slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποθέωση Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΚΟΗΘΗ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εισήλθε καταχειροκροτούμενος λίγο πριν την έναρξη της προγραμματισμένης ομιλίας του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στο βήμα της 75ης ΔΕΘ στο Βελλίδειο. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , δεν έκρυψε την συγκίνησή του από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των μελών της ΟΝΝΕΔ και των απλών πολιτών που συνεχίστηκαν και όταν μπήκε στην αίθουσα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡA ΣΤΗN 75Η ΔΕΘ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 75ΗΣ ΔΕΘ

Κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε αποδομώντας τα «εφτά ψέματα» που σηματοδοτούν την εποχή της παρακμής που πρέπει να ξεπεράσει η χώρα.

Στη συνέχεια περιέγραψε την εναλλακτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για διέξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και έξοδο από την επιτήρηση.

Τελικά, στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του περιέγραψε την «Αλλαγή Μοντέλου Ανάπτυξης», που είναι απαραίτητη για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση οριστικά, ώστε να μην επιστρέψει στον κρατισμό.

* Το πρώτο ψέμα που έχει χρεοκοπήσει, κατά τον κ. Σαμαρά, είναι η «κοινωνική πολιτική» που ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες με αναδιανομή δανεικών σε βάρος των επομένων γενεών.

* Το δεύτερο είναι η απάντηση στο ερώτημα: πότε η χώρα υπερχρεώθηκε;

Κι έδειξε ότι η υπερχρέωση της Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του ’80, επί ΠΑΣΟΚ, όταν το χρέος εκτινάχθηκε από 32% σε 110% του ΑΕΠ. Κι από τότε όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν, αλλά καμία δεν κατάφερε να ελέγξει το χρέος. Διότι το χρέος τροφοδοτεί νέα ελλείμματα τα επόμενα χρόνια.

* Το τρίτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ ότι ήταν η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δημιούργησε το σημερινό πρόβλημα υπερχρέωσης. Ο κ. Σαμαράς έδειξε αναλυτικά ότι από τα 80 δισεκατομμύρια νέου χρέους κατά την πενταετία 2004-2009, τα 70 πήγαν για υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

* Το τέταρτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι για όσα έγιναν μετά τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, η κατάσταση που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι τα spreads των επιτοκίων, που αποτελούν τον καθρέφτη εμπιστοσύνης των αγορών στην εκάστοτε κυβέρνηση, ήταν μόλις στις 130 μονάδες τον περασμένο Οκτώβριο και ανέβηκαν πολύ αργότερα, όταν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε τίποτε για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα, ενώ διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό. Τα spreads άρχισαν να σκαρφαλώνουν μετά τον Ιανουάριο του 2010, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εξ αιτίας της πολιτικής του.

* Το πέμπτο ψέμα είναι ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό ήταν, δήθεν, «αναπόφευκτη». Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι οι αγορές δάνειζαν άνετα την Ελλάδα ως και τον Ιανουάριο, όσα ζητούσε για να βγάλει τη χρονιά και με λογικά επιτόκια ακόμα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να δανειστεί τότε, άρχισε τον διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό και βρέθηκε εκτός αγορών τον Μάιο.

* Το έκτο ψέμα είναι ότι η υπογραφή αυτού του Μνημονίου ήταν «μονόδρομος» στις αρχές Μαΐου. Ο κ. Σαμαράς έδειξε, αντίθετα, ότι υπήρχαν τότε περιθώρια διαπραγμάτευσης, αλλά η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε το παραμικρό και υπέγραψε τους χειρότερους δυνατούς όρους.

* Το έβδομο ψέμα είναι ο ισχυρισμός του ΠΑΣΟΚ, ότι το Μνημόνιο αποτελεί παρ’ όλα αυτά διέξοδο από την κρίση, κι ότι ήταν τάχα πράξη «ανευθυνότητας» της Νέας Δημοκρατίας να μη το ψηφίσει. Ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι η Πολιτική του Μνημονίου οδηγεί σε χειρότερη κρίση απ’ αυτήν που υπάρχει σήμερα, ότι βουλιάζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, ότι το συνολικό χρέος στο τέλος της τετραετίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο, ότι μετά από τόσες θυσίες και πάλι θα είναι δύσκολο να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να δανειστεί. Κι ότι πραγματική ανευθυνότητα ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ κραύγαζε λεφτά υπάρχουν πριν τις εκλογές του 2009, όταν γνώριζε πολύ καλά το πρόβλημα ελλείμματος που υπήρχε τότε στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αρκέστηκε να απορρίψει το Μνημόνιο αλλά διατύπωσε το δικό της ολοκληρωμένο Σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο και περιέγραψε συνοπτικά στη συνέχεια:

-- Το Σχέδιο ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση με στοχευμένα μέτρα τόνωσης της αγοράς μηδενικού ή μηδαμινού κόστους. Κι έτσι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα σε ενάμιση με δύο χρόνια, όταν με το Μνημόνιο το έλλειμμα θα παραμένει 2,6% μετά από 4 χρόνια σκληρών θυσιών.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ χτυπά ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος μέσα από την αξιοποίηση της αδρανούς ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Κι έτσι μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα έχει χρέος χαμηλότερο απ’ ότι σήμερα. Ενώ με το Μνημόνιο θα έχει χρέος πολύ υψηλότερο απ’ ό,τι σήμερα.

-- Το Σχέδιο της ΝΔ πρόβλέπει αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών που έγιναν ήδη, όπως οι περικοπές στις χαμηλές συντάξεις. Η ΝΔ δεσμεύεται να απακαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις το ταχύτερο, προτείνοντας ισοδύναμες περικοπές από δαπάνες. Κι έδωσε τους σχετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού. Επίσης το Σχέδιο της ΝΔ δεν προβλέπει άλλα μέτρα περικοπών και νέων φόρων, ενώ το Μνημόνιο προβλέπει αλλεπάλληλα νέα μέτρα, πολλά των οποίων, μάλιστα «αδιευκρίνιστα».

-- Τέλος το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προτείνει αναπτυξιακά μέτρα, πολλά των οποίων είναι εφαρμόσιμα από σήμερα, κι άλλα αφότου η χώρα απαλλαγεί από τους περιορισμούς του Μνημονίου, το οποίο αντίθετα κινείται σε εντελώς αντι-αναπτυξιακή κατεύθυνση και για πολλά χρόνια.

Μέχρι το σημείο αυτό ο κ. Σαμαράς εξήγησε το διαφορετικό μίγμα πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για να βγει η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις του...

Στο επόμενο μέρος περιέγραφε το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών που συνιστούν το άλλο μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να μπει σε υγιή αναπτυξιακή τροχιά μετά το Μνημόνιο. Και ονόμασε το σύνολο αυτών των προτάσεων τις «επτά αλήθειες», που πρέπει να υιοθετήσουμε από τώρα για να αλλάξουμε το κλίμα και να τις εφαρμόσουμε μόλις μπορέσουμε:

  • Πρώτον δραστική μείωση της φορολογίας, όταν βγούμε από το Μνημόνιο, κι όχι νέες φορολογικές αυξήσεις μέχρι τότε. Με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το κράτος μπορεί να αντλήσει περισσότερα έξοδα.
  • Δεύτερον, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, εργοδοτών και εργαζομένων.

Σταδιακά, ασφαλώς! Προσεκτικά, οπωσδήποτε. Επιδοτώντας την εργασία από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ώστε να μην χαθούν πόροι που χρειάζονται άμεσα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

* Τρίτον, πάταξη της γραφειοκρατίας όχι στα λόγια, αλλά με προτεραιότητα σε πέντε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Άμεσα εφαρμόσιμες και μηδενικού κόστους.

* Τέταρτον, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με συγκεκριμένες στοχευμένες δράσεις.

* Πέμπτον, προτεραιότητα στην Εξωστρέφεια,

* Έκτο απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας

* Έβδομο, κλαδικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Με τα συγκεκριμένα μέτρα που πρότεινε σε κάθε μια από τις παραπάνω κατευθύνσεις και με τα παραδείγματα που έφερε, ο κ. Σαμαράς έδειξε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε όλα: Αυξάνει τα φορολογικά βάρη, επιδεινώνει τη γραφειοκρατία, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα, συνεχίζει την απαξίωση της επιχειρηματικότητας και ακυρώνει κάθε κλαδική πολιτική για οποιοδήποτε αναπτυξιακό τομέα, από τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, ως την Ενέργεια.

Έτσι η συνολική πρόταση Σαμαρά συνοψίζεται σε δύο μείζονες προτάσεις:

-- Νέο μίγμα πολιτικής άμεσα και για τα επόμενα χρόνια, ώστε να βγούμε το ταχύτερο από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

-- Και άλλο Μοντέλο Ανάπτυξης, με εφτά συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε να μπούμε σε υγιή ανάπτυξη μετά το Μνημόνιο.

Επίσης από την εισήγησή του προκύπτει ότι τα εφτά βήματα αλλαγής του Αναπτυξιακού μοντέλου πρέπει να γίνουν συνδυασμένα, για να έχουν αποτέλεσμα.

Τελικά ο κ. Σαμαράς έθεσε το πολιτικό δίλημμα των επόμενων εκλογών:

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση υποκινεί και διασπείρει το Φόβο, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί την Ελπίδα.

Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τίποτε διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει από το Μνημόνιο.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και είναι πολλαπλά καλύτερη, πολύ πιο αποτελεσματική και κοινωνικά δίκαιη.

Τέλος ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους...

Να ψηφίσουν τις Ελπίδες τους κι όχι τους Φόβους τους!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ Γ,ΞΕΝΑΚΗ Α,ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Μ,ΚΑΙ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟ Σ.ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κ.ΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΡΑΠΤΑΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ .
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Κ.Κ.ΚΑΛΙΝΙΚΟ.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NAXOS RΕΑSΟRΤ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΜΥΚΟΝΟ ΣΥΡΟ

Για «την μεγάλη ανατροπή κόντρα στην απόγνωση» θα μιλήσει απόψε ο Σαμαράς

«Είμαστε σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτήν την οικονομική πολιτική που δεν συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε. Σήμερα το βράδυ θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναφερθούμε λεπτομερώς για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας. Εδώ πέρα πάντως πήραμε μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και αν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα». Αυτα δήλωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρωϊνή επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την αποψινή ομιλία του απο το βήμα της ΔΕΘ, ο Σαμαράς θα είναι αφενός είναι επιθετικός προς την κυβερνητική πολιτική καταγγέλοντας ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και αφετέρου θα περιγράψει την εναλλακτική πρόταση για να βγει η Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα απο το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις του

Θα περιγράψει επίσης την αλλαγή μοντέλου Ανάπτυξης που προτείνει με στόχο να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, στην μετά Μνημόνιο εποχή.

Κατα την διάρκεια της ομίλίας του θα καταγγείλει επίσης τα ψέμματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, θα τα ανασκευάσει ένα προς ένα και θα δείξει τις μακροχρόνιες αδυναμίες, αλλά και τα ασυγχώρητα σφάλματα εξαιτίας των οποίων φτάσαμε στην σημερινή κρίση.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τις κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλα και ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Όπως λένε συνεργάτες του θα μιλήσει συνολικά “για τη μεγάλη επανάσταση και τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει, φέρνοντας ξανά την Ελπίδα, εκεί που σήμερα κυριαρχεί η απόγνωση…

Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της HELEXPO, ενώ επισκέφθηκε και τα περίπτερα της ΔΕΘ.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα ολοκληρωθεί με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 13:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.



Το σάπιο βάθρο γκρέμισε τον «πρωταθλητή»!

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αρκετά χόρεψε και αρκετά κορόιδεψε τόσα χρόνια! Αφού προκάλεσε τη διαγραφή του, κατ’ εντολή του μέντορά του με αποκλειστικό σκοπό να εμποδιστεί η νίκη της ΝΔ με τον Καραμανλή από το 2000, έστησε το απόκομμά του για να μαζέψει παράλληλα και την προίκα της ομογάλακτης αδελφής Ντόρας. Η λεία του ήταν κυρίως δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ, καθώς επίσης και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων με ανεπτυγμένη Εθνική Συνείδηση, που δεν θα πήγαιναν ποτέ από μόνοι τους και απευθείας στην αγκαλιά του μητσοτακέϊκου! Οι αντιλήψεις του επιτίμου και της θυγατέρας του περί του Έθνους των Ελλήνων είναι πασίγνωστες και «διατί να το κρύψωμεν άλλωστε», αφού αυτές τους δίνουν έξτρα μπόνους, από τον ξένο παράγοντα.

Ο ΛΑΟΣ ήταν ξεκάθαρα ένα μητσοτακικό κόμμα εκτός της ΝΔ, ο δε φιλόδοξος ιδρυτής του περίμενε με αγωνία την επόμενη μέρα, την λεγόμενη και «μετά Καραμανλή εποχή», για να δει τη Ντόρα ως αρχηγό της. Γι αυτό και όλα τα χρόνια, αφενός κτύπαγε ανελέητα τον πρώην πρωθυπουργό, για να συμβάλει καθοριστικά στη γρήγορη φθορά του και αφετέρου δήλωνε με παρρησία «επίμονα πρόθυμος» συγκάτοικος στην παραταξιακή πολυκατοικία!

Επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, μόλις τους έκατσε η στραβή και έχασε η ατυχήσασα θυγατέρα από τον Αντώνη Σαμαρά, εκείνη την «αποφράδα» γι αυτούς μέρα της 29ης Νοεμβρίου, έχασε και «τα αυγά και τα πασχάλια» και άρχισε τα παραμιλητά! Ποιός τον είδε και δεν τον λυπήθηκε, γιατί τί να φοβηθείς από φερέφωνα, έστω και πολύ θυμωμένα!

Έβγαλε αυτομάτως τη μάσκα του υπερπατριώτη και του ελληναρά, ξέχασε τη συγκατοίκηση στην μεγάλη πολυκατοικία και ξεκίνησε έναν λυσσαλέο και βρώμικο πόλεμο κατά του Αντώνη. Το αποκορύφωμα του ξεμασκαρέματός του, ήταν η ψήφιση της παράδοσης της Πατρίδας στο ΔΝΤ και της υποδούλωσης του Ελληνικού λαού, συμβαδίζοντας για άλλη μια φορά «χέρι-χέρι» με την ατυχήσασα και διαχρονική συνοδοιπόρο.

Τώρα ήρθε ο καιρός να εισπράξει το αντίτιμο της δημαγωγίας του και προπαντός της προδοσίας του! Ψηφοφόροι και στελέχη που τον εμπιστεύθηκαν και τον ακολούθησαν, ως εκφραστή ενός πατριωτικού κινήματος, κατάλαβαν εσχάτως ότι το μόνο του αδιαμφισβήτητο προσόν είναι η δημαγωγία σε συνδυασμό με την ταχεία κυβίστηση, που τον κατέστησε αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή στο είδος! Τον εγκαταλείπουν λοιπόν ομαδικώς και αυτό πια τον ανησυχεί ιδιαιτέρως. Και όσο ουρλιάζει, κουνώντας σπασμωδικά χέρια και πόδια, τόσο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο!

Τέτοια αποκαθήλωση, έντεκα μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δεν καταπίνεται και εύκολα! Υπάρχει μια σοφή παροιμία που λέει ότι και… «ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται»! Ο κ. Καρατζαφέρης, κατάφερε να κάνει και σ’ αυτό πρωταθλητισμό και παρέτεινε την πολιτική του επιβίωση με τις ψευτιές του, για δέκα ολόκληρα χρόνια!

Καιρός να πάψει να διαψεύδει τη σοφία του λαού, όπως διέψευσε τις όποιες ελπίδες στήριξαν πάνω του αυτοί που τον έβαλαν στη Βουλή μέχρι και ως αρχηγό κόμματος!

Αφροδίτη

ΚΚΕ: νέο χαράτσι η περαίωση

Σε συμμαχία προσκαλεί το ΚΚΕ τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους εναντίον της περαίωσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς βιοτέχνες και τους εμπόρους η περαίωση αποτελεί ένα νέο χαράτσι που τους οδηγεί στην απόγνωση, γράφει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Για τους μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν στην εφορία δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και προνόμια, είναι επιβράβευση.

Σήμερα είναι επιτακτική η συμμαχία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων κατά του κοινού εχθρού, των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν, προτρέπει το κόμμα.

ΣΥΝ: Σκάνδαλο για τους συστηματικούς φοροφυγάδες η περαίωση





Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ χαρακτηρίζει την προωθούμενη περαίωση ως σκάνδαλο.

Η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία εγκατέλειψε τη διακηρυγμένη θέση της για συστηματικούς ελέγχους και υιοθέτησε την πρακτική των χαριστικών περαιώσεων, ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων της, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Η περαίωση αποτελεί σκάνδαλο, όχι για τα μικρομάγαζα των λίγων εκατοντάδων ευρώ αλλά για τους συστηματικούς φοροφυγάδες που τώρα μπορούν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων και να χλευάζουν την κοινωνία που δοκιμάζεται.

Ομολογία από τον επικεφαλής των επιτηρητών! του ΔΝΤ

Δεν φταίει το χρέος, αλλά η ιδιομορφία της οικονομίας μας! «ΤΟ πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το δημόσιο χρέος και το έλλειμμά της, αλλά κυρίως οι διαρθρωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η οικονομία». Με την παραδοχή αυτή ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η θεραπεία-σοκ που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία μετά την υπογραφή του Μνημονίου δεν είναι η ενδεικνυόμενη. Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συνόδευσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου αναγνώρισε ότι σημαντικότερες από τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους είναι οι μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό, αγορά εργασίας, καθώς και στο πλαίσιο που διέπει τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις. «ΤΟ πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το δημόσιο χρέος και το έλλειμμά της, αλλά κυρίως οι διαρθρωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η οικονομία». Με την παραδοχή αυτή ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η θεραπεία-σοκ που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία μετά την υπογραφή του Μνημονίου δεν είναι η ενδεικνυόμενη. Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συνόδευσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου αναγνώρισε ότι σημαντικότερες από τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους είναι οι μεταρρυθμίσεις σε Ασφαλιστικό, αγορά εργασίας, καθώς και στο πλαίσιο που διέπει τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

«Ανάπτυξη με όραμα και ομόνοια»

Πηγή: «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»
Συνέντευξη παραχώρησε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Προόδου» Νίκος Μαριάνος. Ο κ. Μαριάνος θα είναι ένας από τους δυο (προς το παρόν) υποψήφιους δημάρχους Αντιπάρου (ο δεύτερος συνδυασμός είναι αυτός του κ. Λεβεντάκη).
Το
blog μας αναδημοσιεύει τη συνέντευξη του κ. Νίκου Μαριάνου στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ».
«Ενωτική Κίνηση Προόδου» Νίκος Μαριάνος
Ανάπτυξη με όραμα και ομόνοια
Κάλεσμα στους νέους για να πάρουν στα χέρια τους τις εξελίξεις
«...απευθύνω πρόσκληση στον…



κ. Λεβεντάκη να οργανώσουμε ένα δημόσιο διάλογο στην πλατεία με την παρουσία δημοσιογράφων, που θα απευθύνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις. Έτσι το κοινό θα διευκολυνθεί στην τελική του επιλογή».




Σε καλό δρόμο είναι ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Προόδου», με επικεφαλής τον επιχειρηματία - οικονομολόγο Νίκο Μαριάνο.
Σε συνέντευξή του στη ΦτΠ, ο κ. Μαριάνος δηλώνει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του και στις αρχές Οκτωβρίου θα δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμά τους.
Πρόγραμμα ρεαλιστικό, με όραμα, κατάλληλη στρατηγική και δράσεις, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μέσα σε κλίμα ομόνοιας.

- Που βρίσκεστε σε ότι αφορά τη δημιουργία του Συνδυασμού σας;

Αυτή τη στιγμή ο Συνδυασμός αριθμεί ένα ικανό αριθμό υποψηφίων συμβούλων και έχω την πεποίθηση ότι ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει κατά πολύ το μικρότερο προβλεπόμενο από το νόμο.
Τα ονόματα θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν είναι όμως αυτό το πιο σημαντικό. Το σπουδαίο είναι, ότι συμμετέχουν άτομα ικανά, που θα μπορέσουν πραγματικά να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και να τον καταστήσουν αποτελεσματικό στα καθημερινά προβλήματα.

- Ποια είναι η βάση του Προγράμματός σας και πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα;

Το Όραμα πάνω στο οποίο έχει σχεδιαστεί όλο το Πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι: Η ανάπτυξη της τοπικής Οικονομίας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.
Το Όραμα αυτό υποστηρίζεται από τις κατάλληλες στρατηγικές και δράσεις, που όλες τελικά συγκλίνουν στην ολοκλήρωσή του σε ένα βάθος χρόνου.
Επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό ν’ αναφέρουμε τις Αρχές που θα διέπουν όλες τις ενέργειές μας, που είναι η Υπερκομματικότητα, η Λαϊκή Συμμετοχή και η Διαφάνεια.
Όλο το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε όλους τους κατοίκους της Αντιπάρου σε ανοιχτή συγκέντρωση στις αρχές Οκτωβρίου.

- Πως κρίνετε τις δυο τετραετίες που πέρασαν;

Οι δυο τετραετίες που πέρασαν χαρακτηρίζονται από μεγάλη στασιμότητα και τη σοβαρή αποτυχία του έργου της Αποχέτευσης και του Βιολογικού. Πολλά αναπτυξιακά προγράμματα χάθηκαν χωρίς να αξιοποιηθούν κατάλληλα προς όφελος του νησιού. Είναι προφανής η έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου για την Ανάπτυξη και την ικανοποίηση του πολίτη. Επί πλέον, η πλευρά της Αντιπολίτευσης (ειδικά την τελευταία τετραετία), εγκλωβίστηκε αποκλειστικά στους συνεχείς δικαστικούς αγώνες για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς ν’ ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα του τόπου, χωρίς δημιουργικές προτάσεις και χωρίς τη στοιχειώδη ενημέρωση και εμπλοκή των πολιτών στα κοινά. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την στασιμότητα και τη διαιώνιση αρκετών προβλημάτων.

- Κατά την άποψη σας ποια είναι τα βασικά ζητήματα του νησιού;

Δυστυχώς, λόγω της προαναφερόμενης στασιμότητας, αρκετά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί. Το πιο βασικό από όλα είναι φυσικά το έργο Αποχέτευση – Βιολογικός. Έπονται, η σωστή διαχείριση των Υδατίνων πόρων, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και η ανακύκλωση για την επιμήκυνση της ωφέλιμης Ζωής του ΧΥΤΑ. Από κει πέρα υπάρχουν πλήθος εκκρεμοτήτων και καθημερινών τακτοποιήσεων που χρειάζεται αρκετός χρόνος και χώρος για να αναφερθούν.
Σαν γενική παρατήρηση θα ήθελα να αναφέρω ότι το νησί πάσχει από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να υποστηρίζει την Ανάπτυξη, τον Πολιτισμό, την μόρφωση των παιδιών μας, την Υγεία μας, τον Αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ικανοποιητική εξυπηρέτηση του πολίτη, τη θέσπιση κανόνων που θα διέπουν την καθημερινότητα. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί Ενότητα και Συνεργασία.

- Από τις κινήσεις σας φαίνεται ότι στοχεύετε στην Νεολαία. Πως θα πετύχετε να έλξετε τους νέους;

Πράγματι θεωρώ ότι η Νεολαία της Αντιπάρου πρέπει επί τέλους να παίξει σημαντικό ρόλο στα κοινά. Οι νεολαίοι διαθέτουν ενέργεια ενθουσιασμό, είναι πάντα πρωτοπόροι του κοινωνικού γίγνεσθαι και από τη φύση τους αναζητούν πάντα μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους τους πολίτες, χωρίς ανισότητες και αδικίες. Οι νέοι αγαπούν τις αλλαγές και επιδιώκουν τις ανατροπές.
Ο συνδυασμός μας έχει επανειλημμένα καλέσει τους Αντιπαριώτες νεολαίους να συμμετέχουν στην κρίσιμη αυτή προσπάθεια. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια συνάντηση μαζί τους και θα επακολουθήσουν και άλλες. Οι νέοι πρέπει οπωσδήποτε να αντιπροσωπευτούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θα ήθελα να προσθέσω, ότι ο συνδυασμός μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις αθλητικές δραστηριότητες των νέων. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τις ανάγκες του Ναυτικού Ομίλου, μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί δεόντως και να βοηθηθεί για να λυθούν τα βασικά προβλήματα εγκατάστασης και εξοπλισμού.

- Γιατί ο Αντιπατριώτης θα επιλέξει το συνδυασμό Μαριάνου;

Ο Συνδυασμός μας αντιπροσωπεύει ένα ενωτικό σχήμα που βασίζεται στην Ενότητα και τη Συνεργασία όλων των πολιτών. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Δεν έχουμε καμιά επιρροή από κανένα κόμμα που θα εγκλώβιζε την όλη προσπάθεια προς όφελός του. Επί πλέον διαθέτει στελέχη που έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να καταστήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεσματική για τον πολίτη. Έχουμε Όραμα για το νησί και σχέδιο για την ολοκλήρωσή του. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Αντιπατριώτης θα μας εμπιστευθεί για την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των κοινών.

- Θα δεχόσασταν δημόσια αντιπαράθεση;

Θα επιθυμούσα δημόσιο διάλογο παρά δημόσια αντιπαράθεση. Ο δημόσιος διάλογος με τους πολιτικούς μας αντιπάλους θα είναι χρήσιμος στον κόσμο της Αντιπάρου, γιατί θα του επιτρέψει να σχηματίσει καλύτερη γνώμη για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαχειριστεί τον τόπο. Επομένως είμαι υπέρ του δημόσιου διαλόγου. Και μια και το αναφέρετε, απευθύνω πρόσκληση στον κ. Λεβεντάκη να οργανώσουμε ένα τέτοιο διάλογο στην πλατεία με την παρουσία δημοσιογράφων, που θα απευθύνουν τις κατάλληλες ερωτήσεις. Έτσι το κοινό θα διευκολυνθεί στην τελική του επιλογή.


Δύσκολες στιγμές για τον Ματθαίο Γιαννούλη

Μακριά από τις πίστες και τα ξενύχτια θα πρέπει να παραμείνει για αρκετό διάστημα ο επιτυχημένος τραγουδιστής, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πάνω στην ώρα».


Ο Ματθαίος αποκάλυψε ότι μόλις χθες έμαθε πως έχει ένα όγκο στην αριστερή πλευρά του λαιμού του και την επόμενη Παρασκευή θα μάθει αν είναι καλοήθης ή όχι.

«Δεν φοβάμαι. Η αναμονή είναι που με αγχώνει», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως αντλεί δύναμη από την οικογένειά του.

Η διαχειριστική ομάδα του naxios.blogspot.com σου εύχεται όλα καλά να πάνε !

www.zougla.g