slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το "Ευχαριστώ από καρδιάς" του Παροναξίου Γιάννη Γ. Τζανετή


«Μια μακρά περίοδος παρακμής φτάνει στο τέλος της.
Η διαφαινόμενη ευρεία νίκη της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγει μια περίοδο πραγματικής ελπίδας για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
• Για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας
• Για την Ελλάδα των νοικοκυριών και των νέων που σχεδιάζουν το μέλλον τους και ζητούν πολλές και καλές δουλειές
• Για την Ελλάδα που αρνείται να ζει με επιδόματα

Σε Μήλο και Κίμωλο ο Γιάννης Βρούτσης

 
φώτο:  cyclades24 Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιήσει 3ημερη επίσκεψη στα νησιά Μήλος και Κίμωλος.


Στη διάρκεια των επίσκεψης του, ο κ. Βρούτσης θα συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού της ιεράς μνήμης των κεκοιμημένωνστο μοναδικό Παλαιοχριστιανικό Μνημείο των Ιερών Κατακομβών Μήλου.

Κίνημα Αλλαγής – Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στις Κυκλάδες


Το Κίνημα Αλλαγής, ανακοίνωσε συγκεντρωτικά τα τελικά ψηφοδέλτιά του για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για το σύνολο των εκλογικών περιφερειών.
Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ απαρτίζονται από συνολικά 421 υποψηφίους, όσοι και το μέγιστο των διαθέσιμων θέσεων.
Ο βαθμός ανανέωσης είναι υψηλός, καθώς περίπου το 55% των

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Πάρου ΑντιπάρουΕθνικές εκλογές 7ης Ιουλίου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, αγαπητά μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου, σας καλώ να δώσετε δυναμικά το παρόν σας και να είστε ενεργοί, όχι μόνο κατά την ημέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, αλλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι για τα νησιά μας, την Πάρο και την Αντίπαρο, είναι μια δύσκολη περίοδος, γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουν ως κύρια παραγωγική ασχολία τον Τουρισμό· όμως όταν θέλουμε μπορούμε, και μπορούμε να το αποδείξουμε στην πράξη, δίνοντας τη μεγάλη μάχη για τη ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ που όλοι ονειρευόμαστε.
 Το ψηφοδέλτιο της Νίκης για τις Κυκλάδες, έχει ως ακολούθως:

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου στην Ίο

Στην Ίο περιόδευσαν από Πέμπτη βράδυ 20/6 έως Παρασκευή μεσημέρι 21/6 οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος.

Συναντήθηκαν καταρχήν με τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Γκίκα Γκίκα καθώς και νεοκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους στους οποίους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα του νησιού καθώς και οι ανάγκες της νέας δημοτικής αρχής, ενώ επιβεβαιώθηκε η μέχρι σήμερα στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης με τα αναγκαία χρηματοδοτικά μέσα.

Το μήνυμα του υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου


Φίλες και φίλοι
Στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου, αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Κυκλάδων, αποδεχόμενος αφενός της τιμητικής πρότασης των συμπολιτών μου στη Σαντορίνη, αφετέρου της εμπιστοσύνης του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπό μου.
Μετά από μια μακρά πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιδήμαρχος Θήρας, αλλά και ως ενεργό μέλος του αγροτικού Συνεταιριστικού κινήματος, δηλώνω ότι με όλες μου τις δυνάμεις, με συνέπεια, ευθύνη και ήθος θα στηρίξω την προσπάθεια της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για την αναγέννηση της Πατρίδας μας.
Καλώ όλες τις Κυκλαδίτισσες, όλους τους Κυκλαδίτες, ενωμένοι να συστρατευτούμε ώστε  να βγάλουμε τη χώρα μας από τη δίνη της κρίσης και να την οδηγήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, να τονώσουμε τη Δημοκρατία μας, να

Ενημερωτικό δελτίο Ν. Μανιού για τα προγράμματα απασχόλησης στις Κυκλάδες 2015-2019Αθήνα, 21 Ιουνίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Προγράμματα απασχόλησης στις Κυκλάδες 2015-2019»

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση των νησιωτών μας, σας παραθέτουμε τέσσερις (4) πίνακες που αφορούν τα προγράμματα απασχόλησης για τις Κυκλάδες την περίοδο 2015-2019.

Ο πίνακας 1 αφορά τα ετήσια ποσοστά ανεργίας στις Κυκλάδες, για τα έτη 2014 και 2018, με μείωση της ανεργίας κατά 8,9%.

Ο Κυκλαδαρχης Γιάννης Βρούτσης υποψήφιος στο Νομό Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 01.06.1963. Κατάγεται από τη Νάξο και την Αμοργό των Κυκλάδων.
Παντρεμένος με τη Δικηγόρο Θεοδώρα Βαγενά, έχει ένα γιο και μια κόρη.
Εισήχθη με υποτροφία και απεφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αρχικά εργάσθηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν στο Υπουργείο Οικονομικών. Μιλά Αγγλικά.

Υπό διάλυση το Μαξίμου - Οι καταστροφείς εγγράφων δουλεύουν ασταμάτηταΣκηνικό διάλυσης παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την ήττα και απλά περιμένουν για να δουν την τελική διαφορά.


Παράλληλα, οι υπουργοί της απερχόμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει εντολή στους υφισταμένους τους να είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα μετά τις Εκλογές.

Μάρκος Καφούρος υποψήφιος στο Νομό Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία

Βιογραφικό
Ο Μάρκος Καφούρος είναι σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και A' Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θήρας.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη.

Γιώργος Βακόνδιος : υποψήφιος στις Κυκλάδες με τη Νέα Δημοκρατία


Βιογραφικό
Γιώργος Βακόνδιος
Γεννήθηκε στη Σύρο το 1956. Δημοτικό πήγε στο καθολικό σχολείο Άγιος Γεώργιος και κατόπιν στο δημοτικό της Ντελαγκράτσιας.Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και το Παρίσι. Σαν μαθητής, εργάσθηκε στα οικογενειακά θερμοκήπια και ως εποχιακός σερβιτόρος.

Δέσποινα Πρίνια υποψήφια στο Νομό Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία

Με καταγωγή από τη Σύρο, η Δέσποινα Πρίνια γεννιέται στη διάρκεια της πτήσης Λονδίνο-Αθήνα. Σαν πολίτης του κόσμου από τη γέννησή της περνάει την παιδική της ηλικία στο Λονδίνο, όπου ζει και εργάζεται η οικογένειά της και στη συνέχεια μετακομίζει στην Ανατολική Αφρική. Εκεί τελειώνει το σχολείο και παίρνει το Γαλλικό Baccalaureate από το Ευρωπαϊκό σχολείο της Καθολικής Ιεραποστολής στη Ζανζιβάρη. Οι αθλητικές υποχρεώσεις της και η αγάπη για την Ελλάδα, τη φέρνουν πίσω στην Αθήνα σε ηλικία 17 ετών, όπου φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, φεύγει για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αποκτά το Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών της από το Graduate School of Journalism & Communications του Columbia University New York, με ειδικότητα στην «Πολιτική Επικοινωνία & Στρατηγική Διαχείριση Μ.Μ.Ε». Γίνεται δεκτή στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard, όπου ειδικεύεται στη «Διαχείριση Κρίσεων στις Διεθνείς Σχέσεις».
Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάζεται από το πρώτο έτος δημοσιογραφικά, στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στη συνέχεια την απορροφά η Διαφήμιση, όπου αποκτά δύο Δημιουργικά Βραβεία, σε Διεθνή Φεστιβάλ και ένα βραβείο στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών. Αργότερα, για τις ανάγκες ολοκλήρωσης της ειδικότητάς της στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Διαχείριση Κρίσεων και τη Μεταναστευτική & Κοινωνική Πολιτική, εργάζεται σαν εκπαιδευόμενη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες. Από εκεί προσλαμβάνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εργάζεται μέχρι και το 2005.
Ξεκινά από το 2004 την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική της καριέρα, σαν πλήρες μέλος του L.E.R.U. (European Research Universities) και επιστρέφει στην Ευρώπη μέσα από υποτροφία σε πρόγραμμα ανταλλαγής επιστημονικού προσωπικού μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α. (προγράμματα έρευνας, συνεργασίας & ανάπτυξης μεταξύ Ε.Ε.-Η.Π.Α.). Από το 2008 ειδικεύεται σε θέματα Πολιτιστικής Διπλωματίας, σε συνεργασία με το Berlin Institute of Cultural Diplomacy, ενώ από το 2011 είναι η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος «Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκού Lobbying” του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, που προσφέρεται και στην Ελλάδα μέσω του SCG-Université de Strasbourg.
Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν θεματικά: Πολιτιστική Διπλωματία, Κοινωνική Πολιτική, Social Networking σαν εργαλείο διαχείρισης κρίσεων κατά της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, E-Governance (Στρατηγική Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Brand Nations & Reputation Management (Διαχείριση Κρίσεων στην εικόνα μιας χώρας), καθώς και Κοινωνική επιχειρηματικότητα & Κοινωνικές επιχειρήσεις σαν εργαλείο ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας (από το 2008 μετέχει στην εκδοτική ομάδα του διεθνούς ερευνητικού Journal Inder science, International Journal of Social Entrepreneurship & Innovation). Από τα ιδρυτικά στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Κοινωνικής Καινοτομίας, συμμετέχει από το 2010 στην προώθηση της κουλτούρας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης.
Από το 2009 είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα “Transforming Business” του Πανεπιστημίου Cambridge, για την εξάλλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Σήμερα, είναι Τομεάρχης Πολιτιστικού Επιχειρείν, στη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.
Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.