slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αληθινή αμφίπλευρη διεύρυνση δεν θα γίνει με υποστολή της σημαίας

Ομιλία του Φαήλου Κρανιδιώτη

στην χθεσινή κοινή εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των δημοτικών τοπικών οργανώσεων της ΝΔ Αιγίου και Νικολάου Πλαστήρα και της διαμερισματικής τοπικής οργάνωσης Τεμένης Αιγίου:

Είναι τιμή να βρίσκεσαι ανάμεσα στις γραμμές του πραγματικού Κόμματος που είναι οι απλοί άνθρωποι, η βάση.

Είναι τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα στον αληθινό κόσμο της εργασίας….

….
Θέλω να σας πω για τους Μικρούς Παρθενώνες που είναι διάσπαρτοι στην Πατρίδα μας κι εδώ στον ωραίο τόπο σας. Όπου κι αν στρέψετε το βλέμμα σας θα τους δείτε.

Πριν πολλά χρόνια φοιτητής πήγα για πρώτη φορά στην Κύπρο με πλοίο, να προσκυνήσω τη γη του Ευαγόρα, του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Δυόμιση μέρες στο κατάστρωμα μ’ ένα στρατιωτικό σακκίδιο, υπνόσακκο και 5000 δραχμές στην τσέπη. Κάπου εκεί στις Κυκλάδες, όπως το πλοίο περνούσε δίπλα από την απόκρημνη ακτή είδα ψηλά στο βράχο ένα πάτημα, μια φλούδα γης με δυο τρεις μοναχικές ελιές, που για να βλέπουν τον ήλιο είχαν γείρει, συστρέψει τον κορμό τους.

Κάποιος, κάποτε, ανέβηκε ως εκεί πάνω, απ’ το μονοπάτι των κατσικιών με δυο μπολιάματα και μια τσάπα. Φύτεψε κάτι αιώνιο που βγάζει καρπούς ως και σήμερα. Γενιές γενεών τις φρόντισαν, τις κλάδεψαν. Έλληνες.

Ο παππούς μου, από την μάνα μου, ένας φτωχός αγρότης από το Μαυρομμάτι της Βοιωτίας πήγε πολεμώντας με το μάνλιχερ και την ξιφολόγχη ως έξω από την Άγκυρα. Τον έμαθε να διαβάζει ο Λοχαγός του στα χαρακώματα του Σαγγάριου και του Εσκή Σεχήρ στις ανάπαυλες της μάχης. Γύρισε, με τα τεκμήρια της ανδρείας του, μια σπάθη του τουρκικού ιππικού και αυτός, ένας άνθρωπος, μόνος, με τ’ άλογο, την τσάπα και το τσεκούρι ξεχέρσωσε μόνος του 30 στρέμματα λόγγου με βάτα και πουρνάρια, που ‘χε ξεκινήσει να τα καθαρίζει από 14 χρονών και που ‘χαν αγριέψει στην απουσία του. Καθάριζε λίγα μέτρα και φύτευε μια ελιά, ακόμη λίγα κι άλλη μια ελιά. Σήμερα είναι δυο παραγωγικοί ελαιώνες. Ένας άνθρωπος μόνος του. Ένας Έλληνας.

Αυτοί είναι οι Μικροί Παρθενώνες του λαού μας, οι δικοί σας Μικροί Παρθενώνες, αιώνια μνημεία του μόχθου και της δημιουργικότητας των πατέρων μας, του δικού μας, του δικού σας μόχθου. Είναι τα περβόλια κι οι ελαιώνες σας, τα σπίτια κι οι εκκλησιές σας. Αναβαθμίδες σ’ απότομες πλαγιές ή πλούσια χωράφια σε κάμπους. Μικρός Παρθενώνας είναι το μικρό εστιατόριο του φτωχού Έλληνα μετανάστη στο Σικάγο κι η φαμίλια του, μέσα στην οποία ανάστησε παιδιά που σήμερα διδάσκουν σε Πανεπιστήμια, διαπρέπουν στις επιχειρήσεις.

Μικρός Παρθενώνας είναι ότι χτίσατε κι αναθρέψατε με αγώνα, πίστη και αγάπη. Εσείς κι όλοι πριν από σας.

Γιατί αυτός είναι ο Λαός μας. Δημιουργοί και Μαχητές.

Όχι αυτό που περιγράφουν οι «αντεξουσιαστές» συκοφάντες του κ. Παπανδρέου, οι σαράφηδες του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα τους. Όχι αυτό που περιγράφεται από την γάγγραινα της «πολιτικής ορθότητας», από τους ανακυκλωμένους αριστεριστές που μισούν το χώμα που πατάνε, το ίδιο τους το αίμα, το πρόσωπο τους στον κόσμο και στην Ιστορία.

Θυμηθείτε τα χέρια του πατέρα σας, του παππού σας, της μάνας σας. Τραχιά, σκαμμένα από τη δουλειά.

Χέρια αγωνιστών της επιβίωσης. Όχι κρινοδάχτυλα μεσαζόντων, όχι απαλά χεράκια ταβλαδόρων του Κολωνακίου, έστω και με μεταγραφή, που επιδοτούνται αδρανούντες για να καθυβρίζουν, μετά τις 11, γιατί τότε ξυπνούν, την ίδια την Πατρίδα, την εθνική μας ταυτότητα και να λοιδορούν κάθε πατριωτική φωνή.

Όχι, οι υπεργολάβοι των ξένων συμφερόντων δεν έχουν, δεν θα μπορούσαν να έχουν τέτοια τίμια χέρια, σαν αυτά που σας ανάστησαν εσάς κι έκαναν τον τόπο σας, τον τόπο μας να καρπίζει.

Θέλουμε τρία πράγματα.

Φόβο, Σκοπό και Ηγεσία.

Φόβο για τους ασύδοτους Δυνατούς, την διαπλοκή των συμφερόντων που απομυζά κάθε ικμάδα της ζωής της χώρας.

Θέλουμε Σκοπό για τον Λαό μας, απάτητες κορφές για να τις πατήσουμε, να πάμε στους ανοικτούς ορίζοντες που μας δείχνουν οι Ήρωες, οι Ιδέες, τα Σύμβολα μας. ΄

Ήρωες, Ιδέες και Σύμβολα μιας πλατιάς παράταξης που έχει χρώματα, δύο και μόνο, το γαλάζιο τ’ ουρανού και το λευκό του αφρού της θάλασσας μας. Τα χρώματα της Σημαίας που μας σκεπάζει όλους και μας ενώνει: την Λαϊκή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο της Ιστορίας. Κι όσους από την Αριστερά ή το λεγόμενο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, άστεγοι κι ανέστιοι πια πολιτικά αλλά τίμιοι άνθρωποι, διακρίνουν τα αδιέξοδα του τόπου.


Η αληθινή αμφίπλευρη διεύρυνση δεν θα γίνει με υποστολή της σημαίας.

Θα σηκώσουμε την σημαία μας ως τον ουρανό!

Η αμφίπλευρη διεύρυνση θα γίνει με βάση πράγματα που βρίσκονται βαθιά μέσα στην καρδιά και την συνείδηση των ανθρώπων, πράγματα για τα οποία έχουν μνήμες κι αισθήματα.

Θα την χτίσουμε πάνω στα αγκωνάρια του Πατριωτισμού, της λαϊκότητας, του αληθινού φιλελευθερισμού, του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν θ΄ απολογηθούμε σε κανέναν για την αγάπη μας στην Πατρίδα και στο Έθνος μας.

Είναι σαν να μας ζητούν να απολογηθούμε γιατί αγαπάμε τους γονείς και τα παιδιά μας.

Ο αληθινός φιλελευθερισμός δεν έχει σχέση με την κοινωνική ανθρωποφαγία του νεοφιλευθερισμού. Δεν έχει σχέση με τον νόμο της ζούγκλας που θέλουν να εφαρμόσουν οι τοποτηρητές του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα τους.

Κι η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι πατέντα στο Υπουργείο Εμπορίου κατοχυρωμένη στο όνομα της όποιας αριστεράς.

Ποιος θέσπισε κι εφάρμοσε αυστηρά το οκτάωρο; Ποιος έφτιαξε το ΙΚΑ;

Η κοινή λογική, η ανάγκη για κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, δεν έχουν χρώμα κι είναι καθήκον. Όλων.

Ο Ελληνισμός είναι ανθρωποκεντρικός, γι’ αυτό δεν μπορούμε να πετάμε τους ανθρώπους μας στον κοινωνικό Καιάδα, που τόσο θέλγει τους νεοφιλελεύθερους, πράσινους, ροζ και μαύρους.

Ο πλούτος μας είναι οι άνθρωποι μας. Όλοι.

Το φτωχό παιδί από το μικρό χωριό του Μωριά ή από την Δραπετσώνα ή την Κομοτηνή, πρέπει να έχει την ευκαιρία που δικαιούται. Γιατί μπορεί να είναι ο αυριανός Ηγέτης, ο σπουδαίος επιστήμονας ή καλλιτέχνης. Κι αυτό απαιτεί κοινωνική πολιτική.

Είναι καθήκον μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες, που να αναδεικνύει τους άριστους και να την κυβερνούν οι άριστοι, απ’ όπου κι αν προέρχονται, από το Αίγιο ή την Εκάλη, από την Λάρισα ή την Λήμνο.

Σας είπα για τον Φόβο και τον Σκοπό. Χρειαζόμαστε όμως και Ηγεσία, Ηγέτη που να εμπνέει τον Φόβο, όχι στον Λαό για να τον συνθλίψει αλλά στους Δυνατούς, στους φορείς της παρακμής, Ηγέτη που να στέκεται ψηλότερα απ’ όλους και να δείχνει στον Λαό τον Σκοπό, να μπορεί να κάνει τα παραπάνω και τα παρακάτω.

Και Ηγέτη επιτέλους έχουμε. Τον ανέδειξε ένα ορμητικό ποτάμι που συνέτριψε με την ψήφο και την δυναμική του τα τζάκια και τις σκοτεινές κάμαρες, τις προθέσεις δημοκόπων και δημοσκόπων.

Ηγέτης που έφερε πάλι στην επιφάνεια τις Ιδέες μας. Μίλησε για πραγματική πολιτική, πατριωτισμό, εθνικό συμφέρον, κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι καιροί που ήδη ήρθαν είναι άγριοι. Θα απαιτήσουν όλες τις δυνάμεις μας, τον καλύτερο εαυτό μας.

Θα είμαστε ενωμένοι δίπλα του με μια και μοναδική ατζέντα. Την δική του, των ιδεών του, των κοινών μας ιδεών.

Ο Αντώνης Σαμαράς κάρφωσε την Σημαία του στην γη και γύρω της έρχονται πάνοπλοι όσοι αγαπούν την Πατρίδα, φέροντες τα πιο αρχαία όπλα, που είναι κατά πιο σύγχρονα: την φιλοτιμία, την εργατικότητα, την τιμιότητα.

Έρχονται όσοι πιστεύουν στην δημιουργικότητα και την ανάπτυξη. Όσοι θέλουν όχι απλά δυνατή παράταξη αλλά δυνατή Ελλάδα.

Γιατί ερχόμαστε βαθιά από την Ιστορία και πάμε ολόϊσια στο Μέλλον.

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά κι επειδή η μεγάλη μου αγάπη ήταν και είναι η Ιστορία, σας λέω ότι πάντα από τις στράτες του Μωρηά έρχονται ωραία πράγματα…

Κι η Ιστορία γι’ άλλη μια φορά θα το επιβεβαιώσει…

Η 29η Νοεμβρίου ήταν για μένα μια από τις μεγαλύτερες ηθικές ικανοποιήσεις της ζωής μου, να βλέπω τον Αντώνη Σαμαρά να κατεβαίνει την οδό Ρηγίλλλης ανάμεσα σ’ ένα πλήθος χιλιάδων φίλων του, απλούς ανθρώπους, μ’ ένα δάσος ελληνικών σημαιών να κυματίζουν, για ν’ αναλάβει την Ηγεσία του κόμματος μας.

Δεν θ’ αργήσει λοιπόν η μέρα που θα δούμε τον Αντώνη Σαμαρά μ’ ένα ακόμη πιο μεγάλο πλήθος λαού να περπατά με την νεοορκισμένη κυβέρνηση του από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή των Ελλήνων.

Σας ευχαριστώ.

Πάγκαλος "καρφώνει" blogs

taxalia
Από πού γνωρίζει ο κ.Πάγκαλος ότι το tromaktiko είναι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;


O κ. Πάγκαλος σε σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή , δήλωσε ότι χρειάζεται Επειγόντως νομοθετικό πλαίσιο για τα μπλόγκ. Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

– Αλήθεια, η γνώμη σας για τα δεκάδες ελληνικά μπλογκ ποια είναι;

– Τα μπλογκ είναι μια απελευθερωτική κατάκτηση για τον πολίτη με την έννοια της απολύτου δημόσιας ελεύθερης έκφρασης. Αλλά, όταν ένα μπλογκ μετατρέπεται σε χυδαιογράφημα με απειλές εγκληματικού χαρακτήρα ανακατεμένες με πολιτικές διαπιστώσεις, τότε πρέπει κάτι να κάνουμε. Διότι στην Ελλάδα δεκάδες μπλογκ έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες. Η «zougla.gr», π.χ., είναι του γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, το άλλο, το «tromaktiko», επίσης. Επομένως, είναι γνωστό ποιοι έχουν τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν αυτοί οι κύριοι να δημοσιεύουν ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς τις συνέπειες του νόμου.
Χρειάζεται επειγόντως ένα νομοθετικό πλαίσιο και να υπάρχει σε αυτά τα μπλογκ-εφημερίδες τουλάχιστον ένας υπεύθυνος κατά τον νόμο.

– Την τελευταία επίθεση, πάντως, δεν τη δεχθήκατε ανωνύμως από μπλογκ, αλλά από το «Πρώτο Θέμα», επειδή διαμείνατε σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

– Το «Θέμα» συνηθίζει αυτή τη δημοσιογραφία, αλλά εν προκειμένω πρέπει να αποδείξει και όσα αναληθή δημοσίευσε. Διότι η συγκεκριμένη επίθεση στράφηκε κατά της προσωπικής και οικογενειακής μου αξιοπρέπειας και τιμής και θα κριθεί νομικά.

– Θα καταθέσετε αγωγή δηλαδή;

– Βεβαίως. Διότι είναι ψευδή όλα αυτά που εγράφησαν και γιατί, όταν γράφεις ψέματα, πρέπει να έχεις τη φιλοτιμία να τα διορθώνεις.

– Δεν νομίζετε ότι, και για συμβολικούς λόγους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα μπορούσε να αποφύγει ένα ρεβεγιόν σε ένα ακριβό ξενοδοχείο και να κάνει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σπίτι του, όπως έκαναν φέτος –θέλοντας και μη– ίσως οι περισσότεροι Ελληνες;

– Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, όπως και με τον γαμπρό του, τον Νίκο τον Σηφουνάκη, είμαστε χρόνια γνωστοί. Συνέβη να είναι φίλοι και τα παιδιά μας. Και επειδή έχουμε πένθος και δεν θέλαμε να μείνουμε σπίτι, (???) πήγαμε να δούμε τα πυροτεχνήματα του Συντάγματος και να φάμε. Πέρασε η ώρα και οι φίλοι μας μας πρότειναν να διανυκτερεύσουμε. Παρά τις εκκλήσεις τους μάλιστα, πλήρωσα και το δωμάτιο. Δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος της κακοήθειας στην επίθεση που δέχθηκα. Δημοσιεύθηκαν πλαστές φόρμες κρατήσεων, κατασκευασμένο μενού, που ουδέποτε φάγαμε, και άλλα τόσα άθλια, που εκθέτουν τη βορβορώδη ψυχή εκείνων που τα γράφουν στην κοινή χλεύη. Πήρα εκατοντάδες μέιλ από πολίτες, που μου εξέφρασαν τη συμπάθειά τους, όπως είχα λάβει και χιλιάδες υποστηρικτικά μετά τη φράση μου «όλοι μαζί τα φάγαμε» με επικρίσεις, μάλιστα, επειδή δεν είπα κι άλλα…
στις Κυριακή, Ιανουάριος 16, 2011
Στείλτο τώρα στο FACEBOOK...
2 σχόλια:

NewNeuromancer είπε...

Ο Πάγκαλος, αυτό που λέει για τον Τριανταφυλλόπουλο, είτε το γνωρίζει (μέσω κάποιας κρατικής υπηρεσίας…), είτε το συμπεραίνει από εκείνο το ενδιάμεσο -ma- που βρίσκεται και στην κατάληξη της εφημερίδας "Πρώτο ΘΕΜΑ" (για όσους γνωρίζουν την ιστορία του ονόματος της εφημερίδας).

Προσωπικά, δεν έχω καμία εκτίμηση στο εν λόγο μπλόγκ, το οποίο διαισθάνομαι ότι δημιουργήθηκε για να δράσει προβοκατόρικα εναντίον της ελληνικής μπλογκόσφαιρας. Η δε καθιέρωσή του έγινε (σας θυμίζω) εξαιτίας της ψευδούς ειδήσεως που ταχυδρόμησε ο ίδιος ο κατάπτυστος διαχειριστής του (σε πολλά blogs) ότι ΔΗΘΕΝ ήταν η συνέχεια του blog "troktiko". Αυτή η πληροφορία αποδείχτηκε ότι ήταν ΙΔΙΟΤΕΛΕΣΤΑΤΗ και ΨΕΥΤΙΚΗ! (Σημ.: Ορισμένοι ακόμα πιστεύουν ότι το εν λόγο μπλόγκ είναι συνέχεια του troktiko, δυστυχέστατα…).

Παρόλα αυτά, θα συνιστούσα στον Πάγκαλο να διακρίνει τις ουσιώδης διαφορές μεταξύ των blogs και των portals, και να μην προσπαθεί, κουτοπόνηρα, να τα εξισώσει. Τα blogs ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΜΕ, διότι τα blogs ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ, αλλά Ν-Ο-Μ-Η-Μ-Ο-Τ-Α-Τ-Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΣΟΥ!!!

Η «χυδαιογραφία» δεν είναι έγκλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαντήσεις σε ένα χυδαιολόγο (που προσπαθεί φιλότιμα να αποκτήσει τον τίτλο του Εθνικού και Θεσμικού Χυδαιολόγου).

Τώρα, αν έχει υπόψη του (και μπορεί να αποδείξει) ότι συγκεκριμένα blogs ή αναρτήσεις, που με βάση τον ορισμό που προβλέπει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, χαρακτηρίζονται «ηλεκτρονικά εγκλήματα», τότε οφείλει να τα υποδείξει στις αρχές και την κοινωνία ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος. Θέλουμε να ακούσουμε: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ κατηγορίες, για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ «εγκληματικές» αναρτήσεις και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ονόματα sites. Τα αφηρημένα λόγια δεν τα δεχόμαστε, δε θα πληρώσουν ΟΛΟΙ για τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. Διότι, αυτό είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ δόγμα κι εσείς κ. Πάγκαλε δεν είστε ΦΑΣΙΣΤΑΣ… Έτσι, δεν είναι;
Κυρ Ιαν 16, 10:20:00 μμ 2011
NewNeuromancer είπε...

(συνέχεια από το παραπάνω σχόλιο)
----------
Υ.Γ.
1. Οι "χιλιάδες" που υποστήριξαν τη φράση σας: "όλοι μαζί τα φάγαμε" δεν μας κάνουν εντύπωση, καθώς είναι σίγουρα χιλιάδες οι χαραμοφάηδες «κοπρίτες» που έχετε διορίσει όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό δημόσιο. Αυτοί, λογικό είναι, σας υποστηρίζουν διότι η λέξη «όλοι» τους περιλαμβάνει.

2. Επιπλέον, κ. Πάγκαλε προσέξτε όταν εκφράζεστε δημόσιος. Διότι τα ήθη και τα έθιμα της οικογενείας σας (που εσείς μας δημοσιοποιείτε) μπορεί να ξενίζουν… Εξηγούμαι: στο χωριό μου, κατά την ελληνότροπη παράδοση, όταν πενθούμε μένουμε σπίτι, δεν «κυνηγάμε» πυροτεχνήματα και φιέστες… («για να μη μας κοροϊδεύει ο κόσμος»: έλεγε η μαυροφορούσα γιαγιά μου, η μορφωμένη αν και αγράμματη γυναίκα μιας άλλης Ελλάδας).

Γιάννης Βρούτσης :Χωρίς σχέδιο και με επικινδύνους πειραματισμούς η φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης

Με αφορμή διαρροές που σχετίζονται για νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι κυβερνητικές διαρροές για 6ο φορολογικό νομοσχέδιο μέσα σε 15 μήνες και μάλιστα με ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για τους πολλούς, χωρίς αναπτυξιακό όραμα και κυρίως με αντιφάσεις, αποτελούν ομολογία αποτυχίας για μια σοβαρή φορολογική πολιτική, ανάλογη της κρίσης.

Επιβεβαιώνουν, ταυτόχρονα, τις καίριες επισημάνσεις της Ν.Δ. και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για έλλειψη σχεδίου και επικίνδυνους πειραματισμούς».

ΔΙΣΤΟΜΟ - ΣΥΝΕΝΤΕYΞΗ ΣΤΟ CONTRA CHANNEL ΤΟΥ ΜΑΝ.ΓΛΕΖΟΥ

. ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ .......
.......Μια λίστα χωρίς τελος.
162δις ευρω οι γερμανικές αποζημιώσεις.
Όλες οι κυβερνήσεις δηλώνουν ότι δεν παραιτούνται - καμμιά δεν τα διεκδικεί.
Η συμφωνία του Ελληνικού κράτους για την απεέυθέρωση του Μαρτέν
.
video
.
http://kepparou.blogspot.com/2011/01/contra-channel.html

Οι μισθοί των αιρετών σε Δήμους, Κοινότητες και Περιφέρειες

Μπορεί οι αιρετοί άρχοντες, που μόλις ανέλαβαν, να μη ξέρουν ακόμη που πάνε τα τέσσερα, αφού πορεύονται χωρίς μπούσουλα (διότι δεν φρόντισε ο πρώην συνάδελφός τους και νυν αρμόδιος υπουργός να γνωρίζουν), γνωρίζουν, ωστόσο, το ύψος των αμοιβών τους. Συνεπώς οι μισθοί των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των... πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, δηλαδή, 6.195 ευρώ, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έως εκατό χιλιάδες κατοίκους με το 80% (4.956 ευρώ) και των δημάρχων των δήμων και με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων κατοίκων με το 60% (3.715 ευρώ) των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Οι αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού, που αναλογεί στον δήμαρχο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω ο μισθός του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από 1 Ιανουαρίου 2011 ….


διαμορφώνεται στις 3.715 ευρώ. και των Αντιδημάρχων στα 1.858 ευρώ, ενώ του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου ανέρχεται στα 1.486 ευρώ, το 40% που αναλογεί στον δήμαρχο.
Στα παραπάνω προστίθενται και άλλες χρηματικές παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.λπ. Απαγορεύεται πάντως ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι να λαμβάνουν οποιονδήποτε άλλο μισθό δημοσίου ή σύνταξη.

Ο μισθός του Περιφερειάρχη ανέρχεται στα 6.195 ευρώ μεικτά, όσα δηλαδή του γενικού γραμματέα υπουργείου. Του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου και των αντιπεριφερειαρχών ανέρχεται στα 4.646 ευρώ. Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με τις κάθε είδους αποδοχές, τα έξοδα παράστασης ή προσαυξήσεις του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου
Στον αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το 75% της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.
Στους παραπάνω μισθούς προστίθενται και άλλες χρηματικές παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.λπ. Διευκρινίζεται πάντως ότι απαγορεύεται να λαμβάνουν οποιονδήποτε άλλο μισθό δημοσίου ή σύνταξη.

Μέχρι 400 ευρώ το μήνα για μετακινήσεις
των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων

Μέχρι 400 ευρώ το μήνα, ως μέγιστο ύψος για έξοδα κίνησης, ορίζει για τον πρόεδρο του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας, τον πρόεδρο συμβουλίου τοπικής κοινότητας και τον εκπρόσωπο τοπικής κοινότητας. Συγκεκριμένα η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών αναφέρει: ότι τα έξοδα κίνησης που δικαιούται να εισπράττει μηνιαίως ο πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας, ο πρόεδρος συμβουλίου τοπικής κοινότητας και ο εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας, είναι ανάλογα της χιλιομετρικής απόστασης κάθε μιας από τις δημοτικές ή τοπικές κοινότητες από την έδρα του οικείου δήμου, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες αρμοδιότητες που τους αποδίδονται με τις διατάξεις του ν. 3852/2010.
Τα ποσά που θα παίρνουν βγαίνουν ως ακολούθως: Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 0 έως 10.000 μέτρα, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 300 ευρώ. Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 10.001 έως 20.000 μέτρα, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 350 ευρώ. Χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Δήμου από 20.001 και άνω, ως έξοδα κίνησης μηνιαίως, 400 ευρώ. Τα έξοδα κίνησης της προηγούμενης παραγράφου καταβάλλονται κάθε μήνα στους δικαιούχους, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 2685/1999, περί κάλυψης δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας, όπως κάθε φορά ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2011.Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η δαπάνη για τα έξοδα κίνησης δεν βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τον προϋπολογισμό του κάθε δήμου ξεχωριστά.

Δείγμα των παρακμιακών εσωκομματικών prάκηδων και αρπακτικών οι φήμες περί ελέγχου ΣΔΟΕ σε στελέχη της ΝΔ…

Εάν ο Σαμαράς δεν ξεκαθαρίσει την κοπριά μέσα από το κόμμα, δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα ούτε το κόμμα ούτε ο τόπος. Ένα συνοθύλευμα γελοιων υποκειμένων, φιλοσόφων του Κολωνακίου και “γκουρού” της επικοινωνίας με το αζημίωτο, που δεν μπορούν να εκλέξουν ούτε τον μπατζανάκη τους κοινοτάρχη, εξακολουθούν να νομίζουν ότι η πολιτική δομείται με μεθόδους λαμογιών.Τελευταίο κρούσμα, ο μπαμπούλας του ΣΔΟΕ και οι “φήμες”. Ο....


συνασπισμός των λαμογιών όποιον του χαλάει την μαγιά του κολλάει την ρετσινιά: “Ξέρεις, μάλλον αυτόν τον ψάχνει το ΣΔΟΕ…”.

Κατάλαβες κύριε Αβραμόπουλε γιατί ουρλιάζουμε; Βλέπεις ότι όταν μπαίνει η λάσπη στον ανεμιστήρα, κανένας δεν γλιτώνει. Και για τους πιο ηλίθιους λόγους. Επειδή και καλά δεν “βοήθησες” τον Καριμ Αβδούλ Τζαμπάρ της πολιτικής να παραμείνει στον Α’ ανδρικό ρόλο… μιλάμε για σήψη.

Και όμως τους ανέχεστε. Μετά από το φιάσκο των αυτοδιοικητικών, τους ανέχεστε να περιφέρονται και να κάνουν τα παιχνιδάκια τους… Αντί να διδαχθείτε από τον γίγαντα τον Βασίλη που τους έστειλε στον αγύριστο, από την πρώτη κι’ όλας ομιλία του και πέτυχε.

Τομαράκηδες και παρτάκηδες, επικίνδυνοι για την πατρίδα αλλά και για την πάρτη σας. Τα περιθώρια όμως στενεύουν επικίνδυνα.

ΥΓ. Εάν έπρεπε κάποιον να ψάξει το ΣΔΟΕ, αυτός θα ήταν ο μπαμπάς ενός καθυστερημένου γόνου που διαθέτει μετοχές προμηθευτών του δημοσίου επί των ημερών του. Και δεν μιλάμε για μετοχές αλευρόμυλων.

Χάλκινος Μετάλλιος

Άλλη μία δημοσκόπηση – σενάριο πόθου, αύριο στο Έθνος, από την Marc…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/dntellada1.jpeg?w=378&h=292Δημοσκόπηση που παρουσιάζει την διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας στις 7 μονάδες (!!!) βγαίνει αύριο στο Έθνος του κυρίου Μπόμπολα.

Παράλληλα, οι δόσεις του ΔΝΤ σε συνδυασμό με το πετσόκομμα μισθών – συντάξεων και την διάλυση του ιδιωτικού τομέα έχουν εξασφαλίσει στο κράτος την απαραίτητη ρευστότητα για να εξοφλήσει τους διάφορους πιστωτές του (π.χ. τους εργολάβους)

Από την άλλη, στην Κερατέα η καταστολή και η βία υπέρ εργολάβων και εις βάρος των κατοίκων συνεχίζεται αμείωτη.

Εντύπωση προκαλεί το ότι τους τελευταίους μήνες έχει εκλείψει από την μαχητική εφημερίδα κάθε αναφορά στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων που είχε αναλάβει τις ευφημιστικές ενέργειες για το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αντίθετα, μεγάλη επιτυχία του εμπορικού τμήματος χαρακτηρίζονται οι διαφημιστικές καμπάνιες της Cosmote και της Γερμανός όπου το νέο μοντέλο της ΝΟΚΙΑ είχε την τιμητική του.

Αν αναλογιστούμε όλα τα παραπάνω, μάλλον μικρή είναι η διαφορά που δίνει στην κυβέρνηση η εφημερίδα. Είναι σαφές ότι βάζει το λειτούργημα της ενημέρωσης πάνω από τα κάθε λογής συμφέροντα.

Το ότι οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δίνουν τους πανίσχυρους με ασάκι μπροστά, προφανώς υπάγονται στην σφαίρα της φαντασίας ανήσυχων στελεχών της κυβέρνησης.

olympia.gr

Μανώλης Πολυκρέτης «Μέλημά μου η Νάξος και τα τέσσερα νησιά να είναι τα καθαρότερα των Κυκλάδων»


Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην εργολαβία Παπαδάκη

Το πρόσωπο της εβδομάδας αναδείχτηκε ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης. Σε δηλώσεις του στα ναξιακά ΜΜΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στον τομέα καθαριότητας.

Να θυμίσουμε ότι έληξε η εργολαβία Παπαδάκη και απαιτείται η άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 50 ατόμων, ενώ υπάρχει ανάγκη για άμεση αντικατάσταση των περισσοτέρων απορριμματοφόρων, ιδιαίτερα τώρα που οι διαδρομές, που θα γίνονται, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου με τους εργαζομένους του δήμου στην καθαριότητα ο κ. Μ. Πολυκρέτης συζήτησε μαζί τους το πρόβλημα στην εργολαβία Παπαδάκη. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι …



τους τρεις τελευταίους μήνες και όπως τους ενημέρωσε και τους διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του εργολάβου, με τον οποίο επικοινώνησε γι’ αυτό το θέμα, μπορεί εντός του μηνός να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο για να μπορέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να λειτουργήσει απαιτούνται στην καθαριότητα τουλάχιστον πενήντα (50) άτομα και αυτή τη στιγμή για τις ανάγκες του νέου δήμου έχει τους ελάχιστους, δηλαδή 14 ενεργούς εργαζομένους.
Στα όρια του πρώην δήμου Νάξου, και μετά τις 31 Δεκεμβρίου2010 που έληξε η εργολαβία Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι εκτός του ότι είναι άνεργοι, δεν έχουν πληρωθεί και τους μισθούς των τελευταίων τριών μηνών του 2010.
Στον πρώην δήμο Δρυμαλίας από τις 14 Φεβρουαρίου 2011, δεν θα εργάζεται ούτε ένας στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης εγκαίρως είχε αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο στο οποίο περιέγραφε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υπηρεσία καθαριότητας, ζητώντας ταυτόχρονα να δοθεί απάντηση από το υπουργείο στο καίριο ερώτημα, με ποιον τρόπο θα μπορέσει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, για να λειτουργήσει με επάρκεια η υπηρεσία στα νησιά.
Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στην ραδιοφωνία Κυκλάδων, ο πρόεδρος των δημοτικών Υπαλλήλων Γιάννης Αναμετερός, ο Μανώλης Πολυκρέτης θέλει να τοποθετήσει στα αυτοκίνητα καθαριότητας κίνησης του τομέα καθαριότητας μικροτσίπ ούτως ώστε να υπάρχει άμεσος συντονισμός. Κάτι που όπως είναι φυσικό δεν συμφωνούν οι εργαζόμενοι.
Αύριο Κυριακή 16 Ιανουαρίου ο κ. Πολυκρέτης θα επισκεφθεί την Ηρακλειά για να ενημερωθεί για τα ζητήματα του νησιού, του οποίου έχει τη συνολική ευθύνη.

Μηδενικά τα αποθέματα νερού

Ο Μανώλης Πολυκρέτης μίλησε και για τα αποθέματα νερού που υπάρχουν στο Φράγμα και στη Λιμνοδεξαμενή λέγοντας ότι επαρκούν μόνο για ένα μήνα. Ήδη, με το δήμαρχο και άλλους παράγοντες του δήμου έχουν επισκεφτεί και τα δυο σημεία και ήδη μελετάται και εξετάζεται η δρομολόγηση λύσης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε ακόμη ότι από τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν άλλα και οι βελτιώσεις σε ελλείψεις ή παραλείψεις που διαπιστώθηκαν σε μονάδες επεξεργασίας και διάθεσης νερού.