slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 2020

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στην δημοσιότητα την 9η Δεκεμβρίου του 2019 έχουμε αρκετές αλλαγές στο φορολογικό τοπίο που ισχύει από την 1/1/2020 και αναμένουμε ένα σημαντικό αριθμό εγκυκλίων από την ΑΑΔΕ για την τυπική ενεργοποίηση τους. Σας παραθέτω τις πιο σημαντικές από αυτές που ισχύουν. Συγκεκριμένα από την 1/1/2020, ισχύουν τα εξής:
1. Νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα μισθωτούς, συνταξιούχους , ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, αγρότες. Η φορολογική κλίμακα για το κλιμάκιο 0 – 10.000 ευρώ γίνεται 9% από 22% του εισοδήματος 22% για το τμήμα εισοδήματος 10.000,01 – 20.000 ευρώ, 28% από 29% για το τμήμα του εισοδήματος από τα 20.000,01 έως τα 30.000,00 ευρώ, 36% από 37% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000,01 – 40.000 ευρώ, 44% από 45% για το τμήμα εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.
2. Υψηλότερο αφορολόγητο 8.636,00 για άγαμο χωρίς παιδιά, 9.000,00 για φορολογούμενο με ένα παιδί, 10.000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά.

Ο Χρυσοχοΐδης “ξεγυμνώνει” Ραγκούση και ΣΥΡΙΖΑ, για την “υιοθέτηση” του Ρουβίκωνα!: Οι "συμπτώσεις", οι "συνοδοί" και το "ύποπτο" βίντεο


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σφοδρή επίθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε Ραγκούση και ΣΥΡΙΖΑ για την πρεμούρα τους να υιοθετήσουν τις “καταγγελίες” του ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη, για κάποιο περιστατικό “μεταξύ αστυνομικού με δικυκλιστή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου “κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 2 ημέρες, γνωστά “πιστόλια”… πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ με fake news,

Ξανθός “αδειάζει” Πολάκη: Με τα περιοριστικά μέτρα αποφύγαμε μια υγειονομική τραγωδία
“Τα περιοριστικά μέτρα και η συνετή συμπεριφορά των πολιτών εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι μας οδήγησαν να αποφύγουμε μία τραγωδία”, τονίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο τέως υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η μεγάλη αγωνία και ανησυχία των πολιτών δεν περιορίζεται στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, αλλά κυρίως στην «επόμενη μέρα», στη δουλειά τους , στο εισόδημα και στα δικαιώματα τους».

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δύο ερωτήσεις κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Η πρώτη έχει θέμα:«Αναστολή εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης Α1018 (ΦΕΚ 361 Β / 07-02-2020) για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη και αναστολή πληρωμής ΤΕΠΑΗ, ως μέτρο προστασίας του κλάδου»
Ως γνωστόν, ο κλάδος των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών είναι ένας από τους πλέον πληττόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Εκτός από το γεγονός ότι ο κλάδος υφίσταται ήδη απώλειες, καθώς η τουριστική σεζόν θα είχε ξεκινήσει, το πλήγμα αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο τη θερινή περίοδο, καθώς έχει ακυρωθεί το σύνολο σχεδόν των προγραμματισμένων ναυλώσεων. Το πρόβλημα επίσης επιτείνεται από το μέγεθος της κρίσης και την εξέλιξη της πανδημίας σε μεταγενέστερο χρόνο, σε αγορές προέλευσης μεγάλου μέρους των τουριστών, όπως είναι οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία. Μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας της

«Αντιμετωπίζουμε μαζί το σήμερα της πανδημίας και προετοιμάζουμε το αύριο. Διεκδικούμε να μη μετατραπεί η πανδημία σε κρίση δημοκρατίας, δικαιωμάτων και φτωχοποίησης του λαού»


Σε διαδοχικές τηλε-συναντήσεις προχωρά ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, αρχικά με τους/τις Δημάρχους των μικρών και μεσαίων νησιών των Κυκλάδων, τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς των νησιών μας. Αρμόδιοι Τομεάρχες έχουν κληθεί να συμμετέχουν σε αρκετές εξ’ αυτών.
Σε συνέχεια διευρυμένων τηλεδιάσκεψεων με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα Κυκλαδονήσια, έχουν προγραμματιστεί σειρά τηλε-συναντήσεων. Έχουν ήδη λάβει χώρα δύο συναντήσεις με  πέντε Δημάρχους μικρών και μεσαίων νησιών και προγραμματίζονται οι επόμενες. Για τις συναντήσεις αυτές θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

«Οι Δήμοι χρειάζονται ενίσχυση για να στηρίξουν τους κατοίκους των Κυκλάδων» 3 τηλε-συσκέψεις με τους Δημάρχους μικρών νησιών: Αμοργός-Αντίπαρος-Ίος-Κίμωλος-Μήλος-Σέριφος-Σίφνος

Προσθήκη λεζάντας
Εξαιρετικά γόνιμος διάλογος μέσω τριών διαδοχικών διαδικτυακών συναντήσεων με τους Δημάρχους μικρών νησιών των Κυκλάδων, Αμοργού, Αντιπάρου, Ίου, Κιμώλου, Μήλου, Σερίφου και την Δήμαρχο Σίφνου είχαν ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων στις 15, 19 και 28 Απριλίου. Οι Δήμαρχοι στο σύνολο τους εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα και εξέθεσαν σειρά ζητημάτων για όλους τους τομείς της ζωής των νησιών μας.

Πολλά και σημαντικά τα συμπεράσματα για τον άμεσο και μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που εξήχθησαν:

1. Είναι απαραίτητο ένα έκτακτο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων, το οποίο θα καλύψει την αναμενόμενη συρρίκνωση των εσόδων τους εξαιτίας της μείωσης των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των ενοικίων από ποικίλες μισθώσεις, π.χ. παραλιών, κ.α. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να γίνει υπό μορφή δανείου, ούτε να οδηγήσει σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
2.      Η απόλυτη εξάρτηση από τον τουρισμό καθιστά τις τοπικές οικονομίες ευάλωτες σε κρίσεις, όπως αυτή. Επιβάλλεται ένας νέος επανασχεδιασμός ενδογενούς ανάπτυξης των νησιών. Η διαφοροποίηση της οικονομίας των νησιών, σε διάφορους τομείς οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα αυξημένης προσαρμοστικότητας των οικονομιών τους και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού συνιστούν τη μοναδική βιώσιμη λύση για το μέλλον των νησιών μας.
3.      Για άλλη μια φορά, τα οριζόντια μέτρα, είτε αυτά είναι προληπτικά είτε διαχειριστικά, δεν ευνοούν τη νησιωτικότητα, και ιδιαίτερα τα μικρά νησιά. Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη να σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.
4.      Η θωράκιση των δημοσίων δομών υγείας στα νησιά (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Νοσοκομεία) αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση τόσο για τους κατοίκους όσο και για την όποια τουριστική κίνηση, ως συνέχεια της “εικόνας” ασφάλειας της Ελλάδας ως προορισμoύ. Η άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, η επάρκεια υγειονομικού υλικού και η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος διακομιδών οφείλουν να είναι προτεραιότητες.
5.      Η αναγκαστική στροφή προς τον εσωτερικό τουρισμό οφείλει να λάβει της δέουσας στήριξης από την πολιτεία, με επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για όλους τους κλάδους (εστίαση, διαμονές και εισιτήρια).
6.      Σημαντικές διεκδικήσεις είναι τόσο η συνέχιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και η περαιτέρω ανάπτυξή του καθώς και η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν και μέρος των προτάσεων που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ” και τις προτάσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και στην τρέχουσα συγκυρία, με τα νέα δεδομένα που θέτει η κρίση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα, υγειονομικό, κοινωνικής αλληλεγγύης-συνοχής και οικονομικής δυσπραγίας, οι Δήμοι αναδεικνύονται ως ο κρίσιμος θεσμός κοντά στους κατοίκους των Κυκλάδων για την διαχείρισή της, με πολλαπλές αρμοδιότητες και υπερβάσεις αυτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών.  
Στο επίκεντρο των συζητήσεων τα θέματα:
1.      Η συνεργασία και ο συντονισμός με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Πολιτική Προστασία, κ.α.) για τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες και με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας
2.      Οι ελάχιστες έκτακτες χρηματοδοτήσεις για απολυμάνσεις και αγορές αναλωσίμων, οι δαπάνες των οποίων έχουν ήδη ξεπεράσει τα ποσά επιχορήγησης τους  
3.      Η κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών συμπολιτών μας, οι οποίες και θα ενταθούν λόγω της οικονομικής ύφεσης που αναμένεται. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, οικονομικά αδύναμους.
Αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα θέματα, όπως
1.      η κατάρτιση ειδικού πρωτοκόλλου ανοίγματος των νησιών, με διασφάλιση της υγείας των κατοίκων
2.      η διάρκεια προσλήψεων ναυαγοσωστών, η καθυστέρηση στην παραχώρηση παραλιών από την Κτηματική Υπηρεσία,
3.      τα προβλήματα που θα προκύψουν με το άνοιγμα των σχολείων και ο ρόλος των Σχολικών Επιτροπών
4.      η ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων καθώς και η συνολική λειτουργία του Δήμων (π.χ. συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων εξ’ αποστάσεως) και η στήριξη που χρειάζονται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων στο πλαίσιο των προγραμματικών του θέσεων για τοπική, βιώσιμη ανάπτυξη, τη στήριξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ασφάλειας. Σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση, η διαφάνεια και ισοκατανομή των δημοσίων οικονομικών, η ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά, καθώς και η στήριξη των πληττομένων κοινωνικών στρωμάτων αποτελούν τα βασικά προτάγματα  για την αριστερά.

Νίκος Συρμαλένιος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων
3 συνημμένα
 

Οδοιπορικό του Alpha στη Νάξο, ημέρα 3η: Κουφονήσια και Σχοινούσα ετοιμάζονται για το καλοκαίρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στο Κουφονήσι και στη Σχοινούσα είχε το… πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του οδοιπορικού του Alpha και του ρεπόρτερ του, Γιώργου Γρηγοριάδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, θυμίζουμε, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αλλά και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής του Alpha με τίτλο «Alpha Ελλάδα», η οποία ταξιδεύει στην ελληνική περιφέρεια με στόχο να καταγράψει τις αγωνίες των Ελλήνων μέσα στην καραντίνα αλλά και τις προσδοκίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον κορονοϊό! Κουφονησιώτες και Σχοινουσιώτες περιμένουν όλες τις απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες από τους αρμόδιους για τη μετάβαση στη μετά τον κορονοϊό ημέρα και για το πότε θα επιστρέψει ο τουρισμός στα νησιά τους...

Τα ποσά που λαμβάνει κάθε Δήμος για δράσεις πυροπροστασίας

Με απόφαση της υπηρεσιακής γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκε ποσό ύψους 16.910.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε όλους τους Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Συνήθως, οι Δήμοι διαθέτουν το συγκεκριμένο κονδύλι για τον καθαρισμό της παρόδιας βλάστησης από δημοτικό οδικό δίκτυο, πάρκα, οικόπεδα, δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους για την προστασία από την πρόκληση πυρκαγιάς.

Στο νομό Κυκλάδων, κατανέμονται στους Δήμους τα παρακάτω ποσά:

 Cyclades24

Δήμος Αμοργού: 15.000 ευρώ

Δήμος Ανάφης: 6.600 ευρώ

Δήμος Άνδρου: 50.600 ευρώ

Δήμος Αντιπάρου: 6.900 ευρώ

Δήμος Θήρας: 31.000 ευρώ

Δήμος Ιητών: 12.600 ευρώ

Δήμος Κέας: 14.400 ευρώ

Δήμος Κιμώλου: 9.000 ευρώ


Δήμος Κύθνου: 9.800 ευρώ

Δήμος Μήλου: 19.000 ευρώ

Δήμος Μυκόνου: 20.600 ευρώ

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 78.700 ευρώ

Δήμος Πάρου: 36.000 ευρώ

Δήμος Σερίφου: 10.000 ευρώ

Δήμος Σικίνου: 7.800 ευρώ

Δήμος Σίφνου: 11.000 ευρώ

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: 47.900 ευρώ

Δήμος Τήνου: 29.700 ευρώ

Δήμος Φολεγάνδρου: 8.400 ευρώ

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: “Τα νησιά μας θα αποτελέσουν ασφαλείς τόπους για τους επισκέπτες”


Με 2 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ στην Υγεία προετοιμάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την ασφαλή επανεκκίνηση
Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω τηλεδιάσκεψης
Για πρώτη φορά στη λειτουργία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή δημοσιογράφων ταυτόχρονα από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, έλαβε σήμερα χώρα συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκησε περίπου 3 ώρες.

ΝΟΔΕ Κυκλάδων: “Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαβάστηκε. Οι πολίτες την έζησαν και τη διέγραψαν”


Απάντηση σε δελτίο τύπου του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Κυκλάδων η οποία αναφέρει:
Θα μπορούσε κανείς να πει και να αντιπαραθέσει πολλά απαντώντας στις θέσεις και απόψεις του κ. Συρμαλένιου και της Νομαρχιακής Κυκλάδων του Σύριζα.
Είμαστε βέβαιοι ,όμως , πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας τις προσπερνούν και αδιαφορούν γιατί γνωρίζουν πως γίνονται είτε για επικοινωνιακούς λόγους και τη δημιουργία εντυπώσεων , είτε γιατί κάποιοι πιστεύουν πως οι πολίτες λησμόνησαν γρήγορα την πενταετία Σύριζα.
Ωστόσο η καλύτερη απάντηση , πιστεύουμε , δόθηκε για άλλη μια φορά χτες από τον ίδιο τον

ΣΥΡΙΖΑ Θήρας: "Το αεροπλανάκι–Αλήθειες και Ψέματα"

Το αεροπλανάκι –Αλήθειες και Ψέματα
Με αφορμή την επαναφορά στην επικαιρότητα της χρήσης του αεροσκάφους του Ιδρύματος Νομικού από το Γ.Ν. Θήρας, με συγκεκριμένους κύκλους να στοχοποιούν τόσο την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και τον πρώην Διοικητή Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Η μη συμβατή χρήση του ως μέσο αεροδιακομιδών και το αίολο νομικό καθεστώς των πτήσεων, είχε απασχολήσει τους πολίτες της Θήρας, μετά από δημοσιεύματα τόσο του τοπικού τύπου, όσο και μέσων μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας (Real News 23/09/2017 Τίτλος: «Σαντορίνη: Διαδρομές στο… τζάμπα;»), σύμφωνα με τα οποία το αεροσκάφος δεν λειτουργούσε σύμφωνα με τη βούληση προσφοράς στους κατοίκους του νησιού, των ευεργετών και ιδρυτών του ομώνυμου ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.

Νίκος Συρμαλένιος: «Ανάγκη άμεσης ανέλκυσης του ναυαγίου από το λιμάνι της Κέας»

Κέα: Προκάλεσαν ναυάγιο στο λιμάνι με φορτηγό πλοίο που μετέφερε ...Άμεση είναι η ανάγκη ανέλκυσης του ναυαγίου από το λιμάνι της Κέας, καθώς λόγω καθυστέρησης λήψης μέτρων από τις αρμόδιες αρχές, το πλοίο έχει βυθιστεί κατά ένα μέρος, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στην ανέλκυσή του. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Κων/νος Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μαργαρίτης στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Τουρισμού


Οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Τουριστικής Ανάπτυξης για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες κατέθεσαν τις προτάσεις της Περιφερειακής αρχής για ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την επανεκκίνηση του Τουρισμού του Ν. Αιγαίου

Με την αγωνία όλων στραμμένη στην επόμενη μέρα και την επανεκκίνηση του Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες η 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Μάνου Κόνσολα με τους Εντεταλμένους Συμβούλους Τουρισμού από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησαν ο Κ. Χρυσοχοΐδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Δωδεκανήσου και ο Γ. Μαργαρίτης Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κυκλάδων. Προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσεων και.....

Ανακοίνωση ΕΑΚΠ για τις εξελίξεις στο ΠΚ ΝάξουΑρκετά ποιά με τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων – Αγώνας τώρα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη το καθολικό ξεσπίτωμα των πυροσβεστών

1.       Στην αγωνία που εκφράζουν συνάδελφοι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Νάξου και οι οποίοι βάση του νέου κανονισμού μεταθέσεων είναι υπεράριθμοι και απειλούνται με μετάθεση σε άλλες υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις.
2.       Καθώς και στην υποκριτική προσπάθεια που κάνει στο παρά πέντε το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου για την αναβάθμιση του Π.Κ. Νάξου σε Πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου να αυξηθεί η δύναμη και.....
να μην εμφανίζονται ως υπεράριθμοι οι συνάδελφοι.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για το ζήτημα αυτό έχει να δηλώσει τα εξής:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΟΔΟΥ

  
Νέο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αυτή τη φορά για τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου   

Η προσπάθεια για την υγειονομική στήριξη δεν σταματά
Τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλίας Τσέρκης, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Βολονάκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σπύρος Λαζαράτος για να παραλάβουν είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής για την υποβοήθηση της λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων στο νησί.