slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

κουτοπονηριές Πινόκιου


Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
δημοψήφισμα 

Ιδού τα παπαγαλάκια του Καρχιμάκη

Οταν το Βήμα κάνει λάθος κατεβάζει την ανάρτηση      Το Βήμα πριν από λίγο ανέβασε στην ηλεκτρονική του σελίδα την είδηση ότι η Κατσέλη θα στηρίξει την Κυβέρνηση Παπανδρέου  στην ψήφο εμπιστοσύνης  της Παρασκευής. Όμως βγήκε η Κατσέλη και την διέψευσε. Και αντί το καλό μας Βήμα να ζητήσει συγνώμη κατέβασε την ανάρτηση από την πρώτη σελίδα του, και δεν υπάρχει πια.Εμείς όμως την φυλάξαμε "εδώ" και της βγάλαμε και φωτογραφία δίπλα...

Άρχισαν οι συλλήψεις ΠΑΣΟΚων!!! Συνελήθφη ο πρώτος!

Γνωστός για τις ιδιαίτερες απόψεις του και τις ιδιαίτερες προσωπικές του επιλογές, με δικές του εκπομπές κατά το παρελθόν και πολύ συχνά καλεσμένος σε εκπομπές άλλων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος , είναι ο δημοσιογράφος - δικηγόρος - ιδιοκτήτης καφετέριας - πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, που συνελήφθη χθες βράδυ στην περιοχή της Ομόνοιας, κοντά στο καφενείο που διατηρεί, για...
ακάλυπτες επιταγές, σύμφωνα με το planet-greece

taxalia.blogspot.com

Γιάννης Βρούτσης : Το δημοψήφισμα, ισοδυναμεί με πράξη ανιστόρητη, ανέντιμη και τυχοδιωκτική.

«Το τελεσίγραφο του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ισοδυναμεί με πράξη ανιστόρητη, ανέντιμη και τυχοδιωκτική.
Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ήταν “επικίνδυνος”, σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι και “αδίστακτος”.
Η ενέργειά του αυτή, αποτελεί “εξαπάτηση κατά συρροή” του ελληνικού λαού και φανερώνει ότι μπροστά στην πολιτική του επιβίωση και στο προσωπικό του συμφέρον δεν διστάζει να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την πατρίδα μας.
Το ότι ταυτίζει το δικό του μέλλον με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μόνο ως πολιτική.....

Τιμή στον Νάξιο ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΝΝΕΤΗ

http://xoroballomata.wordpress.com/
Τούτη την ώρα που γράφεται αυτό το σημείωμα γίνεται η εξόδιος ακολουθία (στην εκκλησία της γειτονιάς του) ενός εκλεκτού μέλους της Ναξιακής κοινωνίας του Επίτιμου Προέδρου Εφετών του Γεωργίου Τζαννετή. Ενός ανθρώπου που τίμησε την επιστήμη του θεραπεύοντας τη Δικαιοσύνη, αλλά και τα «γράμματα» με τη στάση ζωής του και τα κείμενά του.
Το άρθρο που ακολουθεί το έγραψε το 1958  με τίτλο: «Μπάλλος, ο χορός του έρωτα», (“Ναξιακόν Μέλλον“, 1958, φ. 200) και απετέλεσε τα προλεγόμενα του βιβλίου μου «Ο ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ» (2008, 23-25).
Τούτη η ανάρτηση είναι η ελάχιστη Τιμή στον Επιστήμονα και ενεργό πολίτη της Νάξου ΓΙΩΡΓΟ ΤΖΑΝΝΕΤΗ.
Καλό σας ταξίδι!!!!!!

Από εμάς εξαρτάται αν …. θα τους αφήσουμε!

Γράφει  Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Το’χει η μοίρα του Ελληνισμού στην μακρόχρονη ιστορία του να βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες δυνάμεις που θέλουν να τον εξαφανίσουν από προσώπου γης. Ναι μοιάζει καταραμένος αυτός ο τόπος μια και αναρωτιέται κανείς γιατί είναι πάντα “στόχος” αλλά συνάμα είναι και ευλογημένος γιατί στο τέλος τα καταφέρνει και επιζεί.

ΕΚΤΑΚΤΟ Νο3: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Εύα Καϊλή!

Μετά την Μιλένα Αποστολάκη και την Τόνια Αντωνίου, τρίτωσε το «κακό» για τον Γ. Παπανδρέου!

Επιστολή παραίτησης υπέβαλε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΛΥΜΠΙΑ και τρίτη γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ, η Εύα Καϊλή.

Με 150 το ΠΑΣΟΚ!!!

Φήμες για επιστολή ανεξαρτητοποίησης και από την Τόνια Αντωνίου!



Μετά την Μιλένα Αποστολάκη, πληροφορίες λένε ότι σχετική επιστολή ανεξαρτητοποίησης απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σÏ �η Φθιώτιδα Τόνια Αντωνίου, αφήνοντας την ΚΟ του κόμματος με 151 ψήφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλοι βουλευτές της παράταξης.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.
Αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η Μιλένα Αποστολάκη, καθώς διαφωνεί με το δημοψήφισμα. Πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει 152 βουλευτές. Σε δισέλιδη επιστολή της, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η κ. Αποστολάκη τονίζει ότι δεν παραιτείται από τη Βουλή. Η βουλευτής εκφράζει την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Στην επιστολή της αναφέρει: "Βαθιά διχαστική η ...

Βαρβαρήγος: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός το δημοψήφισμα

Βαρβαρήγος: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός το δημοψήφισμα

«Την απόφαση για δημοψήφισμα την θεωρώ πολιτικό τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό.

 Πιστεύω ότι έντιμη στάση θα ήταν να έρθει η σύμβαση στη Βουλή να την ψηφίσουμε και μετά να πάμε σε εκλογές», δήλωσε οι πρώτος βουλευτής που αμφισβητεί ευθέως την απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγος με αποκλειστική δήλωση του στο 24h.gr ανοίγει τον χορό της ευθείας αμφισβήτησης της κίνησης Παπανδρέου για δημοψήφισμα από την ίδια την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου απλώς τολμά να πει δημόσια αυτό που από την πρώτη στιγμή λέει ή αφήνει να εννοηθεί ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.«Μια τέτοια απόφαση» σημειώνει ο κ. Βαρβαρίγος «αφήνει τη χώρα μετέωρη και οι συνέπειες θα είναι τρομακτικά δυσμενείς. Την ψήφο εμπιστοσύνης την έχουμε ξεφτιλίσει».

Ανεξάρτητη η Μιλένα Αποστολάκη

...λόγω διαφωνίας με το  

δημοψήφισμα 

Ανεξάρτητη,Μιλένα Αποστολάκη,anexartiti,milena apostolaki

Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ από σήμερα


Σε εφαρμογή από σήμερα, τίθεται το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.  Έτσι μέχρι τις 30 Απριλίου, η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 έως τις 8) και δύο ώρες το μεσημέρι (από τις 15:30 έως τις 17:30).  Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης, ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ρίχνει όλα τα όπλα στον πόλεμο για να σωθεί το κεφάλαιο.
Κορύφωση της τρομοκρατίας και των εκβιασμών προμηνύει η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση επιχειρεί ελιγμό απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική της, που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, με ακόμα πιο μαζικούς και οργανωμένους ταξικούς αγώνες.

Κάτω η κυβέρνηση - εκλογές τώρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ TOY KKE

«Κάτω η κυβέρνηση. Εκλογές τώρα.
 Όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος του λαού.
 Ο εκβιασμός δεν θα περάσει.

• Μια Ελλάδα γεμάτη με «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» οραματίζεται η Κομισιόν!

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
· Μια Ελλάδα γεμάτη με «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» οραματίζεται η Κομισιόν!
· Απάντηση Όλι Ρεν σε Νίκο Χουντή

Μια Ελλάδα γεμάτη με διάφορα είδη «ειδικών οικονομικών ζωνών» όπως «π.χ. ζώνες ελεύθερου εμπορίου, ζώνες μεταποίησης προς εξαγωγή, βιομηχανικές ζώνες, ελεύθεροι λιμένες, κ.λπ.» με «απαλλαγές από τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς», με  «φιλελεύθερη συναλλαγματική πολιτική» με «φορολογικά κίνητρα» υπέρ των επενδυτών, παρουσιάζει ο Επίτροπος κ. Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, σχετικά με την γερμανική ιδέα «επενδύσεων» μέσω Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ( ΕΟΖ).

Στις 12:00 βλέπει Παπούλια ο Σαμαράς

ΠΕΡΑΣΤΕ  ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ 

Για πολιτική απάτη κατηγορούν τον Παπανδρέου στην Ευρώπη!

Δεν έχουν ιδέα οι Βρυξέλλες για τις κινήσεις Παπανδρέου, που μάλιστα όπως λέγεται στη Βελγική πρωτεύουσα, τους άφησε άφωνους!

«Oυδέν σχόλιον», ήταν η επίσημη αντίδραση της εκπροσώπου της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής Kαρολίνας Kότοβα στις ανακοινώσεις του Eλληνα πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και για το αίτημα περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Bουλή. «Eίμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση».

Μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί φαίνεται απογοητευμένος από την κίνηση Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης, μόλις μια εβδομάδα μετά τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τις προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ Μέρκελ – Σαρκοζί και ιδιωτών πιστωτών.

Η Ευρώπη αρχίζει να εκτιμά ότι η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για την Ελλάδα, μπορεί και να οδεύσει προς κατάρρευση, γι' αυτό και αρχίζουν να κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι διέπραξε πολιτική απάτη!Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου

Τελικά η ΝΔ θα πάει στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

Παρούσα τελικά η ΝΔ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, μετά την έκδηλη διαφωνία "γαλάζιων" βουλευτών οι οποίοι θέλουν να τα χώσουν στο ΠΑΣΟΚ... ίσως έτσι να είναι και καλύτερα μιας και ο κόσμος θέλει να ακούσει τι θα πει ο Α. Σαμαράς. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν τελικά θα συμμετάσχει και στην ψηφοφρία κάτι που δεν έχει και μεγάλη σημασία μιας και δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 

Στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στην Κεντρική Κλινική Αθηνών στην Ασκληπιού μεταφέρθηκε στις 5:30 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιά.

Αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιά


Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να πάρει εξιτήριο το μεσημέρι.

Έφυγε από τη ζωή, ο ευγενής, ο καλοσυνάτος, ο πρόεδρος εφετών Γιώργος Τζαννετής.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών ο Γεώργιος Τζαννετής.
Γεννήθηκε στο Χαλκί, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε ως ειρηνοδίκης,  πρωτοδίκης, ειδικός ανακριτής, πρόεδρος πρωτοδικών, εφέτης και πρόεδρος εφετών.
Ασχολήθηκε, από την παιδική του ηλικία, με τη δημοσιογραφία συμμετέχοντες σε συντακτικές επιτροπές και δημοσιεύοντας κείμενά του σε εφημερίδες και περιοδικά.
Πολλές οι ομιλίες του σε συνέδρια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ασχολήθηκε με το έργο του Αγίου Νικοδήμου και γενικά με την εκκλησία με αγάπη και αφοσίωση.
Η ευγένεια και η καλοσύνη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Λάτρευε τη Νάξο και ευχόταν να καταφέρει να την επισκεφτεί για τελευταία φορά. Δυστυχώς τον πρόλαβε ο θάνατος.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

Ανακοίνωση του πρόεδρου της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Κορωνίδας


Περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας…
Στο blog μας στάλθηκε κείμενο του κ. Βιντζηλαίου(;) σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας. Το blog μας δημοσιεύει αυτούσιο το κείμενο του κ. Βιντζηλαίου καθώς και απάντηση του blog μας στα όσα υποστηρίζει…
Το κείμενο του κ. Βιντζηλαίου έχει ως εξής:
 «Kατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας δημοσιεύετε την άποψη του γνωστού Λεβογιάννη για τη συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας (που ήταν απών, όπως πάντα, από τη συνέλευση!!!) και όχι την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης (την έχει αναρτήσει από την άλλη μέρα της συνέλευσης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr (ανακοινώσεις). Εγώ ξέρω ότι ο σωστός δημοσιογράφος αναζητά όλες τις απόψεις και δε δημοσιεύει ό,τι του στέλνουν, ειδικά όταν εξυπηρετούνται σκοπιμότητες και ειδικά όταν οι Σύλλογοι αυτοί δεν πρέπει να είναι ή να ξαναγίνουν κομματικά παραμάγαζα».
Η απάντηση του Blog μας στα όσα υποστηρίζει ο κ. Βιντζηλαίος(;) είναι η εξής:
 «Κύριε Βιντζηλαίο, ή όπως αλλιώς σας λένε, μαθήματα δεοντολογίας σε άλλους όπως π.χ. στον διαχειριστή της ιστοσελίδας του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr που εδώ και 15μερες έχει αναρτήσει την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης χωρίς να βάλει και τις θέσεις των διαφωνούντων συγχωριανών σας.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κ. Βιντζηλαίο, ή όπως αλλιώς σας λένε, ότι εμείς όταν λάβαμε τα δυο επώνυμα κείμενα που υπογραφόταν από την κ. Ελένη Αλιμπέρτη (εδω)και τον κ. Νικηφόρο Φιλιππουπολίτη(εδω)  και κατόπιν του κ. Λεβογιάννη (εδω) καθώς και από τον κ. Ζαφείρη Σιδερή, (εδω )  τα αναρτήσαμε ως οφείλαμε τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και βάζοντας λινκ την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.koronida-naxos.gr με την άποψη του προέδρου της Συνέλευσης κ. ΚΩΣΤΑ Γ. ΣΙΔΕΡΗ, Επίτιμου Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων. Συνεπώς μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας όχι σε μας.
Τώρα αν οι απόψεις των διαφωνούντων συγχωριανών σας εξυπηρετούν σκοπιμότητες εμείς δεν το ξέρουμε. Και δεν είμαστε εμείς αυτοί που έκαναν τους συλλόγους κομματικά παραμάγαζα πότε του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πότε του ΚΚΕ.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ: “Η πολιτική της ΝΔ μας οδηγεί στο ΔΝΤ” έγραφαν, όταν ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει πριν από 10 μήνες!

Τα ΝέαΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ  22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010Έφταιγε ο Καραμανλης που ΘΑ πηγαίναμε στο ΔΝΤ…Τότε όλοι αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο “δεν ήξεραν” ότι η μεγάλη ληστεία της πατρίδας ήταν προσχεδιασμένη…Το έγκλημα έχει 173 ενόχους και πολλούς συνεργούς.

O λαός δεν εκβιάζεται με δημοψηφίσματα



GAP-ADIOS-10.jpgΣτις 31 Οκτωβρίου 2011 ο επικίνδυνος πρωθυπουργός , γιος και εγγονός πρωθυπουργού, αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό για να διασωθεί ο ίδιος!
Θέτοντας ως υπέρτατο στόχο την παραμονή του στην εξουσία και αυτό  το βαφτίζει «σωτηρία του τόπου»Τελικά η πολυαναμενόμενη πολιτική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού εξαντλείται,  σε δύο πεδία με βασικό χαρακτηριστικό και στα δυο πεδία  τον εκβιασμό. 
   

Πρώτη αντίδραση θετική-Βάλτε τέρμα στην κοροιδία: Χωρίς τη ΝΔ η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Την Τετάρτη θα αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μετά από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε στη βουλή ο πρωθυπουργός.

Η συζήτηση θα είναι τριήμερη, ενώ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα διεξαχθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Κατόπιν αυτών δε θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη η ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες διακόπτονται για δύο ημέρες μέχρι την έναρξη της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ΝΔ ανακοίνωσε ότι δε θα παραβρεθεί στη συζήτηση της Βουλής για την παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό.

Τον Ιανουάριο το δημοψήφισμα για το αν οι Έλληνες θέλουν να είναι "πλούσιοι ή φτωχοί"

Από το νέο έτος και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το «κούρεμα» θα γίνει το δημοψήφισμα , διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «λυτρωτική και εκτονωτική κίνηση» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.
 Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο Mega, προσδιόρισε ότι το δημοψήφισμα για γίνει εντός του Ιανουαρίου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του πρωθυπουργού.Παράλληλα  τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι οι εκλογές μπορεί να αφήσουν ακυβέρνητη τη χώρα, αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση