slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επιλογή των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ από την βάση!


Επειδή, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες υπάρχει και αν δεν υπάρχει μπορεί αιφνιδίως να προκύψει, η Ν.Δ. πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στους εκλογικούς της συνδυασμούς.


Επειδή ήδη βλέπουμε σχεδόν καθημερινά διάφοροι εκλεκτοί των ΜΜΕ να..

αυτοπροτείνονται και να αυτοπροβάλλονται ως υποψήφιοι, πριν ακόμα ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία.

Επειδή, οι πολίτες απογοητευμένοι συνολικά από το πολιτικό σύστημα της χώρας γυρίζουν τις πλάτες τους στα κόμματα και αναζητούν φρέσκα πρόσωπα με νέες ιδέες.

Χρήσιμο είναι να θυμηθούμε τι προβλέπει το άρθρο 21 του Καταστατικού της ΝΔ που ψηφίστηκε στο τελευταίο Συνέδριο:

Επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών

Η επιλογή υποψηφίων βουλευτών, ευρωβουλευτών και βουλευτών επικρατείας γίνεται ως εξής:

1. Οι υποψήφιοι βουλευτές επικρατείας επιλέγονται απ΄ ευθείας από τον Πρόεδρο του Κόμματος. Κατά τον ίδιο τρόπο επιλέγονται και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

2. Τα μέλη του κόμματος σε επίπεδο Νομού συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων βουλευτών . Σχηματίζεται κατάλογος υποψηφίων βουλευτών και με ψηφοφορία η οργανωμένη βάση σε επίπεδο Νομού προτείνει στον Πρόεδρο:

Ένα [1] υποψήφιο βουλευτή όταν το ψηφοδέλτιο έχει μία έως έξι (1-6) θέσεις

Δύο [2] υποψήφιους βουλευτές όταν το ψηφοδέλτιο έχει από επτά έως δώδεκα(7-12) θέσεις

Το ένα πέμπτο των υποψηφίων βουλευτών όταν το ψηφοδέλτιο έχει περισσότερες από δώδεκα (12) θέσεις

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του προέδρου κλπ κλπ

Η αλλαγή αυτή στο προηγούμενο καταστατικό του κόμματος, η οποία σημειωτέον έγινε ύστερα από πρόταση του Αντώνη Σαμαρά είναι καινοτόμος. Θεμελιώνει στοιχεία άμεσης δημοκρατίας στις διαδικασίες του κόμματος. Για πρώτη φορά η βάση θα προτείνει μετά από εκλογική διαδικασία ,υποψηφίους βουλευτές, οι οποίοι θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών δεν μπορεί να είναι πλέον έργο μιας κλειστής κάστας στελεχών πίσω από πόρτες ερμητικά κλειστές, αλλά το αποτέλεσμα της βούλησης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες με σύνεση και ωριμότητα θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους.

Το ζήτημα αποτελεί τεράστια πρόκληση και για την ηγεσία της ΝΔ.

Ίσως είναι καιρός ο Αντώνης Σαμαράς να υπενθυμίσει σε όλους, ότι εκτός από Πρόεδρος της ΝΔ είναι, πριν και πάνω από όλα, αρχηγός ενός κινήματος πολιτών…

Η πρόκληση, αλλά και η εντολή της βάσης στον Αντώνη Σαμαρά είναι να τα αλλάξει όλα αυτά.

Και για να τα αλλάξει, υπάρχει μόνον ένας τρόπος!

Η βάση να υποδείξει τους υποψήφιους που αυτή νομίζει ότι την εκπροσωπούν καλύτερα

Ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη αρχηγός σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία από τη βάση του κόμματος. Πάνω από 800.000 φίλοι και οπαδοί της Ν.Δ. , αν και δικαιολογημένα απογοητευμένοι από την συντριπτική ήττα του 2009, στήθηκαν σε ατέλειωτες ουρές για να ψηφίσουν.

Εκείνη η εκλογή άλλαξε για πάντα τη Νέα Δημοκρατία.

Τώρα πρέπει να γίνει και το επόμενο μεγάλο βήμα

antinews.gr

δημοσκοπηση απο alco

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Στο 2,4% η διαφορά σε δημοσκόπηση της Alco



Από 4,3% η διαφορά κατεβαίνει στο 2,4% ανάμεσα στα δυό μεγάλα κόμματα.
Σημαντικά φαίνεται να αλλάζει η τάση της εκλογικής συμπεριφοράς όπου για πρώτη φορά η άνοδος της Ν.Δ. κατά 1,3% είναι μεγαλύτερη από την πτώση του ΠΑΣΟΚ κατά 1%......

Η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο αναζητά συνενόχους


Σε πολύ δεινή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς το αδιέξοδο στην οικονομία, με ευθύνη δική της, είναι περισσότερο εμφανές από ποτέ. Για το λόγο αυτό έσπευσε ο πρωθυπουργός να ζητήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια προσπάθεια να πετύχει συναίνεση ενόψει της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες στις 11 Μαρτίου. Ωστόσο, είναι φανερό ότι ζητά συνενόχους αυτή τη στιγμή, κι ενώ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Τόσους μήνες που υπέγραφε η κυβέρνηση το ένα Μνημόνιο πίσω από το άλλο, δεν ήθελε να ακούσει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Τώρα που οι εξελίξεις στην οικονομία δεν είναι καθόλου καλές και ο κ. Παπανδρέου δεν αισθάνεται τόσο ισχυρός όσο παλιά, ζητά να τον ακούσουν τα άλλα κόμματα.

Ωστόσο, αν και η σύσκεψη από μόνη της δεν είναι κάτι κακό, αντιθέτως, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει σε ναυάγιο. Πώς θα απολογηθεί ο κ. Παπανδρέου για τα τραγικά λάθη των προηγούμενων μηνών που έχουν φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πριν την χρεοκοπία παρά τις τόσες θυσίες;

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της κυβέρνησης, και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο, η κατάσταση είναι δραματική αφού ότι κι αν κάνουν δεν τους βγαίνει. Τα στοιχεία που έρχονται από την πραγματική οικονομία είναι τραγικά. Το ΙΟΒΕ μιλά για ισχνή ανάκαμψη της οικονομίας αλλά στο μέλλον. Η έρευνα του ΕΒΕΑ μιλά για 8 στους 10 Ελληνες (και λίγοι είναι) που είναι πλήρως απαισιόδοξοι για το μέλλον. Οι έμποροι κάνουν λόγο για πάνω από 30 χιλιάδες λουκέτα τους προηγούμενους μήνες και απώλειες εσόδων 7,5 δισ για το κράτος.

Στο κομμάτι της ανεργίας, οι 30.000 απολυμένοι σε ένα μήνα είναι πάρα πολλοί για να τους αντέξει μια χώρα.

Από το εξωτερικό τα μαντάτα είναι μαύρα και τα ταξίδια του πρωθυπουργού δεν έπιασαν τόπο. Σήμερα ο πρώην επικεφαλής της Bundesbank Αξελ Βέμπερ, μυστικοσύμβουλος της Μέρκελ έκανε λόγο για τριετές πάγωμα της αποπληρωμής χρέους, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε ούτε για επαναγορά ομολόγων αλλά ούτε καν και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν ειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση να κρατά πολύ μικρό καλάθι στη σύνοδο κορυφής ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξει λύση ούτε και στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα είναι οι δηλώσεις Ρεν για περικοπές στο επίδομα ανεργίας αλλά και οι συνεχείς δηλώσεις οικονομολόγων για αναδιάρθρωση του χρέους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα είναι πολύ βαρύ και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν μπορεί να βρει κανένα στήριγμα από συναδέλφους της. Χαρακτηριστικό το “άδειασμα” από τον Δ. Ρέππα σε ότι αφορά το θέμα της μη πληρωμής από τον ΟΣΕ ομολόγου 3,2 εκατ. ευρώ σε Ιάπωνες. Ο κ. Ρέππας με non paper επέρριψε την ευθύνη στο Γενικό Λογιστήριο το οποίο έπρεπε να προχωρήσει στις σχετικές πληρωμές, “δείχνοντας” έτσι τον υπουργό Οικονομικών.

Χάος επικρατεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς οι βουλευτές αισθάνονται ότι είναι μαριονέτες και ήδη έχουν αρχίσει να εξεγείρονται.

Το κλίμα βάρυνε και η δολοφονία των νεαρών αστυνομικών και οι αποκαλύψεις για επιχειρησιακή ανικανότητα και τρομερές ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ξαφνική πρόταση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ενισχύει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που δε βρεθεί αξιόπιστη λύση για το χρέος της χώρας. Η κυβέρνηση αναγκαστεί να αναζητήσει λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση όσων έχουν διατάξει να γίνουν οι δανειστές μας. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες “τρεκλίζει” επικίνδυνα και το ίδιο επικίνδυνο είναι το κλίμα ακυβερνησίας που έχει αρχίσει και γίνεται εμφανές στην ελληνική κοινωνία.


Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ: Μια αδίστακτη πολιτική ληστοσυμμορία (ΠΡΙΝ)



Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου - του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από .αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση - και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα. 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη - και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του. ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης - Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου »! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.
.Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
.Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
.Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν.
Πηγή: http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=21474

Προσηλωμένο στο στόχο του 1 εκ. ανέργων το ΠΑΣΟΚ-690.000 ήταν τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν μειωμένες κατά 16,71% και οι απολύσεις κατά 7,06%

Αύξηση κατά 5,51% σημείωσε ο αριθμός των ανέργων τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού ανήλθαν στα 689.558 άτομα.

Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).

Μειωμένες κατά 16,71% είναι και οι αναγγελίες προσλήψεων και αυξημένες κατά 7,06% οι απολύσεις, ενώ έχει μειωθεί κατά 7,06% ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων.

Συγκεκριμένα:

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,29% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,40%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,76% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 38,83%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 14,09% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,32%.

Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 92,26% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 6,15% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,59%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 258.285 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 19.619 άτομα (-7,06%) σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 57,21% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 29,27% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 10,11% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι, το 3,10% είναι οικοδόμοι επιδοτούμενοι, το 0,20% είναι λοιποί επιδοτούμενοι και το 0,10% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι.

Οι αναγγελίες προσλήψεων διαμορφώθηκαν σε 49.626, μειωμένες κατά 16,71% σχετικά με τον Ιανουάριο του 2010.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 30.481 (αυξημένες κατά 2,62% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 25.530 (μειωμένες κατά 17,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.610 (μειωμένες κατά 0,19% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 56.011, το 45,58% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 6,58% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010 (52.552) και μειωμένο κατά 7,38% από τον Δεκέμβριο (60.476).

Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε -28.995 έναντι -16.273 τον Ιανουάριο του 2010 και -33.455 τον Δεκέμβριο του 2010.

Newsroom ΔΟΛ

Κατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα και ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ

http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2010/08/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-393x440.jpgΚατά 30% έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες τα λουκέτα, ο συνολικός τζίρος για το 2010 έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 κατά 11%, οι αυτοαπασχολούμενοι σχεδόν κατά 4% και η κρίση φαίνεται ότι σαρώνει ακόμη και τα πολυκαταστήματα.

Αυτά προκύπτουν από εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που βασίζονται στα δεδομένα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των δεδομένων, ο συνολικός τζίρος των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου εκτός των καυσίμων το 2010, έφτασε περίπου τα 51 δισ. ευρώ, ενώ το 2008 έφτανε τα 57 δισ. ευρώ. Ο συνολικός τζίρος συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων από 65,9 δισ. ευρώ, υπολογίζεται ότι το 2010 κυμάνθηκε στα 58,5 δισ. ευρώ, δηλαδή έχει υποστεί μία μείωση περίπου 7,5 δισ. ευρώ. Επιβεβαιώνεται, μάλιστα, κατά την ΕΣΕΕ ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παρά το γεγονός ότι περιόρισε κατά πολύ τις μετακινήσεις του και μείωσε την κατανάλωση καυσίμων κατά 10% μέσα σ? ένα χρόνο, εντούτοις ελέω Ε.Φ.Κ πλήρωσε 25% περισσότερα.

Αναλυτικότερα, οι κατηγορίες καταστημάτων, οι οποίες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση του κύκλου και του όγκου εργασιών το 2010, ήταν οι ακόλουθες:

- «πολυκαταστήματα», -16,4% σε κύκλο εργασιών και -18% σε όγκο,

- «έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός», -34,5% και -34,6%,

- «ένδυση - υπόδηση», -21,9% και -23,6%,

- «βιβλία-χαρτικά», -14,3% και -16,7%,

- «φαρμακευτικά- καλλυντικά», -12,3% και -9,5%,

- «μεγάλα καταστήματα τροφίμων», -9,9% και -14,4%

- «τρόφιμα-ποτά-καπνός», -15,1 και -20,0%,

- «καταστήματα καυσίμων-λιπαντικών», +13,6% και -20,7%,

- «πωλήσεις εκτός καταστημάτων», -25%.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης αξιολογώντας την επισκόπηση των απολογιστικών στοιχείων του εμπορίου για το 2010 σχολίασε:

«Εξετάζοντας τα στοιχεία και τους δείκτες της πορείας της αγοράς τον τελευταίο χρόνο μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δεν είναι μόνο η κατάρρευση της κατανάλωσης που έδωσε τη χαριστική βολή στο εμπόριο, αλλά δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι όσο βουλιάζουν οι πωλήσεις, η ασφυξία στην αγορά θα γίνεται εντονότερη.

Η αλήθεια των αριθμών για τους εμπόρους είναι σκληρή και τα «διαρκή» αρνητικά πρόσημα δείχνουν ότι ακόμα δεν «πιάσαμε πάτο». Πρέπει, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα στο ελληνικό εμπόριο με σοβαρότητα και προσοχή και όχι επιπόλαια και καθησυχαστικά. Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι μας θέλουν λιγότερους, κάποιοι τους βοηθούν σε αυτήν την επιδίωξη και κάποιοι δεν κάνουν τίποτα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ η κατάσταση στην αγορά και ιδιαίτερα στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα προβληματική. Παρόλα αυτά, αυτή η πτωτική τάση δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη, αφού η καθοδική πορεία του τζίρου των επιχειρήσεων και του όγκου των πωλήσεων έχει παγιωθεί. Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών το Δεκέμβριο του 2010 σε σύγκριση με το 2009 -χωρίς καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων- είχε μείωση κατά 17,1%, ενώ ο δείκτης του όγκου πωλήσεων παρουσίασε μείωση κατά 19,9%.

Το εμπόριο, λοιπόν, σημειώνει η ΕΣΕΕ, καταγράφει μια «διαρκή» μείωση του τζίρου και συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης, ενώ βιώνει την αποχώρηση χιλιάδων Μμε εμπόρων από το επάγγελμα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εργοδότες στο εμπόριο μειώθηκαν το Δεκέμβριο 2010 σε 87.000, καταγράφοντας μία μείωση της τάξεως του 11%, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι σε 200.000 εμφανίζοντας μια μείωση που προσεγγίζει το 4%. Συγχρόνως, η δαμόκλειος σπάθη για λήψη νέων μέτρων απονευρώνει τις όποιες ελπίδες ανάκαμψης, αφού 6 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα και 4 στα 10 φοβούνται να καταναλώσουν.

''Ταυτόχρονα, οι δείκτες κύκλου και όγκου εργασιών στο λιανικό εμπόριο επιβεβαιώνουν τη δυσπραγία, τη χαμηλή κατανάλωση, την ανύπαρκτη ρευστότητα και τα χιλιάδες λουκέτα, τα οποία τους τελευταίους μήνες αυξήθηκαν κατά 30%'' σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Πουπάκης-Κουμουτσάκος: Απειλή οι πρακτικές της Olympic Air και της Aegean για τα δικαιώματα των καταναλωτών και τον ελεύθερο ανταγωνισμό

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/1/1/7/349117/olympic_aegean.jpgΕρώτηση των Ευρωβουλευτών Ν.Δ. στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Olympic Air για την εκ νέου αναδιάρθρωση του προγράμματος πτήσεων της εταιρείας, αυξάνοντας δρομολόγια στη βαλκανική και στην ελληνική αγορά και καταργώντας δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι Ευρωβουλευτές κκ. Κ. Πουπάκης και Γ. Κουμουτσάκος κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για "σιωπηρή" συγχώνευση των δύο εταιρειών και για την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης ανταγωνισμού και της δημιουργίας σχεδόν μονοπωλιακών καταστάσεων σε ορισμένα δρομολόγια.

Στην ερώτησή τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα, πριν την αναγγελία της ενδεχόμενης συγχώνευσης, αλλά ακόμα και τώρα, μετά τη σχετική αρνητική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταγωνισμού, οι δύο αερομεταφορείς αναδιαρθρώνουν διαρκώς τόσο τους διεθνείς όσο και τους εσωτερικούς προορισμούς. Παρατηρείται δε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εν λόγω εταιρείες μειώνουν ή και αναστέλλουν το πρόγραμμα δρομολογίων τους σε κοινούς προορισμούς ενισχύοντας παράλληλα αερογραμμές όπου η μία εκ των δύο έχει αποσυρθεί.

Δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία με βάση τον κανονισμό συγκεντρώσεων, απέρριψε την προτεινόμενη συγχώνευση, καθώς θα οδηγούσε σε οιονεί μονοπώλιο της ελληνικής αγοράς αεροπορικών μεταφορών, οι Ευρωβουλευτές θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Πώς κρίνει αυτή την σχεδόν παράλληλη αναδιάρθρωση του δικτύου των δύο εταιρειών; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής ποιός αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος στις τιμές των εισιτηρίων δεδομένου ότι μειώνεται ο ανταγωνισμός σε ορισμένους προορισμούς; Πιστεύει ότι τέτοιου είδους πρακτικές ωφελούν τoν υγιή ανταγωνισμό και λειτουργούν προς όφελος των καταναλωτών ή προλειαίνουν το έδαφος για τον "εκβιασμό" μιας θετικής απόφασης για την συγχώνευση των δύο εταιρειών;

2. Στο πλαίσιο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών τί μέτρα έχουν υιοθετηθεί από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές των αεροπορικών ναύλων σε λογικά επίπεδα και να ενισχυθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός;

Αποκριάτικες ευχές από τον Σταύρο Σπηλιάκο

Τούτες οι μέρες τό 'χουνε - τούτες οι εβδομάδες....
Λε-λα-λε κι αμάν αμάν / τώρα τις αποκριές,
λε-λα-λε κι αμάν αμάν / που χορεύουν κι οι γριές.
............................
Μετά απ' τις αποκριές η Καθαρή Δευτέρα,
και παύουνε τα γλέντια πια / που είχε κάθε μέρα.
Πολλές Ευχές!!!!!!!!

http://xoroballomata.wordpress.com/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΩ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ ΔΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΑΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ Η ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ .

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ –ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΞΙΩΤΕΣ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ email

Ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης για τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών


Αθήνα, 3 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τον άδικο χαμό των δυο νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ολόκληρη η Ελλάδα, αποχαιρετά σήμερα συγκλονισμένη τους δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τα δυο νέα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.
Η αυτοθυσία τους, αποδεικνύει ότι δεν έχουν ακόμη ισοπεδωθεί τα πάντα στην κοινωνία μας.
Υπάρχουν ακόμη κάποιοι που τιμούν τον όρκο τους, υπηρετώντας με αυταπάρνηση ανώτερες αξίες και κοινωνικά ιδεώδη.
Σε μια περίοδο δύσκολη, όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται, υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται, ως άγρυπνοι φρουροί, για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Τον άδικο χαμό δυο τέτοιων ανθρώπων-ηρώων θρηνούμε σήμερα.
Είναι πια καιρός, έμπρακτα η πολιτεία και οι πολίτες να στηρίξουμε με κάθε μέσο την Αστυνομία και το έργο της.
Να δοθούν στους αστυνομικούς τα απαραίτητα για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά της εγκληματικότητας.
Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη μας και η καρδιά μας συνοδεύει τις οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη.
Καλό ταξίδι στους ήρωες».

Το πάρτυ της Αερολέσχης Νάξου!!


Επαφές Καπούνη και ΕΑΣ Νάξου στη Ρόδο

Αντιπροσωπεία της ΕΑΣ Νάξου στη Ρόδο

Φώτο : . naxosnews

Με  επικεφαλής τριμελής αντιπροσωπείας  υπο τον πρόεδρό της   Δημήτρη Καπούνη  η  Ένωση  Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου  θα παραβρεθεί σήμερα Πέμπτη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου  στη Ρόδο, στη συζήτηση για τη νέα στρατηγική ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. 

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα συμμετέχουν  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ρήγας, με τους οποίους θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Ένωσης, για να συζητήσει θέματα που απασχολούν την ΕΑΣ Νάξου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, θα γίνουν επαφές σχετικά με τη διεύρυνση της αγοράς των τοπικών προϊόντων της Νάξου και της ένταξης τους στο «Καλάθι του Αιγαίου».

Παράλληλα δε, θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το έργο κατασκευής βιολογικού καθαρισμού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Τέλος, πρόθεση της διοίκησης της ΕΑΣ Νάξου είναι η οργάνωση σεμιναρίων για τον αγροτικό κόσμο του νησιού, θέμα που θα εξετασθεί στις επαφές του κ. Καπούνη με την ηγεσία του Υπουργείου και της Περιφέρειας.


Από τον Πρόεδρο
Δημήτρη Καπούνη

 

Συνέντευξη τύπου Χαράλαμπου Κόκκινου

Ρόδος 3 Μαρτίου 2011

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΜΕ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σας καλεί στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011 στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του «Ακταίον» στην πόλη της Ρόδου.

Γιάννης Δρυμαλίτης: "Θα διερευνηθούν όλα"

Αποφασισμένος, όχι μόνο να βρει την άκρη γιατί οδηγήθηκε σ’ αυτό το σημείο η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες, δήλωσε στη Naxos News ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Με ιδιαίτερη έμφαση μίλησε για τη στήριξη των εργαζομένων στα προγράμματα που διαχειρίζεται η Κοινωφελής, που αγωνιούν αν θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται. Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν απέχει πολύ από την κατάσταση που επικρατεί και σχετίζεται με τη λειτουργικότητα των προγραμμάτων.
Bookmark and Share

Όπως πληροφορηθήκαμε, ούτε ελληνικό καφέ δεν έχουν να προσφέρουν στους ηλικιωμένους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ το τηλέφωνο είναι κομμένο αφού οι λογαριασμοί δεν πληρώθηκαν. Ο κ. Δρυμαλίτης, πάντως, αν και άφωνος, όπως είπε, από την κατάσταση που αντίκρυσε όταν επισκέφθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς, κ. Μαυρογιαννόπουλο, τα κτίρια, που στεγάζουν τα προγράμματα, είναι έτοιμος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα πληρωμής των οφειλομένων μισθών των εργαζομένων.

αναρτηθηκε απο naxos news

Ντροπή: Πριν να θαφτούν τα παλικάρια οι εκπρόσωποι τους τσακώνονται στα κανάλια

Κοράκια! Ολα τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Στο δελτίο ειδήσεων στο mega βγάζουν τα μάτια τους ο Αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Λιακόπουλος και ο πρόεδρος των Ειδικών φρουρών Ντούμας.
Ακούστηκαν απίστευτες κατηγορίες μεταξύ τους για ποιός έχει τις ευθύνες , μάλιστα ακούστηκε ότι ολα αυτά τα λένε επειδή μεθαύριο έχουν εκλογές.
Ντροπή .

Σεβαστείτε τουλάχιστον τους συναδέλφου σας που δεν έχουν ακόμα ταφεί

ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

kepparou.blogspot.com
"Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten."
Η απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων στους στρατηγούς της Αμερικής κατα την υπογραφή παράδοσης της γής τους.

"Μόνο όταν το τελευταίο δέντρο θα έχει κοπεί
Μόνο όταν ο τελευταίος ποταμός θα έχει δηλητηριαστεί
Μόνο όταν το τελευταίο ψάρι θα έχει πιαστεί
Τότε μόνο θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται".