slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης καλωσόρισε στη Νάξο τη χορωδία Αρκάντια

Τα μέλη της Νορβηγικής χορωδίας ΑΡΚΑΔΙΑ, που βρίσκονται στο νησί μας, καλωσόρισε
 

ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης, τους πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε η σχέση τους με τη Νάξο να έχει διάρκεια και οι παραστάσεις τους να γίνουν θεσμός.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε, στο μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" η πρόβα της χορωδίας, η οποία είναι πανέτοιμη για τις

Καταρρέουν οι δείκτες υγείας στην Ελλάδα

Εκτίναξη των περιστατικών κατάθλιψης στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ενώ το 3,3% του πληθυσμού εμφανίζει αυτοκτονικές τάσεις. Το 11,3% δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει φάρμακα που είχαν συσταθεί από γιατρό.
Κατάρρευση των δεικτών υγείας του ελληνικού πληθυσμού καταγράφεται στην έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Τα στοιχεία αφορούν το 2014, αλλά δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη. Η έρευνα έγινε σε άτομα άνω των 15 ετών, με στόχο την καταγραφή της κατάστασης υγείας του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το

Κωνσταντοπούλου: Ακατάσχετο γλείψιμο Παύλοπουλου – Τσίπρα στον Γιούνκερ

Με τον δικό της τρόπο σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις εικόνες και τις δηλώσεις από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, χρησιμοποιώντας ειρωνικές εκφράσεις, έγραψε στο twitter: «Το ακατάσχετο γλείψιμο Παύλοπουλου στον Γιούνκερ, που πρωτοστάτησε πέρυσι σε εκβιασμούς – τρομοκρατία, επιβεβαιώνει την προδοσία».

Ψήφισμα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου για το θάνατο του Απόστολου Κλουβάτου

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου  μετά το άγγελμα του πρόωρου θανάτου του αγαπητού συναδέλφου, υπόδειγμα εμπόρου και καλού οικογενειάρχη, Απόστολου Κλουβάτου του Δημητρίου, πρώην μέλους και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, συνήλθε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση , κατά την οποία υπογραμμίσθηκε η προσφορά του εκλιπόντος στην τοπική κοινωνία της πόλης μας και η συνδικαλιστική του δραστηριότητα για την προώθηση των σκοπών του Εμπορικού κόσμου  και αποφάσισε :

Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Οι εθνικοί εγωισμοί δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης»


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη: «Οι εθνικοί εγωισμοί δεν ταιριάζουν στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σήμερα ως ομιλητής στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικών Ελευθεριών σε συνεργασία με τα Εθνικά Κοινοβούλια των υπό ένταξη χωρών.
Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης με θέμα «Πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης για το μεταναστευτικό και το άσυλο» ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

Η ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας: Καταγγέλλουν το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι εφαρμόζει πολίτικες Σύριζα

Πρωτοφανής μείωση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου
του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ο θεσμός του Κοινωνικού παντοπωλείου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που δημιουργήθηκε έπειτα από εισήγηση και συνεχόμενη πίεση της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα Νησιά μας» έχει σκοπό την έμπρακτη και άμεση βοήθεια σε ένα πάρα πολύ μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας (1773 εκ των οποίων οι 693 είναι ανήλικοι και οι 140 βρέφη), που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.
Δεν είμαστε αφελείς. Η κοινωνική πολιτική δεν αρχίζει ούτε τελειώνει σε δυο σακούλες τρόφιμα κάθε

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 22-6-2016 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Π.Ε. Κυκλάδων».

 

 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι, την Τετάρτη 22-6-2016 και σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που εκδόθηκε την Τρίτη 21-6-2016, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου -Π.Ε. Κυκλάδων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

 

 

Ερμούπολη  21 Ιουνίου 2016

Μετα απο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δημοτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Ατταβύρου

Δεκτό έγινε το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Δημοτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Ατταβύρου που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ενημερώνει ότι με έγγραφο που απέστειλε το βράδυ της 18ης Ιουνίου 2016 με α.π. 75503/279 προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκη, ενημέρωσε για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε τις πρωινές

Fwd: ΓΙΟΡΤΗ ΚΛΗΔΟΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ 23-06-2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΑΝΩΝ
"ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ"

ΓΙΟΡΤΗ ΚΛΗΔΟΝΑ

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00, στην πλάτσα των Μελάνων,
διοργανώνουμε τη γιορτή του Κλήδονα και το κάψιμο των Μάηδων.
Θα προσφερθούν κεράσματα με τοπικά εδέσματα.
Σας περιμένουμε!

Για το Δ.Σ. του συλλόγου
ο Πρόεδρος

Γαβρίλης Κονδύλης

Βράβευση νέων αγροτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βράβευσε τους νέους αγρότες κ. Θοδωρή και Γιώργο Βασιλόπουλο, οι οποίοι πρώτευσαν σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (Ε.Λ.Κ.).

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΜΟΣ»

Του Γιώργου  Βακόνδιου 
Πολιτευτή  και μέλους  του Τομέα Ναυτιλίας της Νιας Δημοκρατίας 
Ψηφίστηκε στην Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο επικαλούμενος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος εισάγει στη διεθνή οικονομική και επιχειρηματική σκέψη, την πρωτότυπη ιδέα της «δίκαιης ανάπτυξης». Μια ιδέα τέτοιου βεληνεκούς προφανώς για να λάβει και τις πρέπουσες διαστάσεις ανά την υφήλιο, χρειαζόταν και μια λαμπρή τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιαστεί στην παγκόσμια κοινότητα.

«Διεύρυνση Δ.Σ Δημ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Σύρου»


Στο πλαίσια της διεύρυνσης και στο άνοιγμα  στην κοινωνία η Δημοτική Τοπική Οργάνωση
Νέας Δημοκρατίας Σύρου ανακοινώνει ότι εντάσσει στο Διοικητικό της συμβούλιο   τον Νίκο Δαλέζιο, υπάλληλο του Ναυπηγείων  Σύρου. Τις επόμενες  μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη και άλλων μελών με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία μας και

Απολλώνια 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο σύλλογος γυναικών Απόλλωνα Νάξου «Άπελος» και το Δ.Σ., με χαρά σας ανακοινώνει ότι προγραμματίστηκαν οι παιδικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Τα «Απολλώνια 2016» θα παρουσιαστούν στις 7-8-9 Αυγούστου 2016 και θα περιλαμβάνουν όπως κάθε χρόνο θεατρικό, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και ομαδικά παιχνίδια. Η φετινή,  επιπλέον δραστηριότητα, θα είναι η προβολή μιας παιδικής ταινίας.
Όσα παιδιά είναι από 5 - 15 χρονών, βρίσκονται στον Απόλλωνα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές από

«Απολογισμός ΚΔΒΜ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης»

Πριν λίγες μέρες με τη λήξη και του τελευταίου προγράμματός μας ολοκληρώθηκε ουσιαστικά ο κύκλος εργασιών του ΚΔΒΜ μας για αυτή την εκπαιδευτική χρονιά αλλά και συνολικά αφού το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου και για το Νότιο Αιγαίο και την Στερεά Ελλάδα (στις άλλες περιφέρεις έχει λήξει από το τέλος Φεβρουαρίου).

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο το διήμερο 18-19/6.

Βασικός λόγος της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωσή του από τις αρμόδιες αρχές, για το θέμα της μεγάλης τουριστικής επένδυσης σύνθετων καταλυμάτων γνωστού ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, για την οποία έχει ασκηθεί και σχετική προσφυγή στο ΣτΕ και έχει προκληθεί την τελευταία περίοδο μεγάλη δημοσιότητα. Στόχος η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Ίο το διήμερο 18-19/6.

Βασικός λόγος της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωσή του από τις αρμόδιες αρχές, για το θέμα της μεγάλης τουριστικής επένδυσης σύνθετων καταλυμάτων γνωστού ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, για την οποία έχει ασκηθεί και σχετική προσφυγή στο ΣτΕ και έχει προκληθεί την τελευταία περίοδο μεγάλη δημοσιότητα. Στόχος η τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα

Διευκρινιστική - Ενημερωτική επιστολή συνδυασμού Χ. Καφτηράνη - ΕΠΣ Κυκλάδων

Με νέα διευκρινιστική του επιστολή που εξέδωσε ο Συνδυασμός της Αντιπολίτευσης της Ε.Π.Σ.Κυκλάδων , διευκρινίζει ακριβώς και τονίζει για ακόμη μία φορά τη δημόσια δέσμευση του για ΔΩΡΕΑΝ Διαιτησία και Μετακινήσεις για όλα τα σωματεία της Ε.Π.Σ.Κ. αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει εφικτή η παροχή προς αυτά!!!                                                                           ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Επειδή μετά την ανακοίνωση που κάναμε για την δωρεάν διαιτησία και μετακινήσεις των σωματείων , δεχτήκαμε τηλεφωνήματα παραγόντων με ερωτήσεις και την επιθυμία να μάθουν περισσότερα διευκρινίζουμε τα παρακάτω :