slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου στις 8/12/2014 στη Σύρο


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΑ ΚΥΚΛΑΔΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ  ΤΩΝ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ   
Με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» στη Σύρο. Ακολουθεί η πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ξεκινησαν τα μαθήματα χορού από την Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων


Εμφάνιση 10822630_324564144396611_2047205641_n.jpgΕμφάνιση 10819082_324563987729960_636286481_n.jpgΗ Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου -Μύλων Νάξου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΛΕΡΙΟΤΙΣΣΑ», ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 05:30 το απόγευμα, ξαναρχίζουν τα

Διοργάνωση Ημερίδας στη Νάξο - ΤΟΠΣΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» την οποία αποτελούν το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητρόπολης Σύρου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΚΟ (συντονιστής εταίρος), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Εξελίσσοντας την Τοπική Οικονομία για την Υποστήριξη και την Ολοκληρωμένη Ένταξη Ανέργων Στο Νομό Κυκλάδων»,
Σας Προσκαλεί...

Δελτίο Τύπου Πανναξιακού ΑΟΝ για την παραίτηση ΒαλληνδράΟ πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους, προς το Γιάννη Βαλληνδρά, ένα ζωτικό κομμάτι του σωματείου μας, για την μεγάλη προσφορά του στο σύλλογο και στην αθλητική νεολαία του νησιού.
Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφασή του και παράλληλα να κινηθούμε προς τα εμπρός, ακόμα πιο δυνατοί, διοίκηση, αθλητές, προπονητές και φίλοι της ομάδας για να συνεχίσουμε να κάνουμε τους Ναξιώτες στο νησί και όχι μόνο, περήφανους και να

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη Greek Tourism Expo και στην International Luxury Travel Market


Το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη Greek Tourism Expo στην Αθήνα (5-7 Δεκεμβρίου). Η έκθεση που εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά προσφέρει στους συμμετέχοντες μία πλατφόρμα επικοινωνίας με σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό.
Ήδη η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου έχει κλείσει ραντεβού με εκπροσώπους του BBC και του Tripadvisor με τους ....οποίους θα διερευνηθεί η προοπτική συνεργασίας για την προβολή των νησιών μας. Επίσης η κ. Παπαβασιλείου θα έχει επαφές με εκπροσώπους νέων τουριστικών αγορών όπως είναι η Κορέα ή το Ντουμπάι κ.α.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης έχει προγραμματισθεί φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των πλοιοκτήτριων εταιρειών. Το φόρουμ θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για συναντήσεις με τα στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας και προώθησης αυτής της μορφής τουρισμού στα νησιά μας.
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας θα παρουσιαστούν τα εξής νησιά:

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει η "ΝΙΚΑΝΔΡΗ" / Κυριακή 7-12 -14


Η «ΝΙΚΑΝΔΡΗ-Πολιτιστική Δράση-Κοιν.Σ.Επ.»καλεί τους συνεργάτες και φίλους της και κάθε ενδιαφερόμενο σε μια επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών (στην οδό Πατησίων, πλησίον του Πολυτεχνείου) την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.15 το μεσημέρι.
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε (μεταξύ άλλων) και τα πολύτιμα εκθέματα του Κυκλαδικού πολιτισμού (του πρώτου σπουδαίου πολιτισμού στον ελληνικό χώρο) μεταξύ των .....οποίων και τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια. Επίσης θα δούμε και το (ναξιακό) άγαλμα της Νικάνδρης του 560 π.Χ. που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής και βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο Μουσείο, στο οποίο άγαλμα αυτό οφείλει την επωνυμία τουο πολιτιστικός-κοινωνικός φορέας μας.

Τόπος συνάντησης στην είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου την Κυριακή 7-12-2014 και ώρα 12.15 μεσημβρινή. Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για το κοινό την ημερομηνία αυτή.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο και υπεύθυνο επικοινωνίας της «Νικάνδρης» φιλόλογο κ. Γιάννη Λογαρά, στο τηλέφωνο: 6983.167.196.

Διάλεξη Ιάκωβου Γιακουμη στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα
Την Παρασκευή 5/12/2014, στα πλαίσια του μαθήματος της Κατάλυσης του Πανεπιστήμιου της Πάντοβα της Ιταλίας, θα δώσω διάλεξη με θέμα: "Καταλύτες αυτοκινήτων και κρίσιμα υλικά: Από την αντικατάσταση στην ανακύκλωση" (Automotive catalysts and critical materials: from substitution to recycling"). Στην διάλεξη θαπαρεβρεθούν και οι Καθηγητές του Τμήματος του Πανεπιστημίου. Σημαντική η