slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νικηφόρος Παπανικόλας Γιώργος Χατζημάρκος 2.0






Γιώργος Χατζημάρκος 2.0

Ο κ. Χατζημάρκος, επιμένει στη θεσμική εκτροπή. Δε διστάζει να υπαγορεύει στους εργαζόμενους του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσα δεν μπορεί ο ίδιος να πει δημόσια. Είναι όλα αυτά που βαραίνουν τα 9 χρόνια απραξίας διοίκησης, παρά μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο.


Εμείς δεν ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας. Απευθυνόμαστε στον ίδιο τον κ. Χατζημάρκο και τον καλούμε να αφήσει τις υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα την ανησυχία του, η οποία τον ωθεί σε αήθεις χαρακτηρισμούς.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα την υποχρέωση του, έναντι των συμφερόντων που εξυπηρετεί.


Έχει μετατρέψει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε κλειστό κλαμπ αλαζονείας, στα χνάρια της πολιτικής του οικογένειας.

Viber

Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι με τον Γιώργο Χατζημάρκο από το Κουφονήσι, την Σύμη, την Πάτμο και την Κω



-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


 

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα πολιτών, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της Μαρίας Αραμπατζή-Παντελιού στην ΠΕ Καλύμνου, του Παναγιώτη Μεγαλούδη στην ΠΕ Ρόδου, του Νίκου Νικολάου στην ΠΕ Κω και της Στέλλας Ρούσσου στην ΠΕ Νάξου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

H κ. Αραμπατζή - Παντελιού, καθηγήτρια φιλόλογος στην Πάτμο, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Ως γυναίκα με πολιτική συνείδηση και εκπρόσωπος της νέας γενιάς, αποτελεί για μένα πρωταρχικό μέλημα η επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου, της Πάτμου καθώς και των υπολοίπων νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Με το ίδιο πάθος που υπηρετώ το λειτούργημα της εκπαιδευτικού εδώ και 14 χρόνια, και με ακόμη μεγαλύτερο, συντάσσομαι στο πλευρό του Γ. Χατζημάρκου, αποδεχόμενη την πρόσκλησή του να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην ΠΕ Καλύμνου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να συμπαραταχθώ με την πλέον επιτυχημένη Περιφερειακή Αρχή στο Νότιο Αιγαίο και φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζημάρκου. Αναλαμβάνω τη δέσμευση να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας προς όφελος των πολιτών του, με τη δύναμη της γνώσης. Με δύναμη και αλήθεια ξεκινάμε τον αγώνα για να είναι το Νότιο Αιγαίο κάθε μέρα και πιο μπροστά!»

 

Ο κ. Μεγαλούδης,  μηχανολόγος μηχανικός και επιχειρηματίας στη Σύμη με ενεργό ενδιαφέρον σε ζητήματα βιωσιμότητας, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Διαχρονικά η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από κρίσεις και προκλήσεις μέσα από τις οποίες επηρεάζεται σημαντικά η υγεία ,το περιβάλλον, η οικονομία και η ποιότητα των συνθηκών της διαβίωσής μας εν γένει.

 

Απαιτείται συνεπώς ένα στρατηγικό μεν και αποκεντρωμένο δε σχέδιο δράσης για κάθε τομέα δημόσιας παρέμβασης και πολιτικής, το οποίο πρέπει να προσαρμόζεται στις διαγενεακές ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα χρήσιμα εργαλεία για το δραστικό περιορισμό των προβλημάτων της κοινωνίας μας, αλλά και για την καλλιέργεια της κοινωνικής ευημερίας και προόδου ακόμα και στις πλέον παραμεθόριες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας. Μέσα από την ιδιότητα μου ως Μηχανολόγος Μηχανικός βοήθησα το Δήμο Σύμης με μοναδικό μου γνώμονα να καταρτιστεί ένα καινοτόμο σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση, επιθυμώντας τα πρότυπα αυτά να γίνουν γνωστά και οδηγός για όλα τα νησιά του Αιγαίου μας.

Μέσα από τις δράσεις της αρμόδιας Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δήμος Σύμης έλαβε δωρεάν τεχνική υποστήριξη για ένα ενεργειακό σύστημα που θα παράγει ζεστό νερό για όλο τον οικισμό του νησιού μας. Για την αντιμετώπιση λοιπόν της ενεργειακής φτώχειας και της προστασίας του περιβάλλοντος απαιτείται η οργάνωση πρωτοβουλιών ενεργειακής μετάβασης ισόρροπα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας μας, όπως και η ανάπτυξη του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων σε ανοιχτή συνεργασία μεταξύ Δήμων- Περιφέρειας- Κοινωνίας των Πολιτών και της ίδιας της Αγοράς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αυτή την τετραετία απέδειξε ότι πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι οι πρώτες εθνικές παρεμβάσεις επισημαίνουν ήδη την ουσιαστική αρωγή της ίδιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς το Κεντρικό Κράτος, πχ μέσα από τα παραδείγματα: της ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια, του ενεργειακού συμψηφισμού της Χάλκης, καθώς και του Tilos Project όπου τέθηκε σε λειτουργία «πράσινος» υβριδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, λοιπόν, για όλα τα παραπάνω, αλλά και για πολλά ακόμα περισσότερα, αποδέχομαι την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του πλέον αποτελεσματικού Περιφερειάρχη στην Ελληνική Επικράτεια, ούτως ώστε να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "μπροστά το Νότιο Αιγαίο".»

 

Ο κ. Νικολάου, οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Κω, με ενεργή ενασχόληση με τον αθλητισμό ως αθλητής μέχρι πρόσφατα και σήμερα ως διαιτητής μπάσκετ, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Ο Γιώργος Χατζημάρκος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι θέλει τη νέα γενιά Μπροστά.

Ως νέος άνθρωπος και μέσα από την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό έχω διαπιστώσει το μεγάλο βάρος που δίνει στις αθλητικές υποδομές σε όλο το Νότιο Αιγαίο.

Είναι τιμή για μένα να δώσω τον αγώνα για ακόμα καλύτερες υποδομές στο νησί μας.

Δίπλα στους συμπολίτες μου, μαζί με τους συμπολίτες μου για την Κω του μέλλοντος.»

 

Η κ. Ρούσσου, μαγείρισσα στο Κουφονήσι, με πολυετή εμπειρία στα κοινά ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος»,  αναφέρει στη δική της δήλωση:

 

«Η καθημερινότητα σε ένα μικρό ακριτικό νησί και τα προβλήματα που αυτή έχει με ώθησαν στο να θέλω να εργαστώ για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, προωθώντας την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την οικονομική ανάπτυξη. Με την πολυετή εμπειρία μου στα κοινά, επιδιώκω να φέρω αποτελεσματικότητα και καινοτομία στις δράσεις της Περιφέρειας μας».

 

 

 

Βιογραφικό Μαρίας Αραμπατζή-Παντελιού

 

Η Μαρία Αραμπατζή-Παντελιού είναι φιλόλογος στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πάτμου «Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή».

Έχει πτυχίο Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής -Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Παιδαγωγικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την τελευταία σχολική χρονιά, υπήρξε Συντονίστρια σχολικών τάξεων ενώ έχει διατελέσει Εκπαιδεύτρια στην υλοποίηση προγράμματος με θέμα : «Πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας σε Γονείς Μετανάστες»

 

 

Βιογραφικό Παναγιώτη Μεγαλούδη

 

Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης είναι μηχανολόγος μηχανικός και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Σύμη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 χειρίζεται μηχανή ψηφιακής καθοδήγησης CNC και ίδρυσε επιχείρηση στην οποία παράγει ο ίδιος ξυλόγλυπτα αναμνηστικά είδη με σημείο αναφοράς την ιστορία και τον πολιτισμό της Σύμης, αλλά και τις παραδόσεις της νησιωτικότητας εν γένει. 

Στις 10 Οκτωβρίου του 2021 παρουσίασε σχέδιο για τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση της Σύμης σε πανελλήνιας εμβέλειας ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Το συγκεκριμένο σχέδιο κατατέθηκε για λογαριασμό του Δήμου Σύμης στη Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία σχετικά με την «καθαρή ενέργεια στα νησιά της Ευρώπης».

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στον τοπικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Σύμη.

Η δε πτυχιακή του εργασία επιλέχθηκε από τους καθηγητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης ανάμεσα στα πιο καινοτόμα Project μελετών των αποφοίτων και είχε θέμα: «Διαστασιολόγηση Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σύμη αποτελούμενο από Αναστρέψιμο υδροηλεκτρικό έργο με χρήση θαλασσινού νερού και αιολικό πάρκο».

Τον Αύγουστο του 2017, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Σύμης, με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Δήμο Σύμης διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα «πράσινης» ενεργειακής πολιτικής στο νησί, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων και με σκοπό οι κάτοικοι και φίλοι της Σύμης να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη νησιωτική Ελλάδα.

Ο πατέρας του Ιωάννης Μεγαλούδης και η μητέρα του Δέσποινα Νικολέττου κατάγονται και ζουν στην Σύμη.

 

 

Βιογραφικό Νίκου Νικολάου

 

Ο Νίκος Νικολάου είναι οικονομολόγος, ιδιωτικός υπάλληλος-Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω.

Εργάζεται ως διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού σε πεντάστερα ξενοδοχεία, επιβλέποντας περισσότερους από 300 εργαζόμενους.  

Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Τοπικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τουριστικής Διαχείρισης.

Υπήρξε επί δεκαπέντε έτη αθλητής μπάσκετ με διακρίσεις και σήμερα είναι Διαιτητής στο ίδιο άθλημα.

 

 

Βιογραφικό Στέλλας Ρούσσου

 

Η Στέλλα Ρούσσου είναι μαγείρισσα σε επαγγελματικές κουζίνες και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος».

Γεννήθηκε στην Αμοργό, όπου μεγάλωσε και παρακολούθησε σχολείο. Στα 23 της μετακόμισε στο Κουφονήσι, όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα, με τον σύζυγό της, Μιχάλη Πράσινο, και τα δύο τους παιδιά, την Κοραλία, 24 ετών, και τον Γιώργο, 22 ετών.

Μετά το σχολείο, απασχολήθηκε επαγγελματικά για χρόνια με το παραδοσιακό κέντημα, όμως τελικά την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική. Γι αυτό΄, τα τελευταία 18 χρόνια εργάζεται ως μαγείρισσα σε επαγγελματικές κουζίνες.

Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησιωτών «Η Κέρος» εδώ και 10 χρόνια, έχει αναλάβει τη διοργάνωση μεγάλων και προβεβλημένων εκδηλώσεων και έχει συνεργαστεί με πλήθος επίσημων κρατικών και εθελοντικών φορέων.

 



--

Νικηφόρος Παπανικόλας: Τα κτίρια και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είναι το προεκλογικό κέντρο της παράταξης του κ. Χατζημαρκου



Τα κτίρια και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν είναι το προεκλογικό κέντρο της παράταξης του κ. Χατζημάρκου

Πιστή στο δόγμα "το κράτος ως λάφυρο", η Παράταξη του κ. Χατζημάρκου, συνεχίζει να ολισθαίνει σε θεσμική εκτροπή. Για ακόμα μια φορά, λειτουργούν ως ιδιοκτήτες της Περιφέρειας και όχι ως ενοικιαστές, κρυπτόμενοι πίσω από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας και απαξιώνοντας πλήρως τους θεσμούς που υπηρετεί.


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι υπηρεσίες της έχουν σκοπό να υπηρετούν τους πολίτες και την κοινωνία, όχι τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας. Το ίδιο ισχύει και για τις κτιριακές υποδομές της Περιφέρειας, αλλά και το ίδιο το γραφείο του Περιφερειάρχη που -δυστυχώς- έχει γίνει στούντιο, για να τις ανάγκες φωτογράφισης με τους υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του κ. Χατζημάρκου.


Είμαστε απέναντι σε αυτή τη νοοτροπία.

Είμαστε απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις.

Δεν αξίζει στα νησιά μας.

Δεν αξίζει στους πολίτες.

Η Νέα Εποχή απαιτεί Αλλαγή Παραδείγματος.

Viber

Θηραϊκή Πολιτεία: Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων Μαρτίδης Νικόλαος - Βαμβακούση Αικατερίνη



-


Βαμβακούση Αικατερίνη του Αντωνίου
Ιδιωτική Υπάλληλος
Καλωσορίζουμε την Αικατερίνη Βαμβακούση, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Η Κατερίνα, εργάζεται πολλά χρόνια στο χώρο της εστίασης, κατάγεται και ζει στον Πύργο με τα δυο της παιδιά.
Το ενδιαφέρον της για το μέλλον του τόπου μας, την οδήγησε στην απόφαση να συμμετάσχει στα κοινά.
Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει την Αικατερίνη Βαμβακούση, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.


Μαρτίδης Νικόλαος του Δημητρίου
Απόστρατος Αξ/κος της Ελληνικής Αστυνομίας
Καλωσορίζουμε το Νικόλαο Μαρτίδη, που έρχεται να διευρύνει το δυναμικό της παράταξης και να συμβάλλει στην επιδίωξη για την επιτυχία των στόχων της.
Ο Νίκος, υπηρέτησε σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ επί 25 χρόνια περίπου και έκλεισε την επαγγελματική του πορεία υπηρετώντας επί δεκαετίας 2004-2014 το Αστυνομικό Τμήμα του νησιού μας, από τη θέση του Αναπληρωτή Δ/τή – Υποδ/τη. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμ. Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.
Κατάγεται από το χωριό Νέα Σαμψούντα Πρεβέζης, ενώ εδώ και 20 και πλέον χρόνια διαμένει μόνιμα στη Μεσαριά με τη σύζυγο του Λιγνού Παρασκευή (Βιβή) και τα δύο αγόρια τους Δημήτρη και Μάριο-Εφραίμ. Είναι ενεργό μέλος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαρίας «Ο Άγιος Δημήτριος»,μέλος του Δ.Σ. στην Ακαδημία του Πανθηραϊκού και μέλος της ομάδας ΟΕΠΤΑ για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Εκλέγεται με την παράταξη της Θηραϊκής Πολιτείας επί δύο συνεχείς εκλογικές περιόδους, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαριάς, από το 2014 - 2023, διεκδικώντας και πάλι την ψήφο των συγχωριανών του.
Η Θηραϊκή Πολιτεία καλωσορίζει το Νικόλαο Μαρτίδη, ένα άξιο μέλος της κοινωνίας μας, που συμμετέχει και στηρίζει το όραμα της παράταξης για μια δυναμική πορεία της Σαντορίνης και της Θηρασίας ως σύγχρονων τόπων και τουριστικών προορισμών που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των καιρών, χωρίς να χάνει ο τόπος τη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα του, που τον έφεραν στο προσκήνιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και που η διατήρηση και προστασία τους, θα καθορίσει το μέλλον του.
--
Για τη Θηραϊκή Πολιτεία
Γραφείο Τύπου

Νικηφόρος Παπανικόλας Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων






Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων

Στην ανακοίνωση τριών ακόμη Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων προχώρησε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Νικηφόρος Παπανικόλας.


Τσαμπίκος Μάγκος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ρόδου


Οδηγός Τουριστικών Λεωφορείων. Ιδρυτής και πρώην πρόεδρος Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αρχαγγέλου.


Λεόντιος Δεγαΐτης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου


Ζει και εργάζεται στη Μήλο με την οικογένεια του. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και έχει σπουδάσει Ναυτιλιακά στο John Moores University of Liverpool, ενώ έχει ολοκληρώσει και τις σπουδές του στα Χρηματοοικονομικά.  


Αντώνης Χάλαρης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Θήρας


Σπούδασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΑΤΕΙ Πειραιά, όπου η πτυχιακή του εργασία είχε να κάνει με την αιολική ενέργεια στη νήσο Θηρασιά. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού από το Heriot –Watt University του Εδιμβούργου. Δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στις Η/Μ μελέτες, την αδειοδότηση βιοτεχνιών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και την εκπόνηση ενεργειακών μελετών. 


Είναι ενεργό μέλος στο Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης και στο Χορευτικό Συγκρότημα Σταματίνας Ξιάρχου. Ήταν αθλητής και μέλος στο ΔΣ της Θύελλας Καμαρίου, καθώς και στον Παγκράτιο Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο.

Viber

Μπροστά Το Νότιο Αιγαίο Τέσσερις ακόμα υποψήφιες με τον Γιώργο Χατζημάρκο σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες



-


 

Την υποψηφιότητα τεσσάρων ακόμα γυναικών, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, της Δήμητρας Κουσαθανά και της Μαρίας Παλαιοχωρίτου στην ΠΕ Μυκόνου, της Σίμου Νικολέτας στην ΠΕ Νάξου και της Σταματίας Φίλια στην ΠΕ Ρόδου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

 

H κ. Κουσαθανά, ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου με ενεργή δράση στα πολιτιστικά του νησιού, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω την υποψηφιότητάς μου για τη θέση της περιφερειακής συμβούλου στο πλευρό του κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Η υποψηφιότητά μου έχει έναν απλό στόχο: να βγούμε μπροστά και να δείξουμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για τον τόπο μας ως νέα γενιά, για το παρόν και το μέλλον του, χωρίς όμως να ξεχνάμε το παρελθόν.

Ως νέα γυναίκα, πιστεύω ακράδαντα ότι όλα είναι δυνατά. Η νέα γενιά έχει τη δύναμη και τη φρεσκάδα να δημιουργήσει αλλαγές και να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον της. Είμαι αποφασισμένη να αξιοποιήσω αυτήν τη δύναμη και να εργαστώ με σθένος για την ευημερία του τόπου μας.

Τα θέματα που με απασχολούν κατεξοχήν είναι η υγεία, η παιδεία και ο πολιτισμός.

Θα εργαστώ για τη βελτίωση του συστήματος παιδείας, προωθώντας την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ταλέντων στους νέους.

Επιπλέον, θα δώσω μεγάλη έμφαση στον πολιτισμό και την προώθηση της τοπικής κληρονομιάς. Θα προωθήσω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την πρόσβαση σε πολιτιστικούς πόρους, ώστε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ταυτότητα και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ως περιφερειακή σύμβουλος, θα είμαι πάντα προσιτή και ανοιχτή στις ανάγκες και τις απόψεις των πολιτών. Θα προωθήσω τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και θα επιδιώξω τη διαφάνεια και την ευθύνη στον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης.

Είμαι διατεθειμένη να εργαστώ σκληρά και αφοσιωμένα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Με τη νέα γενιά και τη δυναμική της, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Σας καλώ να σταθούμε μαζί, να ενωθούμε ως κοινότητα και να δώσουμε το καλύτερο από εμάς για το νησί μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να φέρουμε πραγματική αλλαγή.

 Ας εργαστούμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και για τις επόμενες γενιές.»

 

Η κ. Παλαιοχωρίτου νομικός και επιχειρηματίας εστίασης και τουρισμού στη Μύκονο, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Με μεγάλη μου χαρά και τιμή ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου στην ΠΕ Μυκονου με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το υπέροχο νησί της Μυκόνου, ένα νησί που με υποδέχτηκε και με αγκάλιασε, στήριξε την επιχειρηματική μας κίνηση και τον πολιτισμό μας, τον οποίο σεβόμαστε και αγαπάμε λες και πάντα ανήκαμε εδώ.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου καριέρας, έχω αναπτύξει μια βαθιά αγάπη για τη Μύκονο και μια δέσμευση για την πρόοδο και την ευημερία της κοινότητάς μας. Ο στόχος μου ως Περιφερειακής Συμβούλου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι με πάθος και αφοσίωση για την ανάπτυξη του νησιού μας και τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας.

Μια από τις κύριες προτεραιότητές μου είναι η περαιτέρω εξωστρέφεια στον τομέα του τουρισμού. Η Μύκονος είναι ένας προορισμός που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας σε αυτόν τον τομέα. Θα εργαστώ για την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες μας.

Επίσης, πιστεύω ότι μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία είναι θεμελιώδους σημασίας. Θα εργαστώ για να προωθήσω την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους κατοίκους της Μυκόνου. Θα υποστηρίξω πρωτοβουλίες που προάγουν την ισότητα των φύλων και προωθούν τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος, θα διασφαλίσω ότι οι ανάγκες και οι φωνές της Μυκόνου θα ακουστούν σε όλα τα επίπεδα της περιφερειακής διοίκησης. Θα συνεργαστώ στενά με τις τοπικές αρχές, τους επιχειρηματίες, τις κοινωνικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Προσδοκώ ότι η εμπειρία μου στον τοπικό αυτοδιοικητικό χώρο και οι γνώσεις μου σε θέματα ανάπτυξης και νομικής θα με βοηθήσουν να ανταποκριθώ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μύκονος και να διαμορφώσω μια κοινότητα που θα είναι ακόμα πιο ανοικτή και δίκαιη.

Σας καλώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου και να ενωθούμε για να κάνουμε τη Μύκονο ακόμα καλύτερη.»

 

Η κ. Σίμου, υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων στη Σχοινούσα, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος και Αντιδήμαρχος δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας στον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την περίοδο 2014-2019, αναφέρει στη δήλωσή της, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

 

«Όταν αγαπάς τον τόπο σου βρίσκεις την δύναμη και το κουράγιο να κάνεις τα πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι και εγώ με μεγάλη μου χαρά δέχτηκα την πρόταση του κύριου Χατζημάρκου να συμμετέχω στην ομάδα του, ώστε να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά για τα νησιά μας. Κύριε Χατζημάρκο, είναι μεγάλη μου τιμή να συνεργαστώ μαζί σας γιατί έχετε δείξει ότι αγαπάτε και στηρίζετε τα νησιά του Νότιου Αιγαίου.».

 

Η κ. Φίλια, δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο, αναφέρει στη δική της δήλωση:

 

«Μετά την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του κ. Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, αποφάσισα να κατέλθω στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό

«Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» .

Με την ιδιότητα μου ως μάχιμη δικηγόρος εδώ και δεκαεπτά χρόνια και ως Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και ως σύζυγος και  μητέρα δύο παιδιών, με αίσθημα ευθύνης, έχω  σκοπό να υπηρετήσω τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα τη Ρόδο, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη».

 

 

 

Βιογραφικό Δήμητρας Κουσαθανά

 

Η Δήμητρα Κουσαθανά είναι ιδιωτική υπάλληλος, Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μυκόνου.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Μύκονο, από όπου έφυγε για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Οι γονείς της είναι ο Μιχάλης και η Μαργαρίτα.

Είναι Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, στο συμβούλιο της ΚΔΕΠΠΑΜ καθώς και ενεργό Μέλος της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου.

Πιστεύει πολύ στον εθελοντισμό και βοηθάει εθελοντικά όπου της ζητηθεί.

 

Βιογραφικό Μαρίας Παλαιοχωρίτου

 

Η Μαρία Παλαιοχωρίτου  είναι νομικός και επιχειρηματίας εστίασης και τουρισμού στη Μύκονο.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά μαζί με την αδερφή της στο νησί της Μυκόνου τα τελευταία 8 χρόνια ως επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού.

Αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Νομικής.

Υπήρξε μέλος της νεολαίας της Νέας δημοκρατίας του Πειραιά και μέλος στον ευρωπαϊκό οργανισμό δικαιωμάτων των γυναικών στην Ευρώπη. Είναι ευαισθητοποιημένη στα θέματα υγείας και ειδικά στα θέματα νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση.

 

 

Βιογραφικό Νικολέτας Σίμου

 

Η Νικολέτα Σίμου είναι υπάλληλος τουριστικών επιχειρήσεων στη Σχοινούσα.

Έχει σπουδάσει Ειδικός λογιστικού - φοροτεχνικού γραφείου.

Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας στον Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων την περίοδο 2014-2019.

Είναι μέλος και εθελόντρια στο πολιτιστικό σύλλογο Νέων Σχοινούσας.

 

Βιογραφικό Σταματίας Φίλια

 

Η Σταματία Φίλια είναι δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα με τη μαχόμενη δικηγορία, είναι Νομικός σύμβουλος στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Α.Ε. –ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.» (από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα) στο Ειρηνοδικείο και Υποθηκοφυλάκειο Καρπάθου, Υποθηκοφυλάκειο Μεγίστης (Καστελλορίζου) και Πρωτοδικείο Ρόδου.

Είναι Πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς, πτυχιούχος μετεκπαίδευσης Οικογενειακής Διαμεσολάβησης του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης καθώς και του ADR ODR International and the European Institute for Conflict Resolution.

 

 



--