slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσια του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμουτελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Δ' Συνόδου της Βουλής.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε στον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Δ΄ Συνόδου που τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συνάντηση Μανώλη Πολυκρετη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

 

Πρόταση, για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», κατέθεσε σήμερα στο Δήμο (υπόψη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού), ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης. 

Πρόγραμμα 13 ου Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων στη Φολέγανδρο "Γυναικοκτονίες: Οι Κυκλαδίτισσες προβληματίζονται για ένα «αόρατο» έγκλημα

Oμοσπονδία Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων"

;


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων και ο Σύλλογος Γυναικών Φολεγάνδρου «Οι

Πολυκάνδριες» ανακοινώνουν το πρόγραμμα του 13ου Πανκυκλαδικού Συνέδριου

Συλλόγων Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στη Φολεγάνδρου από 7 έως 9 Οκτώβριου

2022 με τίτλο: "Γυναικοκτονίες: Οι Κυκλαδίτισσες προβληματίζονται για ένα «αόρατο»

έγκλημα".

Δήμος Νάξου : Υπογραφη σύμβαση για την εκπόνηση Μελετών Στατικής Επάρκειας Κτιρίων.

 

Υπογράψαμε τη σύμβαση για την εκπόνηση Μελετών Στατικής Επάρκειας Κτιρίων, με προϋπολογισμό 132.475,40 €, από ιδίους πόρους.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι ο έλεγχος και η αποτίμηση της Στατικής Επάρκειας, η Στατική Μελέτη καθώς και η Μελέτη Ανασχεδιασμού και Ενίσχυσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, του Γυμνασίου Τραγαίας και του 1ου Γυμνασίου Νάξου, του ΔΑΚ και του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Ο συστηματικός έλεγχος της στατικής επάρκειας των παλαιών κτιρίων είναι απαραίτητος προκειμένου τα δημοτικά μας κτίρια να......

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» - Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

 

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022

 

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Παρατείνεται ως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν αιτημάτων, η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Νάξου Γιάννη Κωνσταντάκη. Προς Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μεγάλου

Αξιότιμε κύριε Μεγάλου, εκ μέρους όλων των κατοίκων της Κορώνου
και των γύρω χωριών της Ορεινής Νάξου και εμού, σας ευχαριστούμε
κατά αρχάς για την απόφασή σας στο να παραμείνει το ΑΤΜ της
Τράπεζάς σας στην Κόρωνο της Νάξου, αλλά και για την αντικατάσταση
του με καινούργιο και σύγχρονο ΑΤΜ. Την αναγνώριση της πράξεως
σας θα την εκφράσουμε και με την μεγαλύτερη συμμετοχή μας στην
τράπεζα Πειραιώς.

Κατερίνα Μονογυιού: Το Mykonos Running Festival ενώνει τους φίλους του αθλητισμού με σπουδαίους αθλητές και Ολυμπιονίκες

Το Mykonos Running Festival τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Μάκης Καλαράς, και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όπου πραγματοποίηθηκε η Τελετή Ειρηνοδρομίας του 1ου Mykonos Running Festival. Το παρών έδωσε και ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Almazroui, με τον οποίο η βουλευτής Κυκλάδων και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διατηρεί άριστες σχέσεις.

Υπεγράφη από το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη η εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «Δ. ΞΕΝΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» για το έργο με τίτλο «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου ποδοσφαίρου Φιλωτίου ν. Νάξου».

Το έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει στόχο την παράδοση πλήρως λειτουργικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού ώστε να είναι δυνατή η χρήση του γηπέδου και κατά τις νυκτερινές ώρες και προβλέπει την τοποθέτηση 6 ιστών 12 μέτρων περιμετρικά του γηπέδου σε θέσεις όπου θα επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα φωτεινότητάς του.  

Η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι πέντε (5) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

 Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

Θεωρείο ΠΑΣΟΚ: Αναζητώντας διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ



Σταύρος Παπαντωνίου

Διαχωριστικές γραές με τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το τελευταίο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στο παρασκήνιο η συζήτηση περί ταύτισης των δύο κομμάτων τείνει να παγιωθεί προκαλώντας δομική ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Οσοι συμφωνούν πως η συγκεκριμένη φήμη είναι καταστροφική για το κόμμα, προτείνουν σαφείς αποστάσεις από την Κουμουνδούρου με συγκεκριμένες αναφορές για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Κάτι που κάνει η Ν.Δ., αλλά φαίνεται να έχει ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ.

Οι παλαιοί πασόκοι

Βαθαίνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ - Κορυφαία στελέχη του ζητούν να ταχθεί κατά της εισόδου Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ (Κείμενο - ονόματα)


Την πιο τρανή επιβεβαίωση για το πόσο βαθύ είναι το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει επιστολή που απέστειλαν την Παρασκευή κορυφαία στελέχη του κόμματος, προς τον Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την αντίθεση τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας. 

Συγκεκριμένα, με κείμενό τους που έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζουν «λανθασμένη», την απόφαση της ηγεσίας «να υπερψηφίσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ».
Σημειώνουν επίσης ότι είχαν επικοινωνήσει με την ηγεσία του κόμματος τις διαφωνίες τους «προκειμένου», όπως γράφουν, «να αποτελέσει αντικείμενο εσωκομματικού διαλόγου και προβληματισμού». Κάτι που δεν έγινε δεκτό «με αποτέλεσμα το κόμμα μας να λάβει τη λανθασμένη, κατά τη γνώμη μας, απόφαση να υπερψηφίσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ».

Δείτε όλη την επιστολή:

Ρεπορτάζ του ΕΡΤ News για το τέλος των αποθεμάτων Πατάτας Νάξου της Ε.Α.Σ. Νάξου




Εξαντλήθηκε η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κι από Δεκέμβριο θα επανακυκλοφορήσει στην αγορά – μέχρι τότε, όμως, η Ε.Α.Σ. έχει τονίσει (σε σχετική ανακοίνωσή της) στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι κάποια...

Περιοδεία Γιάννη Βρούτση στη νήσο Μήλο



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, την
Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στη νήσο Μήλο.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει σειρά συναντήσεων με την Έπαρχο κα. Έλλη
Χωριανοπούλου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Σώρρο, τον
Πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου κ. Ιωάννη Μάλλη, την
Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μήλου Ν.Δ. κα Στυλιανή Μαρκαντώνη και τα στελέχη της κομματικής
οργάνωσης της Ν.Δ., φίλους και κατοίκους του νησιού.
Επίσης, θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Διευθυντή της IMERYS Βιομηχανικά
Ορυκτά Ελλάς (Α.Ε.) κ. Ιωάννη Σανούδο, καθώς και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο
της ΕΡΓΩΝΙΑ Α.Ε. (Εξόρυξη και φόρτωση μεταλλεύματος) κ. Γεράσιμο Μαρκέτο.

Κοινή δήλωση Γιώργου Ψυχογιού-Νίκου Συρμαλένιου: Εύλογα ερωτηματικά για την υπόθεση των μεταναστών-προσφύγων που βρέθηκαν την Τετάρτη 28/9 στη Φολέγανδρο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή δήλωση Γιώργου Ψυχογιού-Νίκου Συρμαλένιου

Εύλογα ερωτηματικά για την υπόθεση των μεταναστών-προσφύγων που βρέθηκαν  την Τετάρτη 28/9 στη Φολέγανδρο

Την Τετάρτη 28/9 εντοπίστηκαν στο Καραβοστάση, στο Κάτεργο και σε άλλες παραλίες της Φολεγάνδρου μετανάστες – πρόσφυγες που κατάφεραν να προσεγγίσουν τις ακτές. Κατά δήλωση του λιμενικού σταθμού του νησιού, όσο και μετέπειτα του Λιμεναρχείου Ίου στην οποία αργά τη νύχτα μεταφέρθηκαν , πρόκειται για 37 άτομα αφγανικής εθνικότητας, οι οποίοι είχαν προορισμό την Ιταλία, αλλά κατά κάποιο τρόπο βρέθηκαν στη Φολέγανδρο.