slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με «καρφιά» το «όχι» Σαμαρά στην Εξεταστική


Την απόφαση του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε στην ειδική επιτροπή.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Οδός Παπαμελετίου Υπάρχει ; Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη.(*)




Έφυγε από τη ζωή ο Ταξίαρχος Παπαμελετίου.
Πιο γνωστός σαν: ο Ταγματάρχης Διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, το 1974.
Η Α΄ Μοίρα Καταδρομών, με Διοικητή τον Ταγματάρχη Παπαμελετίου, ήταν το εξ ουρανού στοργικό σφικταγκάλιασμα της Μητέρας Ελλάδος, στη δοκιμαζόμενη, λαβωμένη, γαλανομάτα, πανώρια κόρη της, την Κύπρο.

Η Πολιτεία, λάμπει δια της απουσίας της.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο


Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα

Νησιωτικής Πολιτείας: «Δήμος Νάξου & Μ.Κ .: Υπάρχει?»

Με  αφορμή την ένταξη πέντε έργων συνολικού προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων επτακοσίων χιλιάδων (6.700.000,00) ευρώ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου που αφορούν το δήμο Πάρου, αλλά και τις ενέργειες που ξεκινά ο δήμαρχος Τήνου για την εγκατάσταση και λειτουργία 2ης αφαλάτωσης. Σε  ανακοίνωση της χωρίς την συνεργασία της  δημοτικής   παράταξης  "Πολίτες για τα Νησιά μας"  αυτή τη φορά, η Νησιωτική  Πολιτεία  θέτει το ερώτημα, αν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Υπάρχει;                                        Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νησιωτικής Πολιτείας:

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ Του Γιώργου Βακόνδιου Πολιτευτή Κυκλάδων Ν.Δ.





Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση των εγκαινίων του ΑΔΜΗΕ στη Σύρο, φέρνουν στη μνήμη μας τις πανομοιότυπες σκηνές των εγκαινίων του αεροδρομίου της Πάρου ή των εγκαινίων του νοσοκομείου της Σαντορίνης. Ίδιο σκηνικό, ελεγχόμενο ακροατήριο και απόλυτη τάξη που εγγυώνται πάντα οι στρατιές των ενστόλων που μετακινούνται με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου για να προστατεύσουν τον πρωταγωνιστή, από πιθανές αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις θαυμασμού, ευγνωμοσύνης και στήριξης προς τους κυβερνώντες.

Το εκλογικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη


Του Χρήστου Τσαλικίδη
Για μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται στη Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, στην οποία παρουσιάστηκε το εκλογικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα προς τη «σκιώδη» κυβέρνησή του ότι «οφείλουμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πολιτική μας παρέμβαση. Με στάση ειλικρινή και ανθρώπινη, λόγο συγκεκριμένο και σύγχρονο, διάθεση ενωτική προς την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα μετωπική προς τον πολιτικό μας αντίπαλο. Η κοινωνία περιμένει από εμάς πολλά. Δεν θα την απογοητεύσουμε».

Βρούτσης: «Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας»



«Εκτός τόπου και χρόνου στο υπουργείο Εργασίας: Δεν υπάρχει ούτε η τυπική συνεννόηση μεταξύ Υπουργού και Υφυπουργών για θέματα αρμοδιότητάς τους με αποτέλεσμα οι παράνομες περικοπές στις συντάξεις συνεχίζονται».
Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Ολόκληρη η δήλωση:

Συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού στο Παρίσι

ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ 
Πλήρως παραγωγικό αποδείχθηκε το τετραήμερο συμμετοχής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Salon Mondial du Tourisme» που έλαβε χώρα στο Παρίσι, μεταξύ 15-18 Μαρτίου 2018. Με «συμμάχους» την προτίμηση της Γαλλικής αγοράς σε Κυκλαδίτικους προορισμούς καθώς και την προνομιακή τοποθεσία του Περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε θέση κοντά στην είσοδο, ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από την διοικητική υπάλληλο, κυρία Ματθούλα Ζαζάνη που είχε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με δημοσιογράφους, Τουριστικούς πράκτορες και το ταξιδιωτικό κοινό μιλώντας στη γλώσσα αλλά…