slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι αγιογράφοι του ΠΑΣΟΚ έγιναν οι … νεκροθάφτες του


Έχουν πολύ πλάκα τις ημέρες αυτές οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολιτικοί που ενώ τόσα χρόνια στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου, τώρα τον αποκηρύσσουν. Στηριζόμενοι στη λήθη του εφήμερου πιστεύουν ότι ο κόσμος που τους διάβαζε ή τους άκουγε εκστασιασμένος όταν αποθέωναν τον παπανδρεϊσμό, τώρα θα τους ξανακούσει και θα τους ξαναδιαβάσει επειδή ανακάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου απέτυχε και διέλυσε τη χώρα.
Αναρωτιέται κανείς αν ντρέπονται όλοι εκείνοι που αλλάζουν πολιτικό δέρμα πιο εύκολα και από τους χαμαιλέοντες. Το 1996 οι ίδιοι είχαν κάνει άγαλμα τον Κ. Τα ντελίβερι μπόις του εκσυγχρονισμού έγραψαν με τα εκσυγχρονιστικά Mont Blanc τους άπειρες αγιογραφίες για τον σωτήρα Κ. Σημίτη που μας έβαλε στην ΟΝΕ, μας έκανε κράτος, έφτιαξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλευρό της κας Αγγελοπούλου (που είναι αυτή ρε παιδιά;). Μέχρι και το Ευρωπαϊκό της Εθνικής ποδοσφαίρου ήταν έργο του… Σημίτη και της Ελλάδας που είχε εκσυγχρονιστεί........................................

Τεκμήρια: Ο σίγουρος δρόμος προς την ύφεση

Ο παραλογισμός δεν έχει τέλος.  Τα ίδια με Παπακωνσταντίνου, τα ίδια με Βενιζέλο.  Τα ίδια με Παπανδρέου, τα ίδια με Παπαδήμο.  Την ώρα που όλος ο πλανήτης, από το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε μέχρι τον Χρυσοχοϊδη και τον ίδιο τον Παπανδρέου έχουν παραδεχτεί την αποτυχία της συνταγής, οι παλαβοί συνεχίζουν, σα να μην τρέχει τίποτα.
Μήπως δεν ξέρουν ότι τα τεκμήρια θα φέρουν ύφεση;  Πως η όποια κατανάλωση υπήρχε θα αδρανήσει εντελώς, πράγμα που θα επιφέρει καίριο πλήγμα στα έσοδα; (ακόμα ένα) Πως οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα προσπαθήσουν να αδρανοποιήσουν τα επιβαρυντικά στοιχεία, κόβοντας το ρεύμα στα εξοχικά και καταθέτοντας πινακίδες αυτοκινήτων;  Πράγμα που με τη σειρά του θα επιφέρει νέες επιπτώσεις τόσο στα έσοδα όσο και στην πραγματική οικονομία;  Το ξέρουν.
Γιατί συναινούν στο έγκλημα;.........................

Οι μνηστήρες του ... ΠΑΣΟΚ!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Ένας ένας οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ (αν και εφόσον αφήσει η μαμά του τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί) αρχίζουν να μας το παίζουν "Μωρές Παρθένες" επικρίνοντας τις μέχρι τώρα καταστροφικές επιλογές ... "όλων" τους.
Οι “παλαμοπρησμένοι” (από τα χειροκροτήματα στα λεγόμενα και στις πράξεις του) κύριοι “Ναι σε όλα”
(με υποκριτικές αυτοκριτικές και όψιμο ενδιαφέρον των συμφερόντων μας) προσπαθούν ...

Η ΝΔ οφείλει να ρίξει την κυβέρνηση αν...

Σε κανένα κράτος του κόσμου, που θέλει να λέει ότι έχει ένα δημοκρατικό καθεστώς, δεν θα είχε επέλθει κυβερνητικός πανικός ή ακόμα και πτώση της κυβέρνησης, έπειτα από το θέμα των δύο εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. Πολύ δε περισσότερο, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να συμβεί εδώ, σε μια συγκυριακή συγκυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό.

Είναι γνωστό ότι τον τόπο τον εξουσιάζει το «καθεστώς ΠΑΣΟΚ». Αν λοιπόν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας...

Κολοτούμπα ΝΔ μετά την άσκοπη επιμονή ότι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου... «κοιτάμε το δάσος» λένε τώρα

Επί 1,5 μήνα επιμένουν άσκοπα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου, άντε 2-3 βδομάδες μετά, αντί να το πάρουν χαλαρά το θέμα εφόσον οι εκλογές κρίνονται από θέματα που χειρίζεται και αποφασίζει το ΠΑΣΟΚ (PSI)... Αντ' αυτού ξεφτιλίζονται και ξεφτιλίζουν και όσους βάζουν να γράφουν τέτοιες παπαριές όπως ότι ο Σαμαράς έριξε τον Παπανδρεϊσμό, με τον Γιωργάκη να ζει και να βασιλεύει και επέβαλε εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, όταν δεν έχουν άντερα να τα σπάσουν όλα γιατί έχουν συμβιβαστεί με τη λογική του ώριμου φρούτου και τις υποσχέσεις των νταβατζήδων για στήριξη... Για άλλη μια φορά οι πολιτικοί της ΝΔ κερδίζουν επάξια τον τίτλο της παρένθεσης... Ρε παπάρες να συνεργαστείτε με τον Ψυχάρη και λοιπά αλλά για να κυβερνήσετε και όχι για να σας έχει στην αντιπολίτευση όσο χρόνο χρειάζεται για να επουλώσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργάκης τις πληγές του! 
Διαβάστε και το άρθρο:

Χαράτσι 100 ευρώ για κάθε οικογένεια από το ρεύμα από την κυβέρνηση του Ποσόκ και του Λάος με τη στήριξη και της Νέας Δημοκρατίας

Ένα ποσό της τάξης των 100 ευρώ τον χρόνο είναι η νέα επιβάρυνση που πλήττει τους πολίτες μέσω των αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που αποφάσισε χτες το υπουργικό συμβούλιο και τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.


Ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε χτες αυξήσεις 9,2%, οι οποίες ωστόσο στην ουσία είναι κοντά στο 13%, αν συνυπολογιστεί και ο τριπλασιασμός – για τα νοικοκυριά - του τέλους ΑΠΕ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ήδη από σήμερα ξεκίνησαν οι υπολογισμοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ, προκειμένου αυτή η αύξηση να κατανεμηθεί ανά κατηγορία καταναλωτών. Κατεύθυνση από το υπουργείο είναι να επιβαρυνθούν λιγότερο οι μικροί καταναλωτές (ρεύμα έως 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) παρόλο που με αυτόν τον τρόπο τα τιμολόγια “απομακρύνονται” από τις οδηγίες της Ε.Ε. που θέλουν σε κάθε κατηγορία να καλύπτεται το κόστος.

Οι οδηγίες αυτές θα δικαιολογούσαν ακόμη και μειώσεις τιμολογίων σε ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών (πλούσια νοικοκυριά, εμπορικές επιχειρήσεις) ωστόσο σε αυτήν την φάση η ΔΕΗ επιλέγει να μοιράσει αυτό το μεσοσταθμικό 9,2% σε ποσοστά της τάξης του 7% έως 11%  από τις μικρότερες προς τις μεγαλύτερες καταναλώσεις, σε μία εξέλιξη που δείχνει σε νέες και μεγαλύτερες αυξήσεις για το 2013 στα μικρά νοικοκυριά.

Ας δούμε κάποια παραδείγματα:
-Για καταναλώσεις 800 κιλοβατωρών στο 4μηνο, η ΔΕΗ κοστίζει 70,98 ευρώ στο μονοφασικό και 78,45 ευρώ στο τριφασικό. Αν υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 7% για αυτές τις κατηγορίες, μαζί με το τέλος ΑΠΕ (περίπου 4%) η επιβάρυνση είναι περίπου 8 και 9 ευρώ το τετράμηνο, ενώ ξεπερνούν τα 10 ευρώ αν συνυπολογιστούν ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

- Για καταναλώσεις 1.200 κιλοβατωρών, η ΔΕΗ κοστίζει 131,22 ευρώ στο μονοφασικό και 143,09 στο τριφασικό. Με περίπου 12%, μαζί με το τέλος ΑΠΕ, εκτιμώμενη αύξηση η επιβάρυνση είναι της τάξης των 16 και 17 ευρώ αντιστοίχως, ενώ πιάνουν τα 20 ευρώ μαζί με τους φόρους.

- Στις 1.600 κιλοβατώρες ανά 4μηνο, δηλαδή σε μία μέση κατανάλωση μιας 4μελούς οικογένειας, η ΔΕΗ στο μονοφασικό κοστίζει 176,52 ευρώ και στο τριφασικό 188,59 ευρώ. Η αύξηση, μαζί με το τέλος ΑΠΕ, εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 13%, δηλαδή περίπου 23 και 25 ευρώ αντιστοίχως, που προσεγγίζει τα 30 ευρώ μαζί με τους φόρους.

Εξ ου και το συμπέρασμα για μια επιβάρυνση της τάξης των 100 ευρώ ανά μέση οικογένεια με τριφασική σύνδεση σε ετήσια βάση.

Στις 2.000 κιλοβατώρες ανά 4μηνο, το κόστος που χρεώνει η ΔΕΗ στο μονοφασικό είναι 231,95 ευρώ και στο τριφασικό 248,62 ευρώ. Με μια αύξηση κοντά στο 13%, μαζί με το τέλος ΑΠΕ, οι επιβαρύνσεις είναι 30 με 32 ευρώ αντιστοίχως και ξεπερνούν τα 35 ευρώ μαζί με τους φόρους.

Η υπουργική απόφαση ενδέχεται να εκδοθεί σήμερα κιόλας ή, το αργότερο, την Δευτέρα.  Εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει τα επιμέρους τιμολόγια, τα οποία και θα υποβάλει προς έγκριση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Η τελευταία θα γνωμοδοτήσει προς το υπουργείο το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορεί πλέον η ΔΕΗ να προχωρεί στην  έκδοση λογαριασμών με βάση τα νέα δεδομένα.
Να κλείσουμε αναφέροντας ότι οι αυξήσεις θα επιβληθούν - πιθανότατα σε δύο δόσεις - στους καταναλωτές της χαμηλής τάσης, καθώς τα τιμολόγια της μέσης τάσης απελευθερώνονται.

154 εκ. σε 40.000 αντιστασιακούς/ανάπηρους πολέμου σχεδόν 70 χρόνια μετά την κατοχή...(πίνακες με ανήλικους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης)

70 χρόνια μετά την λήξη της Εθνικής Αντίστασης εξακολουθούμε να πληρώνουμε την « βιομηχανία παραγωγής αντιστασιακών» του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας ΄80 (επί Παπανδρέου) και ΄90 (επί Σημίτη).Φέτος οι συντάξεις των «αντιστασιακών» είναι μόνο …

π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Ο Σημίτης εκβίαζε τον Εφραίμ!»

Του Μιχάλη Βαρδαρού

Βαρύτατες αιτιάσεις και πολιτικές ευθύνες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Μάλιστα, ο πατέρας Μουλατσιώτης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι: «Ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου».

Ολόκληρο το άρθρο από το newsbomb.gr ΕΔΩ

Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου

Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε η «Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου». Το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας είναι ένα από τα κορυφαία θεσμικά ζητήματα που αφορούν το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως, θα ήταν προς όφελος της λειτουργίας του οργάνου να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την ψήφισή του.
Κατά την αρχική εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι αντιρρήσεις μας ανάγκασαν τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να συστήσει μία........