slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αρνητική η απάντηση της επίτροπου και μετά της νέες διευκρινίσεις του Δήμου


Θυμίζουμε ότι το θέμα το είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το μέλος του πολιτιστικού οργανισμού Γιάννης Δρυμαλίτης και ολοκληρώθηκε με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Νάξου στις 6-9-2010 κατά παντός υπευθύνου για τις οικονομικές ατασθαλίες και την κακή

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες. Το νέο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη

Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα 221 σελίδων με 166 φωτογραφίες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ στη γνωστή σειρά ΑΝΩΘΕΝ ένα ακόμη πολυτελές λεύκωμα για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες (Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Κέρος).

Το βιβλίο, το οποίο προλογίζει και επιμελήθηκε ο Γιώργος Ανωμερίτης εμπλουτίζεται από 42 ποιήματα Ναξίων ποιητών (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, Μανώλης Γλέζος, Στέφανος Ψαρράς, Ελένη Τουμπακάρη, Σοφία Ν. Σφυροέρα, Ιάκωβος Ψαρράς, Μιχάλης Περιστεράκης, Μαρία Γρατσία-Θεωνά, Ψαρροστέφανος, Στέφανος Πολυκρέτης, Διαλεχτή Ζευγώλη-Γλέζου, Ειρήνη Μαστοροπούλου-Ναυπλιώτη, Παρασκευή Μπαρδάνη και Γιώργος Ανωμερίτης). Τα ποιήματα είναι επιλογή του Γιώργου Ανωμερίτη από το βιβλίο του Στέφανου Ψαρρά «Ανθολογία Ναξίων Ποιητών» (Εκδόσεις Grafopress), του Γιώργου Ανωμερίτη «Οκτάνεμα» (Εκδόσεις Γαβριηλίδη) και το βιβλίο του Γεωργίου-Αλέξανδρου Μαγκάκη «Λόγος Πράξη» (Εκδόσεις Παπαζήση).

Όλες οι…


φωτογραφίες, οι περισσότερες ολοσέλιδες και δισέλιδες, έχουν ληφθεί από το ελικόπτερο R44 με πιλότο τον Χρήστο Νικολόπουλο και φωτογράφο τον Γιάννη Γιαννέλο τη διετία 2009-2010.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ εξέδωσε πρόσφατα δύο ακόμη βιβλία του για τη Νάξο («Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας – Ένας θρησκευτικός “Μυστράς” στην Κεντρική Νάξο» (2009) και «Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του – Ένας διαχρονικά ενεργός Μεσαιωνικός οικισμός») ναξιακής καταγωγής από πατέρα, γνωστός για την πολιτική του ιστορία και την ποιητική του δουλειά, αποτυπώνει με τη δική του ευαίσθητη ματιά τον έγχρωμο χρόνο ενός πολυπολιτισμικού αναπτύγματος, όπως η διαχρονική ιστορία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, από τα σπλάχνα των οποίων γεννήθηκε ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, ο οποίος με τη σειρά του γέννησε τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Μετά από το συμπυκνωμένο αισθητικό του λόγο, δεν κρύβει κλείνοντας στον πρόλογό του την αγωνία του για την καταστροφή του περιβάλλοντος. «Όταν κοιτάζω τη Νάξο από ψηλά χαμηλώνω τα μάτια, από σεβασμό στην ομορφιά που δημιούργησαν οι ανώνυμοι και οι πολλοί στους αιώνες με αγώνες. Και τ’ αγριανοίγω, όταν κυτάζω εκείνους που φτιασιδώνοντας την σήμερα, τη γερνάνε.» Για να κλείσει δίνοντας στο ανέλπιδο, την ελπίδα του Εμείς: «Αυτές οι εικόνες, οι σκέψεις κι αυτές οι λέξεις ενέχουν μιαν εντολή: να σώσουμε αυτό που μας εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας, με την ελπίδα να φτάσουμε στο ανέλπιδο. Χωρίς να εμποδίζουμε τα κατορθώματα και τις ανάγκες της εποχής μας, αρκεί να σεβόμαστε αυτό που κληρονομήσαμε και με σεβασμό να προχωράμε. Να πιστεύουμε στο καινούργιο, χωρίς ν΄ αλλαξοπιστούμε. Μόνο που η σωτηρία είναι αποτέλεσμα αγώνων κι όχι κατανομή εξουσιών ή προσταγές θεών. Και θέλει, παραφράζοντας και πάλι το Νίκο Καζαντζάκη, να καταλάβουμε ότι το Πνεύμα της Νάξου δεν λέγεται Εγώ∙ λέγεται: Όλοι Εμείς. Κι ότι το πνεύμα το συλλογικό πρέπει να το κουβαλάμε, κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον από κοντά, κι όχι ο καθένας χωριστά και “άνωθεν”.”»
Ένα ακόμα βιβλίο προσφορά και προβολής των νησιών μας.

Επίσκεψη Μανόλη Μαργαρίτη σε Γαλανάδο – Ποταμιά – Μονή – Κινίδαρο.

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, συνοδευόμενος από υποψηφίους και στελέχη του συνδυασμού του επισκέφτηκε το Γαλανάδο και στη συνέχεια την Ποταμιά συνομίλησε, αντάλλαξε απόψεις και απάντησε σε πλήθιος ερωτήσεων των κατοίκων των χωριών, δεσμεύτηκε ότι ως η αυριανή Δημοτική αρχή τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθήσουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν από την αδράνεια και την αδιαφορία της..... σημερινής Δημοτικής αρχής.
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου μετά τη λειτουργία και την Παρέλαση των μαθητών, ο κ. Μαργαρίτης επισκέφτηκε τον Κινίδαρο και τη Μονή συνομίλησε με κατοίκους, περπάτησε παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στα σοκάκια των χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους για το πρόγραμμα του συνδυασμού του και για τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τους.
Αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου ο κ. Μαργαρίτης θα βρίσκεται στην Αθήνα και το απόγευμα στις 18:30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση ετεροδημοτών και φίλων του συνδυασμού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.

Μάκης Συμεώνογλου, η χώρα της Νάξου σε υπεύθυνα χέρια


Επί ΠΑΣΟΚ κάποιοι Αστυνομικοί μπορούν να σπάνε χέρια ανενόχλητο...

Θυμάστε το σκάνδαλο της "ζαρντινιέρας" που το MEGA το έκανε σημαία και ζητούσε την παραίτηση του Πολύδωρα επειδή ένας αναρχοαριστερός έφαγε μερικές ψιλές καθώς αντιστάθηκε στη σύλληψη; Διαβάστε τι έγινε στην Πάτρα και αν δείτε καμία αντίδραση από κανένα κανάλι γράψτε μου:

 

Του έσπασαν το χέρι, τον τραυμάτισαν στα πλευρά, ενώ ο 25χρονος έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα

 

Άφωνη έχει μείνει η κοινωνία της Πάτρας από την αγριότητα τριών αστυνομικών. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του νεαρού που αντιμετωπίζει προβλήματα, χθες το πρωί οι τρεις αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Ο 25χρονος όμως δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του και πανικοβλήθηκε. Άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να τους απωθήσει. Τότε όπως λένε οι γονείς του οι αστυνομικοί των "στρίμωξαν" σε μια γωνία και άρχισαν να τον χτυπάνε αλύπητα.

Το απίστευτο είναι ότι ο νεαρός είναι γνωστός και συμπαθής σε όλη την πόλη της Πάτρας και προφανώς οι μόνοι που δεν τον γνωρίζουν είναι... οι τρεις αστυνομικοί.

Αποκομένο το "Καστελόριζο" του GAP

Θυμάστε τον Απρίλιο που ο GAP βγήκε από το Καστελόριζο να μας αναγγείλει την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ; Θυμάστε που είπε ότι βγαίνει συμβολικά από το ακριτικό νησί; Τότε είχε πεί: «Η έμπνευση, η πίστη μας είναι ετούτος εδώ ο τόπος, από το Καστελλόριζο, μέχρι την Κέρκυρα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο». Δείτε λοιπόν, μέσα από την επιστολή που του έστειλε ο Δήμαρχος, Πανηγύρης, τι κάνει για να αποκόψει το Καστελόριζο από «ετούτο εδώ τον τόπο» και να αναγκάσει τον πληθυσμό να το εγκαταλείψει στα χέρια της Τουρκίας:

 

«Τις τελευταίες 15 ημέρες η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να σταματήσει τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ - Ο/Γ "Πρωτεύς" χωρίς να τα αντικαταστήσουν»

Αναγκάζουν τους κατοίκους όχι μόνο να πηγαίνουν στην Τουρκία για να ψωνίσουν τρόφιμα ή φάρμακα αλλά και να πηγαίνουν στη Ρόδο μέσω Τουρκίας μιας και έχουν καλύτερα δρομολόγια!!!

 

Η πλάκα είναι ότι άμα τους πεις προδότες και σε πάνε σε κανένα δικαστήριο... θα πρέπει και να αποδείξεις την προδοσία τους!!

Το απόλυτο δράμα του ΠαΣοΚου

Άντε τώρα να είσαι ΠαΣοΚ, να ψηφίζεις στην Νάξο και να σου μπαίνει το δίλημμα από τον Γιωργάκη:

«Ή ψηφίζεις Στάθη Αγγελή, Βαγγελάκη και Μικρό Νικόλα

ή προσφυγή σε εθνικές εκλογές»!

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο δράμα του ΠαΣοΚου ψηφοφόρου.

Για του λόγου το αληθές ρωτήστε και τον ΤΕΩΣ που το φυσάει και δεν κρυώνει

Οι «ανεξάρτητοι» υποψήφιοι δήμαρχοι Δεκαβάλλας και Μαράκης και τα άλλα ανέκδοτα...

Είναι γνωστό στους πάντες ότι από τον Αύγουστο του 2010 το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι στηρίζει για Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης το Γιάννη Δεκαβάλλα και για Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Νίκο Μαράκη.

Έκπληκτοι ακούμε λοιπόν τον κ. Δεκαβάλλα να δηλώνει ανεξάρτητος, πως περίπου δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ, και ότι από μόνο του το τελευταίο έσπευσε να τον στηρίξει δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Δεκαβάλλας προκαλεί τη νοημοσύνη όλων, άλλα πρωτίστως των Συριανών, όταν λέει ότι με τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή χωρίς την παραμικρή συναλλαγή από τον ίδιο και το συνδυασμό του, άλλα με μοναδικό μέλημα την ανάπτυξη του νησιού, θα έκανε αποδεκτή τη στήριξη οποιουδήποτε δημοκρατικού κόμματος, πολιτικού φορέα ή μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ακούμε στα ερτζιανά της Νάξου τον υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκο Μαράκη να δηλώνει, άκουσον - άκουσον «ανεξάρτητος», πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικές δεσμεύσεις.

Εύλογα τα ερωτηματικά κάθε ανύποπτου πολίτη γι’ αυτή τη μικροπολιτική ψηφοθηρική δήλωση των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι ενόψει της επερχόμενης μνημονικής ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ, αποποιούνται της κομματικής τους ταυτότητας και αυτοχρίζοται «ανεξάρτητοι» (στην Ελλάδα ως γνωστόν είσαι ό,τι δηλώσεις). Μοναδικό τους επιχείρημα, το ότι ηγούνται δήθεν πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου επειδή χρησιμοποίησαν ως νεροκουβαλητές…
στα ψηφοδέλτια τους κάποια δεξιά στελέχη, στα οποία προσέφεραν ως αντάλλαγμα θέσεις κι αξιώματα.
Στην πραγματικότητα και οι δυο αποκρύπτουν το γεγονός ότι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος εξουσίας του ΠΑΣΟΚ σε Σύρο και Νάξο αντίστοιχα. Ένα σύστημα που αποτελείται από τον Βουλευτή κ. Ρήγα, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων,και την Ε.Γ.Σ. Νάξου.
Εξάλλου, τα περί ανεξαρτήτων υποψηφίων αυτοδιαψεύδονται από αυτά που οι ίδιοι οι υποψήφιοι αναγραφούν στα βιογραφικά τους. Έτσι λοιπόν, ο μεν Γιάννης Δεκαβάλλας ξεκίνησε την ενασχόληση του με τα κοινά όταν, ως φοιτητής, οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ο δε Νίκος Μαράκης αναφέρει ως επιτεύγματα του ένταξη του στο κυβερνών κόμμα και την συνδικαλιστική του δράση μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΚΕ-ΔΕΗ. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα θα πείτε.
Τώρα βέβαια, αν ντρέπονται για το κόμμα στο οποίο ανήκουν και στηρίζουν, αν ντρέπονται για την πολιτική του Μνημονίου που υπηρετούν, αν δηλαδή έχουν ακόμα φιλότιμο, ας βγούν και ας πούν δημόσια ότι διαφωνούν με το Μνημόνιο και την κατοχή της Χώρας που μας επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν και υπηρετούν. Και τότε κι εμείς θα δούμε αν οι εν λόγω κύριοι ταυτίζονται ή όχι με το ΠΑΣΟΚ και οι νεροκουβαλητές μαζί τους!
Αν ΟΧΙ ας σταματήσουν τα βαρύγδουπα περί ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής πορείας και το κακόγουστο «θέατρο» ότι δληθεν δηλαδή αποποιούνται την κομματική τους ταυτότητα και ως «αυτοδιοικητικοί» θα κινούνται υπεράνω και πέραν του κόμματός τους!Δεν ξεχνώ ποιοί ψήφισαν το Μνημόνιο” και ποιοι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του μνημονίουυποψήφιου Περιφερειάρχη Γιάννης Μαχαιρίδη

«28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ» ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Η ΕΛΛΑΔΑ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΛΙΝΩΔΙΩΝ


Ρόδος, 28 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (1)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Σήμερα Πέμπτη 28 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» κος Χαράλαμπος Κόκκινος, (που λογω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το πρωί στην περιοχή δεν ήταν δυνατή η μετάβαση του στην Κάλυμνο όπως είχε προγραμματιστεί) παρέστει στην Θεια Λειτουργία, στην κατάθεση στεφάνου και παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση στην Κω.

Στη συνέχεια λογω βελτίωσης της έντασης των καιρικών φαινομένων , μετέβει στην Κάλυμνο όπου είχε συναντήσεις με τους τρεις υποψηφίους δημάρχους , τοπικούς φορείς αλλά…


και πολίτες του νησιού, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, την κα Θεοδοσίου Ειρήνη, τον κο Καλαθιανάκη Άγγελο, τον κο Μαραγκό Δημήτριο, τον κο Τεζάρη Γεώργιο και την κα Χατζηγεωργίου Σοφία.
Αργότερα περιόδευσε σε Ψεριμο και Τελενδο όπου είχε επαφές με τους κατοίκους του νησιού.
Τόσο στην Κάλυμνο όσο και στην Ψέριμο αλλά και στην Τέλενδο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που υλοποιήθηκαν επί θητείας του ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.
Στην Κάλυμνο:
-Βιολογικός
-Κέντρο για ΑΜΕΑ
-Οδικά Έργα (Αργυνώντα – Βαθύ)
-Λιμενικά Έργα
-Χρηματοδότηση του πλοίου KALYMNOS STAR
-Μουσείο Καλύμνου
-Αφαλατώσεις
-Οικιστική Ανάπλαση Χώρας
-Καταδυτικό Πάρκο
-Αναρριχητικό Κέντρο
Στην Ψέριμο:
-Λιμενικά Έργα
-Αγροτικό Ιατρείο
Στην Τέλενδο
-Λιμενικά έργα
-Πλακόστρωση παραλιακής ζώνης
Το βράδυ της ίδιας μέρας μίλησε σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην παραλία της Καλύμνου.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κάλυμνος όπως η ανεργία, τα ναρκωτικά, τα λουκέτα στην αγορά, το σταμάτημα των μεγάλων έργων, τα οποία έχουν σαν συνέπεια την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και την τάση τους για μετανάστευση.
Επισήμανε επίσης την κυβερνητική ολιγωρία και την υποθήκευση του μέλλοντος μας λογω της παρουσίας του ΔΝΤ και ανέλυσε το πρόγραμμα της παράταξης του στο όποιο εντάσσονται η περιφερειακή οδός της Καλύμνου και τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και η στήριξη των αλιέων, των μελισσοκόμων, των κτηνοτρόφων και της επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΣΠΑ.
Αύριο το πρωί 29 Οκτωβρίου, ο κος Κόκκινος θα μεταβεί στο βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου με πρώτους σταθμούς τους Λειψούς και τη Λέρο και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής στους κατοίκους του Δήμου Πεταλούδων.