slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΟΤΌ UFO ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΤΕΛΙΚΆ ΤΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ ΈΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ attraction ΑΠΌ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΈΡΑΝ

Απο βάσιμες πληροφορίες που έχουμε εδώ και κάποια χρονιά έχουν στείλει ένα δοτό αντιπρόσωπο με σκοπό να ερευνήσει και να μελετήσει  την αντοχή του δημοτικού συμβουλίου και την αντοχή των συμβούλων της τοπικής κοινότητας χωράς .

Κόντεψαν να φάνε τον Βορίδη και σήμερα όλη μέρα τα ορφανά κατηγορούν τον Καραμανλή χωρίς να τρέχει κάστανο!


Όταν ο Μάκης Βορίδης στο συνέδριο της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου προκλήθηκε μία μίνι κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό. Μετά από δύο μήνες και κάτι ήρθε η σειρά των ΠΑΣΟΚων να επιτεθούν στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή εξαπολύοντας τα καρφιά τους στον τομέα του Πολιτισμού, χαρτοφυλάκιο που είχε αναλάβει τιμής ένεκεν ο Κώστας Καραμανλής λόγω των ....

Το Σάββατο ξεικινά η "2η Συνάντηση στη Νάξο"

Αφιερώνεται στη Χρυσάνθη και τον Σταύρο Μπαλτογιάννη
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, Κωνσταντίνος Αντ. Κατσουρός, "17ος-18ος αιώνας: 'Η Νάξος διά μέσου των αιώνων'. Οικονομία κοινωνία πολιτισμός".
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, Κωνστ. Σκαρβέλης, Κλινικός ψυχολόγος, Μονάδα Ψυχικής Υγείας η "ΚΛΙΜΑΚΑ. "Το έργο. Απολογισμός και προοπτικές".
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, Κυριακή Ρέμπα, Μαία-Νοσοκομείο Νάξου, "Το Ιατροκεντρικό Σύστημα και η Μαιευτική Τέχνη".
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, Μαρία Παπαγιάννη, Καθηγήτρια, Ιστορικό Αρχείο Νάξου, "Αρχείο Σμύριδας".
Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, Σοφία Κατσουρού, Καθηγήτρια-Ιστορικός Αρχαιολόγος, "ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 1930. Μέρες της Εκπαίδευσης Μέρες του Γυμνασίου Νάξου".
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, Κωνσταντίνος Ρούσσος, Αρχαιολόγος, "Οι Κυκλάδες και η Νάξος κατά την πρώιμη Βυζαντινή περίοδο:

Επιμένει ο στόκος: Το "λεφτά υπάρχουν" ίσχυε, αλλά για τη διάλυση φταίνε Σαμαράς, Καραμανλής και Μέρκελ!

 Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ στο ΙΣΤΑΜΕ για τα 39α γενέθλια του κινήματος υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά τις επιλογές του, στο διάστημα της διακυβέρνησής του και επιτέθηκε στις επιλογές της ΕΕ, αλλά και του Αντώνη Σαμαρά.

Εργαστήρι συντήρησης Χαρτιού και Βιβλιοδεσίας στο Ιστορικό Αρχείο Νάξου

Απάντηση στον Κο Συμεώνογλου Βαρσαμά από τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Νάξου.

Από την 01-07-2013 και με αρ. πρωτ. 76 του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ασκώ αυτοδικαίως από τον νόμο, καθήκοντα Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου ως σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Αυτό δεν με καθιστά «δοτό» όπως ισχυρίζεται ο Κος Συμεώνογλου Βαρσαμάς στις δημόσιες ομιλίες του στα ΜΜΕ καθώς και με τους συνδημότες μας. Τον σέβομαι και τον υπολήπτομαι, λόγω της μέχρι.....

Μειωνει τα δημοτικά τέλη ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης στην πλούσια Κηφισιά

Μείωση των δημοτικών τελών εισηγείται ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Πρόθεση είναι να μειωθεί κατά 6% το Ενιαίο Τέλος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού στις κατοικίες και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.
Ειδικότερα για τις Δημοτικές Ενότητες Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας πρότεινε: για τις κατοικίες μέχρι 100 τ.μ. ο συντελεστής να μειωθεί στο....

¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/10 στη Χίο
Ο ελληνικός αθλητισμός, μολονότι την τελευταία δεκαετία παρουσίασε μεγάλη άνοδο σε....

Γελαει με το ΠΑΣΟΚ η ΑΥΓΗ και του εύχεται «Καλά σαράντα»

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του και προσδοκά δημοσκοπική αναγέννηση η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή γελοιοποιεί την προσπάθεια και περιγράφει την εκδήλωση της 3ης Σεπτέβρη ως μνημόσυνο.
Γράφει η Αυγή:

Γ. Βρούρτσης: Οριστικό νοικοκύρεμα στα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ για 1.200.000 εργαζομένους.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  σήμερα υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, αποφασίστηκε η εφαρμογή νέου συστήματος που προβλέπει ενιαίες ρυθμίσεις στις εισ­φορές των ταμείων, νέο πλαίσιο οργανωτικών και διαρθρωτικών αλ­λαγών καθώς και το τελικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης και της παροχής εφάπαξ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
 Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:

«Η γνώση είναι δύναμη»

Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και της εγγραφής των νέων φοιτητών στις ανώτατες σχολές, η «Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» συγχαίρει τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εύχεται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές να έχουν μία καλή εκπαιδευτική χρονιά. Στις οικογένειές τους και στην εκπαιδευτική κοινότητα ευχόμαστε καλή δύναμη στις προσπάθειές τους να μεγαλώσουν και να εκπαιδεύσουν τους νέους ανθρώπους μέσα στις σημερινές συνθήκες τις κρίσης, που από οικονομική τείνει να μετατραπεί σε....

ΟΧΙ άλλες μπαρούφες παρακαλώ κύριε Βαρουφάκη….

Toυ Χρήστου Κώνστα 

«Δουλοπαροικία Χρέους» χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο εξ Εσπερίας –και εκ του ασφαλούς- προφήτης περί των οικονομικών καθηγητής Γ. Βαρουφάκης.

Δεν μας εξήγησε όμως ο κάκιστος μίμος του....

Συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται τα “ορφανά” του ΠΑΣΟΚ


Μήνυμα συσπείρωσης και σύμπραξης στο χώρο της κεντροαριστεράς, έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο. Από το βήμα του συνεδρίου για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο αρχηγός του κόμματος έβαζε στη γωνία τον κ. Τσίπρα, δύο κορυφαία στελέχη, «ορφανά» του εκσυγχρονισμού που δε βρήκαν ούτε την ψήφο τους στις κάλπες, αποφάσισαν ότι είναι καλύτερη η συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Ρέππας τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό, που το απέκτησε όχι σαν προϊόν της δικής του πολιτικής. Είναι αποτέλεσμα δικής μας αδυναμίας», είπε .....