slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η συγκέντρωση στην Αθήνα του Υποψηφίου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκου Μαράκη.

Δελτίο Τύπου

Απόλυτα Επιτυχημένη και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, παρουσία εκατοντάδων ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και παρουσία του Υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννη Διαμαντίδη, έγινε σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στις 10.30, η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Αθήνας του Δημάρχου Νάξου και Υποψηφίου Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Νίκου Μαράκη. Τον Δήμαρχο προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. κ. Νίκος Μαϊτός.

Ο κ. Μαράκης παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος του, αναφέρθηκε στον ¨Καλλικράτη¨ για τον όποιο έχει εργαστεί, και τον γνωρίζει άριστα και σαν αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Κυκλάδων.







Όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος «ο ¨Καλλικράτης¨ μαζί με το πρόγραμμά μας, αντιμετωπίζει με καινοτόμες και πρωτοποριακές λύσεις τα χρόνια προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ένα πρόγραμμα προοπτικής για τα επόμενα χρόνια»

Ο κ. Μαράκης άσκησε κρητική στην αντίθεση των άλλων Υποψηφίων για τον ¨Καλλικράτη¨ και κατέθεσε τον ειλικρινή προβληματισμό του για το πως είναι δυνατόν να εργαστεί κάποιος για το δήθεν καλό του Νησιώτη, για κάτι που ο ίδιος δεν πιστεύει, και από την άλλη το αποδέχεται αναγκαστικά μόνον και μόνο για το αξίωμα του Δημάρχου.

Κλείνοντας καταχειροκροτούμενος την ομιλία του, ο επικεφαλής της ¨Συμπαράταξης¨ σημείωσε ότι «ο Δήμος αυτός μας ενώνει και είμαστε αποφασισμένοι να τολμήσουμε να φέρουμε την πρόοδο. Πάνω από κόμματα και διχαστικές αντιλήψεις. Ο Δήμος μας χωράει όλους. Οι δύναμη του είναι οι Δημότες του. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Το πρόγραμμα μας εγγυάται ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους».

Στη συνέχεια κάλεσε στην έδρα τους παρόντες υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Σύμβουλους. «Είναι κοινή διαπίστωση ότι εκείνο που χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι το υψηλό επίπεδο των Δημοτικών Συμβούλων». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Δήμαρχος «βάλαμε τον πήχη ψηλά, γιατί θέλουμε να πάμε τον Δήμο μας ψηλά».

Στον επικεφαλή του Συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου αναφέρθηκε προσωπικά και ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος αναφερόμενος στον ¨φίλο Νίκο¨ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Νάξου από την Πρώτη Κυριακή, ακλούθησαν ο Αντινομάρχης Αθηνών Ναξιώτης Ιάκωβος Προμπονάς, ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Τσίρος Κυριάκος, και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Τούντας Θεόδωρος.

Όλοι τους αναφερθήκαν στους στενούς δεσμούς του Δήμου Γαλατσίου και της Νάξου και έκλεισαν την ομιλία τους εντυπωσιασμένοι από το πλήθος και τον παλμό της συγκέντρωσης που όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν, για πρώτη φορά ΟΛΟ το Πνευματικό Κέντρο, ο προθάλαμος καθώς και έξω στον δρόμο είχαν καλυφτεί από Ετεροδημότες της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Με το τέλος της ομιλίας του Νίκου Μαράκη ανανεώθηκε το ραντεβού των ετεροδημοτών στην Νάξο, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα επισκέψεων που περιλαμβάνει την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010, στις 18:30 Χείμαρο-Τσικαλαριό, 19:15 Κεραμί, 19:30 Καλόξυλο, 20:00 Χαλκί, 21:00 Δαμαριώνας.

Από το Γραφείο Τύπου

Επώνυμες απόψεις και ανώνυμοι υβριστές!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα

Όταν οι απόψεις δεν έχουν αντίλογο για να αποδειχτούν τα λαθεμένα και τα υποτιθέμενα σκόπιμα λόγια τότε επιστρατεύεται ο ανώνυμος σχολιασμός με χαρακτηρισμούς και ύβρεις εντυπωσιασμού.
Δεν θα ξανά απαντήσω γιατί όποιος δεν έχει το θάρρος να μιλά επώνυμα ή έστω και ανώνυμα για να εκφέρει την αντίθετη άποψη που υποτίθεται ότι θεωρεί σωστή σημαίνει ότι ή δεν την έχει ή ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες που μόνο ο ίδιος γνωρίζει και εμείς υποψιαζόμαστε.!!!!!
Προσωπικά είμαι οπαδός του διαλόγου και δεν διεκδικώ το αλάθητο στις απόψεις μου όμως θεωρώ τους ανώνυμους υβριστές (και όχι σχολιαστές) που συνήθως μας βάζουν και αυθαίρετα "ταμπέλες" ως ανάξιους συνομιλητές που τους δίνουμε αξία όταν τους απαντούμε!!!
Κύριοι μείνετε στην ανωνυμία σας και βρίζεται, σίγουρα κανένας δεν σας παίρνει στα σοβαρά γιατί δεν λέτε τίποτα!!!
Και τέλος καλύτερα είναι να γράφουμε επώνυμες ... λαθεμένες απόψεις ... παρά ανώνυμες ... βρισιές και κατηγορίες!!!

Υποσημείωση:
Να θυμάστε ότι η δημοκρατία δεν φοβάται τον διάλογο γιατί μέσα από αυτόν γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Επίσκεψη Ν. Μαράκη σε Αγγίδια-Ποταμιά-Μέλανες



ΔελτίοΤύπου

Παρουσία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Πουσσαίου ο Δήμαρχος Νάξου και Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Νίκος Μαράκης, συνέχισε την επιτυχημένη περιοδεία του στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας.



Τονίζοντας το γεγονός πως ο «Καλλικράτης» υλοποιεί και εφαρμόζει μια αναγκαία για την χώρα μεταρρύθμιση που οδηγεί στην αποκέντρωση, στην ενδυνάμωση της περιφερειακής τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ο κ. Μαράκης συνομίλησε την Παρασκευή το απόγευμα με τους κατοίκους των Αγγιδίων, της Ποταμιάς και των Μελάνων.

Ο ίδιος μιλώντας για την σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της νησιωτικότητας της περιοχής με τον νέο θεσμό, δεν παρέλειψε να αφουγκρασθεί για άλλη μια φορά τα προβλήματα των περιοχών, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης είχε την ευκαιρία να αναλύσει τα πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο έχει ως βάση την ανάπτυξη της περιοχής στην οικονομία, επικοινωνία, υγεία, παιδεία, πολιτισμό και στην προώθηση του μοναδικού φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος.

Μιλώντας παράλληλα και ο κ. Πουσσαίος, τόνισε την μεγάλη συνοχή που υπάρχει ανάμεσα στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση δηλώνοντας πως η συνεργασία με τον κ. Μαράκη ήταν και θα παραμείνει ουσιαστική, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά «Ταιριάζουν τα χνώτα μας».

Από κοινού οι δύο υποψήφιοι, έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και εναγκαλισμούς, ανέφεραν πως ο Καλλικράτης είναι θεσμός με ιστορική σημασία και μοναδική ευκαιρία να «μας ενώσει και όλοι μαζί με τις δυνάμεις μας να διαμορφώσουμε του μέλλον που μας αξίζει».

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010, στις 10:30, ο κ. Μαράκης θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα, στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Από το Γραφείο Τύπου


250 δημότες απαιτούν

Την ενεργοποίηση και την εφαρμογή του Νόμου 3170/2003 για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων, απαιτούν από το δήμο Νάξου περί τους 250 δημότες, που υπογράφουν σχετικά έγγραφα. Δυστυχώς, πολύ συχνά και πρόσφατα έχουμε δείγματα εγκατάλειψης ή κακοποίησης ζώων στη Νάξο. Φωτογραφίες που σόκαραν όσους τις είδαν δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, ενώ πρόσφατα και μεγάλο ειδησεογραφικό portal δημοσίευσε καταγγελίες για εγκατάλειψη ή βασανισμό ζώων. Εικόνες και κυρίως πράξεις που αμαυρώνουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ευαισθησία, που μας χαρακτηρίζουν ως λαό. Η αδυναμία ή μήπως τελικά η αδιαφορία για την προστασία και την περίθαλψη των ζώων από τη συγκροτημένη πολιτεία δίνουν το δικαίωμα στους ασυνείδητους να συμπεριφέρονται με τρόπο ανεπίτρεπτο. Η ατιμωρησία δε για τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο σκανδαλίζει, αλλά και αφήνει περιθώρια συνέχισής τους!
Οι δήμοι υποχρεούνται να λειτουργούν μονάδες συγκέντρωσης και περίθαλψης ζώων κι όμως τις περισσότερες φορές είτε αδιαφορούν είτε δηλώνουν αδυναμία. Οι Φιλοζωικές Οργανώσεις, αναλαμβάνουν οικειοθελώς το δύσκολο αυτό έργο, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη υποστήριξη των δήμων, ενώ πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι 250 περίπου δημότες Νάξου, υπογράφουν την απαίτησή τους να εφαρμοστεί ο νόμος για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων και η Naxos News, δημοσιεύει τον μακρύ κατάλογο. Ίσως, αποτελέσει μια αρχή για να ασχοληθούμε ως συγκροτημένη πολιτεία στο πλαίσιο του νέου δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με ένα θέμα που άλλες κοινωνίες το έχουν αντιμετωπίσει χρόνια πριν.

αναρτηθηκε απο Naxos News,

Κρίμα!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Τελικά φαίνετε καθαρά ότι ο κ. Παπανδρέου υπό το φόβο της αποδοκιμασίας του Ελληνικού λαού λειτούργησε σπασμωδικά κάνοντας το μεγάλο λάθος!

Η τηλεοπτική του εικόνα αλλά και τα λεγόμενα του έπεισαν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη ότι δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε τίποτα από αυτόν!!! Ο ωμός και ασυγκάλυπτος εκβιασμός του προς σ’ όλο τον ελληνικό λαό 15 μέρες πριν τις εκλογές είναι πρωτόγνωρος και θυμίζει άλλες μαύρες εποχές της Ελληνικής ιστορίας.
Να σας πω την αλήθεια εγώ προσωπικά δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο αφού θεωρούσα ότι το Πρωθυπουργικό αξίωμα και ευθύνη περιέχει και ένα στοιχείο αντρισμού που θα επέβαλε μια άλλη τελείως διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Μια προσέγγιση που θα είχε να κάνει με την πρωθυπουργική παραίνεση και συμβουλή “Ψηφίστε τους αξιότερους συμπολίτες σας, ψηφίστε αυτούς που πιστεύετε ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα για μια ανθρώπινη πόλη για σας και τα παιδιά σας.”
Όμως δυστυχώς και αυτές οι εκλογές γίνονται υπό το καθεστώς των κομματικών επιδιώξεων και οι περισσότεροι από αυτούς που ζητούν την ψήφο μας είναι προσκολλημένοι και ίσως δεμένοι στα αμαρτωλά κομματικά άρματα!!!
κ. Πρωθυπουργέ προσπαθούσαμε εδώ και καιρό να ξεχάσουμε τις περσινές σας προεκλογικές εξαγγελίες που η μη υλοποίηση τους έδωσε το δικαίωμα σε όλους μας να σας χαρακτηρίζουμε ως ψεύτη. Δυστυχώς όμως με την πρόσφατη τηλεοπτική σας εμφάνιση καταφέρατε να αποκτήσετε άλλον έναν χαρακτηρισμό που ίσως είναι βαρύτερος από τον προηγούμενο δηλ. αυτό του εκβιαστή!!!

Υποσημείωση:
Βέβαια ίσως υπάρχει και η περίπτωση να μη σας ενδιαφέρει η γνώμη και οι χαρακτηρισμοί των Ελλήνων πολιτών μια και τον τελευταίο καιρό μπουχτίσατε …. από τα βραβεία και τους επαίνους των … δανειστών μας!!!

Πρόσκληση

Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» σας προσκαλεί στην κεντρική ομιλία του, που θα γίνει 1 Νοεμβρίου 2010, ημέρα Δευτέρα, στις 19:00 μ.μ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Ήξεραν τα πάντα! Απάτη το Μνημόνιο!

του Γιώργου Δελαστίκ
Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας.
Τίναξε στον αέρα τη βάση όλης της πολιτικής του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου η δημόσια ομολογία του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν επί δεκαετίες τα πάντα για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μιλούσαν και δεν πίεζαν να αλλάξει τίποτα, επειδή η Γερμανία και η Γαλλία επωφελούνταν τα μέγιστα από τις εξαγωγές τους στη χώρα μας!
Καταρρέει με την παραδοχή του Γιουνκέρ όλο το οικοδόμημα της πολιτικής απάτης, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου στήριξε το παραμύθι ότι δήθεν το καθεστώς υποτέλειας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ που υπήγαγε την Ελλάδα μέσω του Μνημονίου υπήρξε απόρροια της αποκάλυψης της άθλιας κατάστασης που άφησε την οικονομία μας η κυβέρνηση Καραμανλή στα μάτια των «εμβρόντητων» Ευρωπαίων.

Αφού ο Γιουνκέρ δηλώνει ευθαρσώς ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν την κατάσταση εδώ και δεκαετίες, ασχέτως του ότι δεν μιλούσαν γι’ αυτή δημοσίως, είναι προφανές ότι μόνο έκπληκτοι δεν έμειναν όταν ανέλαβε πέρσι τον Οκτώβριο πρωθυπουργός της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου και άρχισε να διαλαλεί ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην Εντατική», συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που διατυμπάνιζε ότι «η Ελλάδα είναι “Τιτανικός”»!

Ο πρωθυπουργός ψεύδεται

Παράλληλα, έχουμε πλέον και επίσημη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ψεύδεται ασύστολα, όταν ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της κατάστασης της οικονομίας της χώρας αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνησή της.
Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρικ αποκάλυψε σε άρτι εκδοθέν βιβλίο του ότι είχε ο ίδιος πλήρως ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, πολύ πριν από τις περσινές βουλευτικές εκλογές που έφεραν το ΠΑΣΟΚ θριαμβευτικά στην εξουσία.
Μάλιστα, κατά το Γερμανό τέως υπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά την ενημέρωση και του εξέφρασε την ταλάντευσή του για το εάν έπρεπε ή όχι να επιδιώξει να κερδίσει την πρωθυπουργία υπ’ αυτές τις συνθήκες.
Δεν τόλμησε φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου να προβεί σε οποιαδήποτε διάψευση των ισχυρισμών του Πέερ Στάινμπρικ, αλλά κατά τα άλλα έκανε προεκλογική σημαία του το σύνθημα… «Λεφτά υπάρχουν», αποδεικνύοντας πόσο υποκριτικοί ήταν οι δήθεν δισταγμοί του να κατακτήσει την εξουσία.

Μας εξαπάτησαν

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ήξεραν από πριν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αποκάλυψε ο Γιουνκέρ. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήξερε από πριν τα πάντα, αποκάλυψε ο Στάινμπρικ. Άρα και οι μεν και ο δε εξαπάτησαν ασύστολα τον ελληνικό λαό με την κωμωδία που έστησαν από πέρσι τον Οκτώβριο, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποκαλύπτει, δήθεν, τα σημεία και τέρατα της οικονομικής διακυβέρνησης Καραμανλή και τους Ευρωπαίους ηγέτες να πέφτουν, δήθεν, από τα σύννεφα και να αποφασίζουν να στερήσουν την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας.
Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων αποκτά νέα διάσταση η ειλικρινέστατη, όπως αποδεικνύεται, δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε ήδη αποφασίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ από την επομένη των εκλογών που την έφεραν στην εξουσία.
Η δήλωση Σαχινίδη μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε βαθύτερα την πραγματική φύση και τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης Παπανδρέου και να αντιληφθούμε πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τα όσα διακηρύσσει δημοσίως.
Η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας. Μελετούν τις –ουσιαστικά ανύπαρκτες μέχρι τώρα– αντιδράσεις των Ελλήνων σε ακραία μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων, αγριότατης φορολόγησης, εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, υποβάθμισης της υγείας, της παιδείας, των κρατικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας…

ΔΝΤ και ξερό ψωμί

Προκειμένου να υλοποιήσει τον προεκλογικά αποφασισμένο στόχο του να οδηγήσει την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας στο ΔΝΤ που ελέγχεται από τους Αμερικανούς, ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, αποκάλυψε δημόσια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που όλοι οι ηγέτες της ΕΕ ήξεραν αλλά όλοι έκρυβαν – άλλοι για λόγους συμφέροντος και άλλοι για λόγους σκοπιμότητας που αφορά την ίδια τη λειτουργία της ΕΕ.
Καθώς τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται ένα ένα με την πάροδο του χρόνου και καθώς ολοένα και περισσότερα στόματα ανοίγουν, μπορούμε τώρα να πούμε ότι αρχικά η στάση του Γιώργου Παπανδρέου αιφνιδίασε τους ηγέτες της ΕΕ. Όχι φυσικά γιατί ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αλλά γιατί ανάλογη συγκάλυψη της κατάστασης επικρατούσε κοινή συναινέσει για πολλές χώρες-μέλη της ΕΕ. Γι’ αυτό και η αρχική στάση των Ευρωπαίων ηγετών ήταν αμήχανη, μουδιασμένη. Δεν ήξεραν ακόμη πώς να χειριστούν το θέμα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πολιορκούσε φορτικά ήδη από τον Οκτώβριο το διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για να υπαγάγει αμέσως την Ελλάδα σε καθεστώς Μνημονίου, παρόλο που ο τελευταίος τον παρέπεμπε συστηματικά στην Ευρωζώνη. Η αντίφαση λύθηκε, όταν τελικά οι Γερμανοί αποφάσισαν να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ ως «σκουπιδοτενεκές» για τα δεύτερης κατηγορίας μέλη της ΕΕ και, ταυτόχρονα, ως μοχλός επιβολής εξοντωτικής λιτότητας και κατάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών κρατών, στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής υστερίας πολιτικής λιτότητας σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ και πρωτίστως της Ευρωζώνης.

Μέτωπο κατά απατεώνων

Σίγουρα έχει την αυτοτελή, δική της σημασία το γεγονός της αποκάλυψης ότι τόσο η ΕΕ όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου ήξεραν εκ των προτέρων την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και εξαπατούσαν το λαό της υποκρινόμενοι τους αδαείς. Σοβαρό θέμα, αλλά το σημαντικότερο είναι άλλο.
Αφού επί δεκαετίες γνώριζαν την κατάσταση οι Ευρωπαίοι εταίροι της ΕΕ και δεν έκαναν τίποτα, είναι προφανές ότι καμιά «αδήριτη ανάγκη» δεν υπήρχε για καθεστώς Μνημονίου. Αν ήταν αναγκαίο, θα μας το είχαν επιβάλει νωρίτερα.
Ας μην γελιόμαστε. Το Μνημόνιο δεν είναι φάρμακο θεραπείας των μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Το Μνημόνιο συνιστά αυτοτελές επιθετικό σχέδιο αναμόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας. Σημασία για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ΕΕ έχουν αυτοτελώς τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο – η μείωση μισθών και συντάξεων, το φορολογικό «γδάρσιμο» όλων των Ελλήνων που ήδη πληρώνουν φόρους, η κατάλυση του κοινωνικού κράτους.

Πάλη για το μέλλον

Το Μνημόνιο Παπανδρέου – ΕΕ – ΔΝΤ έχει στόχο την επιβολή ενός κοινωνικού Μεσαίωνα. Το ένα εκατομμύριο άνεργοι που θα προκαλέσει φέτος θα είναι μόνο η αρχή. Το Μνημόνιο αποσκοπεί στη διαρκή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, εδραζόμενο στην ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη ότι όσο πιο πολύ φτωχαίνουν οι Έλληνες και πέφτουν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά τους, τόσο πιο… «ανταγωνιστική» θα γίνεται η ελληνική οικονομία. Όσο πιο φτηνά δηλαδή αγοράζουν τις υπηρεσίες μας, τις επιχειρήσεις μας ή τη γη μας οι Γερμανοί, τόσο καλύτερα, πιστεύει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Είναι προφανές ότι από το εάν θα επιβληθεί τελικά ή θα ανατραπεί το Μνημόνιο θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας. Αν, δηλαδή, θα μετατραπεί η Ελλάδα σε μια εξαρτημένη, ξεπουλημένη χώρα, η οποία από τα ταχυδρομεία και τα τρένα έως το ηλεκτρικό και το νερό θα βρίσκεται στα χέρια ξένων δυναστών, όπως επιδιώκει ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ή αν θα ξαναζήσουμε ημέρες εθνικής αξιοπρέπειας ανατρέποντας το Μνημόνιο και τους φορείς του. epikaira.gr

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/10/blog-post_6410.html