slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σιφναϊκά Νέα : Κυκλοφορεί το διπλό φύλλο, Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Φίλες και φίλοι αναγνώστες και αναγνώστριες

Αυτό το φύλλο, Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, (διπλό για οικονομικούς λόγους, όπως είχαμε προαναγγείλει) συμπεριλαμβάνει το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, που έγινε αφορμή για μία προσπάθεια να έχουμε τις απόψεις ανθρώπων του τουρισμού σε μία συζήτηση από τις στήλες της εφημερίδας για την αποτίμηση της. Η Μόσχα Διαρεμέ,  ο Γιώργος Βερνίκος και, αυτόκλητος επιστολογράφος,

Μετά την απόφαση του ΣτΕ παραμένει επιτακτική η ανάγκη ανέλκυσης του Κ/Ζ Sea Diamond

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond που αφορά το πρόστιμο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το ΣτΕ για το ναυάγιο του Sea Diamond.

Στη Νάξο στις 30 Νοεμβρίου ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξη Γεώργιος Γιωργαντας συνοδευόμενος από τον Γιάννη Βρούτση .


Σύμφωνα δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Κυκλάδων ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξη Γεώργιος Γιωργαντας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μαζίμε τον Γιάννη Βρουτση στην Νάξο στις 30 Νοεμβρίου . ( η επίσκεψη εχει ανακοινωθεί   από τον Γιάννη   Βρούτση στις 10/10/2022  https://naxios.blogspot.com/2022/10/2024.html ).  Η επίσκεψη θα γίνει με επίκεντρο το ΦΡΑΓΜΑ του Τσικαλαριου που βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κ. Βρουτση καθώς αυτός το ξεκίνησε στην κυβέρνηση Καραμανλή

Ανορθολογική η διαδικασία μετακινήσεων για τους πολίτες της Πάρου προς τις επιτροπές αξιολόγησης και πιστοποίησης αναπηρίας σε άλλα νησιά


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του πρώην Δημάρχου της Πάρου, κου Κώστα Αργουζή για τους 1000 περίπου κατοίκους της Πάρου που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να λάβουν το μηνιαίο βοήθημα των 313 ευρώ, να μεταβαίνουν στη Σύρο κάθε τρία χρόνια, για να εξεταστούν από επιτροπή γιατρών.

Ο Γ. Βλασερός για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του διαβήτη «Στόχος όλων μας θα πρέπει είναι η στήριξη των διαβητικών στα απομακρυσμένα νησιά μας»

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγήςμε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα διαβήτη ανέφερε τα εξής:

Καθαρή στήριξη Δένδια σε Μητσοτάκη: Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως

Δήλωση Δένδια από Βρυξέλλες – ΒΙΝΤΕΟ
…κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και την Αφρική, την Κεντρική Αφρική, θέματα εξαιρετικά σημαντικά για την ΕΕ.

Θα ήθελα, όμως, επιπλέον να πω ότι η συνεργασία μου με τον Πρωθυπουργό είναι μια συνεργασία διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει άλλωστε απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Από εκεί και πέρα δε, με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως.

Γιώργος Χατζημάρκος στην Γ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου : Το σημερινό επίπεδο επιτυχίας των νησιών, επιβάλλει ένα ειδικό πλαίσιο χρηματοδότησης των αναγκών τους

 

Πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που συνεχίζεται η διαχρονική, ιστορική αδικία σε βάρος των νησιών, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κατά την ομιλία του στην Γ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

 

Ιστορική, διαχρονική αδικία σε βάρος των νησιών, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος την συνεχιζόμενη και αδικαιολόγητη υποχρηματοδότηση του Νοτίου Αιγαίου, από του βήματος της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, παρότι ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα επανειλημμένως το ζήτημα, σε όλους τους τόνους και με πλήρη τεκμηρίωση.

Ονειρεύονται διάσπαση της ΝΔ

Θέλουν την ΝΔ να κοπεί σε δύο ή τρία κομμάτια και ελέω απλής αναλογικής να κυβερνούν με κυβερνήσεις «συνεργασίας».
Η χαρά της διαπλοκής!
Ό,τι και να βγάζει η κάλπη αυτοί θα κυβερνούν, επειδή θα εκλείπει η προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης που να απειλεί να τους στείλει στο περιθώριο.
Τα ισχυρά συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους, καθώς δεν θέλουν μια νέα τετραετία Μητσοτάκη. Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί έχει την... σφραγίδα τους.