slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΑΣ Νάξου: Πραγματοποίηση ημερίδας στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος NatureBarcode


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με τους συνεργάτες της, στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος NatureBarcode, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα την Παρασκευή 16/9/2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Νάξου.

Συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο πραγματοποίησε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης. 


Συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης. 

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και κυρίως τη συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου, με στόχο την από κοινού προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Συρμαλένιος: Μείζον κοινωνικό ζήτημα η στέγαση-διαμονή των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση καλείται επειγόντως να το επιλύσει

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται πλέον το ζήτημα της εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έρχονται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με 90 παιδιά ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


 Με χαμόγελα και παιδικές φωνές γέμισαν σήμερα οι δύο Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί κατά τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Αυτοδιοίκηση. Το «ανθρώπινο» πρόσωπο της πολιτικής!

Απόψεις, του Θανάση  Παπαμιχαήλ*
Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Και για να αλλάξει η πολιτική ηγεσία, θα πρέπει ο λαός να γίνει πολίτης.
Δύσκολα πράγματα, ειδικά όταν οι πολιτικές ηγεσίες πολλών χωρών μοιάζουν με «παιδικές χαρές». Κάποιος θα πρέπει να τους σταματήσει, πριν καταλήξει το μεγαλύτερο μέρος των λαών να κάνει «ελεύθερο κάμπινγκ» σε πάρκα, παγκάκια, εισόδους κλειστών καταστημάτων, δρόμους και κάτω από γέφυρες!
Μας διοικούν, παγκοσμίως, απίστευτοι πολιτικοί που με τις πράξεις τους ανατροφοδοτούν και επιταχύνουν την κάθε είδους κρίση, ενώ μετατρέπουν τα αποτελέσματα ακόμη και δημοψηφισμάτων κατά το δοκούν, αν δεν τα μετατρέπουν σε ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό τους!

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ - Το νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ

 Έκανε πολλές εξαγγελίες, έδωσε πολλές υποσχέσεις, που θύμισαν έντονα το περίφημο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του 2014, χωρίς πάντως να κοστολογήσει τα οικονομικά μέτρα που δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΔΕΘ.
«Τέσσερα χρόνια πριν από αυτό εδώ το βήμα μπορούσαμε να οραματιστούμε μια Ελλάδα που ανοίγει τα φτερά της. Απαλλαγμένη από τα μνημόνια και τον ασφυκτικό κορσέ της δημοσιονομικής επιτήρησης, μπορούσε να ανασάνει ξανά...», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη ΔΕΘ, για να υποστηρίξει ότι «τέσσερα χρόνια από τότε η Ελλάδα είναι μια αγνώριστη χώρα για τους κατοίκους της και "ειδική περίπτωση" ξανά, για την Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών ξαναγύρισε πίσω και ίσως ακόμη πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων» και πως οι εξωγενείς παράγοντες της πανδημίας και του πολέμου «απλά επιδείνωσαν τις συνέπειες μιας ειλημμένης απόφασης, η Ελλάδα να επιστρέψει στο παρελθόν της, να επιστρέψουν οι τύχες της χώρας στις κρατικοδίαιτες ελίτ, να αναδομηθεί το πελατειακό και κομματικό κράτος, να συνθλιβεί ακόμα και το αναιμικό κοινωνικό κράτος, να απορρυθμιστεί πλήρως η αγορά εργασίας, να μπει στο περιθώριο η νέα γενιά». «Να χτιστεί με δυο λόγια μια Ελλάδα άνιση, άδικη, αβίωτη για τους πολλούς», είπε. «Σήμερα είναι ζωτική κοινωνική και εθνική ανάγκη να κάνουμε πράξη αυτή την προσμονή για καλύτερες μέρες. Να δώσουμε λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι παρών και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Νέος πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ ο Φλεριανός Βασίλειος.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή (18/9) η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας.
Όπως ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος ο υποψήφιος πρόεδρος εκλέχθηκε από τα μέλη του εκλογικού σώματος και όχι από το Δ.Σ.
Με συντριπτική πλειοψηφία και αποδοχή από τα μέλη, νέος πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ εκλέγεται ο Φλεριανός Βασίλειος.
Όπως ορίζει το καταστατικό μας, ο πρόεδρος του συλλόγου, θα συγκαλέσει την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ., όπου και θα συγκροτηθεί σε σώμα.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλο τον φίλαθλο κόσμο που συμμετείχε στις εκλογές τιμώντας μας με την ψήφο του.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την δικαστική αντιπρόσωπο κ. Ήμελλου Αγγελική για την εύρυθμη και άψογη εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας που έφερε εις πέρας.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον "recordman" συμμετοχών σε εφορευτικές επιτροπές πάνω στο νησί μας κ. Γιοσμά Ιωάννη. Ο κ. Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που ο χαρακτήρας του πρεσβεύει το ήθος του εθελοντισμού καθώς σε κάθε εκλογική διαδικασία οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου του νησιού μας, όποτε του ζητηθεί δηλώνει παρών αφιερώνοντας ώρες για τις αρχαιρεσίες! Για όλα τα παραπάνω τον ευχαριστούμε θερμά που τίμησε με την παρουσία του και την δική μας εκλογική διαδικασία.
Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον που τελείωσε αφήνοντας ένα χαμόγελο στα χείλη κάθε Πανναξιακού!
Από αύριο κιόλας, το νέο συμβούλιο πιάνει δουλειά με στόχο την ανάπτυξη της ακαδημίας μπάσκετ του Πανναξιακού μας. Μεγάλος μας στόχος να φέρουμε κοντά στο άθλημα του μπάσκετ όσο το δυνατόν περισσότερα αγόρια και κορίτσια της Νάξου!
Στη νέα μας αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Εκτός όλων των υποψηφίων στις δραστηριότητες μας θα συμμετάσχει όλος ο κόσμος που μοιράζεται το ίδιο όραμα με εμάς.
Οι συνεργασίες σε όλους τους τομείς, επίσης θα αποτελέσουν έναν από τους πρωταρχικούς μας στόχους, καθώς είναι ψηλά στο πλάνο μας.
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς η νέα διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΚ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ



Tου Δημήτρη Γκιολέ Οικονομολόγου - Φοροτεχνικού. Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερίφου Είναι γεγονός στην τοπική αυτοδιοίκηση ότι οι μικροί νησιωτικοί Δήμοι χρειάζονται τέσσερις βασικούς παράγοντες ώστε να μπορούν να επιτελέσουν το σημαντικό κοινωνικό οικονομικό και πολιτιστικό τους έργο. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι οικονομικοί πόροι, τα γεωγραφικά τους όρια, οι αρμοδιότητές τους στο χωρικό σχεδιασμό, καθώς και οι συμμετοχικές τους διαδικασίες. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε το ρόλο της συμμετοχικής διαδικασίας, τις λαϊκές συνελεύσεις, την εφαρμογή του Δημοκρατικού προγραμματισμού και την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των λαϊκών συνελεύσεων στον Δημοτικό προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του εκάστοτε Δήμου. Ο ρόλος των μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων χρειάζεται σημαντική ενίσχυση της Διοικητικής και οργανωτικής ικανότητάς τους. Με την διασφάλιση αυτών των σημαντικών προϋποθέσεων οι σημερινοί μικροί Δήμοι θα μπορούν να ενισχύσουν:

Με 18% αύξηση σε σχέση με το 2019 έκανε ποδαρικό ο Σεπτέμβριος

 

Το Νότιο Αιγαίο ο πιο ανθεκτικός προορισμός στην Ευρώπη

Από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ακολουθεί η παρακάτω ανακοίνωση:

 Ο πιο ανθεκτικός προορισμός στην Ελλάδα και την Ευρώπη αναδύεται το Νότιο Αιγαίο, εξαργυρώνοντας την εμπιστοσύνη που κέρδισε μέσα στην πανδημία, την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία του Τουρισμού, καθώς ακάθεκτες συνεχίζουν και τον Σεπτέμβριο οι ροές προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

" Κόλαφος για Χατζημάρκο και η νέα απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης"!


 


Κόλαφος για τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο αποτελεί η νέα αποφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το Μονομελές  Πρωτοδικείο Ρόδου  με την υπ' αριθμό 270/2022 απόφαση στις 16.9.22 απέρριψε και  την Αγωγή Αποζημίωσης που υπέβαλε εις βάρος μου η "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε." (εταιρεία  της Π.Ν.Α.) με μάρτυρες κατηγορίας μου τους κ. Γ.Χατζημάρκο -Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου και Χ.Μπάρδο -Αντιπεριφερειάρχη Ν.Αιγαίου  και πρώην προέδρους της ανωτέρω εταιρείας!

Είναι η τρίτη απόφαση της Δικαιοσύνης που ακυρώνει το σχέδιο προσωπικής και πολιτικής μου εξόντωσης που με θράσος  προωθεί ο κ. Χατζημαρκος και ομάδα ( έμμισθων με χρήματα του Δημοσίου) συνεργατών του!
Θυμίζω ότι έχει προηγηθεί αμετάκλητη αθωωτική για εμένα  απόφαση του Ποινικού δικαστηρίου Ρόδου και δικαίωση μου και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο (συγκροτείται από τρεις εφέτες και δύο στελέχη της αυτοδιοίκησης) της Αποκεντρωμενης Διοίκησης Αιγαίου!

Οι άνθρωποι που με ειρωνεύτηκαν, με συκοφαντησαν  και με πρόσβαλαν συστηματικά , με διαπόμπευσαν άδικα , δεν σεβάστηκαν το τεκμήριο της αθωότητας μου και επένδυσαν πολιτικά στον διωγμό μου δεν έχουν ζητήσει  μέχρι σήμερα ούτε μια ΣΥΓΝΩΜΗ!
Δείχνουν έτσι το  εμπαθεια τους για  το πρόσωπο μου,την ασέβεια τους απέναντι στους θεσμούς και την κοινή γνώμη  που με την σκευωρία  τους επιχείρησαν να παραπλανήσουν! 

Έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη  που αποτελεί σταθερό πυλώνα για την κοινωνία μας και τον αξιακό της κώδικα .
Ευχαριστώ  όλους όσους με στήριξαν και με στηρίζουν  και ιδιαιτέρως την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου   και τους άξιους δικηγόρους μου  Ευαγγελία Αρνιθενού και Στέλιο Αλεξανδρή. 

Ο αγώνας μου συνεχίζεται!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου 
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. 
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.  Κ.Π. ΑΔΕΔΥ 

Οκταπλασίασε το κόστος διαχείρισης του ΧΑΔΑ ο Δήμαρχος Θήρας.


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της κατεπείγουσας απευθείας ανάθεσης για τις χωματουργικές εργασίες διαχείρισης του ΧΑΔΑ.  

     Το κόστος αυτής της εργολαβίας τα τελευταία τρία χρόνια ήταν συγκεκριμένο. Στον διαγωνισμό που προκήρυξε την 1η Αυγούστου 2022, είχε προϋπολογιστεί αμοιβή 6.660,00€ το μήνα.  Στη χθεσινή απευθείας ανάθεση που εγκρίθηκε το κόστος είναι 53.940,00€ το μήνα δηλαδή οκτώ φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο. 

     Το θέμα πέρασε με τη θετική ψήφο των συμπραττουσών παρατάξεων πλην του κ. Επιφανίου Σιγάλα που ψήφισε «παρών».  Η Θηραϊκή Πολιτεία και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισαν αρνητικά. 

     Η αναφορά και ο σχολιασμός του επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκου Ζώρζου στο κατά πολύ μεγαλύτερο κόστος της απευθείας ανάθεσης, δηλαδή στο οκταπλάσιο του ποσού που είχε προϋπολογισθεί από τον Δήμο αρχικά, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ανέλθει στο ποσό των 215.760,00€ για τέσσερις μήνες, προκάλεσε την παραληρηματική συμπεριφορά του Δημάρχου, όπως καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί.

    Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή τακτική του, εκείνη της αποφυγής απάντησης στο συζητούμενο θέμα, προσπάθησε να δημιουργήσει σκιές για την περίοδο της Δημαρχίας του προκατόχου του Νίκου Ζώρζου. Οι πάμπολες απευθείας αναθέσεις και το κόστος τους έχουν πολλάκις σχολιαστεί όχι μόνο από εμάς και χωρίς να αφορούν ουσιαστικό έργο. Ας μην τολμά λοιπόν τις συγκρίσεις. Άλλωστε η παροιμία λέει «ξερά κουκιά στον τοίχο δεν κολλάνε» οι Σαντορινιοί έχουν κατατάξει στη συνείδηση τους τον καθένα ξεχωριστά.  


https://www.youtube.com/watch?v=5aIHkGOkk9k


--