slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Nίκος Συρμαλένιος: Απαίτηση του Δήμου και του λαού της Μήλου να γίνει αποδεκτή η οριστική απόσπαση του Ηλία Αποστολόπουλου και η ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας


 Κατέθεσα σήμερα για πολλοστή φορά ως ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή την ομόφωνη Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Μήλου που ζητά την έγκριση της μετάθεσης του Γενικού Ιατρού Ηλία Αποστολόπουλου από το Κέντρο Υγείας Πύλου στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνουμε κοινοβουλευτικά για το ίδιο θέμα, όπως επίσης για τη γενικότερη ενίσχυση του Κ.Υ. Προσωπικά έχω καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή στις 29/3/2021, καθώς επίσης και Αναφορές του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου στις 3/2/2020 σχετικά με την υποστελέχωση του Κ.Υ., του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου στις 14/1/2020, Επίκαιρη Ερώτηση  στις 22/9/2020 χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουμε πάρει συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Επίσης είχα συνομιλήσει και με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Κοντοζαμάνη χωρίς ποτέ να πάρω απάντηση. Ακόμη προ μηνών επικοινώνησα και με την αρμόδια 2η ΥΠΕ με τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο με τον διοικητή τον κ. Ροϊλό, όσο και με τον υποδιοικητή τον κ. Αλεβίζο, οι οποίοι μου είχαν ανακοινώσει την προκήρυξη δύο μόνιμων θέσεων γενικού γιατρού και μάλιστα ότι οι διαδικασίες πλήρωσης τους θα ήταν πολύ σύντομες. Ακόμα περιμένουμε….

Κατερίνα Μονογυιού: Οι σχέσεις Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να εμβαθύνονται

 

Κατερίνα Μονογυιού: Οι σχέσεις Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνεχίζουν να εμβαθύνονται

  Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, η Κατερίνα Μονογυιού, Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καλοσώρισε τον πρέσβη των ΗΑΕ Σουλεϊμάν Χάμεντ Αλμαζρούι στη Βουλή των Ελλήνων. Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο βουλευτής Πιερίας κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος. Η βουλευτής υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας και τόνισε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τους για την εγχώρια οικονομία. Οι επενδύσεις από πλευράς ΗΑΕ στις Κυκλάδες αποδεικνύουν και τις πολύτιμες σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν χτιστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Απολογισμός δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και της Επιτροπής Τουρισμού


Οι πολυάριθμες δράσεις τουριστικής προβολής που υλοποιήθηκαν κατά το 2021 από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποτέλεσαν το αντικείμενο ανάλυσης της πρόσφατης σύσκεψης της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς σε συνεννόηση με την εταιρία τουριστικού marketing Remake, που υποστήριξε τον Δήμο και το τμήμα τουρισμού σε μία δέσμη δράσεων, ανέλυσαν σε ειδική παρουσίαση το πολύπλευρο πρόγραμμα ενεργειών που στόχο είχε την ανάδειξη των διαφορετικών διαστάσεων των προορισμών. Ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών της Επιτροπής σχετικά με το τρέχον πρόγραμμα αλλά και τα επόμενα βήματα ενόψει της σεζόν 2022. Μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, ο Δήμος φρόντισε εφέτος να διασφαλίσει χωρίς κόστος την......

ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar...

Fwd: 3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες- Ανακοινώσεις του Προέδρου και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Διεκδικούμε την υλοποίηση των αιτημάτων του Αναπηρικού κινήματος



Αλ. Τσίπρας: Να υλοποιήσουμε το σύνθημα του αναπηρικού κινήματος, «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»

https://www.syriza.gr/article/id/118793/Al.-Tsipras:-Na-ylopoihsoyme-to-synthhma-toy-anaphrikoy-kinhmatos-Tipota-gia-emas-chwris-emas1.html

 

Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Διεκδικούμε την υλοποίηση των αιτημάτων του Αναπηρικού κινήματος

https://www.syriza.gr/article/id/118784/Tmhma-Koinwnikhs-Pronoias-kai-Allhleggyhs-toy-SYRIZA-PS-gia-thn-Pagkosmia-Hmera-Atomwn-me-Anaphria:-Diekdikoyme-thn-ylopoihsh-twn-aithmatwn-toy-Anaphrikoy-kinhmatos.html

 

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων

 

«Άμεση λήψη ενεργειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απαράδεκτη τουρκική θέση για τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο», ζητά με ερώτησή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης


 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Ύπατου Εκπροσώπου Γιοσέπ Μπορέλ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ζητά να πληροφορηθεί αν ετέθη στη συζήτηση που έγινε για πρόοδο στην επίλυση του Κυπριακού η απαράδεκτη θέση της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς για τη δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο που τορπιλίζει κάθε προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Μία θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του κοινοτικού δικαίου.

Ενώ όπως τονίζεται στην ερώτηση, μόλις πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από μουσουλμανικά κράτη να αναγνωρίσουν σαν κρατική οντότητα το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου.   

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κατερίνα Μονογυιού: Είμαστε δίπλα στην κοινωνία

 


Κατερίνα Μονογυιού: Είμαστε δίπλα στην κοινωνία

Το 1992 θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, το οποίο έχει αρχίσει να υλοποιείται.  Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Πρωθυπουργός και σε Podcast που είχε με την Άδα Σταματάτου, μητέρα ενός ενήλικα με αυτισμό, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, πρόκειται για ένα πολυετές εθνικό σχέδιο για την πρόοδο του οποίου κάθε χρόνο θα ενημερώνεται η Βουλή.  

Νίκος Συρμαλένιος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πιστεύει στην Αυτοδιοίκηση ως κύτταρο δημοκρατίας και λαικής κυριαρχίας »


Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Ανάπτυξη

 Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει επί της ουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση ως έκφραση της λαϊκής εξουσίας και της δημοκρατίας, και την βλέπει περισσότερο ως μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, γι΄αυτό και πήρε αμέσως μέτρα με το που εκλέχθηκε, τα οποία κατήργησαν την προσπάθεια την οποία έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον νόμο «Κλεισθένης 1», τόνισε μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης». Και πρόσθεσε ότι στα ελληνικά δεδομένα δεν έχει ξανασυμβεί ένας νόμος για την αυτοδιοίκηση να μην έχει περιθώριο ένα ή δύο χρόνια λειτουργίας του και μετά να υπάρξουν ενδεχόμενες αλλαγές, όπου αυτές χρειάζονται.

Συνάντηση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου με τον Διοικητή Νοσοκομειού Σύρου κ. Ζουλουφό Μιχαήλ και την Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου κ. Φραγκίσκου Καλλίτσα.


Την Τρίτη 30 Νοεμβρειου 2021 ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή Νοσοκομειού Σύρου κ. Ζουλουφό Μιχαήλ και την Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου κ. Φραγκίσκου Καλλίτσα. Τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κουτελιέρης Νικόλαος και ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Πολυκρέτης Ευστάθιος.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε σχετικά με την οργάνωση η οποία υπάρχει στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου αλλά και γενικότερα σε επίπεδο Κυκλάδων σε επίπεδο τόσο Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο Διοικητικού προσωπικού.

Φίλιππος Φόρτωμας: «Μονόδρομος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας η ενίσχυση των ΟΤΑ»




Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και για τους τρόπους επίλυσής τους, μίλησε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Η τοποθέτηση του κ. Φόρτωμα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσα από πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης», στην οποία παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Άνοιξε ο δρόμος για τη «Δημιουργία Πύλης Ανοιχτών Γεωεπιστημονικών Δεδομένων (GEOPORTAL)» της ΕΑΓΜΕ

 

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το νέο έργο «Δημιουργία Πύλης Ανοιχτών Γεωεπιστημονικών Δεδομένων (GEOPORTAL)» της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.), καθώς η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε, με την οποία η ΕΑΓΜΕ έχει συνάψει Προγραμματική Συμφωνία για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση και λειτουργία του Έργου, ανακοίνωσε τη διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης για τον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Διαγωνισμό του έργου.

Κύριος φορέας του έργου είναι η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και φορέας χρηματοδότησης το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.844.396,80€ συμπ/μένου ΦΠΑ. Για την ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν 18 μήνες.

Το έργο αποσκοπεί στη Δημιουργία Χαρτογραφικού Κόμβου της ΕΑΓΜΕ για την παροχή υπηρεσιών ελεύθερων γεωχωρικών δεδομένων με τη μορφή χαρτογραφικών υπηρεσιών παγκοσμίου ιστού (WEB MAP SERVICES) και ανοικτών προτύπων (Rest, OGC, κλπ.) και στη μετατροπή όλων των δεδομένων της ενιαίας βάσης της Ε.Α.Γ.Μ.Ε., σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία INSPIRE.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Φιλόλογος: 3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3η Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία. Πολλές φορές, παραβλέποντας πλευρές της ζωής καθώς κι ανάγκες αγνοούμε τον βασικό νόμο της φύσης, ότι τίποτε δεν είναι πανομοιότυπο με το άλλο, επομένως κι η διαφορά είναι όχι μόνο πρόκληση αλλά και δικαίωμα αναφαίρετο στη ζωή. 

Η 3η Δεκέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ημέρα αποτελεί μια αφόρμηση  για μεγαλύτερη και πιο ενδελεχή ευαισθητοποίηση στα δικαιώματα των Α.μεΑ και την υπεράσπισή τους.

Συνάντηση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου με τον Διοικητή Νοσοκομειού Σύρου - Νάξου κ. Ζουλουφό Μιχαήλ και την Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου κ. Φραγκίσκου Καλίτσα.



Την Τρίτη 30 Νοεμβρειου 2021 ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή Νοσοκομειού Σύρου - Νάξου κ. Ζουλουφό Μιχαήλ και την Αν. Διοικήτρια Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου κ. Φραγκίσκου Καλίτσα. Τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κουτελιέρης Νικόλαος και ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. κ. Πολυκρέτης Ευστάθιος.

Ο κ. Διοικητής ενημέρωσε σχετικά με την οργάνωση η οποία υπάρχει στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου αλλά και γενικότερα σε επίπεδο Κυκλάδων σε επίπεδο τόσο Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού όσο και σε επίπεδο Διοικητικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζουλουφός και η κ. Φραγκίσκου αναφέρθηκαν στην πορεία η όποια έχει χαραχτεί με στόχο την καλύτερη στελέχωση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας του νησιού, έτσι ώστε να υπάρξει μια όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση. Πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για τις ειδικότητες Ιατρών οι οποίες υπάρχουν στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς και για την μελλοντική στελέχωση νέων ιατρικών ειδικοτήτων που πρόκειται να υπάρξουν στο Νοσοκομείο της Νάξου. Επίσης, η κ. Φραγκίσκου ενημέρωσε σχετικά με την πορεία η όποια υπάρχει με την λειτουργία του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου καθώς και για τις προσπάθειες η οποίες πραγματοποιούνται για την κάλυψη αναγκών μέσα από την εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού. 

Τέλος εκτενή ήταν η αναφορά των ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση σχετικά με την πορεία της διαθήκης «Κατσούλη» η οποία βρίσκεται στα τελικά της στάδια ως προς την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων και αποδοχής της κληρονομιάς.  

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου μέσω των εκπροσώπων του ενημέρωσε τις διοικήσεις των νοσοκομείων σχετικά με τις πραγματοποιηθείσες και σχεδιαζόμενες δράσεις καθώς και λειτουργία του Συλλόγου διαβεβαιώνοντας ότι ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια η οποία γίνεται και στόχο θα έχει την ομαλότερη και εύρυθμη λειτουργιά του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας της Νάξου και να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το Νοσοκομείο, όπως κάνει πάντα όταν αυτό ζητηθεί καθώς και με την δωρεά μηχανημάτων για το οφθαλμιατρείο το νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου.

 

 

Για  το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

 

                                  Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                          Κουτελιέρης Νικόλαος                          Πολυκρέτης  Ευστάθιος