slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος. Εγκρίθηκαν οι Οικονομικές της Πράξεις Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020"

 


Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στις 11-06-20 συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου ο Χαράλαμπος Κόκκινος, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής του συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου".

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία των μελών της και είχε αναβληθεί τον Μάρτιο του 2020 λόγω των μέτρων για την πανδημία  του covid/19, εγκρίθηκαν οι οικονομικές πράξεις της ΕΝ.Π.Ε. μετά από έλεγχο που προηγήθηκε.

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε. Νίκος Παπαγεωργίου ενημέρωσε για την απόφαση με έγγραφα του τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου.

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.C:\Users\User\Downloads\IMG_5473.JPG


Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



«Έρευνα εντός της ελληνικής ΑΟΖ με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων απειλεί να πραγματοποιήσει η Τουρκία», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με επίκαιρη ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή φέρνει το ζήτημα με την πρόθεση της Τουρκίας, όπως αυτή εκφράστηκε με πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου να πραγματοποιήσει παράνομες γεωτρήσεις με τη συνοδεία πολεμκών πλοίων του τουρκικού ναυτικού εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Αναλυτικά η ερώτηση:

Ερώτηση στη Βουλή για τα αδιάθετα προϊόντα των νησιωτών παραγωγών και προτάσεις για τη στήριξη του κλάδου-τηση στη Βουλή για τα αδιάθετα προϊόντα των νησιωτών παραγωγών και προτάσεις για τη στήριξη του κλάδου-


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε ερώτηση του Τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής, Σταύρου Αραχωβίτη και του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, με θέμα την έλλειψη σχεδιασμού, από την πλευρά της Κυβέρνησης, για την απορρόφηση των αδιάθετων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα των νησιών.
Οι μέρες της πανδημίας και οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων που επηρέασαν όλη τη χώρα, αποδεικνύεται ότι είχαν περισσότερες και μεγαλύτερες συνέπειες στα νησιά και στις νησιωτικές κοινωνίες. Δεδομένου ότι ο Τουρισμός καλύπτει σε πολλά νησιά μέχρι και το 90% του παραγόμενου ΑΕΠ τους, εύκολα γίνεται κατανοητό το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται αρκετά επαγγέλματα που συνδέονται με αυτόν τον τριτογενή τομέα, ο οποίος φέτος πρόκειται να βιώσει μια ανεπανάληπτη κρίση και ύφεση. Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, που εμπλέκονται με τον

Κατερίνα Μονογυιού: Βάζουμε σήμερα τα θεμέλια για την επαναφορά του τουρισμού στην Ελλάδα του 2021

Κατερίνα Μονογυιού: Βάζουμε σήμερα τα θεμέλια για
την επαναφορά του τουρισμού στην Ελλάδα του 2021
Στη Σαντορίνη, το Σάββατο 13 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ελληνική Κυβέρνηση κήρυξαν