slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: οι συνέπειες της αδράνειας της Ειρήνης Προμπονά

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Οι τριβές για το νερό μετα


Οι τριβές για το νερό μεταξύ της ορεινής ενδοχώρας και της τουριστικής δυτικής και νοτιοδυτικής ακτής εντείνονται, καθώς τα αναγκαία έργα έχουν καθυστερήσει και ο δήμος δίνει προσωρινές λύσεις μέσω αφαλάτωσης.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με την πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα

H Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης 

 Στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης μπαίνει η Ελλάδα, μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα.

Ο κ. Βρούτσης και η κ. Αρζάνοβα έθεσαν ως κοινό στόχο την υποστήριξη και την προώθηση των αγωνισμάτων της ελεύθερης κατάδυσης στην Ελλάδα, δεσμεύτηκαν για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ CMAS και Υπουργείου Αθλητισμού.

Το νερό στη Νάξο και την Αμοργό | Σιφνέικη αγγειοπλαστική | Μαύρα βαν στη Μύκονο



-


Καλημέρα από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες»,


Ο φετινός Αύγουστος ήταν για όλους διαφορετικός. Πολλοί ήρθαν αντιμέτωποι με την αδυναμία να ταξιδέψουν στις Κυκλάδες, και πολλοί που ζουν ή παραθερίζουν στο αρχιπέλαγος ήρθαν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησαν είτε οι επιλογές τους, είτε οι αποφάσεις των αρχών ή η κλιματική αλλαγή.


Όλοι στις «BK» περάσαμε τις διακοπές μας τραβώντας φωτογραφίες και συζητώντας με παράγοντες και πολίτες.

Αυτόν τον μήνα δημοσιεύσαμε τη φυσική συνέχεια δύο φακέλων που έχουμε ανοίξει:


Μετά τις έρευνες μας για το νερό στην Τήνο, τη Σίφνο (σε δύο μέρη), σειρά είχαν η Αμοργός με τις πολλές διαρροές και η αδρανής Νάξος.


Και μετά τις έρευνες μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Πάρο, Σαντορίνη και Σίφνο, σειρά είχε η Τήνος με ρεπορτάζ του Γιάννη Παλαιολόγου.


Τον Αύγουστο ασχοληθήκαμε και με τα εξής:

Είχαμε και τρία κοινωνικά, αισιόδοξα, θέματα:

Το περιεχόμενό μας είναι διαθέσιμο για αναδημοσίευση με άδεια Creative Commons (CC-ΒΥ). Αντιγράψτε το και διαδώστε το!

Aυτά ήταν τα νέα μας για τον Αύγουστο. Καλή αντάμωση να έχουμε!

Στο sustainablecyclades.gr διαβάστε τις έρευνες της ομάδας των Βιώσιμων Κυκλάδων, μικρά και μεγάλα νέα από τα νησιά (στην κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΡΟΗ), ερχόμενες εκδηλώσεις.

Βάλτε το λιθαράκι σας για βιώσιμες Κυκλάδες. Επικοινωνήστε μαζί μας, εμπιστευτικά αν προτιμάτε, και βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τις έρευνες μας.

Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon

#sustainablecyclades