slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα μελλοντικά σχέδια του Πρωθυπουργού!!!

Γράφει με χιουμοριστική διάθεση

ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Από ότι ακούγεται φίλες/οι τον τελευταίο καιρό (με αφορμή τα ταξίδια αναψυχής στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά) ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να γράψει και να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο  θα αναφέρετε στις μέρες  και στα έργα της Πρωθυπουργίας τους!

Ο «κουρασμένος» κι ο ξεκούραστος η αθλιότητα των ΜΜΕ των νταβατζήδων και ο ανήθικος Χατζηνικολάου

http://www.larissanet.gr/get_img?NrArticle=10448&NrImage=200Πάρθειο βέλος στην πολιτική απαξίωση του τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία εκπορεύθηκε κυρίως από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, υπήρξε ο χαρακτηρισμός «κουρασμένος». 
Ο κ. Νικ. Χατζηνικολάου [που πρόσφατα μας είπε ότι ο Παπανδρέου θα δώσει το καλό παράδειγμα και δεν θα πάει διακοπές, τη στιγμή που ο ΓΑΠ έκανε κανό στη Σέριφο]από τον οποίο είχε προέλθει η αποκάλυψη, βεβαίωνε ότι η στιχομυθία με την επίμαχη λέξη μεταφέρθηκε επακριβώς.

ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΑΘΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΩΛΗΣ ΨΑΡΡΑΣ


________


Με τη συντροφιά του ολόγιομου φεγγαριού , του μαγευτικού Φιλωτιού το βράδυ αλλά και αρκετού κόσμου –όχι βέβαια του αναμενόμενου-πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου 2011 στο Αθλοθέατρο «Μανώλης Ψαρράς» η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Σεργιάνι στο Αιγαίο».
Στην εκδήλωση αυτή έλαβε μέρος το χορευτικό της «Συναξίας» όπου παρουσίασε ποικίλους παραδοσιακούς χορούς από Κυκλάδες , Κρήτη και Δωδεκάνησα με επικεφαλή τη Σταυρούλα Δεμενεοπούλου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου .

Από 5,5% έως 13% το ΦΠΑ στην εστίαση στις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες της ΕΕ και την Τουρκία-7% έως 15% κάτω απ' το κανονικό ΦΠΑ

Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ, το 1981.

Απεμπολεί ένα δικαίωμα για το οποίο πολλά κράτη- μέλη της Ε.Ε. πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα έρευνας (έγγραφο της Επιτροπής με στοιχεία SEC 910, 5/7/2007) έγκυρου ανεξάρτητου οικονομικού Οργανισμού (Copenhagen Economics) που επισημαίνουν ότι η επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση έχει θετική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την μακροοικονομική ισορροπία, αλλά συντελεί και στη δικαιότερη διανομή εισοδήματος, κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των κρατών- μελών της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία μείωσε το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του Φ.Π.Α. για την εστίαση από 19,6% στο 5,5%, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40 χιλιάδες θέσεις.

Επισυνάπτεται συγκριτικός πίνακας Φ.Π.Α. στην εστίαση με ανταγωνίστριες με την Ελλάδα χώρες:

Τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες με χαμηλότερο Φ.Π.Α. στην εστίαση

ΧΩΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ Φ.Π.Α. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΙΤΑΛΙΑ 20% 10%
ΙΣΠΑΝΙΑ 18% 8%
ΚΥΠΡΟΣ 15% 8%
ΓΑΛΛΙΑ 19,6% 5,5%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 23% 13%
ΤΟΥΡΚΙΑ 18% 8%
ΕΛΛΑΔΑ 23%
23%


Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων

Κανό τέλος! Τώρα αναζητείται σανίδα σωτηρίας!

Θεωρίες πάλι από Παπανδρέου - Βενιζέλο
21 Ιουλίου – 21 Αυγούστου: Δεν υπάρχουν πια ήρεμα νερά για βόλτες με το κανό. Το πέλαγος φουρτούνιασε και αναζητείται επειγόντως σανίδα σωτηρίας. Και ως γνωστόν, με τα πελώρια κύματα μόνο ο Ολυμπιονίκης μας Ν. Κακλαμανάκης (φωτό) μπορεί να τα βάλει επιτυχώς.

Απολογισμός και εκλογές

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ

Νάξος, 17-8-2011

Προς: Μέλη και φίλους, Τοπικά ΜΜΕ & άλλους ενδιαφερόμενους φορείς

Η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης, την Δευτέρα, 22 Αυγούστου, σε αίθουσα της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, στις 7:30 μ.μ.

ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΙΝΑΞΗΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ-ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ 27 ΔΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΥΣ

Η διόγκωση της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού πάνω από 4,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011 επέσπευσε το «ροκάνισμα» του αποθεματικού τού υπό πώληση Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατά 250 εκατ. ευρώ και ανοίγει το δρόμο για τη λήψη νέων μέτρων.

http://s.enet.gr/resources/2011-08/grafima32--3-thumb-large.jpg

Το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης κατά το ήμισυ του ταμείου ενεργοποιήθηκε με τη μετακίνηση 250 εκατ. από το αποθεματικό του στον προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών, τα «ανέλπιστα» έσοδα του περασμένου Ιουλίου ανέρχονται σε 952 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός του αποθεματικού εισέπραξαν 675 εκατ. από την εξαγορά προνομιούχων μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας (σ.σ. έγινε στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ, με το τελικό κόστος για το Δημόσιο να υπολογίζεται στα 300 εκατ. ευρώ) και 27 εκατ. από την εκκαθάριση της ΔΕΚΑ.

Ακόμα και αυτά, όμως, δεν μπόρεσαν να σώσουν τον προϋπολογισμό, καθώς τα καθαρά έσοδα υστερούν κατά 3,7 δισ. ευρώ και οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν υπέρβαση 1,19 δισ. ευρώ. Τα τελικά στοιχεία από το ΓΛΚ δείχνουν:

1 Εκτίναξη του ελλείμματος στα 15,57 δισ. ευρώ, ήτοι αυξημένο κατά 12,45 δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν ο ετήσιος στόχος αφορά μείωση 3,9%. Το τελευταίο πεντάμηνο του έτους δεν έχουν και πολλά περιθώρια, καθώς το έλλειμμα πρέπει να κλείσει στα 19,81 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

2 Δραματική υστέρηση των εσόδων κατά 3.374 εκατ. ευρώ. Μόλις 26.846 εκατ. ευρώ έχουν αντλήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011 και μέχρι τη λήξη του χρόνου πρέπει να έχουν μαζέψει άλλα 27.196 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κάθε μήνα, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο, πρέπει να μαζεύουν κατά μέσο όρο 5,4 δισ. ευρώ. Ασθενικά είναι τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τον ΦΠΑ, καθώς αντλήθηκαν 6.875 εκατ. και 10.251 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Τα Ταμεία άντλησαν τις επιχορηγήσεις

3 Αισθητή κόπωση και των δαπανών, καθώς οι πρωτογενείς εμφανίζουν υπέρβαση 1.188 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη καλύψει το 58% των συνολικών ετήσιων δαπανών, 52.009 εκατ. ευρώ. Τα Ταμεία έχουν αντλήσει το 71,7% των επιχορηγήσεων, ήτοι 7,97 δισ., με το ΙΚΑ να έχει εισπράξει ήδη το 91,1% (2,65 δισ.), ο ΟΑΕΕ το 95% (760 εκατ.) και το ΤΑΠ -ΟΤΕ το 83,6% (460 εκατ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχορήγηση στον ΟΑΕΔ, που χορηγεί τα επιδόματα ανεργίας, έχει φτάσει στο 47,9% του συνολικού ετήσιου κονδυλίου ή στα 509 εκατ. ευρώ.

4 Η αναπτυξιακή καχεξία χαρακτηρίζει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκ του οποίου τα έσοδα εμφανίζουν μείωση 8,1% στα 1.173 εκατ. ευρώ, με ετήσιο στόχο αύξησης 27,8% και οι δαπάνες βαίνουν μειωμένες κατά 37,6% στα 2.620 εκατ., με ετήσιο στόχο μείωσης 10,6%.      

Πηγή: Dexi Extrem

Εισαγγελική παραγγελία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Εισαγγελική παραγγελία για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη των «Επικαίρων» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ανέθεσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης με βάση τα στοιχεία του ρεπορτάζ των «Επικαίρων», στα οποία περιλαμβάνονται τα άκρως απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της ΕΥΠ Νο 53/13 Ιανουαρίου 2009 αλλά και Νο 219/5 Φεβρουαρίου 2009.

Η Εισαγγελία έλαβε υπόψη τα στοιχεία των δημοσιευμάτων και τα θεώρησε επαρκή προκειμένου να διεξαχθεί σχετική έρευνα, η οποία και ανατέθηκε σε εισαγγελέα εφετών. Στην έρευνα είναι βέβαιο ότι θα ζητηθεί και η συνδρομή της ΕΥΠ, προκειμένου να διευκρινιστεί η πηγή των πληροφοριών αλλά και να κατατεθούν όποια συμπληρωματικά στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.

Όσοι Έλληνες εμπλέκονται, πέραν της εσχάτης προδοσίας, κατηγορούνται και για την οργάνωση συνωμοσίας εις βάρος της χώρας, όπως ορίζεται και τιμωρείται βάσει του άρθρου 135 παρ. 2.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσαν τα «Επίκαιρα» η ΕΥΠ είχε λάβει γνώση από την FSB (τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), «πως μία ομάδα έχει αποκαλύψει σχέδιο επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για αντιπαράθεση των Ρώσων πρακτόρων με ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Πηγή: Eπίκαιρα 
 

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Διάρρηξη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποίησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2011. Το συμβάν διαπιστώθηκε από το Δήμαρχο, Μανόλη Μαργαρίτη, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, κατά το συνήθη έλεγχο του κτιρίου από τον ίδιο, τις ημέρες και ώρες που το δημοτικό κατάστημα δεν λειτουργεί από το κοινό.

Γιώργο τάμαθες τα νέα;;;
Ο αδελφός Μουαμάρ Καντάφι έφυγε !!!!!
Ως γνήσιος σοσιαΛΗΣΤΗΣ, όπως τόσοι και τόσοι ανά τον κόσμο, φεύγει αφού αιματοκύλισε την Πατρίδα του.ΓΙΩΡΓΟ δεν χρειάζεται να αιματοκυλιστεί κι η Ελλάδα για να φύγεις।

ΓΙΩΡΓΟ GO HOME ΤΩΡΑ