slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να πει ο κ.Παπανδρέου γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή δημοσίευση της εφημερίδας «Καθημερινή» που αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου -από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009- συζητούσε στο παρασκήνιο με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, αυτά που υποστήριζε από τότε η Νέα Δημοκρατία και υποψιαζόταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός:

Ότι πρώτον: Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού”, “διεφθαρμένης χώρας” κ.λπ.

Και ότι δεύτερον: Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου έλεγε κατά λέξη: “…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν…”.

Ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιανουαρίου 2010, ο Πρωθυπουργός συνέχιζε να εμπαίζει τους Έλληνες, δηλώνοντας ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη”.

Εξάλλου όλη εκείνη την κυβερνητική μεθόδευση αποκάλυψε, το Μάιο του 2010, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης και -ίσως άθελά του- “άδειασε” τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντας, τότε, όσα δηλώνει τώρα και ο επικεφαλής του ΔΝΤ. Έλεγε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: “Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”, προσθέτοντας ότι “το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά”!

Τώρα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαψεύδονται, εκτίθενται και αναζητούν προφάσεις.

Ας μην τολμήσουν, όμως, να πουν ότι δεν μπορούσε τότε η χώρα να δανειστεί. Διότι και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2009, τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά και οι αγορές προσέφεραν δάνεια, τα οποία όμως η κυβέρνηση αρνείτο να πάρει.

Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα ;

Τώρα δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία: Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό με το “λεφτά υπάρχουν”, που απαξίωσε την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις περί “Tιτανικού” και “διαφθοράς”, και που την οδήγησε τελικά στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει:

Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;

Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ ;».


ΑΥΡΙΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ NAXOSFAN