slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου της Ίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου ΑιγαίουΘετικό πρόσημο είχε η συνάντηση εργασίας που είχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ίο, με τον Δήμαρχο κ. Γκίκα Γκίκα, με την ατζέντα της συνάντησης να συμπεριλαμβάνει όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.
Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου του νησιού παίρνει το δρόμο της οικονομικής υποστήριξης από την Περιφέρεια, αφού, μετά από επιτόπια επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 και η κάλυψή του με περίφραξη στην οροφή, ο εμπλουτισμός του γηπέδου 11Χ11 με καουτσούκ, η τοποθέτηση υπερυψωμένης περίφραξης, η τοποθέτηση καθισμάτων στην εξέδρα,  η πλήρης ανακατασκευή των αποδυτηρίων που βρίσκονται κάτωθι αυτής και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου τόσο των γηπέδων όσο και της παιδικής χαράς.
Η Περιφερειακή Αρχή γνωστοποίησε επίσης την απόφασή της  να συνδράμει οικονομικά τον Δήμο για την κατασκευή κλειστού γηπέδου volley και basket. 
"Συνεχίζοντας το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα νησιά, προχωρούμε στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στα γήπεδα ποδοσφαίρου της 'Iου και στην από κοινού προσπάθεια με τον Δήμο για την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου volley και basket, προκειμένου η νεολαία του νησιού να έχει τη δυνατότητα άθλησης σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις" δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης.ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥΟ Δήμος Νάξου κι Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει κι αυτή τη χρονιά στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης τα εργαστήρια θεατρικής γραφής και συγγραφής σεναρίου, με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Μαρία Κυριάκη. 
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του αυστηρού υγειονομικού πρωτόκολλου για τα Μουσεία και τους κλειστούς χώρους, τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, δίνοντας τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα. 

Εργαστήρι θεατρικής γραφής
Θέμα: Μια συνάντηση του συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον εαυτό του. 
Τίτλος:  Άμα τελειώσει ο πόλεμος μην με ξεχάσεις

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι χωρίζονται σε ομάδες των τεσσάρων και εργάζονται ομαδικά για τη δημιουργία ενός θεατρικού έργου. Αφού γίνει μια εισαγωγική μελέτη πάνω στον τρόπο γραφής ενός θεατρικού έργου επιχειρούμε τη δημιουργία των πρώτων διαλόγων και των βασικών μονολόγων του έργου με αυτοσχεδιαστικές μεθόδους που προσφέρουν όχι μόνο άμεσο και ζωντανό λόγο αλλά και μια ιδιαίτερη επικοινωνία ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Κάθε μέλος της ομάδας μας θα μπορεί να αποδώσει πολύ εύκολα όσον αφορά τη συγγραφή γιατί η μέθοδος αυτή, αντλεί το υλικό από την ίδια μας την εμπειρία, τη μνήμη και την αλληλεπίδραση.
Θα επιχειρήσουμε μέσα από τα στοιχεία της βιογραφίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη αλλά και μέσα από τους ήρωες των θεατρικών του έργων να ξεναγηθούμε στις πολλές περιπέτειες του βίου του και να δημιουργήσουμε σκηνές στις οποίες ο ίδιος, θα συνδιαλέγεται με τον εαυτό του ως παιδί, ως έφηβος, ως νεαρός άντρας και ως ώριμος άντρας. 
Το έργο θα έχει τη μορφή ενός ορατόριου, μιας αυτοβιογραφικής «επιθεώρησης», με μουσικά περάσματα, εμπνευσμένα από τα τραγούδια που γράφτηκαν πάνω σε δικούς του στίχους αλλά και μουσικές που καθόρισαν τον «αιώνα» του και την ιστορία. 

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 και ώρα 20.00
Εργαστήρι συγγραφής κινηματογραφικού σεναρίου
Θέμα: Ιστορίες για τον εγκλεισμό 
Τίτλος: Πόρτα κλειστή με σιδεριά διπλά μανταλωμένη

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι χωρίζονται σε ομάδες των τεσσάρων και εργάζονται ομαδικά για τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού σεναρίου. Μετά από μια σειρά εισαγωγικών μαθημάτων, δημιουργούμε την περίληψη της ταινίας και περνάμε στη συγγραφή του treatment το οποίο αποτελεί και τον σκελετό του σεναρίου μας για να ολοκληρώσουμε με βάση αυτό, την πρώτη γραφή. Στην δεύτερη γραφή επεξεργαζόμαστε τους διαλόγους, ελέγχουμε τους χρόνους της δράσης και τις διάρκειες των σκηνών. Στην τρίτη γραφή γίνεται η τελική διόρθωση όλων των λεπτομερειών.
Με έμπνευση από τα θεατρικά έργα και τα σενάρια του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα επιλέξουμε διαφορετικές συνθήκες εγκλεισμού και με άξονα αυτές, θα δημιουργήσουμε ιστορίες εγκλεισμού με διαφορετικές πλοκές και με κοινό στοιχείο τους έναν ήρωα ή μία ηρωίδα που θα «ταξιδεύει» από την μία ιστορία στην άλλη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περιπέτεια της συγγραφής ενός σεναρίου και να εντρυφήσουν στο έργο και τις ξεχωριστές ποιότητες του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 20.30.


Μαρία Κυριάκη
Σύντομο βιογραφικό
Αριστούχος πτυχιούχος πιάνου και αρμονίας στο Ελληνικό Ωδείο, υποκριτικής στη σχολή Κατσέλη, κινηματογράφου στη σχολή Λυκούργου Σταυράκου και Γαλλικής φιλολογίας στο Γαλλικό ινστιτούτο, έχει παίξει στο θέατρο με πρωταγωνιστές όπως ο Μάνος Κατράκης, ο Δημήτρης Πιατάς,  ο Κλέων Γρηγοριάδης και σκηνοθέτες όπως η Άντζελα Μπρούσκου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Κριστόφ Ζροτ και άλλοι. Έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές και τηλεταινίες στην τηλεόραση και σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους όπως τα: «Ονειρεύτηκα τα λευκά Χριστούγεννα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαμλόγλου, «Μεταίχμιο» του Πάνου Καρκανεβάτου και «Δέσποινα» του Σωτήρη Γκορίτσα (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης). Έχει  εκδώσει τα μυθιστορήματα «Υπάρχει Θεός; Κι αν ναι, γιατί διστάζει να εμφανιστεί;», «Η σάρκα των ονείρων», «Οι εκμυστηρεύσεις της Μυρέλας Κ.» και «Η Πύλη του Κρασιού», το θεατρικό έργο «Μήδεια» και άλλα. Έχει γράψει σενάρια για τηλεταινίες, ντοκιμαντέρ, σήριαλ και την ταινία μικρού μήκους «Hot-dog» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παντελιά (βραβείο καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ Δράμας). Επίσης έγραψε πάνω από δεκαπέντε θεατρικά έργα που ανέβηκαν σε ΔΗΠΕΘΕ και σε κεντρικές σκηνές της Αθήνας, όπως η «Μαργεντίνη» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου κι η «Μήδεια De-Profundis» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση σε καταξιωμένες σχολές και ωδεία κι έχει διδάξει σε σεμινάρια. Φέτος συμμετέχει ως ηθοποιός στην παράσταση «Θείος Βάνια» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 & 6932460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00. 
και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr


---------- Forwarded message ---------
Από: kambanellis Museum <kambanellismuseum@1442.syzefxis.gov.gr>
Date: Τετ, 5 Αυγ 2020, 08:48
Subject: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ- ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
To:


-«Τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας συνεχίζουν να καλλιεργούν τον αλβανικό αλυτρωτισμό», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


---------- Forwarded message ---------
Από: Κεφαλογιάννης Μανώλης <m.kefaloyannis@parliament.gr>
Date: Τετ, 5 Αυγ 2020, 10:15
Subject: Δ.Τ.-«Τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας συνεχίζουν να καλλιεργούν τον αλβανικό αλυτρωτισμό», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
To:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αλβανίας με αφορμή τη συνεχιζόμενη στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας αναφορά ελληνικών εδαφών ως δήθεν «αλβανικά εδάφη εκτός Αλβανίας», κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απάλειψη τέτοιων αναφορών και χαρτών στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας μίας χώρας που πρόσφατα έλαβε ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί μόνο βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας αλλά συμβάλλει στη σωστή εκπαίδευση της νέας γενιάς των Αλβανών σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Στις 25  Μαρτίου 2020 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαπραγματεύσεων προσχώρησης με τη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας έχει συσταθεί Μικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχει τεθεί σε ισχύ από το 2020. Η Επιτροπή συνεδριάζει σύμφωνα με το πνεύμα και τους σκοπούς της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης και εξετάζει μεταξύ άλλων τις θεματικές γεωγραφίας και ιστορίας.

Ήδη από το 2018 επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για απάλειψη από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας της Αλβανίας η απάλειψη όρων όπως «αλβανικά εδάφη στην Ελλάδα» καθώς και απεικονιστικού υλικού (χάρτες, φωτογραφίες κ.λπ.) αντιστοίχου περιεχομένου. Η απάλειψη των χαρτών και των αναφορών στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας σε τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας ως δήθεν «αλβανικά εδάφη εκτός Αλβανίας» αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας και συμβάλλει στην σωστή εκπαίδευση της νέας γενιάς των Αλβανών σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές.

Ενώ οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν αποφασίστηκε να έχουν εφαρμογή από το Σεπτέμβριο του 2019, αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί από αλβανικής πλευράς ενώ δεν έχει δοθεί καμία απάντηση στην ενημέρωση για το ζήτημα κάτι το οποίο έχει επανειλημμένως ζητήσει η ελληνική πλευρά. Κάτι που καθιστά πλέον προφανές ότι η αλβανική πλευρά δεν έχει καμία πρόθεση να τηρήσει τα υπεσχημένα.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  •           Είναι  σε γνώση της τα ανωτέρω;
  •           Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε μία υπό ένταξη χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που συνάδουν απόλυτα με την εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας και να απαλείψει απαράδεκτες αλυτρωτικές τάσεις κατά ενός κράτους μέλους από τα σχολικά της βιβλία;»


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΛΙΑΣ

Στην Πάρο βρίσκεται από το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης όπου μαζί με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του νησιού υποδέχθηκαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κας Χριστιάνας Καλογήρου και του  Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Θεόδωρου Κλιάρη και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο κ. Πλακιωτάκης  ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα».

Ο Υπουργός ενημέρωσε επίσης για το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών και εμπορευμάτων και τις αλλαγές που προβλέπονται σε σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρο 112) και ισχύει από την 1η Αυγούστου αναφορικά με τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου των καυσίμων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην ευκαιρία που έχει η χώρα μας να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των κονδυλίων από το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εισρεύσουν τα επόμενα χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις των νησιών. 

"Ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα  για την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Με την αγαστή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου, οι λιμενικές μας υποδομές μπορούν να αναβαθμιστούν και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λεονταρίτης.ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΕ COVID-19 Ο 39ΧΡ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


---------- Forwarded message ---------
Από: southaegean official <southaegeanofficial@gmail.com>
Date: Τετ, 5 Αυγ 2020, 17:09
Subject: Fwd: ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΕ COVID-19 Ο 39ΧΡ ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
To:


Επισυνάπτεται αναλυτικό Δελτίο Τύπου 


Μαρία Σμιλίδου
Εκπρόσωπος Τύπου της Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για την προώθηση της εικόνας του Ν.Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού.
Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 8,
Ρόδος
Κινητό: +30 6907888009ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: "Καλωσορίζουμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στις Κυκλάδες– Μένουμε σταθεροί στον στόχο μας για ολοένα και καλύτερη δημόσια υγεία στα νησιά"


---------- Forwarded message ---------
Από: Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ <ne.syriza.kykladwn@gmail.com>
Date: Τετ, 5 Αυγ 2020, 17:38
Subject: ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ: "Καλωσορίζουμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στις Κυκλάδες– Μένουμε σταθεροί στον στόχο μας για ολοένα και καλύτερη δημόσια υγεία στα νησιά"
To:Κυκλάδες,  5/8/2020

Δελτίο Τύπου

 

Καλωσορίζουμε το πρώτο πλωτό ασθενοφόρο στις Κυκλάδες – Μένουμε σταθεροί στον στόχο μας για ολοένα και καλύτερη δημόσια υγεία στα νησιά

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων χαιρετίζει την παράδοση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στη συνέχεια στη λιμενική αρχή της Νάξου, του πρώτου από τα τρία πλωτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετά την ολοκλήρωση της ειδικής κατασκευής τους που έγινε με διαγωνισμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για σκάφη εξοπλισμένα με τα απαραίτητα ιατρικά όργανα και στελεχωμένα με το απαραίτητο λιμενικό και υγειονομικό προσωπικό.

Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τα κατάλληλα πλωτά, που θα ενεργούν εναλλακτικά με τις αεροδιακομιδές της βάσης της Σύρου, ήταν ώριμο αίτημα της κοινωνίας μας που έγινε αποδεκτό πριν τρία χρόνια από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το ενέταξε στις προτεραιότητες για την αναγκαία αναβάθμιση της παροχής αξιοπρεπών και ασφαλών υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες, σχεδίασε τις προδιαγραφές και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την  ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, το πρόγραμμα Interreg 5 ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ, μέσα από το Έργο «ΠΑΙΩΝΑΣ».

Ο ελλιμενισμός του πρώτου σκάφους στη Νάξο που επί χρόνια υπήρξε κέντρο πανάκριβων και ανασφαλών διακομιδών με ιδιωτικά πλωτά, σηματοδοτεί το τέλος του σκανδάλου της υπερχρηματοδότησης των φίλιων ακατάλληλων σκαφών, αφού το ετήσιο κόστος τους ισοδυναμούσε με την αγορά ενός σκάφους.

Τα πλωτό ασθενοφόρο σε συνδυασμό με την βάση αεροδιακομιδών στην Σύρο, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ,  το άνοιγμα του Νοσοκομείου Θήρας, η  ενίσχυση των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και των Κ.Υ., η ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων και του αριθμού των διασωστών που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  αναβαθμίζουν το νησιωτικό δημόσιο σύστημα υγείας, επιφέρουν όρους ισονομίας στους νησιώτες, αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων για μόνιμη διαμονή στα νησιά, το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών και συντελούν στην πολύπλευρη αναπτυξιακή προοπτική των νησιών αλλά και την ασφαλέστερη αντιμετώπιση των νέων κρίσιμων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε σήμερα, αναδείχθηκε η μεγάλη αξία της δημόσιου συστήματος υγείας, όπως και η αξία των ολοκληρωμένων νησιωτικών πολιτικών.  Χρέος μας η περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η υπεράσπισή της από τις κάθε λογής ιδιωτικοποιήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τους διαρκείς ψευδεπίγραφους ύμνους προς το δημόσιο σύστημα και τους λειτουργούς του.

Και επειδή εμείς ουδέποτε -είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση- κινηθήκαμε με κίνητρο μικροκομματικά οφέλη και μοναδικό μας μέλημα είναι η προστασία και η στήριξη της κοινωνίας με όρους δημοσίου συμφέροντος, ανταποδίδουμε τις ευχαριστίες στον Υπουργό για την υλοποίηση του προγράμματος Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, προς όφελος της κοινωνίας των Κυκλάδων.

 

Σημείωση:

Η προμήθεια των πλωτών ασθενοφόρων πραγματοποιήθηκε  μέσω  του διακρατικού προγράμματος  INTERREG-V-A    Ελλάδας –Κύπρου 2014- 2020, χρηματοδότησης ΕΤΠΑ. 

Προκηρύχτηκε διαγωνισμός για την κατασκευή τριών πλωτών ασθενοφόρων συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ. Το πρόγραμμα ονομάζεται Π.Α.Ι.ΩΝ.Α.Σ και αφορά στην περίθαλψη αδύναμων προσφύγων και διακομιδές ασθενών  μέσω θαλάσσης. Το έργο ξεκίνησε  με την 301344/ΥΔ 2620 της 10/07/2017 και οι σχετικές προδιαγραφές εκπονήθηκαν από το ΕΚΑΒ αλλά και από το λιμενικό σώμα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ναυπηγήθηκαν στην Ελλάδα.  Ο διαγωνισμός βγήκε στο «Διαύγεια» στις 21/12/2018, ο ανάδοχος αναδείχτηκε στις 27/6/2019 με απόφαση του τότε Υπουργού Κουβέλη, με πιθανή ημερομηνία παραλαβής το καλοκαίρι του 2020.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, πρόκειται για πετρελαιοκίνητα σκάφη, ολικού μήκους 12 μέτρων και ισχύος 740 ίππων, που αναπτύσσουν ταχύτητα άνω των 40 κόμβων και έχουν αυτονομία κίνησης άνω των 300 ναυτικών μιλίων.

Μπορούν να μεταφέρουν 12 επιβάτες, ενώ στελεχώνονται με πλήρωμα 3 ατόμων και βεβαίως με το αναγκαίο νοσηλευτικό προσωπικό.


 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα (on camera)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΒΒΟΣ
ΓΓ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Χρήστος Τριαντόπουλος
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αθανάσιος Πετραλιάς
ΓΓ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Αθηνά Καλύβα
ΕΓ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Φώτιος Κουρμούσης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
ΓΓ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας
ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Παναγιώτης Σταμπουλίδης
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΣΠΑ) Δημήτριος Σκάλκος
ΓΓ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθανάσιος Κυριαζής
ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ιωάννης Κυριακού
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Νίκη Δανδόλου
ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γεώργιος Ζερβός
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
ΓΓ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ Γρηγόριος Δημητριάδης
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ιωάννης Χρυσουλάκης
ΥΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Θεμιστοκλής Δεμίρης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας
ΓΓ ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Σοφία Νικολάου
ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου
Αν ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΓΓ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ Αντώνιος Οικονόμου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ
ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αναστασία Γκίκα
ΓΓ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Γεώργιος Βούτσινος
ΓΓ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Απόστολος Δημητρόπουλος
ΓΓ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γεώργιος Καλαντζής
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΜΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ Γεώργιος Σταμάτης
ΓΓ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Άννα Στρατινάκη
ΓΓ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Μαρία Συρεγγέλα
ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Παυλίνα Καρασιώτου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΩΗ ΡΑΠΤΗ 
ΓΓ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ιωάννης Κωτσιόπουλος
ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Παναγιώτης Πρεζεράκος
ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Μάριος Θεμιστοκλέους
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΓ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ Κωνσταντίνος – Ευάγγελος Αραβώσης
ΓΓ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ευθύμιος Μπακογιάννης
ΓΓ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ Αλεξάνδρα Σδούκου
ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Εμμανουήλ Γραφάκος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΜΕΝΔΩΝΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΓΓ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γεώργιος Διδασκάλου
ΓΓ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Νικόλαος Γιατρομανωλάκης
ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γεώργιος Μαυρωτάς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
ΓΓ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Πάνος Αλεξανδρής
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
ΓΓ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη
ΓΓ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Μιχαήλ Σταυριανουδάκης
ΓΓ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Αθανάσιος Μπαλέρμπας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
ΓΓ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Πάτροκλος Γεωργιάδης
ΓΓ  ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ Εμμανουήλ Λογοθέτης
ΕΓ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ Ειρήνη Αγαπηδάκη
ΕΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ Ευάγγελος – Απόστολος Κωνσταντίνου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΓ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ Αντώνιος Τζωρτζακάκης
ΓΓ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
ΓΓ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Λεωνίδας Χριστόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΓ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γεώργιος Καραγιάννης
ΓΓ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Νικόλαος Σταθόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
ΓΓ ΛΙΜΕΝΩΝ, ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος
ΓΓ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Χριστιάνα Καλογήρου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
ΓΓ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Γεώργιος Στρατάκος
ΓΓ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΝΣΟΛΑΣ
ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βίκυ Λοίζου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΓ Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Γρηγόριος – Αλέξανδρος Δημητριάδης
ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στυλιανός – Ιωάννης Κουτνατζής
ΓΓ Συντονισμού Αθανάσιος Κοντογεώργης
ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ιωάννης Μαστρογεωργίου
ΕΓ Ο.Π.Σ. Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Κυβερνητικού Έργου Παναγιώτης Αλεξόπουλος---------- Forwarded message ---------
Από: Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης <briefing@mindigital.gr>
Date: Τρί, 4 Αυγ 2020, 12:33
Subject: Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα (on camera)
To:


Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας

                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας » 
Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται  η έναρξη του 2ου  δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς από τις 6 Αυγούστου 2020, ο οποίος θα διαρκέσει 8 εργάσιμες ημέρες και ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου 2020, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες  Χαλκείου , Δαμαριώνα , Σαγκρίου, Ποταμιάς  και Μελάνων   .
Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά , όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.  
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361462

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                                                                                  Ε.Π.
        
                                        Ο Δ/ντής  Δακοκτονίας                    
                               

                      Βορδάκης Κωνσταντίνος
                                 γεωπόνος

---------- Forwarded message ---------
Από: Ioannis Margaritis <iomargaritis@gmail.com>
Date: Τρί, 4 Αυγ 2020, 13:43
Subject: Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας
To: