slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συμβούλιο Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ: Οι 10 άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ο Γιάννης Βρούτσης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος στον Αθλητισμό

photo1a 25-1123 Με καίριες εισηγήσεις-προτάσεις στα δύο βασικά θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, συμμετείχε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από τον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά. 

Ο κ. Βρούτσης, ανάμεσα σε άλλα, επισήμανε τους 10 βασικούς άξονες της Κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και τη δημιουργίας ασφαλούς περιβάλλοντος στον Αθλητισμό:
1. Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στο κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό (combating hate speech in sport).
2. Στη χώρα μας έχει δημιουργηθεί μια καθοδηγητική επιτροπή, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων του Αθλητισμού, που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αθλητικές Ομοσπονδίες, διοργανώτριες Αρχές των πρωταθλημάτων, Ενώσεις παικτών-προπονητών, Πανεπιστήμια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Αστυνομία.  
3. Μια επιτυχημένη δράση στην κατεύθυνση καταπολέμησης του φαινομένου είναι οι παρουσιάσεις από διακεκριμένους αθλητές σε σχολεία (elite athletes in schools), με αντικείμενο την ανάδειξη των Αξιών του Αθλητισμού και τον περιορισμό των αντικοινωνικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένης της ρητορικής μίσους. 

«Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου κατά 52,4% ετήσιου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους» τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού

Μετά την εξασφάλιση της πολύ σημαντικής ετήσιας αύξησης των συνολικά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), ήτοι κατά 52,4% (με εκείνες για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ να ξεπερνούν το 68% και 60%, αντίστοιχα) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των ΕΑΚ, με την οποία ζητάει -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023- την πρόταση/εισήγησή τους για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.
Τα επιπλέον χρήματα, που εγκρίθηκαν και ήδη πιστώνονται στους λογαριασμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αφορούν σε ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Εβγαλε λαβράκια η διασταύρωση της ΑΑΔΕ σε 3,8 εκατ. φορολογικές δηλώσεις - Για εξηγήσεις καλούνται 20.000 φορολογούμενοι

Λαβράκια έβγαλε η μεγάλη διασταύρωση της ΑΑΔΕ σε 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις με εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ. Εντοπίστηκαν περίπου 20.000 φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ είχαν  δηλώσει ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ πραγματοποίησαν το ίδιο έτος δαπάνες ύψους 30.000, 50.000, 100.000 ή ακόμα και 200.000 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι αυτοί, σύντομα θα κληθούν από την Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις  προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά τα οποία  να δικαιολογούν τη διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταναλωτικών δαπανών. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί ότι οι εξηγήσεις των

Συνάντηση εργασίας της Κατερίνας Μονογυιού με τον Υπουργό Ναυτιλίας για το Κλέφτικο Μήλου


  Μετά από πρωτοβουλία της βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Μονογυιού, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μήλου και τουριστικός επιχειρηματίας κ. Κώστας Μακρής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματικών Σκαφών Μήλου κ. Ηλίας Καναβός πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη ώστε να συζητήσουν για το μείζον θέμα στο Κλέφτικο της Μήλου. Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος, έχοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια των πολιτών και των τουριστών. 
  Η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:



Σε ηλικία 93 ετών πείθανε η σύζυγος του Γεώργιου Παπαδόπουλου, Δέσποινα


Πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 93 ετών, η σύζυγος του Γεώργιου Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου.
Η Δέσποινα Παπαδοπούλου η οποία διέμενε στη Νέα Ερυθραία, πέθανε στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ύστερα από σύντομη νοσηλεία.

😎🍿ΣΥΡΙΖΑ: Η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα, κόρη της Ζανέτ και ο γιος του Πάνου Ρήγα ανάμεσα στα μέλη της Νεολαίας που αποχώρησαν παρότι οι γονείς είναι Κασσελίστας😜😜

Ανάμεσα στα μέλη της νεολαίας που αποχώρησαν νωρίτερα σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και η ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο γιος του Πανου Ρήγα.
Μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκαν 37 μέλη, ενώ εξ ' αυτών 31 μέλη του ΚΣ και ο Γραμματέας της Νεολαίας με ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αποχώρησή τους από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.