slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μαιτος : Ελπίζουμε ότι η αποδεδειγμένη ανεπάρκεια ( για να μην πούμε ανικανότητα ) της Δημοτικής Αρχής, τώρα που ανατέλλει μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία πάνω απ΄ το Αιγαίο να μην σταθεί καταλύτης για το μέλλον των νησιών μας.


   Με περίσσια υποκρισία η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 το έργο αναβάθμισης και ανέγερσης νέων αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας (έργο αναγκαίο και χρήσιμο κατά τα άλλα ). Το μόνο που έλειπε από την ανακοίνωση, ήταν το γνωστό στον πολιτικό τους χώρο «κατόπιν ενεργειών μου …».
Την ίδια στιγμή αποφεύγει συστηματικά να κάνει τον απολογισμό αλλά και τις αναγκαίες συγκρίσεις του προηγούμενου προγράμματος και των «επιτυχιών» της. Δεν πειράζει . Θα το κάνουμε εμείς γι΄ αυτούς, με την ελπίδα να μην επαναληφθεί.
Στο αντίστοιχο λοιπόν πρόγραμμα 2007-2014 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι χρηματοδοτήσεις έργων που μελέτησαν και ενέταξαν οι Δήμοι της περιοχής έχουν ως εξής ( συνημμένο το πρόγραμμα όπως έχει αναρτηθεί από την αρμόδια αρχή Διαχείρισης του στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ) :

Ξανά πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου ο Βαγγέλης Στρατούρης

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016  και ώρα 20:30μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου  πραγματοποιήθηκε Συνεδρίαση των νεοεκλεγμένων μελών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου  προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα.
Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου (Πρακτικό 155) που προέκυψε κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας είναι η ακόλουθη:

Δήλωση για το Δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο


Οι «Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία» με βαθιά προσήλωση στην ιδέα της βαθύτερης ενοποίησης για μια «καλύτερη Ευρώπη» θεωρούμε αναγκαία τη παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες θεσμικό μέλος.
CHALARIS MICHAIL
Η συμμετοχή του Η.Β. συμβάλλει, παρά τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις που έχει η χώρα αυτή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ενοποίηση, στην ενδυνάμωση της Ευρώπης και των δημοκρατικών αξιών και αρχών, ενώ ενισχύει το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παγκόσμιο σύστημα. 
Εξυπηρετεί επίσης τα ευρύτερα ελληνικά συμφέροντα και επιδιώξεις στην Ε.Ε. 
Οι «Κινήσεις» επισημαίνουν τέλος, ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει, όπως τονίζει και το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, τις Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Πανναξιακός:Θερινά τμήματα ακαδημιών πετοσφαίρισης

O Πανναξιακός Α.Ο.Ν και η αρχηγός της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου, Σία Τοτσίδου,διοργανώνουν σεμινάρια εκπαίδευσης αθλητριών πετοσφαίρισης (βόλεϊ) σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, διάρκειας 2 μηνών.
Αυτό το καλοκαίρι δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να θέσει ένα σημαντικό θεμέλιο για την περαιτέρω αθλητική και κοινωνική του ανάπτυξη, να εμπεδώσει και να αναπτύξει αξίες ζωής όπως η ομαδικότητα, η άμιλλα και η αυτοπειθαρχία.
Η εμπειρία της αθλήτριας του Πανναξιακού Σίας Τοτσίδου και η αγάπη της για το βόλεϊ προσφέρει την πολυτέλεια σε κάθε παιδί να νιώσει τη χαρά της προσπάθειας και μέσω της ενθάρρυνσης και της σωστής διαδικασίας εκμάθησης να γνωρίσει τα μυστικά του βόλεϊ και συγχρόνως να...

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ

Οι μικροί μαθητές του ΔΣ Φιλωτίου επισκέφτηκαν το δασάκι που βρίσκεται κοντά στο σχολείο τους στο πλαίσιο του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας. Εκεί ανάμεσα στα δέντρα και στα πουλιά που υπήρχαν στο οικοσύστημα είδαν και κάθε λογής σκουπίδια. Αφού λοιπόν οι μεγάλοι δεν έκαναν τίποτα αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Συνεργάστηκαν με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και τους υπεύθυνους του συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και με δυναμικότητα προχώρησαν στον καθαρισμό. Ζήτησαν από τον

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι τιμές που «παίζουν» φέτος για Κυκλάδες

Δείτε πού κινούνται οι τιμές των ακτοπλοϊκών φέτος και ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος να φτάσετε (με ΙΧ ή χωρίς) στο νησί των διακοπών σας.
Πόσο θα μας κοστίσει φέτος να φτάσουμε στο νησί των διακοπών μας; Παρακάτω, συγκεντρώνουμε ενδεικτικές τιμές για τα δημοφιλέστερα νησιά κάθε νησιωτικού συμπλέγματος, από τον Σαρωνικό και τις Κυκλάδες ως την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο, για να έχετε μια ιδέα πού

Βιντεο: Παρέμβαση του Γ. Βρούτση σε επερώτηση της Ν.Δ. για τους άδικους και επώδυνους φόρους!


Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία μου στο  Βίντεο που ακολουθεί