slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος της «Φωνής» της ΕΑΣ Νάξου με κύριο θέμα την υδροδότηση του νησιού

foni eas 9 teyxos 1

Με βασικό θέμα του τη σημαντική μείωση στα αποθέματα νερού που παρουσιάστηκε στους ταμιευτήρες τόσο του Φράγματος Φανερωμένης. όσο και της Λιμνοδεξαμενής Εγγαρών κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος της «Φωνής» της ΕΑΣ Νάξου - ΑΕΣ ΑΕ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι κρίσιμες ώρες για την υδροδότηση της Νάξου δεν θα μπορούσαν να μην αποτελέσουν το βασικό θέμα του τεύχους, καθώς με βάση τα στοιχεία της περσινής κατανάλωσης στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που έφτασε ακόμη και τα 9.000 m3 σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο, τα αποθέματα νερού φτάνουν οριακά έως το τέλος του μήνα… Οι παραγωγοί είναι σε εγρήγορση αφού τα πηγάδια τους έχουν πλέον «πιάσει θάλασσα», κυρίως στα Λιβαδοχώρια, ενώ δεν θα πρέπει να παραλειφθεί και το γεγονός ότι η Νάξος τα τελευταία πέντε χρόνια «είδε» βροχοπτώσεις μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

foni eas 9 teyxos 2

Το τεύχος περιλαμβάνει, επίσης, μια μίνι ανασκόπηση στο φράγμα του Τσικαλαριού/Ποταμιάς που παρομοιάζεται πλέον με το Γεφύρι της Άρτας, αν και οι τελευταίες εξελίξεις το θέλουν υπό την «προστασία» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ώστε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα όσον αφορά στην έναρξη - επιτέλους! - εργασιών στο προσεχές μέλλον.

Άλλα θέματα της μηνιαίας έκδοσης της «Φωνής» είναι το σμυριδικό και η αγωνία των σμυριδεργατών για το άνοιγμα των ορυχείων που, για μία ακόμη χρονιά, καθυστέρησε, παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων και του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη, ο οποίος είχε βρεθεί στη Κόρωνο και είχε μιλήσει για την πρόταση περί Συνεταιριστικής Κίνησης για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του προϊόντος.

Γίνεται, επίσης, αναφορά στην Γιορτή της Πατάτας Νάξου που πραγματοποιήθηκε από την ΕΑΣ, δίνοντας βάρος στο κοινωνικό προφίλ και τις δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ είχε άρωμα… γυναίκας λόγω των βραβεύσεων σε πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Τέλος, όπως σε κάθε έκδοση, δίνονται συμβουλές προς τους αγρότες μέσω του επιστημονικού προσωπικού της Ένωσης, αναφέρονται σύντομα αγροτικά νέα και το πραγματοποιείται το ταξίδι στην ιστορία με την βοήθεια του Ιστορικού Αρχείου Νάξου.

foni eas 9 teyxos 3

11 & 14 Αυγούστου 1996: Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού αγωνίζονται και θυσιάζονται για την απελευθέρωση της Κύπρου


DescriptionCoat
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου
Χαράλαμπος Κόκκινος
                                                                                             


      Ρόδος, 13/8/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11 & 14 Αυγούστου 1996: Ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού αγωνίζονται και θυσιάζονται για την απελευθέρωση