμένες μεν τις αντιρρήσεις δίχως όμως αυτές να δημιουργούσαν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όμως, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να ανατρέψει το σκηνικό.

Πάντως, για την απόφαση της απόσυρσης του νομοσχεδίου ο κ. Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) δήλωσε ότι «Η ΝΔ στήριξε πενήντα νομοσχέδια εως σήμερα. Οτι ήταν χρήσιμο για την χώρα το στήριξε. Είχαμε συμφωνήσει με την δημιουργία της συγκυβέρνησης να στηρίξουμε ότι είχε σχέση με τους όρους που τότε είχαν τεθεί. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν ήταν στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου».

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση το έβαλε στα πόδια».