slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“Μήπως τα Τέμπη είναι τιμωρία του Θεού για το καρναβάλι;”

Παραλήρημα Αμβρόσιου

Χωρίς σχόλιο (τι να πει κανείς) η τοποθέτηση του Αμβρόσιου (σε άρθρο του στο ekklisiaonline.gr) για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών: “Τι μας λέγει ο Απόστολος Παύλος; Ότι η ΑΜΑΡΤΊΑ, δηλ. η υποταγή μας στα αμαρτωλά πάθη, μολύνει και την ψυχή και το σώμα! Η πορνεία, οι κακές επιθυμίες, η πλεονεξία κλπ. είναι τα αμαρτήματα, που ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Γι’ αυτό, λοιπόν, ο Απόστολος Παύλος μας καλεί να νεκρώσουμε τά πάθη της ψυχής και του σώματος, συμπληρώνει δε μεταξύ των άλλων αμαρτιών και την οργήν, τον θυμόν, την κακίαν, την βλασφημίαν, την αισχρολογίαν, την υποκρισίαν και το ψεύδος! Με άλλα λόγια μας καλεί να απαρνηθούμε τον Διάβολον και να ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ!

Ο Γιάννης Βλασερός σε διήμερη εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Κέα

 Οι ελλείψεις που διαπίστωσε στο σύστημα υγείας και οι προτάσεις του

 

Ο καρδιολόγος ιατρός Γιάννης Βλασερός, Αναπλ Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, το διήμερο 4 με 5 Μαρτίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υγεία για Όλους» με μία ομάδα 6 εθελοντών ειδικευμένων ιατρών (καρδιολόγου, ενδοκρινολόγου, οφθαλμίατρου, δερματολόγου παιδιάτρου και γυναικολόγου ) επισκέφθηκαν το νησί της Κέας και αντιμετώπισαν 204 περιστατικά,

Φίλιππος Φόρτωμας: «Οι επιχορηγήσεις ύψους 137.640,00 € για τους Δήμους Άνδρου και Αμοργού, είναι ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες»

Τις ευχαριστίες του προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζει, εκ νέου, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για τις αποφάσεις επιχορήγησης των Δήμων Άνδρου και Αμοργού, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, συνολικού ποσού 137.640,00 €.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Άνδρου, ως εξής: α) με το ποσό των 37.200,00 €, για τη μελέτη κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Συνετί της Κοινότητας Συνετίου, στη ΔΕ Κορθίου, β) με το ποσό των 37.200,00 €, για τη μελέτη κατασκευής των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών της Κοινότητας Φελλού, της Κοινότητας Άνω Γαυρίου και της Κοινότητας Κατακοίλου, στη ΔΕ Υδρούσας και γ) με το ποσό των 37.200,00 €, για τη μελέτη κατασκευής των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων των Κοινοτήτων Λαμυρών και Μεσαριάς Δ.Ε. Άνδρου.

Κατερίνα Μονογυιού: Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που έχασαν αναπάντεχα τα παιδιά τους




Κατερίνα Μονογυιού: Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που έχασαν αναπάντεχα τα παιδιά τους



Η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει όλα όσα έχουμε κατακτήσει αλλά παράλληλα και όσα διεκδικούμε για να οικοδομήσουμε κοινωνίες που ευημερούν, μακριά από στερεότυπα, προκαταλήψεις, έμφυλη βία και ανισότητες. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή επαγρύπνηση και ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, που καλείται καθημερινά να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς απαιτητικούς ρόλους: μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη.

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Γιαγιά, μητέρα, κόρη, αδελφή, σύντροφος, φίλη, συνεργάτιδα… ΓΥΝΑΙΚΑ!»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος έκανε την εξής δήλωση: