slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κάνει πίσω τώρα ο κ. Πεταλωτής για τα μπλογκς

Τα μπλόγκς είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός"

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσουμε, απ' αυτή την ιστορία με τις φημολογίες κ.τ.λ. στις οποίες αντιδράσατε κι εσείς χθες και δόθηκε η υπόσχεση σε κάποιους, ότι σκέφτεστε να πάρετε μέτρα κατά των μπλοκς κ.τ.λ…

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε και το είδα και σε μπλογκ. Είδα βέβαια και μία ατυχέστατη δήλωση του κ. Καμμένου, ο οποίος και χθες το βράδυ, σ' ένα τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος μάλλον ή δεν άκουσε αυτά που είπα ή δεν τα διάβασε ή δεν μπορεί ν' αντιληφθεί αυτά που διαβάζει ή ακούει.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι εννοείτε τώρα ακριβώς. Δηλαδή, τι παρεξηγήθηκε κατά τη γνώμη σας, απ' αυτά τα οποία είπατε;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατ' αρχάς εγώ, δεν είπα για τα μπλογκς, τίποτα. Είπα ότι κάποιοι κρύβονται από την ανωνυμία, εκμεταλλευόμενοι τα σύγχρονα μέσα, για να λασπολογήσουν και για να βάλλουν την κυβέρνηση. Αλλά εγώ, δεν μίλησα για τα μπλόγκς και για τις ιστοσελίδες. Βεβαίως, κάποιοι, όπως θα μπορούσαν και μέσα από εφημερίδες, επέλεξαν τα μπλόγκς που είναι και ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί όλα αυτά τα μέσα, ίσα-ίσα έχουν αλλάξει και τον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών. Τώρα το πώς αυτό ερμηνεύθηκε ότι θα πάρουμε μέτρα κατά των μπλόγκς, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί. Και μάλιστα όποιος διαβάσει τη χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών θα δει ότι συνάδελφός σας δημοσιογράφος με ρώτησε διευκρινιστικά τι εννοώ και εξήγησα ότι θ' αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κι αυτό είναι μια ξεκάθαρη απάντηση.

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Άρα λοιπόν δεν σκέφτεστε κάποια μέτρα;

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο.



Ερώτηση Νικολόπουλου στη βουλή μπας και μαθουμε και μεις τι συμφωνήσαμε με τους Τούρκους!


Διευκρινίσεις για τις 21 συμφωνίες που υπόγραψε η Ελλάδα με την Τουρκία ζητά με επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προς τους παρακάτω υπουργούς:
ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ζητώντας συγχρόνως και τα σχετικα μνημόνια και διακηρύξεις.
Η ενδιαφέρουσα ερώτηση του βουλευτή (αν και πιο ενδιαφέρουσες αναμένονται να είναι οι απαντήσεις που θα δοθούν) έχει όπως παρακάτω:

"Δεν είναι 1, δεν είναι 2… είναι 21 οι ....


...συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας με τους Τούρκους. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις Εξωτερικές Σχέσεις ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Δ. Δρούτσα:
* την Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας
* το Πρωτόκολλο για τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των ΥΠΕΞ των δύο χωρών
* τη Συμφωνία σχετικά με την επικερδή απασχόληση των εξαρτώμενων μελών των διπλωματικών αποστολών.
* την Κοινή Δήλωση για την άρση των περιορισμών που ισχύουν στους μεθοριακούς σταθμούς Καστανέων-Παζαρκουλέ.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα Οικονομίας και Εμπορίου, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη υπέγραψε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν:
* Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων μεταξύ Invest in Greece και τουρκικού Φορέα Προώθησης Επενδύσεων (ISPAT).
Η Λούκα Κατσέλη με τον υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν υπέγραψε:
*Κοινή Διακήρυξη για την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας
Στα θέματα Περιβάλλοντος η υπουργός Περιβάλλοντος και ο ομόλογός της Βεϊσέλ Ερογλου υπέγραψαν:
* Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας.
* Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα προστασίας δασών.
Στον τομέα της Ενέργειας η κα Μπιρμπίλη συζήτησε με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων στην ευρύτερη περιοχή και υπέγραψαν:
*Μνημόνιο Κατανόησης για την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας
Στον τομέα της Εκπαίδευσης, Ερευνας και της Τεχνολογίας η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου υπέγραψε με τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς:
* Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και μεταξύ των αρμόδιων για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας -ΤUBITAK. Επίσης η κ. Διαμαντοπούλου υπέγραψε με την ομόλογό της Νιμέτ Τσουμπουκτσού:
* Κοινή Διακήρυξη για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης
Στον τομέα των Μεταφορών υπογράφτηκαν από τον υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα και τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ:
* Μνημόνιο Προθέσεων για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας.
* Κοινή Διακήρυξη στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών
* Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των οδικών μεταφορών
Στον τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι συζήτησαν τη δυνατότητα να προσδιορισθεί κάποιο συγκεκριμένο λιμάνι, μέσω του οποίου θα γίνεται η επανεισδοχή λαθρομεταναστών, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία της επαναπροώθησης και υπέγραψαν:
* Κοινή Διακήρυξη επί θεμάτων παράνομης μετανάστευσης, ασύλου, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας του πολίτη
* Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων
Οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Ερτουγκρούλ Γκιουνάι συζήτησαν τη δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών από την Κίνα και άλλες χώρες, με κοινό προορισμό και υπέγραψαν:
*Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού
* Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού
Επίσης, ο Διευθυντής Συντάξεως του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Νικόλας Βουλέλης υπέγραψε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πρακτορείου Anadolu Δρ Χιλμί Μπενγκί:
* Πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κρατικών ειδησεογραφικών πρακτορείων
Επιπλέον υπογράφτηκε απο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΟΤ κ. Ζακολίκο και τον πρόεδρο TSE Ταχίρ Μπουγιουκέλ Βατσιγκίλ:
* Μνημόνιο Κατανόησης για την Τεχνική Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης - ΕΛΟΤ και του αντίστοιχου τουρκικού οργανισμού TSE.
Επίσης, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπούμενη απο τον Γ. Γκόρτσο και η τουρκική πλευρά από τον Εκρέμ Κεσκίν υπέγραψε:
* Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών (Banks Association of Turkey).
Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
o Θα πρέπει να διευκρινισθεί ο χαρακτήρας των συμφωνιών εάν δηλαδή είναι δεσμευτικού τύπου ή συνιστούν απλώς πολιτικής φύσεως διακηρύξεις καλής θέλησης.
o Εάν είναι δεσμευτικές, με νομική δηλαδή βαρύτητα, θα πρέπει να παρουσιασθούν στο Κοινοβούλιο.
o Λόγω των διαφορετικών Υπουργείων που εμπλέκονται υπάρχει πρόθεση να διαμορφωθεί ένα συντονιστικό πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία για την εφαρμογή των συμφωνιών;
o Και ναι, ποια θα είναι η σύνθεσή του, ποιο το λειτουργικό του πλαίσιο και ποια η θεσμική του υπόσταση, θα είναι δηλαδή ένα άτυπο όργανο ή ένας θεσμοθετημένος μηχανισμός συνεργασίας.
o Να κατατεθεί η Κοινή Πολιτική Διακήρυξη για την σύσταση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υπέγραψε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Δ. Δρούτσα.
o Να κατατεθεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την προώθηση της συνεργασίας σε θέματα επενδύσεων μεταξύ Invest in Greece και τουρκικού Φορέα Προώθησης Επενδύσεων (ISPAT) που υπέγραψε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.
o Να κατατεθεί η Κοινή Διακήρυξη για την προώθηση της οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας που υπέγραψε η κ. Λούκα Κατσέλη με τον υπουργό Επικρατείας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν.
o Να κατατεθεί η Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας και το Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα προστασίας δασών που υπέγραψαν η υπουργός Περιβάλλοντος και ο ομόλογός της Βεϊσέλ Ερογλου.
o Να κατατεθεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας που υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.
o Να κατατεθεί το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των δύο υπουργείων, καθώς και μεταξύ των αρμόδιων για τη συνεργασία σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας του ελληνικού υπουργείου Παιδείας και του Συμβουλίου Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας –ΤUBITAK που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου με τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.
o Να κατατεθεί η Κοινή Διακήρυξη για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Τουρκίας στον τομέα της εκπαίδευσης που υπέγραψε η κ. Διαμαντοπούλου υπέγραψε με την ομόλογό της Νιμέτ Τσουμπουκτσού.
o Να κατατεθούν το Μνημόνιο Προθέσεων για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας που υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας με τον ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Το Μνημόνιο Προθέσεων για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας και η Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα των οδικών μεταφορών.
o Να κατατεθεί η Κοινή Διακήρυξη επί θεμάτων παράνομης μετανάστευσης, ασύλου, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας του πολίτη που υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μπεσίρ Αταλάι, καθώς και η Κοινή Διακήρυξη για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών ειδικών διαβατηρίων.
o Να κατατεθεί η Κοινή Διακήρυξη συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και η Κοινή Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού που υπέγραψαν οι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Ερτουγκρούλ Γκιουνάι.
o Να κατατεθεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την Τεχνική Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης - ΕΛΟΤ και του αντίστοιχου τουρκικού οργανισμού TSE που υπέγραψαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος ΕΛΟΤ κ. Ζακολίκος με τον πρόεδρο TSE Ταχίρ Μπουγιουκέλ Βατσιγκίλ:
o Να κατατεθεί το Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών (Banks Association of Turkey) που υπέγραψαν η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπούμενη απο τον Γ. Γκόρτσο και η τουρκική πλευρά από τον Εκρέμ Κεσκίν."

Αυτό θα πει αξιοκρατία διόρισε το …σόι της



Γιάννης Αγγέλου:Μέχρις εδώ

Δήλωση Γιάννη Αγγέλου:
«Όλα όσα γνωρίζω για την υπόθεση του Βατοπεδίου περιέχονται στο έγγραφο σημείωμα μου που κατέθεσα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και στην κατάθεσή μου ενώπιον της στις 10/5/2010. Ισχυρισμοί που φέρονται να διατυπώνουν, όψιμα, άτομα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι προφανές ότι γίνονται με μοναδική σκοπιμότητα την αντιμετώπιση της δυσχερούς τους θέσης. Μέχρις εδώ. Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ανάμιξη του ονόματός μου από κανένα και με κανένα τρόπο, σε υπόθεση με την οποία δεν έχω καμία σχέση».


Δήλωση Α. Κοντού για τις συκοφαντίες εναντίον του

«Με έκπληξη πληροφορούμαι από τα μέσα ενημέρωσης το συκοφαντικό και ψευδές περιεχόμενο των όσων σήμερα φέρεται να κατέθεσε η κα Σταματίνα Μαντέλη, σε σχέση με το πρόσωπό μου ενώπιον της κας Εφέτου Ανακρίτριας, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Διατηρώντας μία επιφύλαξη για το περιεχόμενο των όσων φέρεται να καταθέτει, δεδομένης της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας, οφείλω να θέσω κάποια συγκεκριμένα ζητήματα προς διαφύλαξη της δικής μου τιμής και υπόληψης.

Τα όσα απολογούμενη, φέρεται να υποστηρίζει σήμερα η κα Μαντέλη,

έρχονται σε πλήρη αντίθεση και βρίσκονται σε πλήρη ανακολουθία με το πραγματικό γεγονός ότι ουδέποτε της έδωσα προφορική ή γραπτή εντολή και ουδέποτε της άσκησα οποιαδήποτε πίεση σχετική με την υπόθεση και με όλα όσα κατέθεσε ένορκα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2008.

Η κα Μαντέλη, η οποία αρχικά ένορκα κατέθεσε ότι δεν δέχτηκε ποτέ οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση, παραίνεση, υπόδειξη από την πλευρά μου, ότι ενήργησε στα πλαίσια των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, ότι ποτέ δε συνάντησε στο γραφείο μου εκπροσώπους της Μονής Βατοπεδίου και ότι ποτέ δε δέχτηκε επί των ημερών μου για το θέμα αυτό πολιτική ενόχληση, τηλεφωνική έμμεση ή άμεση, έρχεται σήμερα αβασάνιστα, χωρίς καμία αναστολή να επιδοθεί σε μία όψιμη και οπωσδήποτε ύποπτη προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου.

Βέβαια η σημερινή της στάση, δικαιολογείται από την προσπάθεια της να ελαφρύνει τη θέση της, η οποία ως γνωστόν έχει καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής μετά την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει για υπεξαγωγή του φακέλου με τα δημόσια έγγραφα που έχουν σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Μία πράξη της, η οποία έλαβε χώρα πολλούς μήνες μετά την αποχώρησή μου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οπωσδήποτε δεν συνδέεται με μένα.

Πέραν αυτού, από την στάση της κας Μαντέλη, η οποία κατά την προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για την συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε πως η μόνη παρέμβαση που δέχθηκε ήταν το 2003 ( όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθύντριας στην υπηρεσία της Πολιτικής Γης επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) από τον τότε υπουργό Γεωργίας κ. Γιώργο Δρυ, προκύπτει ότι υιοθετεί πλέον μία κακόβουλη και υποβολιμαία τακτική να κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα που αρχικά η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά το κατά πόσο η θεαματική «στροφή 180 μοιρών» που σήμερα φέρεται από τα μέσα ενημέρωσης, να επέδειξε η εν λόγω υπάλληλος έχει σχέση με πληροφορίες που έχουν, ήδη, δει το φως της δημοσιότητας για πολιτικές παρεμβάσεις που της ασκούνται και ανταλλάγματα που της προσφέρθηκαν σε σχέση με συγγενικά της πρόσωπα από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για τη διαμόρφωση της νέας «μαρτυρικής» της κατάθεσης και τα οποία, όλως “τυχαίως” διαψεύσθηκαν σήμερα με την ολοκλήρωση της απολογίας της.
Προσωπικά, εφόσον όλα όσα ακούγονται για το περιεχόμενο της απολογίας της είναι βάσιμα, είμαι αποφασισμένος να προσφύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη εναντίον της κας Σταματίνας Μαντέλη, προκειμένου να καταδείξω ότι όλα όσα ανέφερε στην απολογία της για εμένα είναι ψευδή, συκοφαντικά και ειπώθηκαν με προφανή, ιδιοτελή σκοπιμότητα .

Στερούνται πλέον σοβαρότητας οι καταθέσεις της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης κ. Σταματίνας Μαντέλη

Άλλα έλεγε το 2008 η Μαντέλη, άλλα λέει τώρα

Χωρίς να προσκομίσει τίποτα νεότερο από όσα είναι ήδη γνωστά, πολιτικά πρόσωπα κατονόμασε η πρώην διευθύντρια πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη, στην απολογία της...

στην εφέτη ανακρίτρια, για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Μίλησε για παρεμβάσεις του Γιάννη Αγγέλου και του Θόδωρου Ρουσόπουλου, χωρίς τις οποίες, όπως ισχυρίστηκε δε θα ολοκληρώνονταν οι ανταλλαγές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η κ. Μαντέλη υποστήριξε επίσης ότι δεχόταν πιέσεις από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο και τον πρώην υφυπουργό Αλέξανδρο Κοντό.

Να επισημάνουμε όμως ότι στην κατάθεσή της στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2008, απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Καρχιμάκη, άλλα έλεγε η κ. Μαντέλη. Συγκεκριμένα ότι δεν είχε δεχτεί «καμία πίεση» για το Βατοπέδι και ότι αν δεχόταν πιέσεις δεν θα υπέκυπτε επειδή «είμαι Κεφαλλονίτισσα».

Μήπως λοιπόν όσα λέει τώρα έχουν καμία σχέση με το νόμο Καστανίδη περί επιεικείας στους μάρτυρες;

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, οι μοναχοί της Μονής Βατοπεδίου είχαν προεπιλέξει τα “φιλέτα” που θα έπαιρναν, ανταλλάσσοντας τη λίμνη Βιστωνίδα. Επίσης κάθε φορά που υπήρχε καθυστέρηση προσημείωσης του ακινήτου που είχαν επιλέξει οι μοναχοί, υπήρχαν πιέσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Μαντέλη αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου. Της επεβλήθη εγγύηση 100.000 ευρώ. Κατηγορείται για απλή συνέργια σε απιστία και ψευδορκία καθώς και για υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος. Για το τελευταίο ισχυρίστηκε ότι πήρε τον φάκελλο σπίτι της για να τον προστατέψει.

Η εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει να διαβιβαστεί η απολογία της κ. Μαντέλη, ενώ την Τρίτη θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει ολιγοήμερη παράταση των εργασιών της προκειμένου να αξιολογηθεί η απολογία της κ. Μαντέλη.

"Δήλωση Ρουσόπουλου για τη Μονή Βατοπαιδίου"


"Πριν καν καταθέσω στην δεύτερη εξεταστική επιτροπή του Βατοπεδίου, υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η πλειοψηφούσα παράταξη της Βουλής έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε προανακριτική επιτροπή.Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ότι η γεμάτη αοριστίες κατάθεση...


της κατηγορουμένης υπαλλήλου του υπουργείου Ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση.


Η κ. Μαντέλλη χωρίς να λέει το οτιδήποτε ουσιωδώς επιβαρυντικό για εμένα αναφέρεται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που δήθεν έκαναν οι μοναχοί ενώπιόν της για να με συναντήσουν και να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Πρόκειται για μεγάλο ψεύδος. Ουδέποτε ασχολήθηκα με τις υποθέσεις των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο.


Ας αποφασίσουν επιτέλους οι πολιτικοί μου διώκτες εάν....

...κατηγορούμαι επειδή γνώριζα τους μοναχούς ή εάν κατηγορούμαι επειδή αναμίχθηκα στις ανταλλαγές. Διότι αν με κατηγορούν για τις κοινωνικές μου σχέσεις με το Άγιο Όρος, εγώ πρώτος γνωστοποίησα τις σχέσεις αυτές από την περίοδο που ήμουν δημοσιογράφος. Αν κατηγορούμαι ότι από θέση ισχύος ενεπλάκην στην υπόθεση των ανταλλαγών, θα πρέπει επιτέλους μετά από δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και την μακρά ανάκριση στη δικαιοσύνη να βρεθεί έστω ένας –δεν λέω ούτε καν δύο αλλά ένας- να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να τεκμηριώνει δική μου εμπλοκή. Τέλος θέλω να σημειώσω ότι η κ.Μαντέλη είχε στο πρόσφατο παρελθόν κληθεί να καταθέσει στην εισαγγελέα Σπυροπούλου, όπου δεν είπε τίποτε από αυτά που λέει τώρα για εμένα. Στη συνέχεια κλήθηκε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής όπου επίσης δεν είπε τίποτε από τα όσα λέει τώρα για εμένα. Τι είναι αυτό που μεσολάβησε ώστε να «θυμηθεί» αιφνιδίως ότι οι μοναχοί δήθεν τηλεφωνούσαν σ’ εμένα ενώπιόν της; Τι σκοπούς εξυπηρετεί;


Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου έναντι όσων -όπου και αν βρίσκονται- ελαφρά τη καρδία σπιλώνουν το όνομά μου επί ενάμιση χρόνο τώρα."


Η ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ ΜΙΛΑΓΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ

ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ

ΚΙΟΛΑΣ,ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΟΠΩΣ ΟΙ

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ।ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΗ ΝΑΞΟ ,ΚΑΙ ΜΟΥ

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΝΑΞΙΑ-ΡΜΠΕΡΚ ।ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1990 ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΟ

ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ

ΔΗΜΟΥΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ। ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η

ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το Βατοπέδι

«Δεν  έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για κανένα πρόσωπο από τη ΝΔ» είπε χθες η  βουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ..

Να βάλει τέλος στα διάφορα σενάρια που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου επιχείρησε χθες η βουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Επιθυμία δική μου και του κόμματός μου ήταν να οδηγηθούμε σε κοινό πόρισμα» είπε η υπεύθυνη για θέματα παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως:

«δεν έχουν προκύψει ποινικές ευθύνες για κανένα πρόσωπο από τη ΝΔ».

Ωστόσο, είπε πως υπάρχουν «αξιόποινες παραλείψεις προσώπων και ενέργειες στις οποίες δεν είχαν προβεί». Μάλιστα, η κα Βόζενμπεργκ επιτέθηκε και προς το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως αυτά που έλεγε περί ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού δεν υπάρχουν.

Συνεργασία για την Ελληνική δίαιτα...



Νίκος Μαράκης:Iκανά εχέγγυα για την συνεχεία η ευρύτητα του τοπικού δημοψηφίσματος που με εξέλεξε και η δημαρχιακή μου θητεία


Ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης μιλάει στην Κοινή Γνώμη για το νέο διευρυμένο Δήμο και την υποψηφιότητα του


Ανακοίνωση της Θεματικής «πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

                   Δεν είναι ΑΠΕ η καύση απορριμμάτων

Έμαθε γρήγορα η κα Μπιρμπίλη τα κοινοβουλευτικά "κόλπα". Έμαθε πολύ γρήγορα να εισάγει αιφνιδιαστικές τροπολογίες, να βαφτίζει το ψάρι κρέας, να ξεχνά και διαβουλεύσεις και open government και τις λοιπές παρωδίες δημοκρατικής επίφασης αλλά και να συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην κατεδάφιση γκρεμισμένων παραγκών. 
Με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε "από την πίσω πόρτα" κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το ΥΠΕΚΑ περιέλαβε ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο στην εισαγωγή της μεθόδου της καύσης των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, η καύση των απορριμμάτων βαφτίζεται "ανανεώσιμη" πηγή ενέργειας(!) και εντάσσεται στο καθεστώς των αδρών επιδοτήσεων και οικονομικών κινήτρων.
Με αυτό τον τρόπο, το ΥΠΕΚΑ ικανοποιεί το αίτημα των μεγαλο-επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα και προωθεί μια επικίνδυνη και πανάκριβη μέθοδο διαχείρισης που βάζει ταφόπλακα στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της μείωσης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης τους. Σε περιόδους άγριας λιτότητας, θεσμοθετείται ένα ακόμη μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του περιβάλλοντος και της οικονομίας.
Με την αιφνιδιαστική αυτή και πολιτικά απαράδεκτη κίνηση, το ΥΠΕΚΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" και της "ανοιχτής διαβούλευσης" στην πραγματικότητα αποτελεί απλά επικοινωνιακή φούσκα - όταν δεν χρησιμοποιείται σαν προπέτασμα καπνού για να προωθηθούν τα επενδυτικά σχέδια γνωστών ομίλων και επιχειρηματιών που επί χρόνια λυμαίνονται τη χώρα και το δημόσιο πλούτο.
Αποδεικνύει ότι και στα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως και με τη συνολική της πολιτική η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, παλεύει να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους να διαλύσει ό,τι με αγώνες είχε κατακτήσει ο ελληνικός λαός, να ρημάξει ό,τι είχε μείνει σχετικά ανέπαφο σε αυτή τη χώρα.

Ημερίδα με θέμα: "Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού. Ανάδειξη και αξιοποίησή τους στη Νάξο"


Σάββατο 29 Μαΐου 2010

και ώρα 6 μ.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ανδρονίκειο»

Δαμαριώνας

Διοργανωτές:

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου

Ένωση Ξενοδόχων Νάξου

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου

Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου

Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Νάξου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασκευάζονται, από έμπειρους μαγείρους, φαγητά και γλυκίσματα με τοπικά προϊόντα.

Την Κυριακή 30 Μαΐου, 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδρομή σε φυσικές ομορφιές, μνημεία, αγροτουριστικά καταλύματα, κ.λ.π.

Στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι τουρίστες δεν προτιμούν πια πολυσύχναστους τόπους διακοπών, με υπερπολυτελή ξενοδοχεία και πλαζ αλλά αναζητούν πιο φυσική ζωή, αυτό δηλαδή, που λείπει από την καθημερινότητά τους.

Επιθυμούν την αυθεντικότητα, τη μοναδικότητα. Τη γνώση και τις εμπειρίες.

Έχοντας ως δεδομένο τη διάθεση φιλοξενίας, την προσφορά σύγχρονων ποιοτικών ανέσεων και την καλή εξυπηρέτηση προς τους επισκέπτες αναζητούμε νέες κατευθύνσεις στον τουριστικό τομέα, οι οποίες θα μας προφυλάξουν από τον απρόσωπο τουρισμό, θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των επισκεπτών και θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης του νησιού μας σε πολλαπλά επίπεδα.

Η πολιτική της περιφερειακής ανάπτυξης είναι ο συνδυασμός πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, που μπορεί να οδηγήσει στην υλοποίηση πολλών μορφών τουρισμού παράλληλα (αγροτουρισμού, περιπατητικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, θαλάσσιου, συνεδριακού (όχι μόνο για επιστημονικά συνέδρια αλλά φεστιβάλ, εκθέσεις, κ.λ.π.), εκπαιδευτικού, θρησκευτικού, κ.ά.).

Η Νάξος ενδείκνυται ως «μοντέλο» ενός τέτοιου συνδυασμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλου του νησιού. Δεν είναι πολύ εύκολο να πραγματοποιηθεί αυτό αλλά υπάρχει η υποδομή και η υλοποίησή του είναι καθαρά θέμα απόφασης και σωστής μελέτης.

Η συνεργασία των φορέων (τουριστικές επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, αγροτικοί συνεταιρισμοί, αγροκτηνοτροφικές μονάδες, βιοτεχνίες, πολιτιστικοί σύλλογοι, κ.λ.π) είναι απαραίτητη.

Το νησί μας διαθέτει – ως γνωστό – ένα πλήθος μνημείων κάθε ιστορικής περιόδου, διάσπαρτα σε όλη, σχεδόν, την επιφάνεια του. Ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων του ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Αμπέλια, ελαιόδεντρα, φρουτόδεντρα καλύπτουν χιλιάδες στρέμματα. Η σμύριδα και το μάρμαρο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ναξιακής γης. Οι παραδοσιακές τέχνες δεν έχουν εξαλειφθεί (αγγειοπλαστική, υφαντική, μαρμαρογλυπτική, κ.ά.). Τα τοπικά πανηγύρια συνεχίσουν να χαρίζουν το παραδοσιακό χρώμα στη διασκέδαση. Η ομορφιά της φύσης σε εκπλήσσει ευχάριστα.

Ο επισκέπτης έχει να επιλέξει από πληθώρα θεμάτων για να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει. Για να νιώσει και να γευτεί:

  • Ξεναγήσεις σε μνημεία (κυκλαδικής περιόδου, κάστρα, πύργοι, εκκλησιές), εργαστήρια παραδοσιακής τέχνης (αγγειοπλαστικής, ξυλογλυπτικής, συνεταιρισμοί υφαντών), ορυχεία.
  • Περίπατοι σε περιοχές φυσικού κάλλους (σπήλαια, νερόμυλοι, κορφή Ζα, κ.ά.).
  • Παρατήρηση πουλιών, χλωρίδας (περιοχή Natura 2000)
  • Καταδυτικές εκδρομές
  • Ψάρεμα
  • Ενασχόληση με γεωργικές εργασίες (φύτεμα, κλάδεμα, τρύγος, πάτημα, απόσταξη ρακής, λιομάζωμα, λιοβγάλημα, κ.ά.)
  • Ενασχόληση με κτηνοτροφικές εργασίες (τάισμα, πότισμα, άρμεγμα, κ.ά.)
  • Συμμετοχή σε τοπικά πανηγύρια (γιορτή ψαρά, ποιμενική γιορτή, Πληθερής, Πρωτομαγιά, Κλήδονας, Αποκριές, εορτές Αγίων, κ.λ.π.)
  • Συμμετοχή σε μαθήματα καλλιέργειας φυτών, παραδοσιακής μουσικής, χορού, υφαντικής, ελληνικής γλώσσας, καταδύσεων, κ.ά.)
  • Αθλητικές δραστηριότητες (5Χ5, καλαθοσφαίριση, αγώνες δρόμου, ποδηλασία, beach volley, κ.ά.)
  • Γαστρονομία (παρασκευή φαγητών με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων, ψωμιού, κ.λ.π.

Αξιοποιώντας όλα τα παραπάνω δημιουργείται ένα πλούσιο σε υλικό πρόγραμμα δράσεων, που συνδυάζει απόλυτα τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα.

v Διαφυλάσσεται αλλά και προβάλλεται το φυσικό και πολιτισμικό μας πλούτο.

v Έρχεται ο επισκέπτης κοντά στην αγροτική ζωή εντάσσεται στην τοπική κοινωνία.

v Εξασφαλίζονται νέες θέσεις εργασίας.

v Ενισχύεται ο «εκτός περιόδου» τουρισμός γιατί η κάθε δράση γίνεται στην εποχή της (σπορά, ρακιτζό, κλάδεμα, κ.λ.π.) και όχι ως φολκλορικό είδος προς «εύκολη βρώση» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

v Επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος

v Αναζωογονείται η τοπική οικονομία

v Δραστηριοποιούνται όλες οι δυνάμεις του τόπου και προωθούνται καινοτόμες πρωτοβουλίες με τη συμμετοχή ιδιωτών και φορέων

v Αναπτύσσεται νέας μορφής επιχειρηματικές δράσεις

Σε κλίμα συνεργασίας και διαλόγου, με συστηματική έρευνα, καθοδήγηση από ειδικούς του κλάδου αυτού, με κατάθεση όλων των σκέψεων, απόψεων και προτάσεων θα καταστρώσουμε σωστά και εμπεριστατωμένα τα «σχέδια» ενός τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα προσελκύσει πελάτες υψηλών απαιτήσεων.

Οι επισκέπτες του νησιού μας θα φεύγουν έχοντας ζήσει ένα μέρος μιας περιπέτειας και είναι σίγουρο ότι θα λαχταρούν να ζήσουν και το υπόλοιπο…


Ο Γ. Παπανδρέου κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου!!!

Το Μάρτιος 2008.. ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό. Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες είναι, απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις.. 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία.

Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.