slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης : η νέα αναλογιστική μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδει όλες τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τη δήθεν επαναδιαπραγμάτευση των μειώσεων στις συντάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσίευση νέας αναλογιστικής μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπεραλίευση καταστρέφει τον πλούτο & την βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών»

 

     
Στα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπεραλίευση στις ελληνικές θάλασσες αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκηςμε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Ευάγγελο Αποστόλου και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Γιώργο Σταθάκη.

Όλα έτοιμα για το PORTARATHLON 2018


Νάξος, 1 Ιουνίου 2018
Η Νάξος είναι έτοιμη για να «αγκαλιάσει» τη νέα διοργάνωση που στοχεύει να γίνει θεσμός. Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν και το Σαββατοκύριακο περνάμε στη δράση με τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων, με την ονομασία «Portarathlon».

Νέα δημοσκόπηση: Σαρωτικό διψήφιο προβάδισμα αυτοδυναμίας για τη Ν.Δ. (κάρτες)

Σαρωτικό διψήφιο προβάδισμα αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση. 
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Action24.

Νέοι κανόνες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Αλλάζει η νόμος για το λάδι – Απαιτούνται ειδικοί τιμοκατάλογοι για άτομα με προβλήματα όρασης - Ξεκινούν έλεγχοι από την Διεύθυνση Εμπορίου
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Ευστρατίου ενημερώνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τους νέους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, (ΓΓΕΠΚ), του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Fwd: ΔΤ - «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει κάθε επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ»


«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απορρίπτει κάθε επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ»

 

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία υιοθέτησε την Έκθεση Dorfmann από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για μια πιο έξυπνη, πιο απλή, πιο δίκαιη, πιο βιώσιμη, αλλά και καλύτερα χρηματοδοτούμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα η μεγάλη πολιτική οικογένεια που ανήκει η Νέα Δημοκρατία έχει στο κέντρο της πολιτικής του τον αγροτικό πληθυσμό της Ευρώπης και τη βιώσιμη ανάπτυξή του προτείνοντας λύσεις που θα βελτιώσουν τη δύσκολη καθημερινότητά του.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Ψήφισμα του ζητά περισσότερη ευελιξία, αλλά όχι επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ για τη μεταρρύθμιση της  μετά το 2020.

 

Στις προτεραιότητες του περιλαμβάνονται ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόσουν την ΚΑΠ στις ανάγκες τους. Απορρίπτει κάθε "επανεθνικοποίηση" της ΚΑΠ που θα μπορούσε να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά.

 

Η ΚΑΠ πρέπει να βασίζεται σε ένα κοινό σύνολο στόχων, κανόνων, εργαλείων και ελέγχων της ΕΕ. Τα κράτη μέλη θα πρέπει στη συνέχεια να σχεδιάσουν τις εθνικές τους στρατηγικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

 

Ζητούμενο, η σύγχρονη αγροτική πολιτική με σωστή και δίκαια κατανεμημένη χρηματοδότηση

 

Εκτός από τη δυνατότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της ΕΕ να συνεχίσουν να παράγουν ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα σε προσιτές τιμές, η μελλοντική ΚΑΠ θα πρέπει να τα καταστήσει περισσότερο περιβαλλοντικά βιώσιμα και πλήρως ενσωματωμένα στην κυκλική οικονομία. Πρέπει επίσης να ενθαρρύνει την καινοτομία, την έρευνα και τις πρακτικές έξυπνης γεωργίας. Για το σκοπό αυτό, ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ πρέπει να διατηρηθεί τουλάχιστον  στο σημερινό της επίπεδο.

 

Το Κοινοβούλιο επιθυμεί επίσης:

 

- Οι άμεσες πληρωμές να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούνται πλήρως από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

- Να μειωθεί η γραφειοκρατία για τα υποχρεωτικά μέτρα οικολογικής προσαρμογής. 

- Να εφαρμοσθεί μια νέα μέθοδος της ΕΕ για τον υπολογισμό των άμεσων πληρωμών για την σταδιακή κατάργηση των ιστορικών κριτηρίων στήριξης. 

- Να υιοθετηθούν αποτελεσματικότεροι τρόποι ώστε να διασφαλιστεί ότι η στήριξη της ΕΕ θα διατεθεί στους πραγματικούς αγρότες.

- Να είναι δικαιότερη η κατανομή των κονδυλίων της ΕΕ μεταξύ των κρατών μελών, λαμβάνοντας υπόψη τα εισπραχθέντα ποσά και τις διαφορές π.χ. του κόστους παραγωγής ή της αγοραστικής δύναμης.

- Να δίνονται  λιγότερα χρήματα για μεγαλύτερες γεωργικές εκμεταλλεύσεις με υποχρεωτικό ανώτατο όριο πληρωμών σε επίπεδο ΕΕ.

- Να δοθούν περισσότερα χρήματα για την αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών, απορρίπτοντας έτσι την περικοπή κατά 25% του προϋπολογισμού αγροτικής ανάπτυξης 2021-2027, όπως προτείνει η Επιτροπή.

- Να δοθεί ισχυρότερη στήριξη σε νέους αγρότες και σε εκείνους που πλήττονται από την αστάθεια των τιμών.

- Να επιτρέπεται η στήριξη σε συνδυασμό με την παραγωγή, την οποία τα κράτη μέλη θα μπορούν να χορηγήσουν σε κρίσιμους προβληματικούς κλάδους.

 Fwd: «ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ"» (ΤΑ ΝΕΑ, 01.6.2018)

 

 
Στη Νάξο, για το 15ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης
Στη Νάξο βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης, για να παραστεί στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση την Κυκλάδων.
Το Συνέδριο ξεκινά σήμερα από τη Νάξο (θα συνεχιστεί στις 5 και 6 Ιουνίου στη Σύρο) με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη, Αλιεία και Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου ο Περιφερειάρχης, για την από κοινού προώθηση λύσεων σε ανοιχτά ζητήματα του νησιού


Ο Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον Δήμο Μυκόνου για την απόφασή του να γίνει ο πρώτος δήμος της χώρας που επιδοτεί τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο νησί
Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής, με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, για την στήριξη και την από κοινού προώθηση λύσεων στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Στέλιο Μπρίγγο, συμμετείχαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, το απόγευμα της Πέμπτης.

«Οι μαμάδες του Αιγαίου την Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 18.30 μαγειρεύουν στη Νάξο


Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα!
Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Taste the Seasons της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 θα συνεχίσει στη Νάξο στις 7 Ιουνίου, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον σεφ Στέλλιο Κορρέ και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε